De ce nu primește românia refugiați

Simplu, pentru că oamenii aceia sunt doar refugiați, nu condamnați la românia. Și amărâții care au aterizat aici încearcă să facă totul să se care cât mai repede.

Așa că da, în înțeleg pe nazistul ăla de la unguri când zice că vrea să ridice gard la frontiera cu românia.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

19 comentarii

 1. Oamenii astia sunt plecati de acasa. De ce s-ar opri in Romania cand au ca alternativa tarile mai dezvoltate? Exact de ce zonele sarace din Moldova si Oltenia sunt pline de oameni plecati in Franta, Germania, Italia, Spania, etc in loc sa vina in zonele dezvoltate din Romania. Daca tot esti plecat, macar sa pleci la mult mai bine.

  Thumb up 24
  • #2

   Pentru ca ala nu mai este refugiat ci imigrant economic. Iar ei se folosesc de statutul de refugiat ca sa ajunga in Vest ceea ce nu prea e corect.
   Oricum majoritatea se vor stabili în anumite zone unde deja exista o comunitate numeroasă de sirieni / irakieni/ etc si nu vor înțelege mare brânză din valorile societății Occidentale insa multi nici nu cauta asta. Multi vor sa isi care primitivismul într-o zonă mult mai bogată. Rămâne de văzut cat vor fi de dispuși localnicii sa accepte aceste lucruri.

   Thumb up 92
  • #3

   Îmi place sintagma „pline de oameni plecaţi”. Sună la fel ca plină de autostrăzi lipsă. Sau doldora de sărăcie 🙂

   Thumb up 41
  • #4

   Oximoron se numeşte… Hîhîîîm!

   Thumb up 5
  • @ Dani Corban: asa e cand cafeaua inca nu isi face efectul. Mea culpa. Asta patesc daca Cetin nu are buton de edit.

   Thumb up 0
  • Am inteles Dani Corban, OxiMORON, as in f.ing idiot ca nu gandesc ce scriu. Hehehe, buna gluma.

   Thumb up 0
 2. #7

  Offtopic: Great news: Netflix speaks Romanian! Now you can browse and watch your favorite TV shows and movies in Romanian.

  Thumb up 18
  • n-am inteles de ce ai primit minusuri.
   sunt bucuros ca au tradus si documentarele bbc!

   Thumb up 9
 3. #9

  Nu ai primit inca „guest post”-ul de la fata aia? (A fost ceva bomba la Manchester)
  Sigur, inca nu se stie daca a fost unul caruia nu i-a placut concertul Arianei Grande, sau a fost doar un alt episod din Religia Pacii…

  Thumb up 15
  • 22 de morți au râs la gluma asta a ta.

   Thumb up 14
  • #11

   As fi vrut sa fie gluma.
   E doar o mica ironie, de data asta o ironie amara, pe care mi-o confirma faptul relatat si de Arhi in ultimul lui post, si anume asta cu corectitudinea politica.
   Lumea se tampeste incet si sigur, si pana nu va recunoaste ca are o problema, nu va avea nici o sansa sa o resolve…
   Restul e breaking news…

   Thumb up 8
 4. #12

  ce nu voi intelege niciodata la refugiati e ca odata ajunsi intr-o tara civilizata, incep sa aibe vise umede de a instala cultura si legile de-acasa. doar ca au ajuns sa fuga din tara lor tocmai din cauza legilor si culturii lor locale.
  sincer as fi mai mult decat curios ce se va alege de europa in urmatoarea suta de ani. tocmai citisem un studiu ca pana prin 2030 industria auto va cam trece pe electrice in loc de carburant clasic iar cererea de combustibil clasic va scadea drastic. probabil vor fi conflicte din ce in ce mai mari => valuri enorme de refugiati scimbarea drastica a populatiei. doar ca valorile fiind complet diferite probabi ca forta de munca o sa scada in loc sa creasca si sa apara un mic colaps in industrii diferite.

  Thumb up 27
  • #13

   Si crezi ca masinile alea merg fara sa consume energie? Ai idee ce inseamna mentenanta la sistemele alternative? Poate cand or lucra robotii sa se intample ce spui tu!

   Thumb up 1
  • #14

   @Doru in acest moment cam ai dreptate, dar se fac pasi mari de a inbunatati situatia considerabil. citeste putin de Tesla power wall si de asemenea anul acesta au scos celule fotovoltaice sub forma de tigla. usor usor tehnologia de producere va deveni din ce in ce mai eficienta, mai ” reliable” pe termen lung( scuze dar nu am echivalentul in romana la mine) si chiar si tehnologia de producere mult mai prietenoasa cu mediul atat la celule fotovoltaice cat si la bateriile de stocare. sincer eu ma astept la o revolutie in domeniu in urmatorii 15 ani. de exemplu audi de la vecini lucreaza pe partea de proiectare destul de intens pe partea asta de vehicule electrice. deci aapare concurenta, si de aici si nevoia de a imbunatatii continuu domeniul.

   Thumb up 0
 5. #15

  Pentru acelasi ”motiv” pentru care,daca ar venii….”Apocalipsa” in State”,”aceia” de-acolo s-ar putea refugia…”acilea” deoarece suntem cuu….sute de ani in urma….

  Thumb up 0
 6. #16

  Hint: aia se duc in state cu protectie sociala atat de avansata ca poti castiga bani numai crescandu-ti copiii.

  Thumb up 1
  • #17

   Cred ca si-au luat teapa. Exista deja un proiect de lege care vizeaza schimbarea legii ajutoarelor sociale in asa fel incat migrantii/refugiatii vor beneficia de ajutoare sociale in acelasi cuantum pe care l-ar fi avut la ei acasa. Singura diferenta o va face ajutorul de somaj, care se va calcula ca si la cetateni, in functie de perioada lucrata si de contributii. Bine, cei mai afectati nu vor fi refugiatii, care oricum primesc mancare/cazare , ci turcii, romanii, polonezii , bulgarii si alte natii care au migrat catre state UE doar ca sa faca turism social.

   Thumb up 16
 7. #18

  Refugiatii nu vin in Romania pentru ca printre ei umbla doua povesti :
  1 . daca sunt prinsi in Romania primesc 10 ani de inchisoare aici (in special in grupurile de afgani si sirieni exista povestea asta) – cei veniti pe firul Turcia-Bulgaria-Serbia.
  2 . daca sunt prinsi in Romania sunt intorsi in tara de origine (Afganistan, Siria)

  Thumb up 1
  • #19

   Si cea mai groaznica poveste, daca nu sunt prinsi raman in Romania.

   Thumb up 1