Prince isi da in judecata fanii

Intr-o actiune fara precedent, Prince, cantaretul desigur, isi da in judecata fanii care au site-uri pe internet, pentru folosirea ilegala a numelui sau, a fotografiilor si a versurilor.
Acum, la o prima vedere, putem sa ne umplem de patetism si sa strigam, indurerati, in cor: „Prince, de ce faci asta? Noi te iubim si iti dedicam tie toate gandurile!”
Numai ca, si asta e un mare numai, aceste site-uri, http://www.housequake.com, http://www.princefams.com si http://www.prince.org nu sunt detinute de niste fetite cu codite, ce plang cu emotie tinand la piept o poza cu Prince. Deloc chiar. Sunt detinute de societati comerciale, care vand publicitate si au contracte incheiate pe respectivele site-uri.
Doar la o simpla aruncare de ochi pe unul din ele, vedem urmatoarele:

Currently active: 3,540.

There are currently 157 members and 3,383 guests online. The most users ever online was 17,258 on 01/21/2005 at 1:25pm.

Un site care are in mod normal, simultan, 4000 de useri online, in orice secunda, castiga bani. Bani buni. Si ii castiga folosindu-se de statutul de fani ai lui Prince, utilizand materiale pe care altii, ca sa le utilizeze, ar trebui sa le cumpere la preturi destul de piperate.
Desigur, site-urile au reactionat, si au format un cartel anti Prince, numit Prince Fan United. Manifestul lor e destul de ciudat, si seamana cu populismele romanesti. Ca de fapt Prince vrea sa le inchida gura, ca ei il critica, si altele. Ma indoiesc ca popularitatea lui Prince, care canta de cand posesorii site-urilor respective voiajau sub forma de spermatozoizi, intr-o prostata, sta in site-urile lor.
Pe de alta parte, banuiesc si ca nenea Prince poseda suficienti dineros ca sa nu stea in 40-50 000/saptamana, cati fac cei de pe fan-site-urile sale.
Dar, dreptatea este una pentru toti, si cred ca actiunea sa este una indreptatita.
Ehe, unde sunt vremurile in care ne strangeam la metrou la Aviatorilor sa intemeiem fan clubul Sandra?
O tempora, o mores….

4 comentarii

 1. Multumesc pentru urarea de bun venit! Am pus in blogroll si linkul catre blogul tau. Bafta in continuare cu blogul si la multe posturi bune, imi place blogul asta! :)

  0

 2. bine mai puisorule. haidi ca iti pun linkul

  0

 3. Se poate si la mine un link exchange?

  0

 4. se poate

  0

Citește și...

Știu că abia așteptați articolul cu fizica (not), dar cum ieri am avut creierul praștie, a rămas pe weekend toată munca, deci fizica stă la coadă după viața fizică de data asta. Poate mâine… Acum povestiți-mi voi ceva. Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ați făcut din dragoste? V-ați pierdut […]

Tata a fost mare golan. A făcut liceul de fizică nucleară pe platforma de la Măgurele, de unde, pentru că a fugit de la școală de două ori când au venit să-l recruteze cu japca pentru UTC și pentru că a venit de câteva ori beat pulbere la cursuri, l-au dat afară din […]