Probleme cu cardurile Revolut

Având în vedere că de la mine ați auzit de cardurile Revolut prima oară și cât de drăguț e sistemul, consider că e de datoria mea să vă atrag atenția și asupra acestui tip de probleme.

Astăzi cineva avea deja numerele de pe card (plus codul CVV)şi a încercat sa cumpere chestii de pe net din Slovenia.

Mi se pare grav. Foarte grav. Asta mai ales când vorbim de o aplicație nereglementată de nimeni, care nu își asumă nimic față de nimeni. Iar dacă cauți pe internet despre probleme cu suportul lor, vei afla că ține doar de noroc să nu ajungi acolo și, cu maximă siguranță, te vei enerva la culme.

Reiterez același sfat pe care l-am dat tuturor.
Nu țineți pe acest gen de carduri decât banii pentru utilitățile de moment și pentru schimbul valutar, punctele forte ale aplicației. Transferul de fonduri dintre cardul mamă și cel revolut este instant, deci pierdeți câteva secunde în plus, dacă mai aveți nevoie să adăugați bani. Sumele mari de bani le puteți ține în conturi de Monese, N26 sau chiar și payoneer, de exemplu.

Și nu pentru că e un sistem creat de 2 ruși și, ca orice ruși, maica rusie e pe primul loc, ci pentru că, până în acest moment, Revolut nu are licență bancară, prin urmare sumele din conturi nu sunt garantate de niciun fel de fond de garantare al activelor bancare.

Așa că, atenție mare.

16 comentarii

 1. Cand ma pregateam si eu sa-mi transfer niste bitcoini, ca am inteles ca e foarte fain…

  0

  • #2
   Arhi

   pai…poti sa îți transferi bitcoini. și să plătești cu ei oriunde.

  • #3

   Nu poti ..sau nu puteai ultima data, transferul era virtual tu neavand posibilitatea sa transferi in cont sau in afara lui bitcoin ci doar sa schimbi in btc la pret si inapoi doar in contul revolut, s-a scimbat ceva?

   0

  • #4

   HUOOOO BASMUTIE
   VREI BITCOIN ACUMA?

   0

 2. #5

  ma sunat odata de la ing sa imi spuna ca au detectat activitati frauduloase cu cardul meu a dat cineva comanda de pizza vreo 3 nopti la rand pe la 2 jumate

  0

  • #6

   Vezi ca ai scris gresit cel putin „m-a” si „pizda”.

   0

 3. #7

  Nu înțeleg de ce ai pus poza cu N26. Nu e în aceeași ligă cu Revolut. N26 e oficial banca, a primit anul trecut licență de la Banca Centrală Europeană ceea ce înseamnă că trebuie să se supună unor reguli mult mai stricte legate de rezerve de capital și supervizare… Just saying.

  0

 4. #8

  oare nu fac bancile treaba asta intentionat, sa discrediteze „rebelii” libertarieni?

  0

 5. #9

  Vizavi de cursul valutar al acestor carduri Revolutionare… merge treaba pana cand instant cursul devine 1 leu=1 Euro…
  As sugera atentie maxima pentru orice produs negarantat. Este adevarat ca si contractele/garantiile pot fi incalcate; in cazul respectiv ai o posibilitate de a repara problema. In cazul celor nereglementate nu ai nici o posibilitate…

  0

  • #10
   Arhi

   la revolut ai cursul valutar afisat in real time. real time la propriu, se schimba vazand cu ochii.

 6. #11

  Am mai auzit de N26 pana acum, dar nu stiu de ce nu mi-am facut cont, asa ca am zis ca azi e D-Day. Cand am ajuns la tara unde locuiesc, surpriza, nu se poate, Romania nu e suportata inca. Cei care aveti asa ceva, cum ati reusit sa va faceti cont fara sa locuiti in alt stat mai privilegiat al UE?

  0

 7. #13

  e bătaie de cap cu cardurile astea
  prea mare

  0

 8. #14

  Drept sa fiu corect si tu zi Zoso va-ti cam luat trigger cu asta. Daca ne gandim tentative de frauda sunt si la banci dar nu asa de intens promovate. Altfel cardurile sunt emise de Mastercard deci e sigur iar IBAN-ul din Revolut este emis de Loyd’s.

  0

 9. #15

  Nu contest ca ai cursul valutar afisat real-time… problema este: cursul valutar furnizat de care institutie? Banca Nationala a Rusiei… FMI… BNR?
  Nu am citit detaliile cardurilor Revolut dar tare mi-e frica ca exista posibilitatea sa schimbe cursul dupa cum doresc „proprietarii” Revolutului.
  Afisarea real-time va ramane; doar ca valoarea absoluta va fi una neasteptata.
  Gandeste-te ca eu iti pot afisa cursul real-time cu un mic detaliu: curs_MIG-29_real_time=k*curs_real-time_BNR unde k poate sa ia valori incepand cu zero… :-)
  Pe ecran totul va fi real-time doar ca valorile nu vor fi prea convenabile…

  0

  • #16

   Vorbim sa ne aflam in treaba.
   Cursul este real time si este mai bun decat chiar bloomberg.
   Carcotasi neavizati, peste tot.

   0

Citește și...

M-am gândit de multe ori că prin poveștile mele s-ar putea să aduc serioase deservicii bărbaților fiindcă din toate rezultă cum că bărbații ar avea doar 3 nevoi de bază: somnul, mâncarea și sexul. Nu prea am cum să ascund asta pentru că așa e. 24 de ore din 24, bărbații își consumă […]

Deci am râs de numa numa. Rise a făcut reclamație la DLAF, pe baza investigației lor, după care au publicat investigația și, nu-i așa, semnalizarea că Barna e cercetat de ANTIMAFIA. Parchetul fiind OBLIGAT să cerceteze orice reclamație, by default, indiferent cât de tâmpită ar fi. -> enter rise project -> donations -> […]