Probleme de încălzire la casă

Eu am un dormitor, cel mai mare din cas, are ceva gen 30 de metri pătrați, căruia îi spun camera 1408. Pentru că totul în interiorul ei se comportă ciudat, ca într-un horror, inclusiv temperatura.

Cum a venit frigul, cum a început distracția în camera 1408. Vă zic, e ca în horrorul acela. Toată casa e caldă de nu se poate, caloriferele duduie, inclusiv caloriferul din cameră, doar că diferența de temperatură dintre cameră și restul casei e de 10 grade pe puțin.

Și e izolată, are geamurile izolate, totul este în perfectă stare de funcționare. Doar că, atunci când intri în cameră, ți-a înghețat instant totul.
Prin urmare, mi-am mutat biroul în ea, pe perioada iernii, ca să îmi mențin ideile proaspete.

Proaspete, get it? :mrgreen:

PS: Dacă spiritul neliniștit care bântuie camera citește aceste rânduri, să știi că suntem ok, nu m-am supărat. Cum ți-e ție mai bine.

82 comentarii

 1. #1

  o fi caloriferul subdimensionat? se mai intampla - mai ales la camere mari. vorbeste cu spiritul ala sa te lase sa-l schimbi.

  Thumb up 0

 2. #3

  Probabil e proasta izolatia la camera respectiva. Asa e si la mine la una din camerele copiilor. Se poate verifica prin termografie cu un aparat special.

  Thumb up 0

  • aia ma gandesc si eu, ca probabil la exterior e doar zidul gol.

   Thumb up 0

 3. Doua calorifere rezolva problema

  Thumb up 0

 4. #6

  si tu acum ca sa demonstrezi ca nu este nimic paranormal in acea camera, te-ai incapatanat si ti-ai mutat biroul in ea, exact ca in film.

  Thumb up 0

 5. #7

  Sunt un superficial, ma duru in paispe de problema ta. Da' zic ca un calorifer modelu' 8 s-ar potrivi maxim:)

  Thumb up 0

 6. Eu zic sa chemi un specialist sa-ti zica unde nu este izolata bine camera, sau mai bine zis care perete/podea/tavan nu e izolat cum trebuie :-)

  Thumb up 0

 7. asa afla romanul pe pielea lui ca un dormitor de 30 mp e degeaba
  cateodata am impresia ca mai toti cei care construiesc casa in romania sunt senili, uita ca avem un anotimp numit iarna care tine si 4-5 luni
  frig, zapada, frigggg.. aiurea, dormitor de 10000mp ca eu "pot"
  si ajung apoi sa doarma in debara dupa ce platesc pe caldura in 2 ani cat pe un sfert de casa si tot tremura

  Thumb up 0

  • #10

   Da, corect. Am bani sa-mi fac casa de 500mp si camera de 60mp si ma fute grija de banii dati pe caldura. Pentru ca, nu-i asa, toti luam apartamente de 4 camere si inchidem caldura in 3 dintre ele.

   Omul are o problema simpla: nu reuseste sa incalzeasca o camera care, in mod normal, ar trebui incalzita de solutiile actuale. Nu urla ca e prea scump, nu spune 'vldpm, trebuia sa-mi fac o debara de 2mp ca e mai ieftin', zice 'nu stiu ce dracu' are, ca dau caldura la maxim dar nu se incalzeste'.

   Thumb up 0

  • raspuns la care ma asteptam :)
   exact, pe 90% din ROMANII care si-au facut case ii fute grija facturii la caldura
   restul de 10% sunt, stim noi cine isi permite palat dintr-un slariu..
   vrei casa in pipera, 218 mp? la cheie, ieftin
   factura la caldura nu depaseste de 4200 lei pe luna
   daca nu e buna, mai am cateva cu dormitoare de la 22mp in sus nefolosite iarna....

   Thumb up 0

 8. să vezi cum e la bloc, într-o cameră orientată spre nord aflată pe colţ. cu repartitoare. caloriferul săracu ar face faţă cu brio dacă l-aş deschide la maxim doar că m-ar rupe la buzunar. aş plăti căldura/lună cât plăteşti tu gazele pe timp de iarnă la casă tot per lună. numai că la mine sunt 2 camere amărâte. chiar, s-a lămurit careva cum se calculează aceste repartitoare?

  Thumb up 0

 9. #13

  Arhi ce parere ai despre liposuctia vaginala?

  Thumb up 0

 10. #16

  Baiiii, ce galagie de cururi pe acilea... unul si unul...pai poa sa fie si zero grade in camera aia ca dupa 10 minute de "efort" iesi transpirat tot...

  Thumb up 0

 11. Cred ca dormitorul are doi pereti in contact cu exteriorul.
  Sau poate ai un singur perete, dar la cat e de mare expunerea (socot ca ai un 6x5), e suficient ca sa iti inghete cuculetzul, mai ales daca e pe directia N.

  Izolatia doar face ca, caldura sa iasa din casa mai greu, nu o poatte tine captiva. Caldura se pierde si prin tavan...

  Eu as lipi de o sira de paie de peretele/peretii aia.

  Thumb up 0

 12. #18

  3 chestii:
  1- izolatia exterioara ( daca restul casei e izolat - n-as crede ca doar camera asta n-ar fi; s-ar putea insa sa ai de ex 1 perete, sau o fractiune dintr-o perete neizolat)
  2- geamurile - indiferent cat de misto sunt este posibil la montaj sa nu fi pus spuma PU ca lumea in principiu la latura de jos ( pun rama direct fara s-o ridice 6-7 mm si spuma nu mai au pe unde pune); se poate corecta
  3- tavanul ( presupun ca dormitorul e la etaj) nu este izolat; ori ai placa de beton neizolata ca lumea ( min 10 cm vata - preferabil 20) ori ai tavan fals fara min 20 cm vata, sau vata pusa prost.

  Dupa mine - verifica 2 si 3 sunt cele mai probabile.

  Thumb up 0

 13. #19

  frigul te ajuta. poti manca mai mult si nu se vede pe cimpoi.

  Thumb up 0

 14. #22

  Niste spirite din alea din poze pot sa vina sa ma bantuie si pe mine.
  Daca intreaba da-le adresa de acasa te rog.

  Thumb up 0

 15. #23

  cum e pozitionat? ca daca nu te ajuta mama natura degeaba duduie caloriferul

  Thumb up 0

 16. Ce sa zic,e casa ta,nu ma bag...da filmul ala a fost mistoc

  Thumb up 0

 17. Calorifere neechilibrate. Fac pariu ca acel calorifer e si cel mai departe de centrala termica.

  Thumb up 0

  • #29

   e echilibrat, am adus special instalatorul

   Thumb up 0

  • Echilibrarea asta nu prea iese din prima. De regula se fac incercari repetate pana iti iese, Dupa accea nu te mai atingi de ea. Ca sa nu chemi instalatorul degeaba, poti incerca sa inchizi cate putin din robinetii de tur la celelalte calorifere si sa vezi daca se schimba ceva.

   Thumb up 0

  • #31

   Solutia e urmatoarea :

   1.Se inchide turul si se lasa returul la un sfert cu aerisirea pornita
   2. Se deschide turul la maxim
   3. Se deschide si returul la maxim
   4. Se cheama un instalator deoarece abia atunci o sa aiba de lucru

   Thumb up 0

 18. #32

  E o relatie directa intre frig si poponete durdulii ?

  Thumb up 0

 19. #34

  De fapt eu cred că tu te-ai retras acolo ca să poţi analiza (anal-iza, you got me :D ) şi sorta în linişte fotografiile.

  Thumb up 0

 20. #35

  Stiam si eu ca frigul adduce bujori in obrajiori, dar asta e cea mai misto interpretare a fenomenului :)

  Thumb up 0

 21. #36

  ... dacă revii cu aceeași problemă și în februarie, să nu uităm să te sfătuim să închizi, totuși, dracului, fereastra.

  Oricum, altădată ia-ți un spirit din Congo. Ăia din Groenlanda uite ce fac.

  Dar, ca să excluzi faza cu pereții, amintește-ți cum era astă vară, pe caniculă, în camera aia. Dacă era excesiv de cald, e de la pereți, clar.
  Și, o fi orientat spre est dar nu prea contează orientarea pe cardinal ci pe vânt, dacă vîntoasa a bătut fix dintr-acolo. Tot week-endul a suflat cam din partea aia și nici acum nu s-a potolit de tot.

  http://vremea.meteoromania.ro/taxonomy/term/15

  Thumb up 0

  • #37

   e pe vant. si bate un crivat...

   Thumb up 0

  • #38

   În cazul ăsta roagă-l pe Morom3t3 să-ți mai zică de paie.
   Am la țară un deștept, pe o casă veche, de chirpici, a pus două straturi de folie, de sus până jos, ușor largi. Între perete și prima folie și între folii a îndesat paie.
   Iar puicuțele dinăuntru ( că ținea găini ) i-au mulțumit din toată pipota lor.

   Thumb up 0

 22. #39

  si cand te gandesti ca pe acolo iese shit-ul

  Thumb up 0

 23. #40

  daca centrala e setata pe 60 grade sau chiar mai jos, ridica-i temperatura agentului termic la 65-70 grade. Inchide un sfert din robinetii de tur de la caloriferele din incaperile calde si vezi cum se prezinta. Degeaba ai calorifer de 3 m lungime daca prin el circula apa calduta.

  Thumb up 0

 24. #41

  Messire Arhi,

  M-am confruntat cu caeeaşi problemă fro doi ani (două ierni).
  Treaba - excluzând problematica "termoizolare", "geamuri" etc. - am rezolvat-o cu ajutorul unui specialist în "ale încălzirii".

  Omul ăla "bun" a recalculat volumul camerei. Apoi a schimbat alimentarea caloriferului ca şi sistem de tur-retur (e vorba de un "monstru" similar, dar în 3 volume. Fiind la "cap de linie", apa ajungea la el la 50 de grade în loc de 65-70 (se răcea după ce trecea prin celalate doua din-naintea lui, la fel de mari ca şi al tău) de unde rezulta un randament mic, chiar dacă se încălzea etc.

  Ce a făcut: a schimbat modul în care circula apa caldă din sistem între calorifere. Adică a direcţionat fluxul cel mai cald către caloriferul cel mai îndepărtat de sursă, apoi l-a cascadat în "X" cu celalate (returul primului din salvă este turul celui de-al doilea etc. - dar mergând în sens invers - de la cel mai depărtat la cel mai apropiat de returul colector al centralei).

  Rezultat: uniformizare şi confort all over.

  PS: Si la mine camera e mare, iar amplasarea ei este tot la "exterior" (2 pereţi către outside, geam mare 2,8 x 2,3 m)...

  Poate povestea te ajută în soluţionarea problemei.

  Thumb up 0

 25. #42

  Messire,

  M-am confruntat cu caeeaşi problemă fro doi ani (două ierni).
  Treaba - excluzând problematica "termoizolare", "geamuri" etc. - am rezolvat-o cu ajutorul unui specialist în "ale încălzirii".

  Omul ăla "bun" a recalculat volumul camerei. Apoi a schimbat alimentarea caloriferului ca şi sistem de tur-retur (e vorba de un "monstru" similar, dar în 3 volume. Fiind la "cap de linie", apa ajungea la el la 50 de grade în loc de 65-70 (se răcea după ce trecea prin celalate doua din-naintea lui, la fel de mari ca şi al tău) de unde rezulta un randament mic, chiar dacă se încălzea etc.

  Ce a făcut: a schimbat modul în care circula apa caldă din sistem între calorifere. Adică a direcţionat fluxul cel mai cald către caloriferul cel mai îndepărtat de sursă, apoi l-a cascadat în "X" cu celalate (returul primului din salvă este turul celui de-al doilea etc. - dar mergând în sens invers - de la cel mai depărtat la cel mai apropiat de returul colector al centralei).

  Rezultat: uniformizare şi confort all over.

  PS: Si la mine camera e mare, iar amplasarea ei este tot la "exterior" (2 pereţi către outside, geam mare 2,8 x 2,3 m)...

  Poate povestea te ajută în soluţionarea problemei.

  Thumb up 0

 26. #43

  Nu mai pot comenta...
  M-ai pus la "păstrare" maestre?
  :-(

  Thumb up 0

 27. #44

  Vad că întrebarea mea a trecut...
  Reîncerc să postez. Mă gândesc că o fi ceva de la mine...
  Anyway - iată ce am păţit şi cum s-a rezolvat... (sorry dacă postarea devine dublă, "no offenece meant"; şterge-o pls. pe oricare din ele)

  ---------------------------------------------------------------------------------------
  M-am confruntat cu caeeaşi problemă fro doi ani (două ierni).
  Treaba - excluzând problematica "termoizolare", "geamuri" etc. - am rezolvat-o cu ajutorul unui specialist în "ale încălzirii".

  Omul ăla "bun" a recalculat volumul camerei. Apoi a schimbat alimentarea caloriferului ca şi sistem de tur-retur (e vorba de un "monstru" similar, dar în 3 volume. Fiind la "cap de linie", apa ajungea la el la 50 de grade în loc de 65-70 (se răcea după ce trecea prin celalate doua din-naintea lui, la fel de mari ca şi al tău) de unde rezulta un randament mic, chiar dacă se încălzea etc.

  Ce a făcut: a schimbat modul în care circula apa caldă din sistem între calorifere. Adică a direcţionat fluxul cel mai cald către caloriferul cel mai îndepărtat de sursă, apoi l-a cascadat în "X" cu celalate (returul primului din salvă este turul celui de-al doilea etc. - dar mergând în sens invers - de la cel mai depărtat la cel mai apropiat de returul colector al centralei).

  Rezultat: uniformizare şi confort all over.

  PS: Si la mine camera e mare, iar amplasarea ei este tot la "exterior" (2 pereţi către outside, geam mare 2,8 x 2,3 m)...

  Poate povestea te ajută în soluţionarea problemei.

  Thumb up 0

  • #45

   Asa e, cum zice Hypher, cum zice Hypher, cum zice Hypher........Vezi ca nu stiu ce ai cu problema asta de nu iti apar comentariile imediat (si nici avertizare ca a intrat in moderare sau comentariu duplicat).

   Thumb up 0

  • #46

   Sorry de bâlbâială.
   Uşchială de Windouze Internet Exploder, bag samă...
   Still workin' to solve that... Probabil un install.
   Curat.

   Thumb up 0

 28. N-ai la centrala termostat fara fir?

  Thumb up 0

 29. #48

  Asa se intamplase unor prieteni care stateau la camin, prin anii facultatii. Ba chiar pusesera o patura pe geam sa "izoleze" mai bine. Baetii dormeau cu treninguri pe ei, iar la PC stateau cu manusi.
  Primavara si-au dat seama ca, in spatele paturii, geamul era putin deschis.:D

  Thumb up 0

  • #49

   Ca sa fie clar, asa ca in poze sau asa ca in povestire? Fiind la camin....

   Thumb up 0

 30. #50

  Acum doua saptamani, inainte sa ne dea caldura, am visat ca ma trezisem in timpul noptii, m-am dus la calorifer (care avea 3 elementi in vis) si am vazut ca e fierbinte, dupa care m-am culcat fericita la loc. A doua zi, dimineata, am vazut ca doar visasem.

  Daca ti-e frig: Ti-l inchiriez pe taica-miu. Ii iese abur din maini, la propriu. Eu am mostenit de la el doar superputerea de a lasa locul cald unde am sezut. E si asta ceva :mrgreen:

  Thumb up 0

 31. #54

  I like big butts and I cannot lie

  Thumb up 0

 32. #55

  Chief... in aceasta camera e izolat si tavanul ?
  Check it, ca daca nu e izolat si tavanul (cu vata sau polistiren) poti sa pompezi la caldura in ea pana crapa caloriferu ca toata caldura se va pierde prin pod si tot rece va fi (simtit pe pielea mea).

  Hope it helps!
  May the spirits be with you !

  Thumb up 0

 33. ai în cameră portalul către Antarctica. nu remedia, la vară va prinde bine!

  Thumb up 0

 34. #58

  Daca dai drumu' comentariilor Anielei iti dau si eu drumu' la caldura. Quid pro quo. Am zis!

  Thumb up 0

  • #59

   Sa inghete!

   Thumb up 0

  • Mă îndoiesc că aniela e în moderare.
   Cred ca s-a lăsat păgubașa după ce i-a postat un retardat numărul de la serviciu aici pe site.

   Asta nu înseamnă ca îi simt lipsa. Dimpotrivă.

   Thumb up 0

  • #61

   da, s-a retras, din cauza imbecilului aluia, care s-a apucat sa o sune pe la munca. idioti fara ocupatie

   Thumb up 0

  • #62

   Bă, voi sunteți cu capul? Parcă vorbiți de Agassi... "S-a retras", auzi!

   Thumb up 0

  • #63

   @sandu usor nepotrivita comparatia cu Agassi, io zic ca mai degraba o Serena Williams.

   Thumb up 0

 35. #64

  Acum serios, singura varianta care da rezultate 100% e sa-ti faci un tavan fals

  Thumb up 0

  • #65

   tavanul meu e de rigips. si e izolat

   Thumb up 0

  • #66

   Tavan fals adica sa cobori inaltimea camerei, macar pana la vara

   Thumb up 0

  • #67

   In ce consta izolatia?

   Thumb up 0

  • #68

   jerome taica, esti serios? dar de ce sa nu retapetez casa pe exterior? sa ii pun si niste ghirlande de flori eventual.
   geretus, dunno

   Thumb up 0

 36. #69

  E mai frig pentru că nu prea stă nimeni în camera aia.

  Thumb up 0

 37. Eu as vedea rezolvarea cu o pompa suplimentara. Din cate imi dau seama pierderile de presiune pe caloriferul asta imens sunt mai mari decat pe celelalte si nu se poate rezolva doar din echilibrare, ca nu poate impinge pompa centralei. Nu e mare lucru.

  Thumb up 0

 38. #71

  Care este, de fapt, temperatura caloriferului de acolo? Daca ala arde, nu e nicio problema de instalatie, nu?

  Thumb up 0

 39. #73

  Am avut o problema asemanatoare dar camera era mai mica. Incearca sa schimbi becurile din camera cu unele care dau lumina calda (bate catre rosiatic la inceput) in loc de lumina rece (cea albastruie).

  Thumb up 0

 40. #76

  Dormitorul a fost special proiectat pt ca diferenta de temperatura sa fie generata prin sex. Deci daca nu prestezi, normal ca e frig.

  Thumb up 0

 41. #77

  da-l incolo de calorifer. asta ne intereseaza acum?
  intrebarea mea este : cum facem sa agatam tipe cu funduri asemanatoare celor de poze? :)

  Thumb up 0

 42. #78

  Sa fie primite. Ele. Amandoua :)

  Thumb up 0

 43. Depinde cati pereti exteriori are camera si cata suparafata de fereastra. Amu trei ani, printre scule, vindeam si panouri radiante UV si de la training am invatat care este diferenta intre o camera cu un perete exterior si una cu doi sau mai multi, plus ca pierderile cele mai mari de temperatura sunt in zona geamurilor, indiferent cate de bune ar fi. O camera cu mai multi pereti exteriori sau care este deasupra holului ori garajului, va fi mai greu de incalzit decat una care are doar un perete si este deasupra bucatariei.
  Dar aici pot face doar presupuneri, deoarece nu stiu cum arata casa lui Arhi, nu mi-a zis si nici nu cred ca va organiza o zi a portilor deschise.

  Thumb up 0

 44. Eu zic sa lasi camera asa cum e... avem nevoie de idei bune exemplificate cu imagini ca mai sus!

  Thumb up 0

 45. #82

  dac-ai avea in caaaaaamera aia atatea cururi sigur nu te-ai plange.
  nevasta simte aceeasi temperatura? :D
  problema esti tu, ademenind haterii de pe blog = energie negativa, feng shui, shawarma si altele cu stomacul plin.
  baga o aeroterma! why not?
  si sa te mai pe-afara, sa nu fie Samuel prin preajma. :)
  partea buna e ca te conservi mai bine si comunitatea arhiblog nu te va uita niciodata.

  Thumb up 0