Probleme reale cu gazele jandarmeriei

Problema este că foarte mulți oameni gazați în piață se simt rău și au dureri mari de cap. S-a făcut cerere către jandarmerie, să declare cu ce substanță au dat, pentru a putea fi contracarată de spitale și ghici ce, sclavii lui Dragnea refuză să spună substanta.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

12 comentarii

 1. Eu încă mai am senzația de nisip în ochi și îm vine să mă frec tot timpul.

  Thumb up 5
 2. #2

  e chestie de GDPR. nu au voie sa dea informatii. scrie in conventia de la Viena

  Thumb up 19
 3. Cele mai des folosite sint ω-chloroacetophenone, (CN) sau o-chlorobenzylidenemalononitrile (CS).
  Problema e ca efectul persista si dupa ce a fost imprastiat in aer. Adica soseaua, hainele, pomii, claidrile sint contaminate pe termen lung daca nu sint spalate de firme specializate ca sa fie decontaminate. Asa ca ce au reusit sa faca criminallii de fapt e sa otraveasca toata diaspora pe termen foarte lung. E un fel de sabotaj, adica si-au nenorocit si ce-a mai constanta si sigura sursa de venit a tarii.
  Cine are rabdare, aici niste studii despre efectul pe scurta si lunga durata la gazele cu care au dat: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC539444/

  Thumb up 8
  • #4

   Sambata cand am iesit de la metrou la orange acolo se simtea in aer rau de tot si eram putin high asa dupa juma de ora…

   Thumb up 2
  • #5

   curios si la dristor daca iesi tot high asa dupa jumate de ora

   Thumb up 2
 4. #6

  Preluat de pe FB de la dr. Ion: CS ortho-chloro-benzal-malonitrile
  Asta este una din grenadele folosite in Piata. Substanta activa : C10H5Cl N2. Face parte din familia carburilor cianotice (merci domnu Prof de chimie nu credeam sa ma intereseze).
  Are un efect cancerigen, letala pt femeile insarcinate. Un studiu realizat in US arata : :High exposure concentrations of CS (2,850 mg/m3 for 10 minutes) in monkeys
  caused severe lung damage (edema,emphysema, and bronchiolitis). Only
  coughing and nasal discharge, however, was observed in monkeys exposed to approximately 300 mg/m3 CS for 5, 10 and 30 minutes. Dogs, as well, died after high doses of CS inhalation exposure, but only some hours later after they too had developed pulmonary edema, hemorrhages.
  In US limitele de concentratie permise 0.4 mg/m3, iar la 0.2mg/m3 doza este letala.
  Se ridica urmatoarele intrebari:
  1. Este substanta folosita in parametri comventiei ONU pt interzicerea folosirii armelor chimice?
  2.Care a fost concentratia folosita in Piata?
  3. Cate astfel de grenade au fost distribuite jandarmilor, cate s au folosit, cate au fost returnate? Astfel se poate stabili nivelul de concentratie…
  4. Au fost cumva folosite si grenade cu nonivamide? Care sunt efectele asupra omului?
  Later Edit verificand Protocolul de la Geneva din 1925!! privind interzicerea razboiul chimic, pe lista substantelor interzise se afla si Cyanogen chloride substanta folosita in piata. Usor usor se strang probe!
  http://romarm.ro/en/product/grenada-de-mana-cu-efect-iritant-lacrimogen-gmil/

  Thumb up 14
 5. #7

  bănuiesc că lumea deja știe că trebuie să își curețe căile respiratorii și stomacul cu antacide: malox, omez, gaviscon

  Thumb up 6
  • Sigur, niște maalox turnat pe nas sau două liniuțe de gaviscon, pentru curățarea lu calea respiratorie. Îi deosebit de eficient. Maaloxu merge și la iperita, știe toată lumea, gavisconu îi eficient și la sarin, așa s-a vindecat străbunicul unui amic de pe Somme.

   Poa sa mi zică și mie un chimist ce legătură are sau ma rog, n-are, cristalu’ de CS cu antacidu’? Fiindcă la chimia mea dă liceu nu prea scrie că maaloxu’ curăță clorati sau nitril.

   Thumb up 0
 6. #9

  Problema e ca oamenii au dat share si like la postari de genul „da-ti cu apa pe fata”. Este cea mai proasta decizie pe care o poti lua daca ti-ai luat gaze in fata. Facand asta vara cand pielea e deshidratata, o sa abosrbi gazele alea fix in piele si le mai si intinzi.

  Aditional, am vazut promovate mastile textile (adica tricouri). Majoritatea materialelor textile absorb gazele alea si tu ai impresia ca te protejezi cand de fapt tu inhalezi si mai mult.

  Fuga la o sauna (sau dati drumul la apa fierbinte in cada si stati la murat) ca sa transpirati. Pana si o banala sauna faciala e posibil sa ajute.

  Mi-am luat in bot mai toate tipurile de gaze: iritant, lacrimogen etc. Aia e… eram membru de galerie si punk-ist. Aveam parte saptamanal de chestii d-astea. Ce am scris mai sus m-a ajutat de fiecare data.

  Thumb up 12
 7. #10

  Nici daca le-ar da, n-ar avea ce sa faca cu ele. Ca grenadele alea sunt luate de pe alibaba la o miime din pretul oficial de achizitie de la ceva producator chinez care le-a asamblat la el in batatura.

  Thumb up 2
 8. #12

  Cand te uiti in soba te mai ustura si ochii! 🙂

  Evitati contactul cu asemenea rahaturi deoarece puteti ramane ologi pe viata. O pereche de ochelari de scufundari si evitarea pe cat posibil a contactului cu pielea si/sau ranilor deschise pot diminua din suferintele ulterioare.
  Pe de alta parte, daca crezi in cauza ta atunci te si sacrifici, nu? 🙂

  Thumb up 1