Pudibondism neavenit și exagerat

Cuvinte din dicționar. 1, 2, 3. Cuvinte folosite de toată lumea, fără excepție. Nu îmi spuneți că există cineva care poate spune, într-un moment intim, atinge-mi penisul. Sau la nervi, să înjure gen aș vrea să îmi introduc penisul în vulva mamei tale.

Și totuși, deși toți le folosim, o mică parte se simte extrem de ultragiată atunci când le citește/aude. Îmi aduc aminte cu plăcere cum dădea el Florin Grozea ignore tuturor ce îndrăzneau să folosească cuvinte ce descriu aparatul excretor masculin în timeline-ul twitter.

Care o fi explicația?

Post Scriptum. Gata, onor Academia rromână a modificat definiția cuvântului țigan și a introdus cuvîntul rom.
Știți care e faza? Că atunci când imbecilii rromâni au semnat acel tratat în care acceptau să le spună țiganilor rromi, se scrie RROM, cu 2 r. Acum, în dicționar, există cuvântul rom.
Yeah, rromânia, patria țiganilor.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

17 comentarii

 1. 4 bucăţi la 15.5 euro ? Eftin.

 2. #2

  Dude, dexonline.ro nu are nici o legatura cu DEX-ul oficial al limbii romane. Cum sa zici ca expresiile si cuvinte de acolo (care sunt adaugate de diversi uzeri) au vreo legatura cu realitatea „oficiala”?

  Trecand peste greseala, intradevar pudicii care se dau inapoi cand aud cuvintele respective sunt oarecum penibili, dar in acelasi timp este de inteles. Daca cineva vrea sa se simta ofensat de cuvintele respective, e alegerea lui.

 3. Cu sau fara DEX cel mai bine este sa zicem lucrurilor pe numele lor :)

 4. #10

  cuvantul rom a existat si inainte… se bea cu putin ceai :)

 5. Nu e formal, cam d-asta nu le folosim. Ne punem atat de sus incat totul pentru noi trebuie sa fie formal, indiferent de cat de batuti in cap suntem.
  Sunt exact aceleasi cuvinte doar ca folosite cu alte sensuri si ne-a fost impusa ideea ca sunt folosite in mod jignitor, total aiurea!

 6. Sunt cuvinte în DEX care nu-și au locul în spațiul public, chiar dacă sunt în DEX. Este alegerea fiecăruia să dea follow, unfollow, like, ban, ram-pam-pam. În cazul meu încerc să stau departe de fraze și oameni agresivi.
  PS: cele trei cuvinte ar trebui să fie în DEX dacă sunt folosite în limba curentă măcar de 10 ani. Asta nu înseamnă că nu sunt licențioase.

 7. Poza e legendara!

 8. #14

  explicația poartă numele „libertate”. și nu e vorba de țigăncușa fătată în decembrie ’89 care astăzi probabil se prostituează (ar fi tare dacă peștele ei ar avea un slogan de genul „vino să fuți libertatea”), ci de principiul cu același nume. dacă eu am libertatea să spun pulă, așa are și altcineva libertatea să se simtă ultragiat/-ă de acest cuvânt, indiferent dacă e sau nu în dex, indiferent dacă e ipocrit/-ă sau nu.

  apoi, mai e o treabă: nu toată lumea e adepta sexului în public (ba sunt mulți care nici cu lumina aprinsă n-o fac). că dacă ar fi să împingem treaba cu pudibonderia până la capăt, de ce să nu ne babardim peste tot, oriunde și oricând?

 9. Maine DEX poate sa-si dubleze numarul de cuvinte, dar degeaba daca nu sunt folosite de nimeni. Dupa mine, DEX are rol informativ, si atat. Nu sta nimeni sa aleaga cuvinte din dictionar ca sa-si exprime ideile.
  DEX=apa de ploaie

 10. In UK la tigani li se zice ‘ travellers’ sau ‘roma people’! Care-i tara de unde vin ‘roma people’ ??? Romania!!!

 11. #17

  Ok, daca folosesc cuvantul tigan ce o sa patesc?
  Cum ar fi sa spui „ba esti rom??”
  Si apelativul care e, romule???
  Maine-poimaine o sa citesc la specificatii „memoria tigan”….

Citește și...