Puie Monta la Euronews

puie monta

Este că inimioara voastră de mici activiști a tresăltat de fericire? A prins campania cu Puie Monta.
Eh, eu, personal, deși sunt complet de acord cu formularea Muie Ponta!, transformată de fătălăi în Puie Monta (ia gândiți-vă dacă indexa google Muie Ponta, cum ieșea știrea euronewsului?), nu mă bucur.

Una e ca eu în țară să fac mișto de premier, președinte și de cine mai vreau eu, că de aia îi aleg, plătesc și mă dezamăgesc, ca măcar să pot face mișto de ei. Dar în clipa în care o mare sursă de știri a lumii greșește numele premierului țării mele, eu am o problemă cu acea sursă de știri.

Pentru că, în primul rând, vorbim de premierul țării mele și second, înseamnă că jurnalismul euronews se face ca jurnalismul mediafax, gândul, capital, zf, realitatea și restul.

Cu google în față.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

21 comentarii

 1. #1

  Adica tu ai voie sa iti bati joc de ei insa altii nu au voie?

  0

  0

  • #2

   Cam asa se intelege. Dublu standard?

   0

   0

  • Cred ca Arhi se refera la calitatea jurnalistica care lasă de dorit din ce în ce mai mult și pe alte meleaguri

   Avem Metro, Daily Mail, Evening Standard și mai nou Independent care au luat-o pe calea Sf Zvon de Google făcut știre pentru click-uri

   0

   0

  • #4

   Cred ca Arhi se refera la faptul ca oamenii aia nu isi bateau joc de Ponta, ci isi iau informatiile de pe Google. Ceea ce nu se poate numi jurnalism.

   0

   0

  • #5

   Nu contest lipsa de profesionalism, insa daca primele x rezultate pe Google spun un lucru, poate ca aia e perceptia generala, nu?:)

   0

   0

 2. #6

  Bade’ Ghio și bade Vasîle șad așa pe coasta … printre oi.
  Deodata dade Ghio ia bîta șî-i adre una pe spinare lui Vasîle. Așa, cu sete..
  -Ce-ai bre Ghio cu mine? Ai dat in gluma sau esti serios?
  -Apoi nu se vede? Am dat serios, ca sa simti!
  -Aaa Bun asa! Credeam ca glumesti cu mine..

  Crede cineva ca Euronews si Deutsche Welle fac greseli de astea de ortografie din cauza de „copy-paste” de pe google?

  0

  0

 3. #7

  Ca formă de protest… #Monta ar trebui sa demisioneze

  0

  0

 4. Să-mi bag monta!
  A luat Sârbu Euronews?!?!

  0

  0

  • LE: Nici Russia Today și nici Россия 24 n-au gavarit nimic de subiect.
   Conșpirație!

   0

   0

 5. #10

  BULANGÍU, bulangii, s.m. (arg., pej.) 1. Homosexual. 2. Neserios, măgar.

  Bulangiu – un barbat care se fute in cut ( face sex in fundulet)

  BULANGÍU, bulangii, s.m. 1. (Peior.) homosexual 2. (fig., depr.) om rău sau nesimţitor, sinonim cu sensul figurativ al cuvintelor măgar (2), porc (2). /< bulan (=picior (depr., et. nec.))+ suf. gíu (< tr. „-ci“ (citit „gi“), sufix ce marcheaza o ocupatie legata de substantivul pe care-l completeaza, ex. makraci = macaragíu)

  bulangiu – adj. persoana care este caracterizata ca om rau , neserios , cu intentii ascunse , mincinos , pervers , si mai nou si ca homosexual – ca subst. bulangiu / bulangii , persoana(e) care se incadreaza in una sau mai multe din caracterizarile de mai sus.

  0

  0

 6. #14

  Tristă va fi ziua când mă voi simți lezat de stâlcirea numelui unui mitoman notoriu.

  0

  0

 7. #15

  daca euronews e finantat de Comisia Europeana, inseamna ca ne prezinta stirile dintr’un punct de vedere neutru, comparabil cu cel al TVR’ului pe vremea lu’ Ceasca, asa-i?

  0

  0

 8. #16

  Tocmai ziseși, vreo două postări înainte, că jurnaliștii români sunt de cacao. Crezi ca ai lor sunt mai breji? :-(

  0

  0

  • bă, termenați cu jurnaliștii…
   Nu jurnaliștii postează pe social media!
   E vorba de obicei de un operator social media care transcrie articolele din fluxul de știri. Cum în social media nu ai altă posibilitate de a lega articolele între ele decât prin intermediul hashtag-urilor, atunci, operatorul a căutat un hashtag popular legat de numele primului ministru și, probabil, că ăla a apărut primul. Pun pariu că nici acum ăia de la Euronews nu știu ce e aia #Monta și că n-au înțeles gluma.

   0

   0

 9. #18

  Nu prea mai există jurnalism, ci doar roboței de scris articole/tweet-uri etc.
  Și la noi, și la ei.
  Click acolo, click aici! Apasă-l! Apasă-l! Apasăăă-l! (dacă tot veni vorba de roboți)

  0

  0

 10. Chestia asta cu Monta imi aduce aminte de un banc mai vechi in care Iliescu se chinuia sa-i convinga pe Bush si Kohl ca pe el il cheama Ion Iliescu, nu Jos Iliescu…

  0

  0

 11. Mi se pare corect. Stiti povestea cu tiganul care isi batea nevasta in strada iar, cand cineva a sarit sa o apere pe femeie, EA a sarit la el: de ce te bagi? Asa si noi, radem glumim de ai nostri, dar cand rad altii nu ne pica bine :)

  0

  0

 12. #21

  si totusi MUIE ponta! :D

  0

  0

Citește și...

Am scos-o ieri pe minunea creață din dotare la biliard. Că nu prea vrea, că nu are chef, câr, mâr. – Hai să jucăm bila 9, propun eu. – Nu știu să joc bila 9. – Nu e nimic, te învață iubitul tău, care e profesionist pe @8Ball Jucăm primul joc, pierd, plin […]

Am hoverboardul acesta de anul trecut, din februarie. După câteva luni, s-a bușit. Din ce găsesc eu pe net, este placa de bază, cel mai des întâlnit defect la chinezăriile astea. Având în vedere că eu nu o să îl repar niciodată și ocupă locul aiurea în casă, dacă îl vrea cineva […]

Am scaunul pe care stau de foarte mulți ani. Nu știu exact câți, dar mulți. E scaunul de birou alb de la Ikea, varianta clasică, dar nu cel care e de vreo 3 ani sau cât e, ci modelul de dinainte, mult mai mișto și mai complet. Nu iau în calcul că, fiind […]

Bicicleta este cea din imagine, este pentru copii mai mici de 6 ani, are 2 ani de când o avem și fiul a învățat să meargă pe ea.