Pungile de gunoi menajer se aruncă cu gura în jos

Chestia asta contrazice toate milioanele dă lei date de mine pe pungi de gunoi menajer, tocmai din dorinţa de a uşura munca femeii de servici şi a elimina microbii.

PS: Ca idee, vedeţi ce misogini sunt oamenii? Ni se pare absolut normal să spunem că e vorba de o femeie de servici, ȘTIM că cel ce duce gunoiul nu poate fi decât o femeie. Nţ nţ, ce oameni, domnule…

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

32 comentarii

 1. Cine a scris accel afis probabil avea ceva necazuri pe femeia de servici…

  Thumb up 0
 2. Probabil ii vine in ajutor daca tubulatura aia e ingusta si se intepenesc des pungile vecinilor productivi.

  Thumb up 0
 3. probabil ca s-au blocat cateva pungi si ca sa nu se mai repete au venit cu ideea asta.

  p.s. nu cred ca ai dat banii pentru a usura munca nimanui in afara de a ta 😛

  Thumb up 0
 4. Se spune SERVICIU. 🙂

  Thumb up 0
 5. Scriu acum al patrulea comentariu care contine cuvantul „probabil”.

  Thumb up 0
 6. tu nu știai că punga de gunoi se aruncă cu gura în jos ? nț, nț

  Thumb up 0
 7. pariem ca femeia de servici (sic!) e barbat? 🙂
  cred ca la parterul blocului tau in camera aceea unde se colecteaza gunoiul din ghena e o maaare infectie… Ai putea sa propui desfintarea acelor ghene si toata lumea sa-si care gunoiul jos in pungi inchise care se pot arunca in eventualele cateva tomberoane pe care le puteti achizitiona prin asociatia de proprietari. Noi asa am facut la bloc, iar camera aceea unde se strangea gunoiul am renovat-o si am inchiriat-o unei firme si de acolo platim cablul pe toata scara. Nu mai spun ca nu-l mai platim nici pe nenea acela care punea gunoiul in pubela inarmat cu o lopata.

  Thumb up 0
  • @mike: eu sunt sigur ca 99% din oameni zic femeia de servici, nu serviciu:) asta incercam sa ii explic si lui un prost (dumnezeule, ce nume a putut sa isi aleaga si copilul asta…)

   Thumb up 0
 8. Deci exista reguli pentru aruncatul gunoiului la ghena.

  Thumb up 0
 9. De ce ar fi nevoie să curgă gunoiul din ele? 😕

  Thumb up 0
 10. Da, nu prea vad logica.

  Thumb up 0
 11. ba, e trist, da’ e logic: vine melteanu cu punga plina de gunoi, o baga cu forta pe tobogan, ala se blocheaza, toata lumea fericita. si asta zi de zi, ca melteanu consuma.

  PS: pun pariu ca e un afis pus de un biet administrator exasperat: sa fie gunoi, da’ macar sa fie toboganu liber

  Thumb up 0
 12. Hmm…..dar poți lega o sfoară de gura pungii de gunoi, îi dai drumul iar în cazul în care se blochează fugi jos și tragi se sfoară. Simplu. Patentez ideea?

  Thumb up 0
 13. #17

  Am o intrebare…..As putea sa tai punga la fund sa curga gunoiul pe acolo…..??…

  Thumb up 0
 14. E un cerc vicios, cum majoritatea ghenelor sunt vechi deodata cu blocul, indiferent de marimea sacului de gunoi acesta se poate agata/bloca si nu e deloc placut sa tot desfunzi ghena de gunoiul altora. Dar nici ca ghena sa fie focarul de infectie si miros nu e placut. Ca si orice lucru invechit ar trebui inlocuit, dar apoi cu siguranta vor exista si locatari tampiti care nu vor arunca gunoiul cu sacul. Probabil colectarea selectiva a deseurile va desfinta ghena si toate probleme legate de ea.

  Thumb up 0
 15. Aici mai am o întâmplare reală haioasă și nu prea. Cum că de la apartament la ghenă duci deșeul selectiv, iar când vin băieții să-l ridice îl amestecă. Deci degeaba se începe dacă nu se și termină cu bine. Există controale și pentru ei?

  Dar la urma urmei..trebuie să existe controale pentru orice? Doar așa se face treaba bună? Responsabilitatea nu mai există? Nu îi place românului să facă un lucru bun din proprie inițiativă?

  Thumb up 0
  • #20

   Pu merita deocamdata sa aiba cate o masina pentru fiecare tip de deseu, rata de selectie este sub 80% pentru fiecare. De asa le pun pe toate la un loc si le sorteaza la centru, unde mai ramane si ceva menajer. Cand va fi fezabil economic vor avea masini specializate.

   Thumb up 0
 16. #21

  Eu am femeie de serviciu barbat!

  Thumb up 0
 17. In cazul de fata vorbim de 2 situatii ipotetice. 1) Femeia de serviciu triaza gunoiul in 3 categorii: hartie, plastic, altele; 2) Nu poate sa scoata pungile de gunoi de pe tobogan. Prima varianta e totusi exclusa. In alta ordine de idei aceste sisteme au fost create in comunism cand nu se arunca gunoiul in pungi. Si cum pungile sunt cam mari iar romanul asteapta sa se umple la maxim, e clar ca acestea se vor bloca pe toboganul de la ghena.

  Thumb up 0
 18. Iarta-ma ca intreb, dar voi in ce secol traiti? 😀

  La noi exista o zona de pubele din alea „moderniste”, incorjurata de un zid de 1.7m inaltime, inchis intr-un tarc si cu usa cu cheie (asta pentru a scapa de cei care cauta in gunoi si il arunca pe jos). Fiecare blocatar vine cu cheia in buzunar si cu gunoiul in PUNGA LEGATA. Chestiile de „eco” (hartie, pet, metal) se aduna in cateva pubele speciale, asezate tot in incinta, in ideea de a se recicla). Ca se recicleaza sau nu, aia nu mai e treaba noastra, noi punem gunoiul asa cum trebuie.

  Cotetzul ala cu pubele e la 30-50 de metri de blocuri, deci nu-ti pute direct in bot si, daca lumea e ordonata (si a inceput sa fie ordonata), nici nu miroase. Gunoiul se ia o data sau de doua ori pe saptamana la „data fixa”, lumea aduce saculetii legati si restul de resturi in pubelele speciale.

  Thumb up 0
 19. credeam ca e firesc sa evoluam.se pare ca nu :))

  Thumb up 0
 20. @dojo: Iarta-ma ca intreb, da tu in ce secol traiesti? Iarna cand ninge tu duci gunoiul la 50m de bloc?

  Thumb up 0
  • Da, Vlad, ca nu-mi pica nimic. Asa cum imi plimb si cainii cand ninge, ca nu mi-ar placea sa se „asta” in casa. Si, decat sa imi puta gunoiul sub nas, prefer sa fac „efortul” ala de 50 de metri.

   Thumb up 0
 21. @vlad Da, categoric da! Da da da da! (ca-n clipul cu Robotzi). Și la 100 de m dacă e necesar, pentru a păstra curățenia.

  Thumb up 0
 22. #28

  @vlad:sau cand afara ploua cu galeata:stai ca nu duc gunoiul acum il mai las sa se imputa pana sta ploaia! 🙂

  Thumb up 0
  • Las’ ca are al meu in scara niste dobitoci care scot punga de gunoi in fata usii. Putzea si ieri de sa-mi pice parul din nas. Oamenii au rezolvat problema, nu le pute in casa 😀

   Thumb up 0
 23. @Andrei, PlayActive: nu, il duc la ghena DIN BLOC, il arunc frumos pe tubulatura. NU IES DIN BLOC sa duc gunoiul. Cum plm sa crezi ca-l las sa se imputa, voi comentati ca sa va aflati in treaba?

  Thumb up 0
 24. Bai da’ pentru noi astia mai de la tara, care aruncam gunoiul cu tot cu galeata, e valabil anuntul ?

  Thumb up 0
 25. @dojo : traiesti in romania , se vede. misto

  Thumb up 0