Nu as putea fi taximetrist

Am avut azi, de dimineață, unul din momentele alea când a trebuit să merg cu altceva decât mașina proprie și am mers cu un Uber, pentru că, la Clever, după ce am băgat cardul în aplicație, brusc, nu a mai fost nicio mașină prin zonă, de niciun fel. Și eram pe fucking splaiul unirii, nu prin vreun colț uitat de lume, cum ar fi pantelimonul.

Dar divaghez.
Uitându-mă la șoferul mașinii și la halul în care se merge în capitală, am realizat așa, din senin, că eu nu aș putea fi, sub nicio formă, uberist, boltan sau taximetrist. Pentru că am un defect capital. Sufăr de Touretteul șoferului. Înjur la volan ca formă de defulare, fără să mă pot controla. Pur și simplu apare înjurătura și după aia realizez că am înjurat.

Și asta am făcut și cu copiii în mașină, și cu doamne, domnișoare, soacră-mea, adică chiar nu există nimic care să îmi educe creierul să zică Ho, bă, moldovene, înjură mental, nu în gura mare.

Și cum ar fi să vin cu mașina mea frumoasă, îmbrăcat elegant, totul brici și, la prima blondă idiotică sau primul BMW, să încep să zic brusc de morți și răniți, cu ochii ieșiți din cap și fum pe nări? Bănuiesc că s-ar umple poliția de apeluri la 112, despre un grăsun agresiv și periculos, care pare că ar vrea să violenteze pe cineva.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

17 comentarii

 1. #1

  incep sa aflu cum e…fi-miu deja reproduce niste injuraturi si doamnele din casa se cam uita urat :))

  5

 2. #2

  au mai fost cazuri prin constanța, acum niște ani…

 3. #3

  Ar fi chiar simplu, trebuie doar sa te axezi pe o singura fraza, ceva gen „serenity now!”, ca in Seinfeld! Cand iti vine sa injuri, bagi asta…

  3

 4. #4

  Eu mă pot controla f bine, adică înjur doar când vreau! Dar aleg să vreau destul de des!:)))))))

  16

 5. #5

  Noi ne-am mai potolit din injurat la volan dupa ce fi-miu, la 2 anisori, baga reflex un „moții (sic) ma-tii”, pavlovian, de fiecare data cand claxonam.
  Acum s-a mai cumintit, mai scoate doar cate un „tampitule!”, sau cand stam la stop striga cateodata: „Prieteneee e rosuuu !”.

  24

  • #6

   Fiica-mea, tot asa, daca a crescut doar cu noi era oricand un attachment firesc 🙂 Il ia odata taica-su pe un fost profesor cu masina, la prima frana mai serioasa se aude din scaunelul din spate; „pida ma-ta !” Domnul, amabil: „ce-ai zis, puisor ?” Dar puisorul nu vorbea cu straini, el reactiona doar la anumiti stimuli 😉

   18

  • #7

   Fiica-mea ieri: Tata, de data asta am futut programul! S=a dus in pula mausu asta! Are 5 ani si un soarec programabil….

   0

 6. #8

  pe mine m-a deranjat cuvantul grasun :)) ori grasan ori deloc ! face it or leave it :))

  7

 7. #12

  ai vazut daca nu folosesti yango? aia nu injura, doar scot AK-ul pe geam si se rezolva.

  30

 8. #13

  btw, cand injuri incerci sa le legi si sa le dai forme mai noi, mai armonioase?
  eu am descoperit ca e loc mult de dezvoltare in zona asta.

  9

 9. #15

  Citisem „taxidermist” și mă întrebam cum de ai ajuns la concluzia că nu poți face asta…

  8

 10. #16

  Eu am invatat brusc sa injur in toate limbile pamantului cand, la un moment dat in viata mea de sofer, am claxonat si eu ca omu’ in trafic, si m-am trezit cu fi-miu din spate (3 ani): porcule! … ma-tii O_o

  0

 11. #17

  Io merg cu bicicleta 30-40 km pe zi. Injur mai mult ca un taximetrist. Insa injur in romaneste, iar ceilalti nu ma inteleg…

  1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.