Putin tocmai ne-a arătat un degețel

Putin i-a făcut cadoul lui Dodon o hartă a Moldovei mari, cu tot cu Moldova românească. Reacțiile patrioților moldoveni? Priceless. Dintr-o dată, moldovenii de peste prut au realizat că de fapt ei vor moldova mare, de la Ștefan, așa cum a lăsat dumnezeu.

Mi se face o silă din ce în ce mai mare de tot ce reprezintă domnii basarabeni.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

90 comentarii

 1. Degetul din mijloc tot timpul ni l-a aratat. Cat despre fratii de peste Prut, e de-nteles. Ne seamana leit.

  0

 2. #2

  Pai din cate am inteles harta aia e facuta de mult. Nu s a apucat Putin sa o picteze acum. Sa inteleg ca alipirea Moldovei la Romania nu e acelasi lucru ca alipirea Romaniei la Moldova?! Cat de mult ar putea sa fraudeze Moldovenii alegerile astfel incat 3 mil moldoveni sa aleaga pentru 20?
  De fapt, la cum ies romanii la vot n ar fi imposibil sa castige pe bune.

  0

  • #4

   Haide mah. Pe bune? Nu se mai prinde ironia? Ce oameni? Mersi de dedicatie.

   0

  • #5

   Boss, Putin nu a pomenit nimic de alegeri daca ar vrea sa ne ia Moldova. La rusi alipirea teritoriilor se face altfel 😛

   0

  • #6
   Arhi

   #n00bz :)))

  • #7

   O idee buna. S-o mai terminam cu Romania Mare. Le spunem moldovenilor ca facem Moldova Mare cu capitala la Bucuresti. La cati moldoveni s-au ejaculat prin tara nici n-ar fi foarte gresit.

   0

  • #8

   Am inteles ca dodon va da un decret si poezia lui eminescu va fi tradusa corect in moldoveneste: ‘ce-ti doresc eu tie, republică moldova’

   0

  • #9

   parca era si un ‘dulce’ 🙂

   0

 3. #10

  Moldovenii=Ardeleni=Bucuresteni=prosti gramada, totusi cu un plus pentru boschetarii din Bucuresti care au votat-o pe Firea.

  0

  • #11

   Bucurestiul e inima tarii , creierul e in alta parte.

   0

  • #12

   Într-o lojă masonică din Ilfov?

   0

  • #13

   Intr-o loja maronica. Si nu din Ilfov, din Teleorman.

   0

 4. #14

  Eu înțeleg din asta un fel de „și stați cuminți cu unirea”

  0

  • …ca o facem noi.

   0

  • #16

   Didn’t want that Moldova anyway…

   0

  • #17

   Degeaba reiterezi că nu-i citesc pe coruț, boia, toxin, alexe etc. Până una alta n-ai venit cu un contra-argument serios, concis, la subiect. Doar o atitudine superioară neconvingătoare.

   0

  • #18
   Arhi

   lol, e ca si cum mi ai cere contraargumente la religie:)))))

  • #19

   Comentariul era la postul anterior. Mută-l tu te rog.

   0

  • #20

   Ți-am cerut contra-argumente la asta: Cetin, te invit să vezi ce contracte de furnizare de armament are ucraina. Uită-te la T80 Oplot. Uită-te la parteneriatul ce-l au cu chinezii, urmează a produce avioane de ultimă generație. Moștenirea sovietică în materie de industrie e net superioară nouă. În special la capitolul armament, unde ne depășesc fluierând, le mai trebuie voință și bani ca să producă lucruri cel puțin la fel de calitative precum Oplot.
   Bătaia pe care și-au luat-o în ultimii 2 ani nu a avut ca principală cauză tehnica militară.
   Ucraina are bază de recrutare mai mare și cetățenii sunt mai patrioți decât românii. Deci mai mulți soldați decât România.
   Cu siguranță s-ar mobiliza mult mai bine împotriva noastră decât a rușilor.
   Am avut infiltrați la ONU, am avut o industrie de produs diamante mult superioară sovieticilor spionându-i inclusiv pe ei ceea ce era mare lucru și nu în ultimul rând numele Caraman, dacă vă spune ceva, bine, dacă nu, cercetați.
   Iugoslavii și polonezii n-au avut nici pe departe succesele noastre cu toate că aveau populație mai mare și posibilități mai multe.
   Mossadul era în gardă când auzea de DIE.
   Top 3 poate nu a fost. Top 10 , fără doar și poate.
   Lectură plăcută.

   Legătura cu religia nu o văd, astea sunt fapte care pot fi văzute prin unghiuri diferite. Tu spui că eu greșesc fără a spune apoi ce anume am greșit. Doar că spui tu că nu e așa.
   Dacă mă întrebi pe mine, te înșeli cu Moldova cum te-ai înșelat și cu „mă pis pe el de vot”.

   0

 5. #21

  L-a periat un pic pe ala la orgoliu, atata tot. Chestia cu unirea e cam asa: daca basarabenii nu vor, noi nu putem face nimic. Cu de-a sila nu se poate.

  0

  • #22

   E perfect in regula sa nu vrea. Nu e cazul sa ne complicam situatia economica cu o tarisoara care e cu 20 de ani in urma. Si da, basarabenii nu dau doi bani pe noi, bagati-va mintile in cap cu patriotismul asta desuet, astia isi iau cetatenie doar ca sa sclavageasca prin Spania si Italia, in rest nu dau o flegma pe noi, si viceversa.

   0

  • #23

   Dar noi de ce vrem? Intreb si eu ca am uitat. Nu mai sunt asistati sociali in Vaslui si prin unire ii importam pe unii noi mai usor?

   0

  • #24

   @Deea

   Cu decalajul de 20 de ani,s-ar putea sa rezolve partidu’ pezedist.Un bagat in marsarier al tarii nu mai pare asa de SF acum,mai ales cand UE e gripata.

   0

  • #25

   Dacă basarabenii nu vor, îi FACEM să vrea. Avem adevărul istoric, limba și etnia de partea noastră.
   Le scoatem din cap că sunt moldoveni în cel mult 30 de ani.
   Însă înainte de a vrea o unire trebuie să ne implicăm ca să-i aducem pe calea cea bună. Momentan se implică rușii mai mult, de aici și aplecarea spre rusia. Ei au fost spălați pe creier intensiv și metisați cu nemți, polonezi, evrei și sălbăticiuni de prin rusia ( r mic din nou) tocmai ca să ne urască. Noi trebuie să facem în așa fel încât ori să ne unim ori să fim în relații excelente cu ei.
   Ucraina ne ia gâtul la orice oră dacă îi îndulcește taica Putin, ungaria colaborează cu rușii de peste 100 de ani ca să ne ia Ardealul, Bulgaria e o țară puternic pro-rusă de când se știe ca și Serbia, care are baze rusești în ea și niciodată nu va fi altfel. De altfel, sârbii nu ne-au fost și nu ne sunt prieteni. Evacuarea armatei sârbe din Timișoara, sârbizarea românilor și aromânilor, grănicerii români uciși prin anii ’50, cererile Iugoslaviei refuzate de stalin de a încorpora Reșița la Iugoslavia și încă o regiune din ungaria pe argumente STRICT economice pe calea războiului dacă nu pașnic.
   Mai vreți încă o țară care să ne urască pentru ceea ce suntem sau niște prieteni? Din ce am observat în istorie, „partenerii” vestici nu prea s-au îngrămădit să-i ajute pe năpăstuiții din est. Polonia știe mai bine. Așa că ar trebui să facem pe darcu’-n patru să avem o țară puternică militar și cu relații bune că altfel o belim la modul grav.

   0

  • #26

   Sa ma scuzati pentru vorbe, dar Ucraina poate cel mult sa ne ia gatul p**ii in gura. Sau au inceput sa-i incorporeze si pe cei de 15 ani, sa aiba din nou armata?

   Iar Ungaria… pot sa fie ei pro-rusi, nu vor lua Ardealul. Pateu Ardealul da, dar Transilvania n-o vor lua. Nu cat timp exista NATO, cel putin.

   0

  • #27

   Comisare, esti cam panicard. Cine sa vrea saracia noastra? Daca strainii isi iau catrafusele, ramane un pamant gol, un pic mai altfel decat stepa Bugeacului.

   0

  • #28

   @Comisarul Moldovan: Resita? Interesant… Ceva link? Nu de alta, dar mi se pare prea adinc in teritoriul romanesc ca ei sa emita pretentii asupra ei. In plus, relatiile intre Tito si Stalin nu erau chiar amicale pentru ca sarbii sa emita pretentii la Moscova (vezi osul lui Tito). Aaa, Timisoara, da, corect, trupele sarbe s-au retras de acolo numai la insistentele francezilor (de fapt ale generalului Berthelot). Si asa este, sarbii nu ne-au fost chiar prieteni, cu toate ca o printesa romana le-a fost regina. Bine, episodul cu regina e dupa cel cu Timisoara, dar chiar si asa.

   0

  • #29

   Eugen, ucraina are o populație mai mare, industrie de apărare net superioară și ne va ataca atunci când vor avea sprijinul rusiei. Ungurii vor inventa un Donbass, un Tg- Mures 1990 o ceva doar-doar or reuși măcar o autonomie dacă nu alipire. Retrocedările demente din Ardeal făcute către cetățeni unguri care nu mai au niciun drept ba chiar au fost despăgubiți sunt un pas. Au făcut și alții deja. Doar șeful spionajului lor e școlit de KGB ( Mecca spionajelor) iar la noi, MRU până de curând. De pe locul 3 în lume la spionaj am ajuns ciuca bătăilor.
   @Leo sărăcia noastră încă are resurse, terenuri agricole excelente și e capabilă să ia fața multor țări în materie de turism. De asemenea, rușii se zbat de 200 de ani să controleze Balcanii. Au reușit total sau parțial cu Bulgaria, Serbia, Grecia, Turcia bonus ungaria, austria și pupincuriștii lor eterni franta și germania. Cu toate astea, fără România li s-a dus dracului centrala bulgarilor în cooperare cu rușii, southstream-ul și câte și mai câte. De unde și interesul lor sporit pt noi. Nu sunt panicard doar că fantomele trecutului ne bântuie.

   0

  • #30
   Arhi

   s-a vazut industria de aparare net superioara in ultimii 2 ani. si cu armata s-a vazut, cum nu aveaupe cine sa recruteze. locul 3 in lume la spionaj? unde, la olimpiada spionilor?
   comisare, lecturile de proasta calitate, in final, iti distrug neuronii, vezi ca a inceput si la tine

  • #31

   Eugen,
   Ucraina nu are armata dar are soldati. La noi luptatorii sunt mai mult pe internet. Daca s-ar anunta o mobilizare ar taia-o toti din tara.

   0

  • #32
   Arhi

   ar taia-o in pla, mobilizarea vine la pachet cu inchiderea granitelor

  • #33

   Oricum, batranii ca noi de 40+ cred ca raman acasa sa aiba grija de femei si copii.

   0

  • #34

   Cetin, te invit să vezi ce contracte de furnizare de armament are ucraina. Uită-te la T80 Oplot. Uită-te la parteneriatul ce-l au cu chinezii, urmează a produce avioane de ultimă generație. Moștenirea sovietică în materie de industrie e net superioară nouă. În special la capitolul armament, unde ne depășesc fluierând, le mai trebuie voință și bani ca să producă lucruri cel puțin la fel de calitative precum Oplot.
   Bătaia pe care și-au luat-o în ultimii 2 ani nu a avut ca principală cauză tehnica militară.
   Ucraina are bază de recrutare mai mare și cetățenii sunt mai patrioți decât românii. Deci mai mulți soldați decât România.
   Cu siguranță s-ar mobiliza mult mai bine împotriva noastră decât a rușilor.
   Am avut infiltrați la ONU, am avut o industrie de produs diamante mult superioară sovieticilor spionându-i inclusiv pe ei ceea ce era mare lucru și nu în ultimul rând numele Caraman, dacă vă spune ceva, bine, dacă nu, cercetați.
   Iugoslavii și polonezii n-au avut nici pe departe succesele noastre cu toate că aveau populație mai mare și posibilități mai multe.
   Mossadul era în gardă când auzea de DIE.
   Top 3 poate nu a fost. Top 10 , fără doar și poate.
   Lectură plăcută.

   0

  • #35
   Arhi

   serios, reiterez indemnul sa mai lasi lecturile gen pavel corut, ca e pacat, esti baiat tanar si te duci de la varsta asta

  • #36

   Tancul T80 e totusi un model de tanc sovietic. Si noi am modernizat MIG21 si l-am adus la standarde NATO. Ca nu-l producem, e partea a doua.
   „Uită-te la parteneriatul ce-l au cu chinezii, urmează a produce avioane de ultimă generație.” Chinezii sunt foarte incantati de avioanele lor. Din pacate doar ei (https://www.wired.com/2016/11/china-j-20-fighter-jet/) . Cum sa-ti spun… Poti pune un motor de trabant sub o capota de mercedes. Dar asta nu insemana ca ai un mercedes. Ci un mercedes cu motor de trabant. Sau un trabant cu capota de mercedes.
   Reteaua Caraman: imi pare rau sa-ti spun, dar reteaua pusa la punct de Caraman a spionat mai mult pentru sovietici, si mai putin pentru Romania. Caraman era un agent pregatit si perfectionat de sovietici, din vechea garda a securitatii, motiv pentru care, dupa ce a fost deconspirat si expulzat din franta, a fost marginalizat. De altfel, ce a ramas nedeconspirat din reteaua sa, a fost preluat de un alt serviciu estic in solda Moscovei (nu mai stiu daca de cehi sau daca nu chiar de polonezi), si nu de securitate.
   „Mossadul era în gardă când auzea de DIE.” Poate doar ca sa nu moara de ras.
   „Ucraina are bază de recrutare mai mare….”. L-am lasat la sfarsit ca sa-l leg de cel de sus. Daca e sa facem o comparatie, Israelul are o baza de recrutare mult mai mica decit vecinii (si inamicii) sai arabi. Cu toate astea, nu a pierdut nici un razboi din cele multe in care s-au confruntat. Dimpotriva. Sigur ca noi nu putem sa ne comparam cu Israelul nici ca doatare, nici ca pregatire, nici macar ca motivatie (desi ar trebui), dar in conditii normale de dotare si pregatire, nu baza mai mica de recrutare ar trebui sa fie problema.

   0

  • #37

   Genghis, o fi T80 tanc sovietic dar a fost cel mai bun tanc al lor. La standardul Oplot fost face față fără doar și poate lui T90 și chiar Abramsului. Depinde acum și de versiunea de Abrams, dar ce aduc americanii pe aici nu e ultima sculă și nu pune în inferioritate clară tancul ucrainenilor. Tu crezi că Mig -21 la standarde NATO e vreo bestie? Nu e nici cât F16 care deja e învechit. Nu mai e nimic de produs la Mig-21. La conserve cu el. În anii ’90 era deja bătrân și incapabil să tăvălească vreun Suhoi, acum poți doar să sperii ciorile cu el
   Chinezii fac avioane cel puțin decente. N-or fi la nivelul americanilor dar cât să le ia până îi depășesc pe ruși? După ce că le cumpără avioanele și le copie îi mai și spionează de le merg fulgii. Iar rușii chiar fac gât, prin urmare nu cred să aibă chiar așa niște rable zburătoare. Compară ce fac ei acum cuce făceau în urmă cu 15-20 de ani și zi-mi pe urmă în perioada asta ce progrese măcar aproape la fel de mari au făcut rușii. Americanii au F-22 și F-35 si niște drone în timpul ăsta. F-35 e încă cu semnul întrebării, pare a avea foarte multe probleme și fără a fi chiar „bolile copilăriei”.
   Chinezii, avioanele civile sunt la cu totul alt nivel acum față de acum 20 de ani și cele militare au început să le facă concurență băieților cu tradiție, într-un timp foarte scurt pt. o industrie aviatică care presupune capabilități mari și resursă umană de cea mai bună calitate.
   Caraman a fost școlit de KGB în contra- informatii (DSS deci) și nu spionaj. Spionajul ( DIE) la noi l-a învățat ca și alții. La CIE Brănești mai mult ca sigur. Chiar și după ce au mutat cartierul general. NATO la Bruxelles tot s-a spionat ceea ce denotă capacități mari de regrupare și gestionare a situației.
   Contraspionajul Cehoslovaciei n-a fost în stare nici măcar să se ascundă sau să plece dracului când au intrat sovieticii în ei. I-a pus Kgb-ul la zid și le-a zburat creierii fără prea mare efort. Ungurii ce reușite au avut în spionaj? Restul țărilor comuniste? Din blocul comunist, URSS și România reprezentau cu adevărat o pacoste. Restul, unii nu prea puteau, alții nu erau la un nivel deosebit cât să spui că merită lungi dezbateri.Poate STASI, dar aici e o situație mai diferită.
   Iugoslavii aveau mult mai multe posibilități și cu toate astea n-au dat cine știe ce randament. Și cref că am zis destul.

   0

  • #38

   @Comisaru’ Moldovean: bai omule, iarta-ma, dar bati campii cu frenezie. Lasand la o parte partea cu tancurle si avioanele (unde nu stau sa-ti explic de ce nu ai dreptate pentru ca pur si simplu nu am rabdarea necesara), insisti cu victoriile lui Caraman si cit de tari erau spionii romani. Inca odata, daca nu era spion KGB, Caraman era cel putin spion dublu. Hai, mai spune-mi un agent roman care sa fi fost decorat de KGB pentru servicii aduse nu Romaniei, ci URSS. De altfel, dupa revolutie doi oameni au ocupat imediat pozitii cheie in structurile de aparare: Generalul Militaru ca ministru al apararii si Caraman ca sef al SIE. Daca in cazul lui Militaru trecutul legat de KGB era clar, a lui Caraman era mai mult sugerat, si nici nu mai avea cine sa-l mai probeze, pentru ca generalii Moga si Doicaru era morti. Ambii in conditii suspecte.
   Tot insisti cu Iugoslavia, ca nu a avut succese pe plan al serviciilor secrete. O fi fost Iugoslavia o tara socialista, dar nu era membra a pactului de la Varsovia. Iugoslavia a jucat mai mult cartea neatirnarii si a unei prietenii relativ reci cu Moscova. Cel putin pina la moartea lui Stalin ostilitatea acestuia fata de Tito era mai mult decit evidenta. Apropierea si prietenia asta „panslavista” a aparut odata cu Milosevic si a atins proxismul acum, recent, in ultimii ani decind Putin cauta sa refaca „slava Rusiei”. Asa ca nu mai baga Iugoslavia intr-o oala in care nu are ce cauta.
   Tot ii dai cu serviciile secrete ungare, cehesti, est-germane si poloneze care n-au facut mare lucru. In primul rand aceste servicii erau subordonate Moscovei/KGB, deci orisice succese ar fi avut, acestea ar fi fost creditate Moscovei, si nu tarii de oricine. In al doilea rind, daca vorbim de Franta, cel putin pina la Caraman, DST-ul tinea sub mai stricta supraveghere aceste servicii, decit pe cele romanesti, considerate (oarecum nejustificat daca ma intrebi) mai „independente” fata de Moscova. In al treilea rind, daca tu nu cunosti activitatea lor, si succesele lor, asta nu inseamna ca ele n-au existat. STASI de pilda a stat in spatele demisiei unui cancelar al RFG. Cehoslovacii, polonezi si ungurii aveau mult mai mult de furca cu „inamicul intern”, miscarea dzidenta din aceste tari fiind mult mai puternica si activa decit cea din Romania (cvasi-inexistenta). Deci resursele pentru asigurarea securtiatii interne erau mult peste cele pentru spionajul extern. Care inca odata, spionaj extern era sub-ordonat Moscovei.
   Tot insisti cu victoriile spionajului comunist romanesc si cit de „temuti” era romanii, dar uiti de esecurile rasunatoare. Vrei sa vorbim despre cum si-a batut DST joc de DIE (sau CIE…) in scandalul „asasinarii” lui Paul Goma si a lui Virgil Tanase? La cum au fost serviciile franceze la un pas de a-l recruta pe generalul Plesita? Sau vrei sa discutam despre atentatul esuat de la Europa Libera?

   0

 6. #39

  Furtuna in paharul cu apa. Cum iti dresezi cel mai bine catelul? Ii dai o „bombonica”. Putin n-a facut decat sa-i mangaie orgoliul lui Dodonel, iar asta va latra cum zice stapanul.

  0

 7. #40

  Dar daca se face cum era atunci pe vremea bourilor si jderilor inseamna ca in sfarsit se oficializeaza treaba cu buzaul si braila?

  0

 8. mai degrabă ar trebui să-ţi fie milă. silă e fix ce vor Putin şi Dodon să-ţi fie.

  0

 9. #42

  Ma, nu ca n-as fi de acord cu tine. Dar astia nu sunt basarabeni. Basarabenii au plecat, sau au murit prin Siberia sau deportati mai stiu eu pe unde. Astia sunt niste RSSMisti (pentru cei mai putin familiarizati cu termenul, RSSM insemna Republica Socialista Sovietica Moldoveneasca, parte a URSS). Adica un fel de strutocamile, nici rusi, nici romani, ci mai degraba „moldoveni”…

  0

  • #43

   mai degraba RaSSM, cu capitala la Balta, acum in Ucraina, acolo s-a nascut republica moldova, acolo sa se extinda, poate-i jupoaie ucrainienii.

   0

 10. #44

  Eu m-as bucura daca s-ar face Moldova Mare… nu prea ar mai castiga PSD-ul alegerile in Romania Mica.

  0

  • #45

   Da, da, așa e. N-ar mai castiga PSD-ul primaria capitalei + toate sectoarele.

   0

  • #46

   Teleorman si Buzau nu-s in Moldova, genitalule.

   0

  • #47
   Arhi

   buzaul are bagat varful

  • #48

   Bine, Buzau…

   0

  • #49

   Cine a spus ca vorbeam despre alegerile locale? 😀 M-ar cam durea in cot de ele, mai ales de rezultatele din ramasitele pesediste din Romania Mica. Alegerile legislative si cele prezidentiale sunt miezu’.

   0

 11. #50

  Mă rog, dacă așa simt ei… Nu putem crea prize de conștiință cu forța. Identitatea națională rămâne un construct și o tradiție inventată, vorba lui Hobsbawm. Și chinezii se mândresc nevoie mare cu dinastia Yuan, că vor și ei să aibă un basm expansionist la teșcherea.

  #moscovanucredeinlacrimi

  0

 12. #52

  Pai nu mai vrei sa ne unim? :d

  0

 13. #53

  L-ai ratat pe asta
  ” noi cu Tiganlandu vostru nu avem treaba,noi doar vrem ce e al nostru asa ca nu cinta aici desteapta-te romine ”
  I lold.

  0

 14. #54

  Probabil de asta tot posteaza postacii aia pe grupuri bancuri cu moldoveni, vor sa bage in subconstientul oamenilor ca ei de fapt sunt 3 tari diferite.

  0

  • #55

   Nu sunt țări diferite dar sunt în mod sigur lumi diferite.

   0

 15. #56

  Cel mai intuneric e inainte de rasarit.

  0

 16. #58

  Eu zic sa privesti partea buna, Braila natala nu e bagata acolo! Ajungi mai tarziu vorbitor de rusa :))

  0

 17. #59

  vai deci e visul meu!!!!

  daca se despica moldova de noi intineresc cu 10 ani 😀

  0

  • #60

   si curu-i despicat , dar tine .

   0

  • #61

   moldoveni much?
   SCURSURILOR :))

   0

  • #62

   Sîni saruti despicata

   0

  • #63

   sa muriti in chinuri bai! :)))
   la gulag cu voi !!

   0

  • #64

   Serios,
   De vreun an tot citesc comentariile tale retarde despre moldoveni. Te-ai gandit ca poate ai tu niste scurtcircuite anormale? Degeaba tot bagi maimutele zambitoare ca la tine pute a spitalul 9.
   Pornhub and chill, dudă.

   0

  • #65

   Uitam. Scursura-i ma-ta jegosule.

   0

  • #66

   ce va mai doare adevarul :)))
   99% dintre voi va futeti cainii si profanati cadavre
   degeneratii dracului!!

   0

  • #67

   Tu esti 100% dement

   0

 18. #68

  Daca dau Bucovina inapoi Austriei, eu-s de acord. Traiasca Moldova mare cu capitala la Iasi!

  0

  • #69

   Si ne facem o exclava a Austriei, sau tragem si-un culoar pana in Viena, daca tot ne-am pornit?

   0

  • #70

   @perkele: Grigore Ghica al III-lea si pactul Ribbentrop-Molotov.

   0

  • #71

   in contextul asta e mai complicat, trebuie austrecii sa ia Slovacia, apoi trebuie sa convingem si Galitia sa se bage, dar aici intervine Putin care rupe Ucraina in bucati, deci practic doar Slovacia ar fi problema, dar aici sa-si rezolve austriecii asta

   0

  • #72

   Eliberam Austria si o alipim Bucovinei. Traiasca Bucovina Mare cu capitala la Viena.

   0

 19. #73

  Șefu’, mai dă-i în [cenzurat] de ruși. Învață-ți copii mandarina. Nu se întreabă nimeni de ce, un pic pe șest, Rusia a cedat Chinei niște teritorii acum un an, doi?

  0

  • #74

   Doar câțiva kmp. Nu vă dați copiii la chineză, că tâmpesc. Aveam o colegă din Caracal (4 real) care se ducea la biserică înainte de examene , iar la cursul de buddhism a zis că ea nu poate să învețe chestii păgâne.
   #学而时习之不亦说乎

   0

  • #75

   @Maithun: citiva km patrati sunt suficienti… pentru inceput. Asta imi aduce aminte de un banc:
   In fiecare dimineata chinezii veneau la Mao si ii cereau sa le dea de lucru. Mao gasea cite o munca herculeeana, sigur ca poporul lui nu o poate termina intr-o singura zi. Aiurea, in dimineata urmatoare chinezii veneau iar la el pentru a cere de lucru, treaba sisifica data fiind incheiata (da, stiu, Hercule, Sisif… amanunte). Intr-o dimineata, ca sa scape de ei le spune: „azi mergeti si cuceriti URSS!”. Astia nu se misca. „Mergeti si cuceriti URSS am spus!” mai spune Mao iritat. Chinezii, stanjeniti, incep sa-si treaca greutatea de pe un picior pe celalalt, sa se uite unul la altul, dar nu pleaca. „Baaaaaaaa, mergeti si cuceriti URSS!!!!” urla Mao, evident nervos ca ordinele nu-i sunt respectate. In fine, un chinez mai curajos se hotaraste sa faca un pas in fata timid, si intreaba cu jumatate de voce: „Mao, Mao, dar dupa amiaza… ce facem???”
   Alt banc, tot pe aceeasi tema (dar trebuie insotit si de o anumita gestica, pentru a fi mai graitor, ceea ce…): cum isi sperie bunicuta sovietica nepotelul cind acesta este obraznic si nu face ce i se spune: daca nu esti cuminte si nu te culci/nu mananci toata kasha, sa stii ca il chem pe Bao-Bao…

   0

  • #76

   :))) Da, când o punea Mao de câte o campanie era jale. Favorita mea e asta, deși e cu păsărici:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Four_Pests_Campaign

   0

  • #77

   @Maithun: lasa ca la capitolul asta nici altii n-au fost mai breji. In Marea Neagra a existat o campanie de exterminare a delfinilor care erau lacomi si „mancau pestele poporului!”

   0

 20. Ideea este şi că Dodon ăsta a mâncat căcat că „jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc”. Adevărul este că moldovenii l-au votat, aşadar oamenii au arătat ce vor. Să lăsm, deci, rahaturile astea cu unirea. Ei nu o vor, noi de ce am dori-o?! Să respectăm statul suveran Moldova şi să nu le mai dăm nimic gratis! Să le dea Putin.

  0

 21. #79

  Moldovanii de mult nu se mai identifică cu restul românilor, și asta nu pentru că ar fi dezamăgiți de direcția în care a luat-o societatea românească actuală, ci probabil e rezultatul nostalgiei faptului că au aparținut măreței uniuni sovietice.
  Țin minte că în 1988, în drum spre o aplicație militară din nordul Mării Caspice, în timp ce așteptam în gara din Chișinău schimbarea locomotivei (la trecerea dintr-o regională a căilor ferate în alta) intraserăm în vorbă cu un angajat localnic al gării, după am văzut că vorbeam aceeași limbă. După ce l-am întrebat în cât timp o să ajungem la Ashuluk (la 45 de km de granița cu Kazahstanul, pe atunci parte integrantă din URSS), ne-a spus cu mândrie că țara „lor” e așa de mare că nimeni nu o cunoaște pe toată. Vorbea românește ca orice moldovean de dincoace de Prut, nu părea un incult, dar, din dialogurile ulterioare până ne-a sosit noua locomotivă, nu a dat niciun semn că ar avea ceva în comun cu noi.
  Chestia asta cu „frații” de limbă, istorie, apartenență culturală aparține din păcate unei minorități din Republica Moldova.

  0

 22. #80

  Daca Romania va deveni o tara puternica economic moldovenii basarabeni vor dori ei unirea chit ca multi sunt rusificati printr-o propaganda eficienta.Pina atunci sa alocam burse si sa dezvoltam mass media de limba romana pentru a contracara Rusia.

  0

 23. #83

  Nu vrem unire cu moldovenii, vrem cu moldovencele!

  0

 24. #84

  Un articol de legatura!

  0

  • #85
   Arhi

   sunt si eu curios, ca vad ca astazi sunteti gramada pe problema, mai sunteti multi?
   PS: e retorica, nu te obosi

 25. #86

  Moldovenii astia sunt prosti de bubuie. Daca noi vrem unirea cu ei, as zice sa le dam Moldova romaneasca (eventual incluzand Braila si Buzaul), dupa aia sa punem de un referendum daca Moldova Mare vrea unirea cu Romania si ghici ce, moldovenii romani o sa fie majoritari, forza Steaua hey hey!

  0

 26. #87

  Asta e mai mult tactica de negociere. Romanii zic: „vrem Basarabia”, rusii zic „vrem toata Moldova” si dupa aia ne intelegem sa lasam lucrurile asa cum sunt deja.

  0

 27. #88

  Ba nu ca ma bucur, dar cat timp ne ia Vasluiul parca n-ar fi asa rau.

  0

 28. #90

  Senor, de unde naiba au aparut toti rusofilii astia pe blogul taul??? Nu e prima oara cand vad asta.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.