Să râdem de 1 Aprilie. Sau să plângem

Biserica Ortodoxa Romana considera moda păcălelilor de 1 Aprilie pacate grele neacceptate de invataturile crestine, potrivit documentelor finale, redactate de Comisia nationala de umoetică, si aprobate de Sfantul Sinod, ale carui lucrari s-au desfasurat in zilele de perioada 29 si 30 martie. PS Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal si coordonatorul Comisiei Nationale de Umoetică a BOR ne-a oferit amanunte:

‘Se stie ca Biserica Ortodoxa in special, intotodeauna a avut o pozitie potrivnica fata de această problemă, care un păcat grav impotriva bunului simț, care este darul sacru al lui Dumnezeu. In fata avalansei de intrebari pe care le presupune umoetica acum, in epoca contemporana, a trebuit ca biserica sa se pronunte si oficial, adica sa elaboreze niste documente oficiale din care sa se inspire orice cititor, nu numai preotul, ci orice crestin. Si oricine poate sa-si dea seama ca această gravă problemă, păcălelile v de 1 Aprilie, nu poate fi acceptată nu numai de catre orice religie ci nici de logica umana, pentru ca omul stie sigur ca nu detine darul râsului de la sine insusi ci de la Dumnzeu.’

PS Ciprian Campineanul ne-a precizat ca cele doua rapoarte cu privire la păcălelile de 1 Aprilie, documente aprobate de Sfantul Sinod al BOR, au fost intocmite din doua perspective: religioasa si mireană:

‘La nivelul Sfantului Sinod, au format o comisie centrala formata din cate doi reprezentanti ai celor patru comisii locale de umoetică, din patru orase mari universitare, Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara. Aceste comisii la randul lor sunt formate din profesori de teologie, preoti si specialisti in domeniu care lucreaza impreuna si abordeaza problemele de umoetică din ambele perspective: din perspectiva moralei crestine dar si din perspectiva mireană. Ceea ce s-a redactat de fiecare data la nivelul comisiilor locale au fost revazute, studiate si sintetizate intr-un document final de catre comisia centrala de umoetică de la Bucuresti. Pana acum, aceasta comisie s-a pronuntat in final asupra problemei zilei de 14 februarie, așa zisa Valentine’s day, anul trecut, si Sfantul Sinod a aprobat si celelalte doua documente finala referitoare la păcălelile de 1 Aprilie.’

BOR considera, de asemenea, drept necesara amplificarea eforturilor de educare a omului contemporan asupra scopului umorului și sensibilității umane si a sensului vietii, pentru a se evita comiterea acestor pacate grave.

37 comentarii

 1. #1

  Intamplator sau nu, cel mai vizualizat post de la mine, este cel pentru care am lasat link-ul. Oare de ce ?

  0

  0

 2. #3

  No, bine ai revenit printre „mitici”. :)
  Sta modulatorul ala fm si te asteapta de o saptmana. Mi-a zis sa te intreb daca il mai vrei. ;)

  0

  0

  • #4

   Socheres pralea? :)) ce, ești șmecher ardelene? Voi’ ardelenii sunteți cei mai proști de pe fața pământului :))

   0

   0

 3. Daca e 1 aprilie atunci tre’ sa fie si ceva cu popi, musai. :)

  0

  0

  • #6

   daca biserica nu se amesteca peste tot, nu ar mai fi biserica

   0

   0

  • #7

   cea mai tare gluma de 1 aprilie e ca nu stiu de teoctist de buzau parca, e stire azi, vrea sa renunte la limuzine… :)))

   0

   0

 4. #8

  poate asta e o farsa marca BOR… ce, ei n-au voie sa fie funny? ;-)

  0

  0

 5. #9

  ´tâta bătaie de cap pentru ce mai exact, că n-am înțeles :)). Să ne zică nouă că 1 aprilie e 666? Rili?

  0

  0

 6. #11

  Când iese fum de grătar Înseamnă că HABEMUS PAPA :)))))))

  0

  0

 7. #12

  Poate-mi explica si mie cineva ce mama zmeilor e comisia de umoetica? Am gugalit „umoetica” si nu se egzista cuvantul asta! Am citit de doua ori articolul e clei pap de lipit papuci si cre’ca e pus la shto!Comisia de protomuietica poate!Ne mai egzplicam ceva!

  0

  0

 8. #13

  Un link de unde a fost preluat textul de mai sus se poate? Multumesc.

  0

  0

 9. #14

  Daca nu pui un link catre o sursa oficiala refuz sa cred asa ceva. E totusi prea mult pentru o minte umana, fie ea si odihnita ca a mea.

  0

  0

 10. #15

  Umoetica. HA

  0

  0

 11. #17

  Tare poanta cu popii si umoetica.
  :))

  0

  0

 12. #18

  Cat de plictisiti erau. In concluzie azi e ziua cea mai potrivita sa calcam in biserica si sa facem farse la popi?

  0

  0

 13. #19

  Asta e de 1 aprilie?!

  0

  0

 14. #20

  Si la sfarsitul sedintei de azi vor anunta ca isi vor dona averea clinicilor de implant de san, caselor de copii bogati si azilelor de batrane modele de 23 de ani!

  0

  0

 15. #21

  E pacaleala de 1 Aprilie! Nu pun botul!

  0

  0

 16. #22

  Iar e cretina biserica. Cand le-a inviat astora prietenul imaginar le-a zis „Pacaleala de 1 aprilie” asa ca daca pacalesti de 1 aprilie esti cu Isus…

  0

  0

 17. #23

  Deci e pacat sa-mi sun nevasta sa o chem IAR la spital ? Sa ma caute pe toate listele cu toate asistentele ? Yup, i did that once.

  0

  0

 18. #24

  dragut domnul cipri, neaos ortodox numele

  0

  0

 19. #25

  ăla care cară pancarta e clar roacher, Jesus Saves e o piesă de la Slayer, cunoscutul grup vocal-instrumental de imnuri religioase :))

  0

  0

 20. #26

  way to to chip! :)))))

  0

  0

 21. #28

  E o farsa textul ala?

  0

  0

 22. #29

  job well done! din pacate, cum ar zice italienii „se non e vero e molto ben trovato”. adica este atat de plauzibila chestia asta incat ar putea fi adevarata. mai ales ca noi, pulimea, ne-am obisnuit ca b.o.r. sa se bage in cele mai neasteptate chestii.
  inca o data: una dintre cele mai elaborate chestii de 1 aprilie pe care le-am citit. pacat ca nu prea ma face sa rad…

  0

  0

 23. #31

  Mamă să-mi bag pula cât e ceasul’. 12. Acuma m-am trezit :))

  0

  0

 24. #32

  Hai să mănânc si eu ceva.

  0

  0

 25. #33

  trolaj fin, ca de obicei maestre arhi
  jos palaria

  0

  0

 26. #34

  poate ne lumineaza sebastian. numai el ne poate spune daca e gluma sau nu. arhi, te rog, nu-l cenzura

  0

  0

 27. #35

  O pacaleala despre o pacaleala? Meta, frate :)

  0

  0

 28. #36

  Ah… ce-ati furat-o mai copii :D :))))
  Ce photoshopata e poza :))))

  0

  0

 29. #37

  Voi nu pricepeti ca totul e pe invers in Romania ? O „gluma” este ce ni se intampla in fiecare zi, suntem o tara de pacalici ! Asa ca, este plauzibil !

  0

  0

Citește și...

Nu am avut tată pescar. Primul, constănțeanul, era pescar cu barcă, ieșea la 8 km în larg după guvizi de ăia uriași, dar nu era prezent în viața mea. Al doilea nu era, nu îi plăcea pescuitul și nu fusese în viața lui la pește. Primul contact, dealtfel și singurul, din copilărie, a […]

Din nefericire, aseara am avut groaznica idee de a vedea Hellboy. Eu, fan, gen, al celor 2 filme cu Ron Pearlman. Va spun cu mana pe inima, e cel mai prost film vazut de mine vreodata, si am vazit ceva filme la viata mea. Proaste. Micuta Vera si Cannibal Holocaust sunt capodopere angelice […]