Râdem de țărani că sunt proști

Periodic râdem de țăranii inundați, că sunt proști și își fac case în albiile râului. După care îi înjurăm că nu își fac asigurarea obligatorie a locuinței și trebuie să plătim noi, de la buget, ceva ce ar fi trebuit să își asigure el, avuția proprie.

Dar să râdem și de băieții cu bani, din mediile citadine.
Strada pe care locuiesc este în pantă. Lucru destul de plăcut, pentru că la ploi torențiale, cum a fost cea de ieri, nu am nici o problemă, eu umblam ieri în bascheți prin fața porții.

Problema e că în capătul de jos al strazii, exact unde se termină strada, se termină și panta. Și e un frumos platou, plat ca o farfurie și primitor ca un castron.

Ei, exact în capătul strazii, perpendicular pe stradă, un băiat deștept și-a construit ditamai vila. Exact unde se oprește strada. Ghiciți unde se opresc toate torentele care curg de pe strada mea și care casă, din toate casele din zonă, e cuprinsă, la fiecare ploaie, de un brâu de jumătate de metru de apă.

Întrebarea este: Oare are asigurare obligatorie a locuinței? Sau așteaptă să îi plătesc tot eu despăgubirile, ca la vaslui? *

inot olimpiada

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

25 comentarii

 1. Nu înțeleg cum s-a întâmplat asta în București. Acum am aflat, citind Zoso.ro.
  Am fost zilele astea în București. Prima dată, în viață, când aud așa ceva. Și locuiesc în București de mic!

  • #2

   Buna asta. Ai fost zilele astea in Bucale (si totusi locuiesti de mic ici) dar habar nu aveai CACAnalizarea e de cacao.
   Canalizarea e de cacat, nu face fata. Now you know! :)

  • Stiu ca e de cacao.
   Dar nici chiar asa!!! Pana mea!

  • #4

   Pe mine m-a sunat maica-mea, din provincie, sa ma anunte ca e inundatie si sa ma intrebe daca sunt sigura ca am ajuns de la serviciu acasa, ca a vazut ea la tv… wtf.

  • #5

   bai ghiolbanete, cum pula mea „bucale” ma?? mamaia ta nu e din Bucuresti asa-i?

  • #6

   Vladut, tata, ce esti asa frustrat? Tu esti genul ala de individ care atunci cand auzi ca ni se spune mitici faci spume la urechi.

   p.s. culmea si mamaia 1 si mamaia 2 au fost foarte bucurestence. Stramosii tai probabil sunt in Bucuresti de pe la 1650. BUCURESTEANULE! :)

  • #7

   e bine ca te-ai simtit.
   Oricum e de foarte mare porc faza, la cel ca si Costangeles.

  • #8

   Pai macar unul din noi sa fie simtit :) .

   Cred ca tu nu esti compatibil cu chestia asta numita internet. Esti prea sensibilos.

 2. #9

  Probabil nu i-o mai fi rămas bani de piscină în momentu´ în care a făcut planu´ casei și ce-a zis: ¨Bă, măcar să caut un teren în care, atunci când ploaie, să am parte de una cât toată curtea¨. :)

 3. #10

  Sunt dealuri in Bucuresti? Zau ca nu stiam!

  • #11

   Dealul Spirii? Dealul Mitropoliei? Suna un clopotel, ca sa zic asa? Bine, dealuri e mult spus, sunt mai mult niste damburi, dar ma rog…

 4. #12

  N-ai fi pus si tu o poza de la fata locului.

 5. #13

  Ce bine era daca sistemul pluvial era proiectat si intretinut corespunzator …

  • #15

   ieri egzact despre asta vorbeam:))))

  • Dude, srsly, nu ies pe poarta de frica sa nu ma inghita noroiul de pe strada. Muta-te naibii odata sa vina si la noi vremea buna :))))

   (Asa-i ca nu esti acasa? Nu de alta dar e cam soare pe strada mea)

  • #17

   @jollyca: mai, o fi Arhi mai „plinut” asa, dar nici chiar in halul asta….

 6. #18

  Și ăla cu vila în castron tot un țăran e, doar că în sens peiorativ.

 7. Da’ bucurestenii nu tot tarani is? Ca majoritatea dau cu sapa pe plantatiile numite multinationale….

  • #20

   Pai in cazul asta tarani nu e termenul potrivit. Ca taranii sunt totusi liberi. Cred ca „sclav”, mai ales ca ai pomenit si de plantatie, merge mult mai bine. Si acum va las, ca vad supraveghetorul ca agita biciul….

  • Esti depasit, nu ni se mai spune sclavi. Ne numim culegatori de bumbac acum :D

  • #22

   @penciuc: cita vreme nu incepem sa ne adresam unul altuia cu apelativul „nigga'”… Au, nu mai da bah, lasa-ma dracului cu biciul ala….

 8. E cumva ala cu casa mare si rosie?!?

 9. #24

  poza sau nu exista

 10. #25

  Apropo de ploaie, se nascu Balada inundatiei din Bucuresti. Na belea :)
  http://www.radiozu.ro/popescu-flick/balada-inundatiei-din-bucuresti-84

Citește și...

Long story short, mie ;i nevesti-mii ne place să tragem cu arcul și, incidental, chiar suntem buni la chestia asta. Ne-ar plăcea să făsim un poligon în zona asta de București, spre Pantelimonezia, unde să mergem să ne satisfacem plăcerile de acest gen. Știm parcul de la COmana, pe cel de la Brașov […]

Câns s-a dat legea antipungi, situația era drastică în românia. Toate marginile satelor și orașelor erau tapetate de pungi de hypermarket, pentru că erau gratuite și multe. Râdeam uitându-mă la pensionari cum iau teancuri întregi de la casele de marcat, să fie acolo, că nu ai de unde să știi când ai nevoie […]

M-am uitat, de curiozitate, la Eurovizionul de oameni mari, nu acela cu calificări, unde ne-am făcut noi de râs, pentru că niște snowflakeși imbecili din românia au decis că, la un concurs de muzică, nu trimitem cea mai bună piesă și cea mai bună voce, pentru că nu cadrează cu opiniile PC, prin […]