Raspunsul RDS la zvonul legat de vanzarea catre Vodafone

Am primit un raspuns de la RDS, privind asa zisa vanzare catre vodafone.

Informaţiile postate de jurnalistul Robert Turcescu pe contul său de Facebook privind o presupusă vânzare a operaţiunilor de distribuţie prin cablu, telefonie şi internet ale companiei RCS & RDS sunt complet false, neavând nici o bază reală.

Este regretabil faptul că un jurnalist cu experienţa lui Robert Turcescu răspândeşte cu atâta uşurinţă şi lipsă de responsabilitate zvonuri care ne pot crea importante daune materiale şi de imagine, fără a verifica aceste aşa-zise informaţii şi fără ca măcar să ceară şi un punct de vedere din partea companiei RCS & RDS.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

38 comentarii

 1. Thank you Jesus…

  • #2

   exact, ma inspaimanta gandul ca rds sa ajunga la teparii de la vodafone.

 2. #3

  Haha ! Busted !

 3. so internet la pret de inghetata stays

 4. #5

  As vrea sa vad daca il vor da in judecata pe ziarist pentru zvonuri false. Motive? Un avocat bun gaseste fara probleme.

  • #6

   Inseamna ca nu ai idee ce efecte poate avea o afirmatie total eronata asupra unei companii. Tinand cont ca astfel de companii traiesc dupa urma clientilor, piata lor e foarte vulnerabila.

  • #7

   apa este uda, cerul e albastru si pestele inoata daca nu doarme

 5. #8

  Iar s-a grabit Turcescu sa dea el primu :)

 6. #9

  ma eu aveam o parere mai buna despre tiganul asta, serios :|

  • Vlad mare grija la jigniri etnice. Stiu pe unii care au laut o rau de tot. Inclusiv siteuri.

   Semnat un roman.

  • #11

   ia stai bai asa

   in primul rand ca nu e o jignire.
   Turcescu e tigan, la fel cum eu sunt roman si arhi e tatar. Ca suntem cetateni romani cu totii, asta e altceva dar cetatenia e una si etnia e alta.
   In al doilea rand sa am grija ca ce? Vine un hacker tigan care nu stie bine sa citeasca si-mi face felul, nu? :))

  • #12

   @ johnău
   nu țigan, e rom vomat.

 7. #13

  adevarul este ca milioane de clienti vor renunta la RDS dupa acest articol ….:)))))))))))))))

 8. #14

  Eu de la erdeeș voiam să primesc net, chestii, tablete, un jeleu, o asistență, tembelizoare, facturi mai mici, nu un răspuns. Da’ e bine că totuși ai primit ceva. Progresăm, progresăm …

 9. #15

  asa fac si aia la fotbal. Se zvoneste ca jucatorul X merge la echipa Y, dupa care echipa Y dezminte totul. In cele din urma, in ziua urmatoare, se materializeaza transferul :)).

 10. #16
 11. #17

  Raspunsul la intrebarea daca zvonul este sau nu adevarat il poate da un specialist in dezvoltarea telecomunicatiilor care sa ne spuna cand este preconizata renuntarea la cablu si trecerea pe wi-fi
  Asa cum Orange ofera deja programe de televiziune, este foarte posibil ca si Vodafone sa urmareasca baza de clienti a lui RDS

  • #18

   raspunsul e simplu…niciodata…rata de transfer pe „cablu” si stabilitatea conexiunii e mai buna decat cea prin wireless….

   targetul orange este sa se bata cu televiziunea prin satelit nu cu miile de km de fibra optica trase prin orase

  • #19

   Niciodata in tehnologia comunicatiilor inseamna pana in 5-10 ani

  • Niciodată înseamnă ceva mai bine de 5-10 ani.
   Chiar dacă noile standarde wireless permit viteze de transfer mari costurile vor fi mult mai mari decât cele pentru transmisia prin cablu. Unde vitezele cresc de asemenea. Fibra optică are doar o limitare tehnologică dată de partea electronică care transmite și procesează semnalul. În rest, viteza luminii.
   Mediul wireless în schimb este influențat de o grămadă de factori și interferențe. Oferă o libertate de mișcare însă la un cost limitat și cu latențe mai mari.

  • #21

   @Jerome :) serios . . .

   Printr-un singur canal lambda dintr-o fibra se transmit mai nou 400Gbps, in 4-5 ani se vor transmite 1Tbps. O singura fibra multiplexeaza cam 300 si ceva de canale lambda.

   Frecventa spectrului luminos nu se compara cu frecventa undelor radio. Internetul interplanetar se bazeaza pe fascicule laser.
   Cand vei vedea fascicule laser prin are atunci mai vorbim de trecerea de la fibra terestra (ca si main core) la conexiuni aeriene. E un viitor foarte indepartat.

  • #22

   @Meekuu

   Latimea de banda nu este data diferenta dintre viteza photonului si a electronului, ci de frecventa la care opereaza. Faptul ca photonul se deplaseaza cu viteaza luminii ajuta strict la latenta. Principalul avantaj al fibrei este frecventa spectrului luminos in comparatie cu cel radio, dar nici latenta nu este de neglijat cand vorbim de distante mari (de exemplu comunicare cu satelitii prezinta o latenta f. mare, daca s-ar comunica cu fascicule laser ar scadea sub 100 milisec).

   @Jerome
   Singurele inbunatiri pe care le pot aduce (si le-au adus) comunicatiei wireless sunt strict legate de modularea semnalului si cresterea benzii. De ce crezi ca noul standard 5Ghz ofera banda mai mare, pentru ca si frecventa e dubla plus ca au mai umblat la modulatie si multiplexare.

  • #23

   ce-mi place cand un specialist care stie ce vorbeste (george) le da in cap postacilor sferto-intelepti de pe bloguri. inca acuma nu au raspuns dupa ce au fugit repede pe wikipedia sa se informeze, ceea ce arata ca totusi, nu suntem inca pe culmile penibilului.

 12. #24

  https://www.facebook.com/robertnicolae.turcescu/posts/603960676366411

  circul continua :).
  de cand il cheama pe asta schengen ?

 13. #25

  Doar un scenariu…
  Zvon lansat chiar de Rcs-Rds. Toata lumea, speriata de posibila preluare de catre Vodafone urmata de cresterea tarifelor la abonamente, fuge si prelungeste sau contracteaza serviciile Rcs-Rds pe doi ani, in speranta ca noul furnizor nu va putea modifica aceste contracte aflate in derulare.

  • #26

   Uite un baiat destept! Ar fi o teorie…

  • #27

   Nu cred ca prin contract RDS se obliga sa pastreze preturile nemodificate… Sunt o gramada de variabile in componenta unui pret pe care nu le poti anticipa nici pana luna viitoare, ca sa nu mai vb de 2 ani…

 14. #28

  sa o zicem impreuna :

  Mucles la Turcescu !

  conform lui : „Deocamdata e cuvintul surselor mele impotriva cuvintelor din comunicatul RCS-RDS. Eu sustin in continuare ca am surse bune. „

 15. #29

  digi optim 5E / luna (TVA inclus – hai 10, in cazul in care nu ai si alte servicii de la RDS) cu beneficii mai mari decat Vodafone RED 45, „pe infrastructura” Vodafone, fara sa-ti schimbi numarul de telefon? Da, multumesc.

  Abonamenul asta mi se pare mai mult o forma de santaj din partea Digi la adresa Vodafone: „Hai, mai pune niște bani și hai sa semnam actele”; Ma mira promovarea foarte „timida” de care au parte abonamentele Digi Optim

  • Nu prea se promovează ei așa în general, nu neaparat abonamentul sus amintit.

  • #31

   si care e ratiunea in spatele preluarii ?
   adica eu cumpar rds, dar il pun sa fure toti clientii cu abonamente de 5 euro, si apoi mai fac contract de roamnig voce + date cu el pentru urmatorii 2 ani.
   nu prea are nici un sens.

 16. #32

  RDS a anuntat ca incepand din iulie vor fi si datele disponibile prin acel roaming intern cu vodafone. Oare asta sa aiba vreo legatura?

 17. #33

  Nu are ligatura cu subiectul, dar eu in chrome vad ultimul post de pe blogul asta ca fiind ala cu nuntile si cumetriile. In Safari e ok.

  • #34

   clear cache

  • Asa am patit si eu. Vedeam doar postari de acum 2 zile. Dar am sters cookies si am schimbat ip-ul, iar acum siteul lui Arhi e la zi.:D

 18. #36

  Inca din 2003-2004 Vodafone foloseste in anumite zone infrastructura de fibra optica a RDS-ului.

 19. #37

  Ala nu e ziarist e basist imputit

Citește și...