De râsul curcilor

Probabil știți de vestitul furt al tablourilor din Olanda, tablouri care ba sunt arse în sobă de o mândră mamă a antreprenorilor români, ba sunt la un prieten, ba sunt false și tot așa.

În cazul în care nu ați aflat, hoții vor să dea în judecată muzeul olandez, pentru că nu avea suficientă securitate. Pentru că dacă avea, hoții nu ar fi putut fura, deci practic, ei nu sunt vinovați cu nimic.

Știți bancul ăla cu hoțul american care a căzut pe coșul casei și și-a fracturat piciorul, după care a dat în judecată proprietarul, pentru că era coșul prea larg și a câștigat?

Nu e banc…

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

22 comentarii

 1. #1

  doar ca noi estem in europa, nu in america.

  Thumb up 0
 2. Sper ca realizeaza toata lumea ca asta de fapt este o modalitatea de a obtine incadrarea juridica a faptei intr-o forma mai usoara. Securitate proasta = oricine poate fura, si nu a fost nevoie de pregatiri intense, violenta, etc

  Thumb up 0
 3. #3

  Vrea probabil sa obtina o culpa comuna la savarsirea infractiunii(nu circumstanta atenuanta,cum scrie in articol).Strategie buna in drept, dar de toata jena din pct de vedere moral.

  Thumb up 0
  • #4

   Sigur ca da, doar se stie ca avocatii pentru moralitate sunt renumiti.

   Thumb up 0
 4. Sau cu baba, care si-a rupt nasul, in geamurile Apple, pentru ca erau prea curate si nu le-a vazut.

  Thumb up 0
 5. Ar mai ramane sa dea in judecata muzeul, pentru ca a expus tablouri false si ei s-au chinuit atat pentru niste poze.

  Thumb up 0
 6. Ti se pare scenariu de film faptul ca administratorii muzeului au gasit niste „scuipa-nteci” sa ii indemne prin intermediari sa fure tablourile , facilitandu-le astfel furtul, pt a obtine bani grei de la firma de asigurari?

  Thumb up 0
  • da:)

   Thumb up 0
  • O vopsea aruncata pe perete nu tine de foame mane. Nici chiar pt olandezi. Nu sunt la curent cu detaliile, dar presupun ca muzeul a fost despagubit cu o suma cu multe zerouri pt asta.

   Thumb up 0
  • Numai un roman e in stare sa dea vina pe o conspiratie mondiala dupa ce alti romani au furat si au fost prinsi…

   Sunt sigur ca acum tablourile sunt undeva in Area 51, ca sa le poata studia extraterestrii… CIA, ONU, Regiile autonome de transport si Organizatia mondiala a cheilor au facut presiuni pt asta.

   Thumb up 0
  • #12

   Frumos e sa ii fi indrumat p-astia sa fure tablourile, care erau false de fapt, pt ca originalele erau date demult. Asa, au facut bani si din asigurari si din vanzari catre terti :))

   Thumb up 0
 7. #13

  un tip in US a chemat politia pentru ca cineva i-a furat sandwichul din frigiderul de la munca. politia investigheaza cazul in momentul de fata insa nu au nici un suspect. 😀

  Thumb up 0
 8. #14

  eu citisem ca dau in judecata muzeul pentru ca tablourile erau copii, nu pentru ca nu avea securitate destula 🙂

  Thumb up 0
 9. De ce am senzatia ca intreaga poveste e numai buna de film: cineva (poate chiar din interiorul muzeului) vrea sa fure tablourile. Reusesc si pun in locul lor niste falsuri. Apoi le dau un pont romanilor ca uite ce tablouri misto pot fura de acolo. Ai nostri le fura si dupa ce ajung in tara si le evalueaza isi dau seama ca au luat teapa. Intre timp ei sunt suspectii principali.

  Thumb up 0
 10. Pai daca e asa , mai mult de jumatate din puscariasi ar trebui sa isi de-a in judecata victimele….toti romanii ar fi in proces, ba in postura de acuzat, ba in cea de acuzator..

  Thumb up 0
 11. #17

  Asta respecta principiul „bunica e devina pentru ca si-a lasat copilul nesupravegheat sa-l manance cainii, fir-ar ea sa fie,” si „hipsterul e de vina pentru ca nu si-a pazit aifonul la bar, mai face si gat ca i-a fost furat”. Recunosc un pattern romanesc aici.

  Thumb up 0
 12. Legea are hibe serioase daca permite asemenea proceduri, fiindca implicit se porneste de la ideea ca tot omul e hot si trebuie sa ne pazim de el. Iar daca nu o facem, suntem vinovati de a fi crezut in simtul moral al oamenilor.
  Daca muzeul avea niste caini dresati pe post de alarma si-i injumatateau pe hoti, i-ar fi dat in judecata ca le-a pus viata in pericol.

  Thumb up 0
 13. eu am inteles ca li se reduce pedeapsa cu (cred) o treime daca se dovedeste ca aia nu protejasera bunurile in mod corespunzator.
  Putini oameni dau portofelul gasit pe strada inapoi daca e cu bani in el si nu sunt vazuti cand il gasesc.
  Si pe mine daca ma lasi sa intru intr-o mina de diamante o sa ma gasesti cu 2-3 d-alea medii in chiloti

  Thumb up 0
 14. #21

  Romanii au un tupeu fascinant.

  Thumb up 0
 15. #22

  sper ca va dati seama ca avocatii lor au venit cu abordarea asta si nu vinovatii.

  Thumb up 0