RDS, trăi-ţi-ar deneseurile

Săptămâna trecută, marţi sau miercuri, am închis hostingul de pe hostgator, aşa cum am promis. Odată cu asta, am mutat şi diversele situri pe care le ţineam acolo pe hostingul de la elvsoft.

Astăzi vineri, după 10 zile, unul din aceste situri încă nu se vede în reţeaua RDS. Pentru că, nu-i aşa, ei îşi updatează deneseurile o dată pe lună, ce muşchiul lor. Doar sunt cel mai mare provider de internet din ţară, iar cui nu-i convine, e perfect liber să îşi caute o altă alternativă.

Desigur, pe toate celelalte reţele se vede, externul, aşa cum e şi normal, s-a updatat în 4 ore. Pe RDS, după 10 zile încă aşteptăm.
Dar dacă era un magazin online? Sau un site de licitaţii? Sau mai ştiu eu ce afacere care trebuie să funcţioneze în timp real? Se închide 10 zile, până când RDS binevoieşte să facă update?

De asta e bine să ai un serviciu de cvasi-monopol. Dai banul şi înghiţi.
Asta e treaba ta rromâne de mii de ani. De ce s-ar schimba tocmai acum?

Vă readuc în atenţie micul ghid de trecere pe OpenDNS, serviciu extern, pe care te poţi baza şi care e şi gratuit.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

28 comentarii

 1. sa nu uitam ca si in cazul meu a trebuit sa treaca o saptamana jumatate pana sa se vada visurat.ro peste tot…

  Thumb up 0
 2. #2

  Mie imi merge si am abo la erdeesh, care oricum sunt de rahat.

  Thumb up 0
 3. da de unde! dac astia de dupa rds vad cum isi face el treaba si ii merge bine tot asa o sa faca si ei:prost

  Thumb up 0
 4. #4

  Arhi iarasi vorbesti fara sa ai habar, ca doar asa e romanul, se pricepe la de toate 🙂 Fara niste detalii tehnice sunt inclinat sa cred ca vorbesti aiurea precum Dojo.

  Thumb up 0
 5. ca si client rds fara prea multe pretentii, ma declar super multumita de serviciile lor. si`au pus la punct si telefonia care mai „pica” acum cativa ani, netul merge bine, nu am lag in world of warcraft, totul e bine pentru 9 dolari pe luna.

  Thumb up 0
 6. e ok rds-ul dar sa te fereasca dzeu sa ai probleme de natura tehnica ca pana vine echipa „din teren” poti sa uiti de net\telefon.

  Thumb up 0
 7. Cristian, imi permiti sa te ating? Nu de alta, dar si eu si Dojo, traind exclusiv din internet si lucrand pe internet de 10 ani, e clar ca nu ne pricepem la nimic.

  Thumb up 0
 8. nu tii minte clipul de pe radio 21: rds… telefonie de-ti vine sa-ti bagi… probabil ca netul lor e de aceeasi calitate

  Thumb up 0
 9. (sa vedem cati imi sar in cap) vezi, (si)de asta zic eu ca UPC e mai bun decat RDS

  Thumb up 0
 10. deci UPC-ul nu e prost la internet. doar ca ei limiteaza downloadul, punct. nu torente, p2p sau ceva. limita si aia e, ca s-au gandit ei sa fie justitiari.
  bine, in constanta e prost fizic. imi aduc aminte cu placere de lunile in care aveam 1 saptamana de internet pe luna, restul erau discutii la call center pe banii mei

  Thumb up 0
 11. la RDS sunt foarte lejeri oamenii, n-au ei treaba. odata cica m-au deconectat din cauza lor si trebuia sa astept nu stiu cate zile sa vina sa ma conecteze iar … pentru ca ei sunt ocupati cu alte treburi.

  ar mai merita o palma peste bot si pentru faza cu routerele, se tot chinuie ei sa le omoare, da’ nu prea le iese.

  Thumb up 0
 12. Am rds si merge uber! 🙂

  Thumb up 0
 13. Ghidul ala e gresit pentru cei cu rds, nu trebe setate DNS`urile pe placa de retea, ci pe TCP/IP`ul conexiunii PPPoE din tabul Networking

  Thumb up 0
 14. eu cand am trecut cu furtuna.ro de la romarg la nemesis in 2 ore era totu gata peste tot inclusib rds

  Thumb up 0
 15. #15

  @Arhi, tu ai citit articolul ala de la Dojo? Daca l-ai fi citit, ai fi vazut ca in ciuda „experientei” tot a tras niste concluzii false. Si eu mananc cartofi prajiti de cand ma stiu, dar asta nu ma face vreun mare specialist in cartofi. Daca vroiai sa faci o critica serioasa si calumea ai fi precizat ce TTL ai avut de-a lungul timpului si cand ai facut diversele schimbari.

  Thumb up 0
 16. Inainte sa faci o schimbare majora trebuie sa scazi TTL-ul, dupa care sa astepti o perioada cel putin echivalenta cu vechiul TTL.

  Dupa ce ai facut asta faci schimbari de DNS si te astepti ca ele sa fie preluate integral intr-un timp cel putin egal cu noul TTL ( cel mic ). In timpul asta, asiguri redundanta.

  Thumb up 0
 17. #17

  P.S.: In caz ca se intreaba cineva: nu sunt fan RDS, ba din contra acum ceva ani nu-i suportam.

  Thumb up 0
 18. Si mie imi apare o eroare idioata care ma supar de cateva luni
  (sunt la rds) aveti ideii cum as putea rezolva?
  http://easymoula.com/?p=291

  Thumb up 0
 19. Scuze de spam Arhi!

  Thumb up 0
 20. Eu ieri si alaltaieri nu am avut net DELOC. M-am „varsat” pe fata care a raspuns la „relatii cu clientii”, dar net-ul si-a revenit fix cand a vrut muschiul dumnealor. Apropo, intrucat eu platesc factura IN AVANS, de pe factura de luna viitoare o sa mi se scada contravaloarea celor doua zile in care nu am beneficiat de un serviciu platit deja?

  Thumb up 0
 21. @Bogdan: au serverele DHCP setate aiurea, ca sa scapi de aia dezactivezi TCP/IP de pe placa de retea

  Thumb up 0
 22. #22

  @LittleBro: daca dezactivezi TCP/IP-ul cum sa mai mearga conexiunea la Internet, avand in vedere ca marea retea numita Internet foloseste protocolul TCP/IP? 🙂

  Thumb up 0
 23. #23

  @LittleBro: mi-am adus aminte acum de cat de ciudat e RDS-ul cu PPPoE-ul lor si s-ar putea sa ai dreptate. Mea culpa.

  Thumb up 0
 24. @LittleBro am incercat nu merge!

  Thumb up 0
 25. Adevaru ca e o problema de la RDS cum din 10 site-uri daca dupa ce s-a facut o modificare la dns-uri 9 se vad in RDS si 1 nu , ca deh tu traiesti cu impresia ca le face cineva manual . Mergeti fratilor la upc si stati acolo pe 10 mbps mie unu imi place pe 100 la rds …

  Thumb up 0
 26. @Cristian ramane tcp/ip`ul conexiunii pppoe.
  @Bogdan: trebe ori restart ori „repair” pe conexiunea placii de retea

  Thumb up 0
 27. in comparatie cu clicknet este un super net

  Thumb up 0
 28. eu vorbesc de dns-uri, nu de internet

  Thumb up 0