O recomandare de vin

vinuri

Unul din avantajele faptului că din 2013 am renunțat la alcool este că nu mai ppoftesc la nimic din genul bere, palincă sau alte chestii. Am în frigider o palincă de la gaben care cred că săraca a îmbătrânit și s-a stricat de la atât vechime.

Unul din dezavantaje este că uiți sortimente de vinuri și alte alcoale și te uiți puțin precum curca-n lemne în fața raftului de vinuri din Auchan, atunci când ți se face poftă să deguști un pahar de vin.

Prin urmare, am luat la noroc, după nume, un demidulce, pentru că sunt unul din cei cărora nu le place vinul sec. Da, știu, blasfemie și e jenant din partea mea. Ba mă mai și îmbrac cu tricouri roz câteodată.

So, enjoy.

65 comentarii

  1. #1

    Cand la nunta am luat si vin demidulce s-au oripilat rudele ca “vaaaai dar dai banii degeaba si nu o sa bea nimeni… ca toti vor bea sec si demisec”. Bullshit. Demidulcele s-a baut primul.

    Thumb up 0

  2. Te scap eu de pălinca aia.

    Thumb up 0

  3. #3

    Asadar o bere,rece,cu spuma de doua degete,vara,la o terasa-nu.O glaja de palinca uleioasa ,cu gulas iute de-ti fuge parul prin urechi-nu.Un paharel de rachiu de fructe,cu paine neagra,slana si ceapa-nu…..

    Cu aceasta declaratie te-ai descalificat in fata utilizatorilor normali de ficat.Nu ca nu bei,nici macar nu alergi ca sa ai o scuza…….

    Today forecast: haters storm incoming….

    Thumb up 0

  4. #4

    Stai asa ca trebuie sa apara bastanii Arhiblogului imediat, cu recomandari de minim 1000 lei pe sticla.

    Thumb up 0

    • #5

      Fraierii beau vin care se cumpără cu lei, oamenii adevăraţi beau vin care se cumpără cu eur, mulţi euro!:))

      Thumb up 0

    • #6

      Adevaratii adevarati cumpara in CHF pentru ca-i obliga banca. Pare rau baieti, n-am vrut sa va intorc cutitul in rana.

      Thumb up 0

    • Vinul adevărat se cumpără cu lei moldoveneşti!

      Thumb up 0

    • #8

      Misha, un connaisseur!

      Thumb up 0

    • #9

      @toma cel mai credincios ma bea pe mine si chiar i-am si deschis credit pe euro, caci este tot timpul in urma cu platile, dar in definitiv, toti avem nevoi…eu, sa ma usurez in pic, el… dracu’ stie sa ce, dar pana la urma plateste.

      Thumb up 0

  5. Lacrima lui Morom3t3, din butoi, sec, doi ani vechime.
    Compozitie: zaibar -70%, ananas-10%, struguri albi -20%

    In mod normal il dau cu 7 lei litra, insa pentru valorosii din Bucuresti pretul incepe de la 25lei, sa nu simta ca le scade valoarea dupa ce il vor fi baut.

    Thumb up 0

    • #11

      litra inseamna 250 ml

      Thumb up 0

    • #12

      litru, litra, ce conteaza?

      Thumb up 0

    • @Arhi: mai bine. :mrgreen:

      Eu nu sunt cumparator ca sa stiu subtilitati de-astea… Eu stiu de litru, bidon de 20 l, dammigeana, butoi si butie.

      Thumb up 0

    • #14

      Șcompozitia e numai pana la 100% ? Nimic in plus? :-)

      Thumb up 0

    • Normal ca nimic in plus, ca din acelasi vin bem si noi. Ce, vrei sa moara al batran otravit cu apa? Iete colea, ultimii saci adusi acasa acu doi ani.
      http://i.imgur.com/41LM5Wf.jpg
      Atunci am mostenit o vie mare si a trebuit sa vindem pe nimic 50% din ea cu 10 sau 20 de milioane ca nu aveam suficiente butoaie in care sa punem vinu’. Mie nu mi-a convenit ca am muncit la ea de mi-au sarit ochii da asta e… Am tinut minte iar anul asta sunt pe pozitii. Am in plan sa conserv anul asta 200 de litri de must ca mie imi place ala cel mai mult. Fanta Madness, natural, nu chimicale de care beti voi. ;)

      Samuraiul ala, din spate, sunt eu. Purtam hainele lu tata ca ale mele se inmuiasera in must. Am facut baie in must atunci; unii saci se gaurisera iar la incarcat/descarcat se scurgea pe mine.

      Thumb up 0

    • #16

      Serios pui ananas la vin? Ce nota/ aroma ii da?
      Adică, în ce scop îl pui?

      Thumb up 0

    • “Ananas” e un soi de vita-de-vie cu ciorchini lungi si boabe mari, foarte aromate. Nu e ce crezi tu :))) Cauta cu google imagini “vita de vie ananas”.
      Strugurii ai albi pe care ii bag sunt cel putin 2 soiuri iar printre ei se numara tamaioasa -asta imi place mie cel mai mult.

      Thumb up 0

  6. #18

    Red Artizan, nu le am cu vinurile dar ma informez eu, e responsabilitatea unui barbat sa aleaga un vin bun.

    Thumb up 0

  7. #19

    Încearcă cu o grasă.

    Thumb up 0

    • #20

      Nu,nu,daca e vorba de o grasa nu cred ca ajunge vinul,trebuie ceva mai de nadejde.

      Thumb up 0

  8. #21

    Busuioaca de Bohotin demidulce si Merlot Budureasca pentru un vin sec la o carne de miel/porc/vita. Pentr vin alb, eterna Grasa de Cotnari.

    Thumb up 0

  9. Eu nu prea le am cu vinurile rosii, dar atunci cand mai beau iau ori Feteasca Neagra (special reserve) de la Prahova Valley (desi cred ca au schimbat brandul) sau Pinot Noir de la Domeniul Coroanei – Segarcea.
    La albe merg pe Segarcea pentru ca mi se pare un raport calitate / pret ok. Nu sunt snob la vin deci ma multumesc sa dau un maxim 30 de lei pe o sticla.

    Am baut odata niste vinuri foarte misto de la Alira, dar nu prea se gasesc in hypermarket, ci doar la magazinele specializate (sau online).

    Thumb up 0

    • #23

      saracule care esti tu sarac, ia exemplu de la Toma #deepthroat. el da multi euro pe zeama la care nici nu visezi!

      Thumb up 0

  10. #24

    Albe si reci: Gewurztraminer Jidvei, Gewurztraminer Tarnave (mai scump), Domeniile Tohani – Tamaioasa Romaneasca (14 lei); CASHMERE TAMAIOASA ROMANEASCA (17 lei, la Auchan);
    Lambrusco (excelent si alb si rosu, la Lidl, in jur de 12 lei)
    incearca si: Shiraz “Jacob’s Creek Reserve” (Australia – in jur de 35 lei)

    Thumb up 0

  11. #25

    E horinca, nu palinca! :D Oricum, otrava nu se strica niciodata!

    Thumb up 0

  12. #26

    Nu a dat-o nimeni încă pe aia cu “Am io un vin de casă … ” ?

    Thumb up 0

    • #27

      am io un vin de casa ;) e de la podgoria seculara de langa Tecuci care produce din butasi vechi de 300 de ani DOAR pentru Israel ;)

      Thumb up 0

    • De 300 ani produc aia pentru israel?

      Thumb up 0

    • #29

      aia meseriasi. sa stea fo 250 de ani doar sa pregateasca productia pentru Israel. curat secular.
      treaba e ca viile astea se mai intineresc si ele ca altfel produci stafide.

      Thumb up 0

  13. Asta cu recomandarea vinului e ca si aia cu ” am 17ani si vreau sa fut. Ce-mi recomandati: blonda, bruneta, roscata?”

    Thumb up 0

    • Ti-am recomandat eu ceva, insa ori nu vrea arhi sa aprobe comentariul ori inca asteapta in spam :mrgreen:

      Thumb up 0

    • Moromete, io beau vin rosu sec. Poti trimite o mostra (minim 20 l) daca vrei :-)

      Thumb up 0

  14. DEGEEET !!!

    Thumb up 0

  15. #34

    Retine, Nomad by Aurelia Visinescu si Villa Vinea.

    Thumb up 0

    • #35

      Am vazut mai sus, Busuioaca de Bohotin si Grasa de Cotnari… really !?

      Thumb up 0

    • #36

      Nomad , desi e premiat, mie nu imi spune multe .
      Eu am vie in zona Budureasca, stiu foarte bine cum fac aia 12 soiuri de vin din 3 cultivate :) asa ca recomandarile mele sunt urmatoarele :) :
      1. Rose de la Lacerta Winery ( mai sus de visineasca are podgoria )
      2. Sauvignon Blanc de la Recas , eticheta albastra ( oenologul de la Recas este cel mai apreciat si cel mai de succes oenolog din Romania )
      3. Fume de la Budureasca, tot alb ( oenologul astora e al doilea, tot un englez care a lucrat in multe zone viticole din lume )
      4. Feteasca Neagra de la Mosia Tohani , asta e cam singurul vin rosu baut de mine, facut din strugurii din via lor , mult peste Visinescu in my opinion

      Nu va zgarciti la vinuri, luati o sticla de minim 30 lei, aia e facuta din struguri din via lor ( 80 % sanse ) , eu fiind din Dealu Mare beau mereu de la Rotenberg, Lacerta, Budureasca, Tohani, SERVE . Visinescu chiar nu mi-a placut, efectiv am baut un pahar si am aruncat sticla cu totul.
      In afara de astea dau bani doar pe Recas, daca nu am de ales.
      Busuioaca si Grasa mi se par niste mizerii facute din pastile, nu as putea ever sa mai beau asa ceva. BTW, in familie se produc cam 5000 L anual :)

      Thumb up 0

    • busuioaca aia buna ma. nu aia de 10 lei sticla. Aia de 30+ ii chiar o chestie misto

      Thumb up 0

  16. #38

    chateauneuf du pape. au la Billa.

    Thumb up 0

    • #39

      Vin din categoria figuri. Nimic senzational – in afara de pret.

      Thumb up 0

  17. Astazi e ziua in care infinitul mi-a devennit neincapator si m-am hotarat sa ma nasc si cu ocazia asta va fac cadoul asta…
    http://i.imgur.com/0cKScb9.jpg
    Acusi e pe plaja, la Calafat si se poate observa ca inca nu e coapta. Cand s-o coace va fi capabila sa tina sticla cu vin intre tzatze, ca alea, dintr-un anume articol….

    Thumb up 0

    • #42

      La mulți ani oltene, veni-ți-ar mintea aia la cap odată sa ma inviți în bătătură la o cinste și-o vară coapta.
      Sa ne trăiești ba Moromete!

      Thumb up 0

    • La Multi Ani Morom3te!

      Thumb up 0

    • Multzam!
      Ete, ma trasai si eo in fotugrafie, cu iepuru meu preferat. Implini si el o luna astaz. Asta ca sa nu ziceti ca sunt troll, cum zice Arhi. Bine, sunt si troll, da aia e alta poveste. http://i.imgur.com/eKG2c8W.jpg

      Maine ma duc sa aduc lucerna de pe camp.

      Thumb up 0

    • #45

      cine plm e descentrata asta bai ilie??? iar aburesti nepoate sarmane???
      decat ieri am iesit cu o hispanica ce avea tzate duble cat nepoata, si tot am pus-o sa-si plateasca nota! ;-)

      Thumb up 0

    • Nu e descentrata da’ asa se rupe eacand vede aparatu de fotugrafiat, ca asa o fi vazut la Tv Fashion. Cu greu gasii niste poze in care sta cat de cat normal.

      http://i.imgur.com/xDqDO1k.jpg
      http://i.imgur.com/3apxSse.jpg
      Iote-o si pe sora-sa.
      http://i.imgur.com/AAFPsw4.jpg

      Pai… despre ce vorbim noi aici-sa? Daca traiam in Vaslui eram biban iar voi m-ati fi sunat toata ziua. :mrgreen:

      Thumb up 0

    • #47

      A mai observat careva ca Moromete seamana cu Crin Antionescu (as zice ca aduce si cu Marcel Iures in tinerete) ? Ce fata de tocilar ai ba Moromete, n-ai zice ca in spate se ascunde asa “taliban”. :)
      PS Caut sa imi iau si eu iepuri (sincer iti spun)

      Thumb up 0

    • Pai sunt inginer, ma, Baxtule. Da m-am saturat sa stau ca sobolanu in birou si vreau sa ma fac taran cu acte in regula(boier, mai exact :D ), sa gust din viata adevarata, asa ca fac simulari pe aici. Ochelarii aia vin de la privitul crucis la schitze si formule ca numa’ eu port ochelari.

      Cat despre par, sunt tare mandru de el. Ma dadea mamaia cu gaz in par dupa fiecare baie si creca de-aia se tine bine. Toti cei de varsta mea au chelie sau au albit, insa eu tot cu pleata in vant umblu, sa vada muierile cine-i masculul alfa. Pe la 18 ani imi spuneau fetele ca seaman cu Tom Cruise, acuma se pare ca am imbatranit de zici ca seaman cu astia de care zici :mrgreen: .

      Cat despre iepuroci, sa cumperi rasa Californian si sa ii incrucisezi cu nu stiu ce rasa (cauta pe iepuri.info) fiindca iepurii rezultati vor fi mari si vor avea multa carne.
      Asta din mana mea pare a fi un hibrid de Californian. Mama-sa e complet alba iar bunica-sa era roscata. Tata-sau si bunicu-sau sunt negri-taciune.

      Thumb up 0

    • #49

      si soru-sa cum e? Ca n-arata rau .

      Thumb up 0

  18. #50

    Chateau Cartonn, e cel mai bun!!

    Thumb up 0

  19. #51

    Cel mai important lucru ii ca palinca in cantitati mici ii doctorie si in cantitati mari ii leac, doar ca daca nu duci atunci te faci porc :)

    Thumb up 0

  20. #52

    Cica de la anu o sa ne oblige sa bem vinuri fără sulfiti, vesticii ăștia neștiutori!
    De la Isărescu o băut careva?

    Thumb up 0

  21. #55

    bucegi

    Thumb up 0

  22. #56

    Feteasca Neagra de Halewood dar atentie neaparat Private Reserve nu Special Reserve, e o diferenta uriasa intre ele. in rest Recas rece demisec cat incape. Am servit niste italieni cu Ostrovit demidulce la sticla 1,5L, le-a placut la nebunie desi nu prea aveau de ce…pur si simplu asta aveam in casa la momentul respectiv.

    Thumb up 0

  23. #57

    Bai, si mie mi-a placut zeama din sticla aia. Il cumparase colega-mea de camera dar pentru ea nu era destul de demi-dulce. Asa ca mi l-a donat cu scopuri numai de ea stiute :)

    Thumb up 0

  24. #58

    Castelul huniazilor e ok, da’ ai omis un detaliu elementar. Din ce an?

    Vezi asta te da de gol. La fel ca și pe ceilalți cunoscători care dau cu branduri.

    Thumb up 0

    • #59

      deci dupa Prin urmare, am luat la noroc, după nume, un demidulce tu ai inteles ca ma dau cunoscator. nice.

      Thumb up 0

    • #60

      Corect, îmi cer scuze. Te-am trolat neintenționat.

      Am citit pe diagonala și am amestecat în cap textul tău cu comentariile.
      Aburii alcoolului.

      Totusi, detaliul este elementar. Încercam sa spun ca nimeni nu te intreba ceva gen, ba din ce an?

      Thumb up 0

    • #61

      la 18 ei sau cat naiba am dat pe el…

      Thumb up 0

    • #62

      @incubus: daca ar fi spus ca e din 2010, sau din 2012, ce relevanta ar fi avut pentru tine? Sau pentru el, sau pentru mine? Ala oricum este un vin produs pentru consum in masa, care zace luni, sau ani de zile pe rafturile unui supermarket, in conditii relativ improprii de pastrare.
      Vechimea este importanta pentru vinurile de colectie, iar in functie de anul de pe sticla un colectionar va sti exact ce caracteristici are vinul respectiv.
      Asa, pentru un consumator ocazional, diferentele de la un an la altul sunt relativ subtile pentru a fi sesizate.

      Thumb up 0

  25. #64

    vin roze, domeniul coroanei segarcea. Am golit aseara cateva sticle si ma simteam minunat azi-dimineata cand m-am trezit deci nu are pre amulte chimicale. http://www.emag.ro/supermarket/vin-roze-0-75l-domeniul-coroanei-segarcea-85035/pd/DJ0X1BBBM/

    Thumb up 0

  26. #65

    spre rusinea mea nu prea stiu vinuri demidulci. nu ca doar alea seci sunt vinuri. bulshit. am observat ca atunci cand consumi vinul casei la pahar, in localurile unde poti sa bei asa ceva fara sa risti sa te otravesti in mare masura vinul este de la Recas (obs: de obicei este demisec, nu demidulce). baubil, indeajuns de usor incat sa nu te faci muci instant, fara zahar sau alte zemuri si prafuri adaugate.

    Thumb up 0