Cum recrutezi un jihadist

Citeam mai devreme că SRI-ul a dat afară din România un cunoscut jihadist, care, printre altele, se ocupa cu recrutarea de tineri teroriști de pe plaiurile dâmbovițene.

Trecând peste faptul cănoi suntem prea mici și inutili pentru a se gândi cineva să ne ofere o bombă cu focosul amorsat, eu sunt curios de o chestie.

Cum recrutezi un terorist român?
Pentru că, în genere, teroristul zilelor de azi nu mai seamănă cu cei de la ETA (dacă nu ați auzit de ETA, erau niște teroriști de care nu era nimeni interesat, că nu aveau petrol în țara baștilor). Teroristul zilelor noastre își pune o centură cu dinamită sau bagă o oală sub presiune în rucsac, strigă Allah Akbar și se aruncă în aer, sperând să omoare cât mai mulți infideli și, pentru asta, să ajungă în rai, la pieptul huriilor virgine.

Cum convingi un românaș să sară în aer pentru altcineva? Că nu poți să îi dai 1000 de euro și să îi zici Dezmembrare plăcută. E nevoie de ceva ideologie, muncă de lămurire, iluminări și altele.

Serios, cam cum credeți că ar fi un scenariu de acesta, ipotetic?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

67 comentarii

 1. #1

  Se ia una bucata kurd din Colentina! Se dă o bombă făcută din materiale cumpărate de la ferometal! Se promite o virgină pentru fiecare necredincios omorât în sprijinul independenței. Kaboom!

 2. #2

  Numa daca reusesti sa il convingi de una din urmatoarele:

  var 1) Ii promiti ca asa isi da Base demisia.
  var 2) Ii promiti ca asa isi da Ponta demisia.
  var 3) Ii promiti ca inainte de a-si da foc va fi adulat de 10 „virgine” din caminul studentesc
  var 4) Castiga Dinamo un meci
  var 5) Da Arhi cu un bax de Terapia in el (kidding)
  var 6) Freigedank il abureste sa-si bage o bomba in cur doar ca sa ii fure laptop-ul
  var 7) I se spune ca Arhi nu mai pune gif-uri cu alte „virgine”

  Colegii de comentarii, ma ajutati cu continuarea?

  • #3

   Arhi, nu-l băga în seamă omule! Pune gifuri cu mai mult sau mai puțin virgine în continuare!

  • #4

   @ Olty: banuiesc ca te-ai prins ca glumeam, nu? Crezi ca vreun barbat din lumea asta NU vrea ca Arhi sa continue cu domnisoarele miscatoare? 😀

 3. #5

  Tinta lor sunt studentii straini din tarile musulmane. Nu sunt romanii. Inca de pe vremea impuscatului aveam foarte multi studenti musulmani (asta e si motivul pentru care serviciile noastre sunt utile UE si NATO- retele de informatii foarte solide in tarile musulmane).

 4. #7

  Ii recruteaza de aici pentru ca sunt mai utili: sunt „Europenizati”, cunosc stilul de viata, au prieteni si se pot integra in peisaj mai usor.

 5. #8

  poti sa restrangi usor grupul tinta daca te focalizezi pe psihotici (atentie, nu psihopati!, pentru ca acestia nu s-ar sacrifica vreodata), de obicei cu schizofrenie, care de cele mai multe ori sunt paranoici, iar pe fondul delirului de care sufera, daca esti suficient de rau si lipsit de etica, poti sa-i manipulezi relativ usor acordandu-le putina atentie si investind „falsa” incredere in ei, iti vor relata in detaliu motivele esentiale ale delirului si ale paranoia si nu-ti mai ramane decat sa le directionezi in voie, dar cred ca va puteti reprezenta mult mai usor o asemnenea situatie daca va raportati la un caz recent mediatizat, al atentatului de la Iasi si va inchipuiti ca dupam ce i-ati asculta unui astfel de individ povestea, l-ati ajuta sa descopere si cauzele raului sau.

  • #9

   +1 La balamuc. Nici un roman, relativ cu toate tiglele pe casa, n-o sa se sacrifice asa moka pentru o ideologie. Ar mai fi cei respinsi din taberele paramilitare ortodoxe ))

  • #10

   neeeah… nu-i asa… n-ai dreptate 🙂

  • #11

   Si marmota ce facea ?

  • #12

   Posibil, dar psihotici de-astia gasesti 1 in 5000. Si unde ii gasesti oricum, ca nu ies ei la film/crasma/locuri de socializare?
   In alta ordine de idei, in urma articolului de ieri cu „christian summer camp” cred ca e clar pe unde s-ar concentra astfel de rectcrutori.

  • #13

   Domnilor, dati-mi voie sa clarific ce a vrut sa spuna distinsul meu coleg mai sus.
   In opinia mea, prin indivizi psihiotici, distinsul meu coleg intelege indivizi cu un intelect limitat, ce pot fi atrasi in delirul unui psihopat, cum il numeste el (de fapt un individ ce sufera de schizofrenie cu elemente paranoide). Popular, asemenea indivizi se numesc „saraci cu duhul”, iar fenomenul se numeste „delir de influenta”. De multe ori indiviziii suferind de schizofrenie mai ales cu elemente paranoide pot emite teorii ce pot parea unor indivizi cu o educatie si un intelect deficitar extrem de logice, putind avea chiar valoarea unei revelatii, individul respectiv ridicind in delirul care devine al lui, pe cel de care se lasa influentat la rang de profet sau mai stiu eu ce. Astfel, acesti indivizi ( nu neg ca unii pot avea personalitati de tip borderline) ce se lasa atrasi in delirul, hai sa-i spunem, psihopatului, devin adeptii acestuia, si-l vor urma fara sa cricneasca. Sunt oarecum de acord de acord cu ce spune colegul meu, in sensul ca un schizofren va fi capabil in rare cazuri sa duca o actiune la bun sfarsit, pentru simplul motiv ca legatura lui cu realitatea lipseste cu desavirsire, iar o minima legatura cu acesta realitate este necesara pentru incheierea unei actiuni. Din pacate nu pot fi de acord cu exemplul de la Iasi, pe care distinsul coleg l-a dat, pentru ca este exact un exemplu clasic de intreprindere al unui bolnav de schizofrenie paranoida sortit esecului.
   Pericolul care poate aparea frecvent este ca un individ cu intlect peste medie, fara patologie psihiatrica, urmarind o agenda proprie sau a altcuiva, sa se infiltreze intr-un astfel de grup, poate urca rapid inn ierarhia grupului si poate sa deturneze comunicarea dintre liderul, sa-i spunem psihopat, si adeptii, sa le spunem psihoptici, in propriul interes sau in scopul indeplinirii unei agende.

  • Dr Jung, Karl Jung,
   tocmai ne-ati explicat cum s-a nascut Crestinismul…
   Multumim.

  • #15

   @Hary: ma asteptam la o astfel de reactie din partea proprietarului blogului sau a unui alt „ateu” cititor, si nu din partea cuiva care nu crede in teoria evolutionista…
   De ce in mod particular este o explicatie numai pentru aparitia crestinismului? De ce nu si a altor religii? Este Noe mai putin paranoic decit Isus? Dar Moise? Despre Mahomed ce putem spune?
   Nu pot spune din punct de vedere al religiei ca sunt de acord cu tine. Ca medic insa…

  • Dmnule Dr. Dufu, aka Karl Jung,

   „ma asteptam la o astfel de reactie din partea proprietarului blogului sau a unui alt “ateu” cititor, si nu din partea cuiva care nu crede in teoria evolutionista…”

   Credinta intr-un creator suprem, credinta ca lumea asa cum o cunoastem noi nu este rezultatul hazardului cosmic, ci a unui act de creatie, nu inseamna automat ca as fi adeptul unei religii anume. Eu nu cred in Dumnezeul biblic, nici in cel coranic, nici in budism sau alte religii.
   Da, este adevarat, mai toate religiile impreuna cu dogmele lor se bazeaza pe faptul ca lumea a fost creata, insa eu nu cred in „povestile” lor, pentru ca ele sint inventate tot de oameni, de-obicei de din astia mai indrazneti si mai convinsi, cum ar fi psihopatii descrisi de tine…
   Dar credinta intr-un act creator al lumii, este singurul lucru care ma leaga de religii.

   Din pacate cei mai multi atei convinsi sint atat de „sufocati” de dogma lor anti-credinta, incat nu inteleg sa faca diferenta. Este mai simplu si la indemana sa spui ca cine nu crede in teoria evoltiei speciilor este adeptul unei religii anume. Nimic mai fals.
   Din pacate acesti oameni ignora ca foarte multi oameni de stiinta din toate domeniile, plecand de la teoria darwinista si teoria fizicii cuantice, au ajuns dupa ani buni de cercetare sa „creada” intr-un act creator al lumii.

   Nu, eu nu cred intr-un anume Dumenezeu, intr-un anume creator, intr-o dogma anume, ci cred in faptul ca lunmea noastra are un anumit scop si un sens, in cadrul caruia am posibilitatea si eu ca individ sa-i dau un sens vietii mele personale.

   Eu sint mai degraba de parerea lui Eliade (care este cel mai important cercetator al fenomenului religiilor din lume), care zice ca in momentul in care ceva sacru se manifesta, el devine profan.
   Asta pentru ca simturile noastre, metodele si mijloacele noastre de a percepe sacralitatea practic nu exista. Probabil ca nu au fost dezvoltate in acest sens de creatorul nostru. Si in momentul in care noi percepem un eveniment „sacral”, il interpretam cu mijloacele noastre profane, adica cu simturile noastre limitate, adica ii dam o valoare interpretata de noi, valoare care difera de la cultura la cultura, de la spatiu in spatiu, in zilele noastre chiar de la om la om. Vorbesc de sisteme de valori umane, care sint create si ele de oameni, prin mijloace umane (creierul nostru) si nu de Dumnezeii nostri. Valorile date lucrurilor si evenimentelor inconjuratoare sint variabilele interschimbabile ale sistemului in care traim. Cele absolute ne raman „interzise”.
   De aceea nu cred ca un om vreodata a putut percepe sau comunica cu altcineva decat alti oameni.
   De aceea exista tot atatea „credinte” si religii cate culturi/sisteme de valori diferite exista.

   hai ca m-am lungit, dar cred ca ai prins ideea…

  • #17

   din cate cunosc eu situatia romaneasca, probabil mai bine decat colegii mei de mai sus, cred ca e putin probabil ca in cultura acestei tari sa regasim resorturi care sa-i determine pe oamenii normali sa recurga la asemenea fapte. avand in vedere recurenta si impactul temelor tari din dogma ortodoxa in aproape toate aspectele vietii sociale si in cultura, romanii nu accepta ideea unei asemenea jertfe. desigur, se mai regasesc teroristi cu butelii, in asa numitii slapi, sau individul de la Iasi, care, cum totusi bine sublinia colegul Carl Gustav, sunt intr-o oarecare masura influentabili si pe fondul deficientei mentale, in combinatei cu delirul/paranoia.

  • #18

   Buna ziua. Eu am venit pentru autografe.

  • #19

   @alex: buna ziua. In parcul Operei. Le distribuie discipolul nostru Freigedank. Multumim.

  • #20

   alex, unde vrei autografu?

  • Dufu,
   ce te face sa crezi ca Alex a vrut autografe de la tine, Dr. Jung? Poate se referea la Freud, dinstinsul tau coleg…:-))

  • #22

   @hary
   cred ca ai uitat sa pui niste ghilimele.
   la lungirea aia.
   ma insel?

  • #23

   vega,
   la tine intotdeauna mi-a fost greu sa inteleg ce vrei sa spui, ai asa o metoda mai aparte de a comunica…
   te referi la faptul ca am spus ca m-am lungit? :-))

  • nimeni nu intelege ce zice vega, de ani de zile…

 6. #25

  Metoda de a transforma un roman intr-un terorist sinucigas e simpla dar dura.
  Il castrezi si apoi il bagi intr-o camera cu fetite cum e aia din gif.

 7. Nu au tupeu sa recruteze romani, le-am vinde tnt-urile de revelion pe post de artificii

 8. #29

  Eu nu am citit articolul. Voiam doar sa iti multumesc pentru ca mi-ai facut dimineata mai frumoasa 😀

 9. #30

  Aproape toti care mor cu dinamita in jurul gatului sunt nebuni explodati cu telecomanda de la distanta.
  Cum recrutezi? Iei niste aurolaci mai tineri in grija, ii duci la biserica si ii educi alternativ cu bataie si afectiune, ca pe caini, si le promiti 666 de virgine dupa moarte. In cativa ani sunt buni de scos pe pista.

  • #31

   Nici nu e nevoie sa-i educi.
   Iei baiatu’ de cartier si ii spui ca tre’ sa duca rucsacul asta din punctul A in punctul B si primeste niste sute/mii de euro pentru asta. Juma’ din bani inainte, juma’ dupa, ca sa reduci costurile. Cand trece pe unde trebuie, rucsacul lui primeste un apel pe mobil si poc!

 10. #32

  ii stiti pe aia care verifica butelia cu chibritu’? aia sint juhadistii recrutati.

 11. #33

  Da’ nu toti jihadistii se pulverizeaza in public. Nici nu cred ca un islamic ar recruta un ortodox sa devina „razboinic sfant”. In schimb, cred ca e usor sa gasesti inconstienti in Romania care pentru cateva sute/ mii de euro sa saboteze diverse chestii. Eu cred ca mamelucii aia bantuie pe aici pentru a gasi finantare. Partea cu bum-bum o lasa pentru credinciosii lor, nu pentru ghiauri pagani. Banii nu au miros, deci pentru jihad sunt buni si aia „necredinciosi”.

 12. #34

  Bai, am vazut eu ieri o metoda pe bloggul unui islamist ateu de religie ortodoxa…

  • #35

   sper ca aveai calculatorul scos din priza si cu monitorul oprit. Altfel, doisiunsfert te va visita la drum de seara cu dama de rosu la cearceaf

  • #36

   Nu fac parte din „structuri”. De ce m-ar vizita 2siunsfertul?
   Repet, e o chestie hilara „islamist ateu de religie ortodoxa”. Te-ai prins?

  • #37

   Dumnezeule…deci tie ti se parea normal sa vizitezi un site cu computerul deconectat de la priza si monitorul stins…

  • #38

   Da, in conditiile in care foloseam un laptop… Doooh….

  • #39

   Ca sa nu-ti mai spun ca eram conectat la internet prin WI-FI. na-na-na-na-na-na…..

  • #40

   ok, astept explicatia pentru monitorul stins in acest caz….dooooh.

   Restul cu „te va visita la drum de seara cu dama de rosu la cearceaf” sa spunem ca am apasat gresit.

  • #41

   Depinde ce intelegi tu prin monitor…

  • #42

   @Arhi: IAR?!?!!!

  • n-auzi ca te scoate hary? care nu mi-a raspuns daca vine la budapesta

  • #44

   Pai normal ca nu ti-a raspuns. Hary e neamt. Si astia au nevoie de lebensraum. Ori pentru un neamt ce porneste din est, acesta poate fi realizat numai spre vest. Parca vad ca plecati spre Budapesta si ajungeti la Viena (in cel mai bun caz)…

  • #45

   nemtii care pleaca de la est la vest, ajung sa marsaluiasca prin Paris.

  • #46

   @Lucifer: da, mah, asa e, dar aia plecasera din Berlin, nu din Timisoara. Si a se remarca paranteza (unde am scris ca in cel mai bun caz). In sensul ca in cel mai bun caz se opresc in Viena. Asta daca nu ajung la Paris, bine-nteles.

  • bah, eu nu am inteles nimic din ce vorbiti voi aici.
   plm, de la est la vest, budapesta, viena… care-i contextul?

 13. #48

  Daca i-ai zice romanului ca vrei sa-l recrutezi spre a se dinamita primu lucru ar fi sa-ti ceara masina si telefon de serviciu

  • #49

   si sa-l asiguri ca o sa faca parte dintr-o echipa tanara si dinamica 🙂

   Apropo de recrutare jihadisti. La scoala de atentatori sinucigasi, profesorul spune: „Va rog sa fiti cu totii atenti, o sa va arat asta o singura data!”

  • #50

   Buna asta cu dinamica :)))

 14. #51

  recrutezi ostasi dinaia nationalisti de pe siteul prezentat acu vreo 2 zile. la ce am vazut acolo cred ca e foarte usor sa faca unu o nenorocire si pe la noi.

 15. #52

  romanii n-au ideologii,iluminari,credinte pentru care ar fi in stare sa se sacrifice.io stiu asta.la o berica e cel mai viteaz, cel mai harnic,cel mai destept, cel mai moral, si-ai zice ca dupa o halba in fiecare roman se naste cate-un giordano bruno.autenticitatea romanului apare dupa ce pishe berica.

  • omugri,
   nici nu le trebuie.
   ei se sacrifica si fara ideologii, ilumnari si credinte. doar asa din prostie. pentru ca a zis Base.

 16. #54

  Daca tu crezi ca teroristii se arunca in aer pentru virgine te inseli. Un Autobombac de asta e platit regeste. La prima strigare se gasesc romani dispusi sa-si imprastie maruntaiele in public pentru sume chiar modeste. In ME, o viata costa aproximativ 40k eur in blood money.

  • exvpa,
   corect.
   insa romanul ar incasa banii si ar incerca ulterior sa rezolve problema.
   dupa modelul: „te rog sa ma ierti jupane Khalifa, regret, dar am familia bolnava si nu pot sa plec in clipa asta, dar lasa ca rezolv eu situatia, promit. O sa aduc pe altcineva in locul meu, uite ca deja am vorbit cu cineva si e ca si rezolvata treaba.” 🙂

  • #56

   ar incerca, dar crezi ca i-ar merge? Nu de alta, dar arabii nu prea sunt dusi la biserica/moscheie. Marea majoritate a explodacilor sunt amarati din tari ca afganistan, pakistan… N-stan. Romanistan e si ea pe lista.

  • exvpa,
   „ar incerca, dar crezi ca i-ar merge?”

   asta deja este alta discutie…:-))

 17. #58

  „Ia-i unui om absolut totul si va redeveni liber.” Solzhenitsyn
  Fiecare dintre cei recrutati a „redevenit liber” in felul asta.

  • plm, si tu l-ai citit in engleza pe autorul asta, sau de ce-l scrii asa?
   numele lui in romana se scrie altfel. si e mult mai aproape de varianta fonetica ruseasca…

  • #60

   @hary: poate ca vrea sa-l copieze pe vladutz…

 18. #61

  Feature request:

  Arhi, te citesc la servici si vor incepe astia sa se uite la mine stramb, pune si tu un fel de „warning, boobs here” la inceputul postului sau ceva :)).

 19. #64

  Îi spui ca e la camera ascunsă si dacă își atârnă bomba de el si face ce i se spune îl da la televizor.

 20. #65

  Îi spui că dacă se aruncă în aer are şansa să omoare şi capra vecinului pe care îl invidiată de când s-a născut! Ala care are maşină mai bună, plasmă mai mare, femeie mai frumoasă, copii mai mulţi şi care nu seamănă tot cu ai vecinului, aşa cum seamănă ai lui!

 21. Teroristi nu sunt doar cei care sar in aer, mai sunt ci cei care finanteaza pe cei care sar in aer. De exemplu tu esti un arabete proprietar de shaormerie de succes…niste zeci de mii de euro lunar cifra de afaceri. Eu vin la tine si iti spun ca pentru dezrobirea de sub cizma capitalista miscarea jihadista are nevoie de 1000 de coco lunar. Tu platesti=>tu terorist. Inteles?!

 22. #67

  O da.