Când depășești vârsta fatidică de 40 de ani, deja începi să vezi cum se schimbă polaritățile intereselor pe care le ai în domeniul sănătății alimentare. Dacă până la 30+ cea mai bună legumă era ceafa de porc la grătar, stropită cu bere foarte rece, ca să nu te opărești în cerul gurii, după 40 începi să analizezi și beneficiile unui broccoli, avocado și alte chestii care, înainte, erau utile la stins sau ațâțat focul, depinde de momentul când le aruncai.

Azi, la #tatigătește, tati o să facă o minunată salată cu avocado și porumb bio, de o să se bată turco-tătarii la gura mea.

Rețetele astea super sănătoase sunt luate de aici și tot apar mai multe, pe zi ce trece. Dar așa, pe lângă ele, ce rețete simple, de oameni simpli, cu apartament și copii, mai știți?

Uitam să scriu ceva. La Carrefour există un program, numit Act for Food, program care vrea să arate oamenilor că cei de la Carrefour depun eforturi pentru a asigura o paletă largă vde produse variate, sănătoase și la preț decent. Probabil le-ați văzut și voi, în magazine.

Eh, ce nu știați voi și nici eu este că există, în România, Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști. Serios, no joke, există deja așa ceva. Bine, e o întreagă infrastructură în Giurgiu, cu ajutorul căreia colectează, în condiții optime, produse de la țăranii noștri neaoși.

Serios, chiar e de bine, din punctul acesta de vedere. Eu cumpăr întotdeauna produsele românești din hypermarketuri, atunci când le văd. Pentru că, în general, sunt mai bune decât turcismele sau olandismele clasice și susțin, din puținul meu, agricultura locală. Agricultură pe care, dacă nu o susținem noi, cine să o susțină?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.