Revenind la subiectul VPN-urilor

Știu că am mai avut o dată discuția asta, dar cred că trebuie actualizată, pentru că, din februarie până acum, e posibil să se fi schimbat multe.

Am un VPN de la PIA. Nu e rău, nu e nici foarte bun, viteza scade cu câțiva Mbps și, atunci când internetul se întinde pe la vreo 17 mbps, se simte, dar să zicem că e normal.

Problema e că se deconectează, destul de des, indiferent de ce servere folosesc. Când mi-e lumea mai dragă, puff, becul roșu pe router.

Presupunând că nu am nevoie de sfaturile tehnice pe care, ca orice români vajnici, v-ați simți obligați să mi le dați, ce experiențe aveți cu VPN-urile, pentru high usage? Am auzit chestii bune despre torguard, după care am citit că, pe telefon, e vraiște și că setupul pe router e destul de dificil și suportă doar anumite routere și DDWRT. Iarăși, Cyberghost are vorbe bune în piață, dar eu nu am încredere în serviciile românești prea mult sau în prea multe, puțini se ridică la nivelul reclamei.

NordVPN e mult prea scump pentru ce oferă și am auzit că, la fel ca și Torguard, au primit citație de la guvernul federal și acum datele lor sunt la dispoziția cui dorește. A, și mă enervează că și-au plătit publicitate pe toate gardurile, au inclusiv zeci de situri de reviewuri ce le aparțin și în care nu există decât content cu metrici care arată cât de minunați sunt. Deci cade din start.

Altele? Nu, selfhosted nu e o soluție. Nici amazon. Pfiu, mi-am luat astea de pe inimă. Mersi.

30 comentarii

 1. #2

  Pia cred ca am eu, dar il folosesc doar ca sa am youtube premium in ro.
  A stat pornit doua saptamani cand am fost in ro si nu am avut vreo problema cu el. Cica ar avea si iphone-ul asta ceva vpn, dar nush ce e cu el.
  Cel mai bine sa nu va stresati prea tare cu prostiile astea ca e doar o cursa si daca nu te tii de ea tot acolo ajungi doar ca mai stresat. Tot o sa va ia datele de pe undeva si tot asa.

  0

 2. #4

  Incearca PureVPN, au de 30 zile de proba. Il folosesc de 10 ani, unele servere merg f bine, altele se deconecteaza frecvent, totul depinde si din ce tara le accesezi. Nu poti schimba DNS

  0

 3. https://protonvpn.com/ Poți să-ti faci o idee de cum merge folosind serverele gratis. A mers și la mega conexiunea mea de 2,5 Mbps

  0

 4. Uhm! ProtonVPN? https://protonvpn.com/
  Au și ofertă activă de BlackFriday.

  0

 5. #7

  Eu am TorGuard cu Dedicated streaming ip. Nu s-a deconectat de 3 luni :)
  Bine, la tine unde Internetul vine cu pipeta e posibil să nu fie de la provider.

  0

 6. #8

  NordVPN are un discount de Black Friday. 3 ani pentru 100$.

  0

 7. #9

  NordVPN are discount de Black Friday. 3 ani pentru 100$.

  0

 8. #10

  vpn.ac Romanesc, rapid, suport ok. Nu foarte scump. Au și demo parcă.

  0

 9. #11

  Alte solutii testate: VPN.ac – (solutie romaneasca) – conectat fara oprire de 2 saptamani.

  0

 10. #12

  Cyberghost e extraordinar, chiar si in varianta free.

  0

 11. Scuzati indiscretia. Pt. ce aveti nevoie de VPN? Sunteti postac psd? :D

  0

 12. #19

  Eu personal folosesc HMA Pro si merge perfect pentru browsing. Am facut un test the speed pt tine si imi arata 37mb la download.

  0

 13. expressvpn numai anonim nu e.
  vezi vip72.com

  0

 14. #21

  Nu știu dacă intră la categoria selfhosted dar nu poți să pui un router care știe VPN aici în țară și să te conectezi la el? Eventual folosind un al router care știe VPN acolo în străinătate. Nu știu dacă ți se pare complicat dar costurile cred că se amortizeaza relativ repede. Un tplink am văzut la un moment dat pe la vreo 4-500 lei.

  0

  • Problema soluţiei ăsteia e că vei avea doar IP de România. E suficient un DD-WRT pe un router oarecare.

   0

  • Sau cu un Mikrotik (hAP AC2). E vreo 250-300 lei. Poti pune pe el orice tip de VPN (pptp, sstp, openvpn, l2tp cu sau fara ipsec). Maxim 3 clickuri ca sa ridici un tunel.

   0

 15. Incearca si Windscribe, varianta gratis iti ofera 15GB trafic lunar.

  0

 16. @Arhi: nu ne zici mai bine pentru ce-l vrei: privacy/torrents/tv unblocking/etc? Instalare pe router? Apps per device?

  0

  • am scris in text ca e instalat pe router, banuiam ca se subintelege. il vreau pentru privacy si nu vreau sa imi ingreuneze viteza. nu ma intereseaza unblocking, pentru asta exista getflix

  • Ne scuzati: in functie de router, merg ok, in UK (pfew) : OVPN.com (1) – ProtonVPN.com (2) #rezista
   La subiect, cum va place :)

   0

 17. Apropos de router … unii poate-s mai comozi decat altii: https://www.vilfo.com

  0

Citește și...

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! E roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: n-a trecut testul. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, […]

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]