Cum rezolvă statul român problema fraților moldoveni

Simplu, băgându-le bețe în roate și făcându-le viața friptă ca oricărui altui cetățean român. Cam asta trebuie să completeze și să respecte un moldovean atunci când intră în românia. Dacă intră cu 2 pachete de țigări în răstimp de 7 zile, e contrabandă dacă nu declară că pachetele sunt pentru comerț.

La fel și dacă e vorba de 1 litru de ulei, 1 kilogram de zahăr, fructe și legume (tot un kilogram), un buchet de flori, 5 grame de semințe de flori sau o plantă la ghiveci.

Între timp, vameșii prosperă băgaând tiruri de țigări din ucraina și containere de flori din olanda. Pentru că așa e normal.

Via Valeria, o frumoasă moldoveancă de peste prut

15 comentarii

 1. Din pacate acestea sint reglementarile in UE pentru non-UE. E valabil la orice frontiera, aeriana, rutiera, navala. finlandezii fac la granita cu rusii la fel, golesc masinile de tot ce misca. La fel in tarile baltice. Asta e….

  0

 2. #2

  Si eu cind intru in Canada trebuie sa completez un formular unde declar daca aduc alcool, tigari, bani peste 10000$, cadouri si valoarea totala a bunurilor cumparate in afara Canadei.

  0

  • #3

   Valabil si pentru SUA

   0

  • #4

   Mihai, daca declari bautura nu are nimeni, nimic cu tine. Am declarat mai mult, m-au intrebat de ce, am zis ca doua sunt de colectie si doua le primisem, am aratat chitanta de la Pietroasele si m-au lasat sa plec. Te pot pune sa platesti la pret de LCBO dar tot renteaza pentru ca pretul e mic in comparatie cu ce calitate aduci. Mai rau e sa nu declari. Intri pe computerele lor pentru vreo 5- pana la cine stie cat o mai fi acum si nu mai aduci ca alcool nici tinctura de propolis.

   0

  • #5

   Nu am carat sticle de vin din Romania.

   0

  • #6

   @mihai: este valabil si pentru romul din Cuba sau tigarile cubaneze. Totul e sa le declari.

   0

  • #7

   Departe de mine ideea sa nu declar ceva cind intru in Canada. Ce spuneam eu este ca e un procedeu normal pentru o tara normala.

   0

 3. #8

  As mai adauga ca trebuie se declar daca aduc obiecte din lemn (e vorba de daunatori), mincare, si plante/seminte.

  0

 4. #9

  si daca ar sedea ei mai des pe la casele lor, n-ar fi mai bine pt toata lumea?… nici mie nu mi-a convenit ca m-au dat jos din masina la granita dintre state si canada, da’ doar nu ma chemasera americanii acolo… puteam sta bine acasa, asa mi-au zis.

  0

  • #10

   Daca ar sta mai des… Poftim? Chestia asta e valabila pentru toti! sunt multi romani care stau aproape de granita, nu obligatoriu de cea a Moldovei, si o trec ca sa isi faca cumparaturile mai ieftin! Legea asta nu este pentru Moldoveni, legea asta este pentru oricine intra inapoi pe teritoriul Roman, adica lor nu le-a convenit niciodata ca sunt oameni care merg si isi fac cumparaturile din alta parte, ca isi fac plinul la masina mai ieftin, ca… In fine. Romania e in UE de ceva timp si abia acum s-au trezit sa puna restrictia asta, nu e vorba de cantitate pentru ca da, UE/Non UE mereu a fost vorba de 2 pachete de tigari si 4litri de vin, aici e vorba de ” Ai voie o data la x zile” altfel e contrabanda, aici e vorba să dai cu subsemnatul pentru o floare in ghiveci, e vorba de bataie de joc) mai afectati o sa fie romanii care isi faceau cumparaturile de la vecini decat moldovenii care ar trebui „sa stea mai mai des pe la casele lor” :)

   0

  • #11

   doar ca aici vorbim tot de romani…

   0

  • #12

   canadianul pentru american e ca moldoveanul pt roman: the retard brother :-)

   0

 5. România, sau mai bine spus Bucureștiul, și-a bătut joc de Basarabia nu de azi , de ieri, dintotdeauna. În perioada interbelică Basarabia era privită ca o Siberie în care erau exilați toți indezirabilii politici. Asta deși Basarabia fusese prima ce s-a unit în 1918 în aprilie. Nu știu dacă s-ar mai fi realizat unirea dacă nu făceau ei primul pas. Bucovina și Banatul au fost foarte reticente, ca să nu mai zic de Ardeal, în a se uni. Din acest motiv unirea cu aceste provincii a avut loc în noiembrie și decembrie și doar după ce devenise clar că Miron Costin este cel ce face jocurile în Ardeal. Bătaia de joc la adresa basarabenilor continuă și astăzi și nu doar de către autorități ci și de unii idioței cu accente xenofobe ce cred că România înseamnă Valea Prahovei, Mamaia și București.

  0

 6. Containerele cu orice din Olanda (sau alta tara UE) nu au nici o treaba cu vama.
  Cantitatile trecute acolo nu sunt de azi, de ieri, erau prevazute si in acte normative mai vechi. Si asa cum nu poti sa intri cu cantitati mai mari in tara, la fel nu poti nici iesi. Daca are chef, vamesul ungur iti poate confisca tigarile sau palinca in exces la intrarea in tara vecina.
  In alta ordine de idei, nu vi se pare ca fumatorii de tigari de foi si trabucuri sunt avantajati de reglementarea asta?

  0

 7. #15

  c’mon, puteam s’avem vecini pakistanezi pentru ca tot aia era. e vorba de granita ue si astea sunt procedurile. ce fac vamesii pe sub masa, e alta poveste.

  0

Citește și...

Pentru că știm cât de greu este să sincronizezi timpul tău cu cel al copilului și pentru a te elibera de grija transportului celui mic, am creat KidsCab, un serviciu special la care poți apela pentru transportul copilului de acasă la școală, de la școală către casă sau către after school. Șoferii […]

Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine. Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul […]

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]