Cum vă rezolvați problema salariilor la bloc?

Salutare mare grangur al internetilor de pretuindeni si nu numai.
Rogu-te ajuta-ma cu asta daca se poate… :
Suntem o asociatie de locatari si nu mai putem plati salariile administratorului, sefului de scara, femeii de scarbici pt ca legea ne cere 750 de lei sa dam fiecaruia. Dar astia nu fac o munca care sa valoreze atat :) (fucking amarasteni)
Poti baga pe blog un articol despre plata astora? Sa vedem cum au gasit altii solutie? Eu as vrea sa merg pe o firma specializata pe asa ceva dar seful de scara se teme ca il debarc si isi pierde statutul mult ravnit :)

Stima si respekt :)

Dacă vrei să comentezi fără a mai trece prin moderare

23 comentarii

 1. #1

  Asociatia de proprietari are una sau mai multe scari?
  Intreb, pentru ca e important. Regula, incalcata in multe locuri, e ca asociatia sa fie pe scara ( pe bransament, mai exact ).
  Sunt unele asociatii si de zeci de scari.
  Revenind.
  Daca e o asociatie de scara, seful de scara nu trebuie sa existe. E doar presedintele si administratorul, cenzorul si ingrijitor ( femeie de scarbici ).
  La modificari de genul asta, e nevoie de convocare a adunarii generale a proprietarilor, anuntata cu tot dichisul, cu afisare, cu ordine de zi, cu „spre stiinta” la primarie.
  Inainte de toate, daca e in patrie, fii curva:
  bai, acum avem cost administrare ( adica salariile/ indemnizatia brute ), de zece lei = un leu de caciula. Oferta de la firma x este de zece bani de caciula. + alte avantaje de ordin transparenta, etc.

  Thumb up 10
  • #2

   Suntem decât p-o scara. Shefu de scara ar vrea sa ne asociem cu cealaltă scara dar eu prefer firma numa asa de-al dreq ca maimutzica adta a făcut mici ilegalitati…

   Thumb up 14
  • #3

   Atunci, fratie, hard way is safe way: adunare generala si transati problema.

   Thumb up 2
 2. #4

  Despre ce lege e vorba?

  Thumb up 5
  • #5

   Am auzit ca au frecat meciul aia de la bucale si nu mai ai voie la salar sub 750

   Thumb up 4
  • #6

   S-a decis ca plata taxelor la salariile pentru part time sa se faca la nivelul salariului min pe economie. Nu s-a decis ca nu pot fi salarii mai mici decat min pe economie…

   Thumb up 4
  • #7

   Ai auzit gresit. Contribuția la CAS si CASS se calculeaza la nivelul salariului minim ( inca neclar daca doar la angajator sau si la angajat). Ideea e sa-i taxeze pe cei care lucreaza part-time in acte si restul la negru.

   Iar solutii la aceasta „problema” sunt angajarea de studenti pana-n 26 de ani, angajarea de personiari de limita de varsta, sau de persoane cu un numar multiplu de contracte (partiale) de munca, astfel incat orele sa treaca de o norma intreaga.

   Thumb up 5
 3. #8

  Presedinte scara moca, cenzori moca, astia sunt locatari deci un pic cam ciudat sa fie platiti. Apoi administrator firma 20 Lei, curatenie firma 18 Lei, cenzor exterior de la Uniune 3Lei, intretinere lift 8 Lei firma, intretinere pompe firma 10 Lei. Preturi per apartament pe luna, bloc cu 50 de apartamente.
  In concluzie se lucreaza doar cu firme, in general adunarile nu se prea tin asa ca ce se hotareste este prin acord pe mail.

  Thumb up 6
  • #9

   Sunt curios cum o vina cenzorul si administratorul sa munceasca pe timpul lor gratis.

   Thumb up 13
 4. La mine la tara nu avem probleme sau dileme existentiale din astea… fiecare baba matura asfaltul din fata bataturii cam la aceasi ora dis de dimi pe la sapte, sapte si ceva fix. Daca mergi pe strada si esti alergic la praf, e bine sa iti iei ak47 la tine… asa de proba ori o bere, berea elimina frica, frica de alergie… Plus ca avem si firma care ne ridica gunoiul, apa e bonus inca de pe guvernarea Tariceanu aproximativ si Glorie Mielului aproape ca s-a terminat implementarea solutiei de a avea si canalizare prin comuna plus statie de epurare. Cautam insa un sef de trib… ca ultimul care a fost nu mai corespunde, s-a ingrasat peste masura… :)) . La o comuna cu 10 mii locuitori e si pacat sa nu mai avem sef de trib… Pai nu? Hm…

  Thumb up 43
  • #11

   Bai ej nebun , Tim e amuzant azi !!! Am dat chiar like ! Ma fac imparat la Tim in sat !!

   Thumb up 9
  • #12

   @Zeulindian. Vezi ca ultuimul s-a ingrasat peste masura si au trebuit sa-l inliocuiasca, cica. WEu as fi foparte circumpect. Treaaba cu inlocuitul bate la ochi. Eu cred ca l-au mancat.

   Thumb up 7
  • #13

   pai ce ‘s prost sa ma’ngras cat vor ei ! N-auzi ca totu-i rezolvat acolo …io merg sa fur , tre sa fie ceva banuti la buget mai ales daca Tim sta acolo :)))…. 10000 de supusi .sa-mi zica-n cor MAIESTATE !

   Thumb up 0
  • #14

   PS : @Buniculualamicu merci de pont …acu m-am uitat la poza lu ‘ Tim …ai dreptate …l-au mancat

   Thumb up 1
  • A fost tras pe linie moarta, la linia 3 abatuta si, pe urma i s-a facut o oferta pe care nu a putut sa o refuze, capisci? Lol!

   Thumb up 3
 5. #16

  Cred ca e vorba de mirifica idee a guvernului prin care, indiferent de cate ore de part time are un angajat, contributiile se platesc pt 8 ore. Si eu ma gandeam la cazul asta si eram curios ce se întâmplă. Nu am dezbatut cu administratorul, dar o voi face daca tot nu ma dumiresc.

  Thumb up 6
 6. #17

  Finu e mare scula in bascula in bloc…. el si inca 2 ciocoflenderi…. isi fac treaba pe gratis. Acum 2 saptamani se apucase cu vreo 3 locatari sa sape in jurul blocului, ca deh, sa arunce vreo 2 maini de gazon…. mocofan, ce sa-i faci

  Thumb up 1
 7. firma e sfant

  Thumb up 5
 8. #20

  Contract cu o firma pentru administrarea imobilului si curatenie:

  exemplu personal: ~300 Ron pe luna pentru administrare si ~600 ROn pentru curatenie. Bloc 4 etaje cu ~30 de apartamente.
  Presedintele si cenzorul se platesc separat iar aceste sume sunt negociate cu cei ce presteaza munca. Nu este o munca dificila insa ca orice activitate este normal sa fie remunerata.
  Din ce stiu cei de mai sus trebuie sa fie locatari ai blocului, poate ma insel.
  Fiecare stie ce are de facut si face la timp. Nu am avut probleme cu acest sistem atat timp cat oamenii si-au asumat ce au de facut si presteaza munca pentru care sunt remunerati
  Din pacate este dificil de schimbat mentalitati si de incurajat (decidentii) sa lase ideile proconcepute, aranjamentele si sa lucreze cu firme ce pot fi trase la raspundere daca lucrurile nu sunt in regula
  Nu ai probleme cu stai ca nu am detergent, e plecata doamna ce face curatenie, administratorul pleaca la tara 3 saptamani si nu mai stie nimeni de el si multe alte activitati din vremuri apuse. Oligatoriu cont bancar pentru plata intretinerii. Da, multe asociatii inca lucreaza cu banii cash.
  Pentru persoanele ce nu pot, nu stiu, nu se descurca cu bancile sau cu partea de on-line, avem persoane ce vin si incaseaza direct. Evident aceste operatiuni sunt prinse in contractul de administrare.

  Thumb up 2
 9. #21

  Probabil in Romania partea asta cu „administrarea de bloc” a ramas in coada de peste. Nea Ilici a dat in proprietate apartamentele, dar restul (administratia) a ramas in aer. In tari de Doamne-ajuta unde e vb de proprietate privata, orice bloc e al cuiva (om viu/organizatie/firma). Acel ‘proprietar’ e obligat prin lege sa administreze. Chiar si apartamentele proprietate privata au o plata lunara „utilities”: curatenie, gunoaie, chestii de facut in jurul cladirii, flori etc. Mizerie si dezmat e exact unde e „public housing”, apartamente ale statului/primariei date pe bani putini unora cu mai putin noroc.
  Or fi apartementle „proprietate”, dar scarile de bloc sant tot bun al intregului popor :)

  Thumb up 0
 10. #22

  Pentru cenzori,administratie,curatenie avem firme, pentru presedinte ii decontam bonuri de benzina in loc de salariu – de o suma fixa in fiecare luna

  Thumb up 0
 11. #23

  Noi tocmai ce am rezolvat aceasta problema f simplu si f ieftin. Stau intr un bloc nu f vechi care are doar 10 apartamente si ajunsesem sa platim 45 de lei pe luna de apartament doar pt salariul administratorului. Una dintre vecine care detine 2 dintre apartamente a luat initiativa si a cerut o adunare generala la care a venit cu propunerea sa apelam la o firma care ne va administra blocul pt 180 lei plus tva pe luna adica in jur de 220 lei, bani pt care ni se va emite factura, fara salariu, fara alte taxe. nu au trecut decat 2 luni deocamdata si totul pare ok, va tin la curent

  Thumb up 1