Romanii si birocratia

La fiecare sfarsit de luna, firmele trebuie sa depuna tot felul de declaratii pe la tot felul de birouri si biouase. Mergi si depui declaratia 100, stai la coada de 100 de persoane. Dupa aia trebuie sa depui si CAS-ul. Stai la alta coada cateva ore. Trebuie sa mai depui inca o hartie, si acolo vei sta la cozi kilometrice.
Iar la fiecare ghiseu va fi cate o pasarica cu branza imputita sub nas, care te priveste ca pe un paria, desi tu umbli sa depui bani la stat, adica banii din care ea isi ia salariul.
Ma gandeam, cat de simplu ar fi sa se faca un ghiseu unic, sau trimiterea prin internet, e-mail. Dar la noi, desigur, e ca la neoameni.
Afisul cu „Declaratiile pe internet se depun in folie” spune totul. Adica depui declaratia 100 pe internet, dar desigur, vii si la sediu sa depui originalul, semnat si stampilat.
Pai cum pusca mea s-ar putea intretina armata aia de nesimtite care invart hartii acolo, daca nu prin complicarea cat mai adanca a sistemului?

4 comentarii

 1. :)) Cand s-a propus asta Nastase Hadrian :P a fost impotriva… :)):)):))

  0

 2. asta cu benzile de circulatie? pai e cam discriminare, dar sa mor eu, ce bine ar fi….

  0

 3. Suntem o tara de birocrati.

  0

 4. E trist Arhi, mi-ai amintit si de faza cu completeaza formularul online si listeazal.
  La naiba!

  0

Citește și...

Comenta cineva la un moment dat că o femeie în jeanși și tricou are sex appeal cât o mătură. Femeia, continua omul meu, e femeie doar când poartă toculeț și rochițe. Ha! Maddame în pantofiori și fustiț cățărându-se pe elicopter. S-ar bucura inginerii de proiect, săracii, că singura cucoană pe care o văd e […]