Romanii si birocratia

La fiecare sfarsit de luna, firmele trebuie sa depuna tot felul de declaratii pe la tot felul de birouri si biouase. Mergi si depui declaratia 100, stai la coada de 100 de persoane. Dupa aia trebuie sa depui si CAS-ul. Stai la alta coada cateva ore. Trebuie sa mai depui inca o hartie, si acolo vei sta la cozi kilometrice.
Iar la fiecare ghiseu va fi cate o pasarica cu branza imputita sub nas, care te priveste ca pe un paria, desi tu umbli sa depui bani la stat, adica banii din care ea isi ia salariul.
Ma gandeam, cat de simplu ar fi sa se faca un ghiseu unic, sau trimiterea prin internet, e-mail. Dar la noi, desigur, e ca la neoameni.
Afisul cu „Declaratiile pe internet se depun in folie” spune totul. Adica depui declaratia 100 pe internet, dar desigur, vii si la sediu sa depui originalul, semnat si stampilat.
Pai cum pusca mea s-ar putea intretina armata aia de nesimtite care invart hartii acolo, daca nu prin complicarea cat mai adanca a sistemului?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

4 comentarii

  1. :)) Cand s-a propus asta Nastase Hadrian :P a fost impotriva… :)):)):))

  2. asta cu benzile de circulatie? pai e cam discriminare, dar sa mor eu, ce bine ar fi….

  3. Suntem o tara de birocrati.

  4. E trist Arhi, mi-ai amintit si de faza cu completeaza formularul online si listeazal.
    La naiba!

Citește și...

Astazi am avut program de vaccinare a copiilor, pentru ca ramasesem putin in urma. De fiecare data cand le faceam programare, zbang, raceau. Asa ca daca i-am prins pe amandoi fara virusi, am si fugit. Nu fiți idioți, vaccinati-va copiii, daca tineti la viitorul si la sanatatea lor.