Frumos concurs au lansat cei de la PC News. In teorie simplu si interesant. Cauta un slogan pentru produsul lor EEE PC, si in functie de voturi, castigi unul din cele trei PC-uri de buzunar puse la bataie.
Toate bune si frumoase, numai ca, uitandu-ma si eu prin clasamentul de acolo, observ ca pe primele locuri sunt niste bloguri de mare angajament, de care eu, ca si consumator vorace de blog, nu am auzit in viata mea.
Locul I: Mihai Iorga. El are un blog, care astazi a avut un maxim de 190 de vizitatori unici. A se remarca faptul ca in urma cu patru zile, maximul sau a fost de 75 de unici. Restul de referali venindu-i de la site-ul PC News.
Locul II: Ionut Popa. Blog intens, cu 160 de unici astazi.

Ambele bloguri enumerate mai sus au pana acum 1115 si respectiv 885 de voturi. Imi poate si mie explica cineva, cum poate un blogger, care are o retea sociala apropiata de zero, cu bloguri de maxim 2-300 de unici, a reusit sa acumuleze 1000 de voturi? Sa inteleg ca referalii eniti de pe blogurile cu greutate au intrat, au vazut frumusetea de slogan „Easy to travel, Easy to surf, Easy to manage”, si au decis brusc ca e mai frumos? Sau exponentialul „EEE PC: Piticul Albei ca Zapada”, care m-a atins pana in strafundul sufletului?

Acum, vorbind foarte serios, pluginul folosit de PC News la votare, adica Democracy Plugin, poate fi pacalit extrem de simplu. Nu trebuie decat sa iti stergi cookie din calculator. Iar daca e setat pe strictete maxima, www.antiproxy.org, www.multiproxy.org, iti ofera suficiente proxyuri port 80 ca sa poti vota pana te plictisesti.
Pentru ca de data asta chiar merita sa pierzi 2 saptamani schimband proxyuri si votand. Un EEE PC e la vanzare vreo 300 de euro. Tentant, nu?

Asa ca eu, ca parere personala, consider ca acest concurs e putin ratat. Si imi pare rau, ca venise ca o idee buna.
Si nu, nu sunt participant la concurs, o pot demonstra cu mailurile dintre mine si domnisoara Raluca de la PCNews.
LE: Piticu mi-a atras atentia ca exista si AOL. Da, asa e, exista si AOL.com
Ultra Later Edit: Nu stiu daca in urma acestui articol, dar cei de la PCNews au schimbat sistemul de votare cu unul verificabil manual, cu mail unic. Tot ce pot sa spun este „Respect”, si succes bloggerilor intrati in competitie.