S-a simplificat plata taxelor la stat. Sau nu

REVOLUTIE DAR SA STIM SI NOI

Ne bucuram zilele trecute când a anunțat herr Cioloș că de acum nu mai trebuie să plătim la bancă taxele pentru pașaport, buletin și alte porcării, ci e suficient să plătim online și aia e. A fost o revoluție de fericire pe străzi, vă zic.

După care a apărut și modalitatea de aplicare a hotărârii. Și e simplă.
Practic, vei plăti online taxa. După care o vei printa pe hârtie de 80g/m2. După care vei merge la bancă, pentru ca bancă să îți pună viza, ștampila și semnătura pe respectiva hârtie. După care vei merge și la pașapoarte.

Nu-i așa că brusc pare mai simplu decât să mergi la CEC și să plătești taxa?
Nu înțelegeți greșit. Cred în bunele intenții ale lui Cioloș, doar că știu că e practic imposibil să lupți cu birocratul român și nevoia sa de a se acoperi cu ștampile și hârtii. Iar premierul este temporar, angajații din ministere sunt eterni și suferă de o mare durere în cur. Pentru că legile sunt făcute să fie intangibili, iar sindicatele îi protejează indiferent de ce ar face.

13 comentarii

 1. #1

  Intelesesem eu gresit sau se poate trimite confirmarea platii si pe email?

  0

 2. #2

  A anuntat herr Ciolos ca […] e suficient sa platim online.

  Pai mnah, te-a mintit cu ceva? De platit platesti online. Ce faci pe urma…

  0

 3. #3

  Kafka era mic copil pe langa ce se intampla cu „drumul hartiilor” in Romania.

  0

 4. #4

  Stampila, unde este stampila domnu’…iesi afara si vino cu stampila.

  0

 5. #5

  eca la inmatriculari auto, dureaza 2h la politie dupa ce umblii 2 saptamani prin tot orasul dupa toate kkturile….

  0

 6. #6

  Si cum fac eu dovada ca am platit online?

  Or sa sara cu gura a-toate-stiutorii, ca sa aduc extras de cont …

  Uite la ING, extrasul de cont e fara stampila si fara parafa. Cum or sa ma creada aia ca n-am belengherit acolo ceva-n fotoshop ca sa scap fara sa platesc taxa.

  0

  • #7

   pentru ca e fals si uz de fals si ai face parnaie, tu cu mana ta furnizand dovada?

 7. #8

  Reticenta funcționarilor vine din faptul ca dovada platii taxei (chitanță electronica) poate fi falsificata. Dar de ce nu transmite banca dovada platii catre autoritati?

  0

 8. #9

  tu esti clientul bancii, nu autoritatea
  autoritatea ar trebui sa verifice singura ca au intrat banii in cont, are timp suficient in cele 2 saptamani cat dureaza sa fabrice carticica
  dar cred se aplica ce zice Cetin mai sus: ” angajații din ministere sunt eterni și suferă de o mare durere în cur”

  0

 9. #10

  stampila nu e necesara pt ca e scoasa de mult din institutii. pt ca institutiile nu au o forma functionala de verificare a unei baze de date comune, singura varianta de verificare ramane „docomentul”.
  ziceai de sindicate: pai daca aia nu mai fac gura nu isi mai justifica existenta si banii primiti sa manance si gura lor.

  0

  • #11

   Pe bune că nu mai e necesară ştampila? Tocmai pt că e în insituţii?
   Să mor io, într-o instituţie lucrez şi ia încearcă tu să mergi cu vreo chestie de la un departament la altu’ fără să aibă ştampila cerută vreo foaie şi să vezi cum faci drum întors. Şi repet, asta în interior, foi de la un departament la altu’, chestii interne, unde oamenii chiar se mai şi cunosc personal…
   Io zic că cel puţin cât om trăi noi ştampila vieţii tot o să rămână un fel de dumnezeu, şi cu toate legile date nimeni n-o s-o scoată din uz

   0

 10. S-a „simplificat” si taxa pentru certificat de inmatriculare auto, se platea la CEC, acum se plateste la ANAF. In rest aceeasi birocratie, sistemul de numere de ordine e nefolosit si se imbulzesc 30 de oameni pe 5 mp de hol, noroc cu aerul conditionat setat pe 21 de grade, care mai adie din cand in cand.

  0

Citește și...

Distinsul jurnalist Mircea Badea a făcut astăzi tetanos, sifilis, blenoragie, hemoragie, niște HIV și oleacă de cancer anal la auzul veștii. Suntem alături de el, în greaua încercare. La cât e de nervos, prevăd că iarăși provoacă un motociclist la bătaie.