Să trăiți, mult stimate și iubite academician doctor inginer!

Da, ne-am întors în timp. Cei 20 de ani au fost șterși cu buretele și trăim iarăși decenii de împliniri mărețe.
Pentru că Traian Băsescu a devenit membru al Academiei Oamenilor de Știință. A fost primit cu UNANIMITATE de voturi.

Desigur, pentru contribuția decisivă la cercetările oenologice rromânești. Plus premiul Nobel pentru marinărie. Eventual un premiu pentru turnătorie și hoție de case.
Remarc spiritul oamenilor de știință rromâni, cu câtă demnitate au inclus ei în rândurile lor pe acest geniu al culturii universale.

Acum bănuiesc că Maria dragă, ce țigancă împuțită nu se amestecă în știință, ea fiind mamă de profesie.
Dar cred că domnișoara Băsescu trebuie neapărat să primească și ea un titlu academic. Doar cercetează polimerii de câțiva ani, cu rezultate remarcabile și remarcate, în boticul murdărit de organul lui Syda și purtat cu mândrie în parlamentul european.

Și așa, peste 5 ani, vom sărbători urcarea pe tron a urmașei stimatului academician.
O preastimată academiciană.

Trăim decenii de împliniri mărețe.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

34 comentarii

 1. prea multă ură pentru acest om. păi mai bine era iliescu sau geoană, sau chiar ceauşescu?

  • #2

   dumitru, adreseaza-te cu domnul academician, nu „acest om”, fii respectuos.

 2. De unde ai scos-o bre pe asta, e adevarata? Adica, nu cred ca ziceai matale la misto asa o nenorocire, dar speranta moare ultima. 🙁

 3. arhi, cer scuze şi mii de închinăciuni pînă la pămînt în faţa „domnului academician”.

 4. #6

  Titulatura exacta este „membru de onoare”. Membru nu e tot una cu membru de onoare.

  Stiu ca simpatia ta pentru Basescu este legendara, dar cred ca poti gasi motive sa-l critici si fara sa denaturezi realitatea.

 5. Care-l plangeai pe taica Iliescu?!?

  Printre academicieni se mai află Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu, Anghel Stanciu, biologul Gheorghe Mencinicopschi, fizicianul Mircea Radulian, Dumitru Prunariu, prof. dr. Irinel Popescu, Constantin Bălăceanu-Stolnici, prof. dr. Alexandru Ciurea, Valeriu Tabara şi Ion Cristoiu. Tara de kkdemicieni! :-))))

 6. acum ma uitam pe Hotnews. Băsescu se va alătura unor personalități de prim-rang: Ion Iliescu (___), Eugen Ovidiu Chirovici (?), IPS Teodosie (?!), Ecaterina Andronescu (?!, Ion Cristoiu (!!!!!!). cred că e destul

 7. Mai nene, hai ca aia-s tampiti si nu mai stiu ce sa faca sa ma obtina si ei un ban de la stat, ca cercetarea e sarita mereu cand e vorba de fonduri la noi, dar el, marele om, de ce a primit sa fie membru? Trebuia, am inteles acordul lui scris. Cum o fi stat el si si-o fi dat acordul, mititelu’.

 8. codoiul sa traiasca

 9. Tin, pe aceasta cale, sa-mi exprim profunda bucurie si imensul respect pentru alegerea facuta in mod natural. O dovada in plus ca in tara mea respectam valorile.

 10. #12

  Interesant este ca nu pentru lucrari deosebite ci „pt ca ia ajutat cand era primar”…

 11. #13

  bagamias!(sper sa-mi ierte tov. proaspat academicean linbaju de neieducat)

 12. #14

  @arhi, vorbim despre Academia Oamenilor de Stiinta sau despre Academia Romana? Vorbim despre titulatura de membru de onoare sau despre cea de membru (diferentele sunt enorm de mari, crede-ma!)? Inainte de a te revolta, aidoma ciutacilor, vezi care sunt si cui au fost acordate titulaturi onorfice la institutiile de prin romanica si de prin lume. Te consideri constantean? Fii curios si afla cam ce cetateni de onoare sunt prin CT. Daca te crezi bucurestean, fa aceeasi varificare. Vei fi surprins! Titulaturile astea, onorifice, nu sunt cerute, se ofera! Asadar, nu e Base bou ca accepta.

 13. #15

  @ nina, „hai ca aia-s tampiti”, „dar el, marele om, de ce a primit sa fie membru?” Adica?! Il injuri pe base, ca a acceptat sa fie membru al unei „academii” formata din „tampiti”? Sa reiau, chiar si pentru retarzi. Academia=tampiti; Base, (care e un tampit, inteleg din ceea ce scrii) accepta propunerea sa devina membru de onoare. Care e problema, dupa logica ta? Sa inteleg ca piratu’ trebuia sa refuze chiar daca fac parte din acelasi regn?
  Oameni buni, nu conteaza ca ati absolvit doar invatamantul obligatoriu, voi/noi sunteti/suntem principalii vinovati pentru demolarea scarii valorilor in romanica. Daca presedintii devin membri onorifici, fie si ai Academiei Romane e si vina voastra/noastra. Cine a distrus credibilitatea celor care au, cat de cat, un dram de competenta? Cine i-a discreditat pe universitari („hai ca aia-s tampiti”), pe medici („spagari”), pe profesori, pe scriitori? A ajuns Mircea Badea sa-si bata joc de Cartarescu si de Plesu si noi sa aplaudam ca pinguinii?! Seful statului e „betivu'”, „chioru'”, „pazvante”, „dl. Goe” s.a.m.d IN DISCURUL PUBLIC (nu pe bloguri sau in discutii private) si vreti ca functia sa fie respectata?! Acum va dati ultragiati ca marinelu’ primeste titulaturi academice, fie ele si onorifice?

 14. #16

  Si, pentru ca vorbeam despre competente, iata o mostra:

  Fara nume a scris pe 11 Martie 2010
  Interesant este ca nu pentru lucrari deosebite ci “pt ca ia ajutat cand era primar”…

  Om bun, daca tu scrii „ia ajutat” si iti exprimi parerea negativa despre o institutie academica…

 15. #17

  Bre… exagerezi cu oftica. Asa cum au zis si altii, e „Membrache de Onoare”, nu specialist in invartit vapoarele…
  E un fel de nimica toata, deci.
  Salveaza flegmele pt. chestii serioase.

 16. bag seama ca Academia Oamenilor de Stiinta a devenit un soi de CAP cultural, unde toti taranii sunt alfabetizati putin. Bine, in cazul Machitorului-sef cred ca alfabetizarea era relativ inutila, ca el trebuia sa cunoasca literele ca sa poata citi etichetele de pe diverse recipiente 😀

 17. Baaai fratilor, nu tot dati atat cu criticatu’, mai si documentati-va! Tova…pardon, d-l presedinte, a fost propus ca membru de onoare al inaltului for stiintific, de catre un alt mare om de stiinta roman, d-l acad. Ion Cristoiu, renumit pentru studiul sau stiintific de peste 25 de ani in ceea ce privesc galinaceele nascatoare de pui vii.
  Noul membru al AOSR, s-a remarcat prin lucrarea sa „Influenta perpendicularitatii stalpilor de inalta tensiune, asupra ciclului menstrual la femneia primitiva”, publicata la inceputul anului, in prestigioasa „Proceedings of the National Academy of Sciences” si apreciata inclusiv de cercetatorii de la NASA. Felicitari inaltului for al stiintei romanesti pentru cooptarea in randul oamenilor de stiinta din Romania, a acestui geniu al stiintei romanesti, recunoscut de lumea stiintifica a celor cinci continente. Va urma, bineinteles, nominalizarea domniei sale pentru Premiu Nobel pentru stiinta.
  Suntem mandri ca suntem romani, traim in Romania si ne conduce un geniu creator, tova…(ma ia gura pe dinnainte) d-l Basescu, primul presedinte-savant (al’laltu’, n-a avut tupeul, ca destul era nevasta-sa!) !

 18. #20

  Come on… e onorific titlul: ca si cum ar fi la misto’. Nu mai ai despre ce scrie?

 19. Bre, Arhi, vine cam asa: toata lumea sus, hai si acolo, in spate! Asa… acuma, ritmic: Base, Base, reales, la al…-lea Congres! Astep un an care sa contina ceva cu 8 si 9, ca sa-l impuscam, ca prea seamana a calatorie in trecut, deja. Elena ce titlu a primit? Nu Ceausescu… de Udrea zic…

 20. #22

  Felicitari arhi, ai ajuns exact la acelasi nivel ca badea, critici orbeste, distractiv, dar orbeste

  http://www.ziare.com/actual/politica/03-12-2010/basescu-refuza-sa-fie-membru-de-onoare-al-academiei-oamenilor-de-stiinta-1001853

 21. #23

  http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=11782

  Basescu a multumit frumos si a spus nu.

 22. #24

  Ca sa nu zici ca a fost o comparatie gratuita 😛

  sait_de_spagatist/blog/basescu-e-savant-de-renume-mondial/

  Bafta si la mai bine

 23. hmm, sa stii ca nici tie nu ti-ar sta rau cu un titlu. Sa ne imaginam: o pitzipoanca luata de par si aplecata sub birou de Profesor doctor inginer Arhi: Sub birou, beach!
  Da, domn profesor!
  🙂

 24. #26

  N-ar strica documentare mai profundă în trebi din astea 😉 În rest, bine, mersi, Băsescu rămâne un simplu preşedinte, fără onorurile AOS

  • #27

   anatati, e a nustiucata oara cand te exprimi in necunostinta de cauza. pentru ca daca ai sti ce vorbesti, ai fi aflat ca initial presedintia a acceptat onoarea facuta. ca a refuzat-o acum, la presiunea mediatica, e putin irelevant. te-as sfatui sa o lasi mai moale cu ironia, cand nu stii despre ce vorbesti, ok?

 25. Arhi, nu te mai bashica ma, ca l-a refuzat 🙂

 26. #29

  în necunoştinţă de cauză nu m-am exprimat niciodată (adică nici atunci la discuţia despre părinţi, pentru că era singura dată când m-am exprimat; şi până la urmă ai înţeles şi tu care era ideea). deci nici acum. atâta doar că fiecare preferă varianta lui de adevăr. cert este că băsescu a fost cu un pas mai deştept decât alţi predecesori 😀

 27. #30

  asta este absolut corect ;i de asta este a 2 a oara presedinte

 28. #31

  pe de altă parte, ca să nu rămân cu onoarea nespălată de vorbit în necunoştinţă de cauză, indică-mi comunicatul oficial prin care băsescu sau instituţia prezidenţială a acceptat propunerea academiei. că ăla cu respingerea ţi-l indic eu 😀

 29. #32

  Asa este. Initial a acceptat, dar n-a rezistat la presiunea mediatica insuportabila de pe acest blog si s-a razgandit.

 30. #33

  Vad ca devine o chestie din ce in ce mai grava in Romania lobotomizarea asta mediatica. Nu sunt de nici o parte dar nefiind atenti la realitate sansele ca problemele reale sa fie atacate si rezolvate sunt nule.
  reiau o intrebare de mai sus : unde dumnezeu scrie ca Basescu a ACCEPTAT ? nu-mi spuneti ca asa a zis badea sau mai stiu eu care, alti popandai care stiti la fel de bine ca oricine ca le-a pus altcineva ochelari de cal.

  Copy/paste din declaratia de presa (SINGURA)
  Cu privire la propunerea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România ca preşedintele Traian Băsescu să devină membru de onoare, Administraţia Prezidenţială precizează că iniţiativa nu a primit acordul Preşedintelui sau al instituţiei prezidenţiale.

  Faptul ca statutul a fost acordat nu inseamna ca a fost si acceptat, nu ati mai auzit de distinctii refuzate ?