Sărbătorim așa cum se cuvine

Vorba aia, de Crăciun vom avea pe masă tot ce se cuvine ca masa să fie îmbelșugată, cum a rămas din moși strămoși.

Andreea, ai legătura.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

45 comentarii

  1. ah, cliseul asta pe care il aud an de an in sezonul asta..cu fetele alea, saracele de ele, care transmit din hipermarket… in alta ordine de idei si nu neaparat foarte relevant si eu am taiat porcul de 1 decembrie, pastrand traditia asta anuala, ca imi place sa am carne de porc crescut la tara, preparata de un macelar chiar sub ochii mei 🙂 are alt gust… si e si o chestiune de economie, imi ajung produsele respective destul de mult timp

    Thumb up 0
  2. Eu de Sărbători nu mănânc porc. Tot anul însă DA.

    Thumb up 0
  3. #3

    porcul e cel mai bun prieten al omului

    Thumb up 0
  4. Unele parti de acolo, merg mai bine afumate putin. 🙂

    Thumb up 0
  5. #5

    sa iti fie de bine 🙂

    Thumb up 0
  6. #6

    that’s nice…

    Thumb up 0
  7. #7

    SAW 7 😀

    Thumb up 0
  8. adițional la poză: în curând în toate frigiderele românilor! 😉

    Thumb up 0
    • pe pish pe taiatu’ porcului, ca sa fiu sincer. ca sa nu mai zic de chestia retardata cu mielu, din primavara.

      Thumb up 0
    • #10

      M., zi mai bine ca n-ai bani decat de spanac

      Thumb up 0
    • n-am bani decat de spanac si de luat carne mai scumpa din magazin. da’ tot ma pish pe taiatu porcului.

      Thumb up 0
  9. POTI SARBATORI LA FEL DE BINE SI CU UN CURCAN LA CUPTOR…succes garantat! nu am chef sa reiau postul…

    Thumb up 0
  10. Stai sa vezi ce o sa apara vegetarienii pe aici, sa spuna ca vezi doamne, omorarea porcului e un act de cruzime and shit :))

    Thumb up 0
  11. au mama :)deja mi-ai amintit de soric si friptura aia din poamana porcului..cat de buna!!gata,plec dupa Ghita 🙂

    Thumb up 0
  12. Normal…”asa tre’ sa fie” dupa o luna de post si rugaciune si *insert religious words here* traditia spune ca romanii adevarati trebuie sa isi torpileze ficatul si inima in spiritul sarbatorilor de iarna.

    Thumb up 0
    • daca-s prosti…

      Thumb up 0
    • #18

      Ce traditie spune ca trebuie sa mananci pana crapi?

      Traditia e ca taranul roman isi taie porcul ca sa aiba provizii de carne pentru perioada de iarna.

      Thumb up 0
  13. #19

    Cah, ce poza!

    Thumb up 0
  14. Bleah, in nici un caz! Asa a aratat masa mea de Craciun de anul trecut. Si sper ca si anul asta sa arate la fel. Si spun „sper” pentru ca strugurii sunt cam greu de gasit in perioada asta a anului. Altfel, ma doare fix in piciorul prost sudat al biroului (ca nici macar nu-i al meu, deci nici nu ma doare pe mine) de traditii. Nici macar nu-mi plac mancarurile traditionale…

    Thumb up 0
    • Cine te-a pedepsit, copil sărman? 🙁

      Thumb up 0
    • #22

      Daca nu gasesti struguri, incearca cu vin.

      Thumb up 0
    • She hated Christmas before it was cool. :)))

      Thumb up 0
    • @Flo: Pedeapsa ar fi fost sa am pe masa ceva ce nu-mi place 😉 Am avut in schimb struguri (pe care ii ador!!!) si ciocolata calda (si si aia imi place) 🙂

      @Andrei: Nu ma omor dupa vin, dar am vazut ca inca pot gasi zmeura sau mure, ambele dintr-un soi de care mi-am mai luat si stiu ca mi-au placut (si da, am auzit toate glumele despre cum incep sa mormai in curand daca mai bag zmeura si mure 🙂 )

      @Viktor: Cu siguranta nu urasc bradul de Craciun, beteala si globurile sau reparatul instalatiilor de iarna pe ultima suta de metri 😛 Urasc insa modul de sarbatorire romanesc, faptul ca se invarte in jurul a avea n-spe feluri de mancare pe masa, feluri traditionale care nici nu-mi plac, urasc faptul ca toata lumea incearca sa-mi bage pe gat chestii care nu-mi plac (porc, portocale, cornulete cu unt) si nimeni nu da doi bani pe faptul ca mie imi plac alte chestii (peste, struguri, inghetata – nu imi pasa ca sunt „out of season”, nu ma pasioneaza sa ma chinui cu chestii care nu-mi plac doar pentru ca sunt de sezon). Si urasc faptul ca e frig si nu reusesc sa conving pe nimeni sa o dam dracului de mancare si sa iesim sa facem ceva de vreo mie de ori mai intersant decat mancatul…

      Thumb up 0
  15. Numai eu o sa fac craciunul cu cartofi prajiti, 😀

    Thumb up 0
  16. brontozaurel, te ia o cufureala de la chestia aia…. :))

    Thumb up 0
    • A trebuit sa caut ce inseamna cuvantul (serios, nu stiam). Neh, n-am niciodata nici pe dracu’ 😛 Ghinionistii pot sa ma injure 😛

      Thumb up 0
  17. #28

    Cea mai buna leguma-i porcu’!

    Thumb up 0
  18. #29

    Maine, la 7 dimineata, taiem porcuuuu’ !!! Mamaaaaa… sa vezi ce carnati si afumaturi…

    Thumb up 0
  19. Noi il taiem sambata viitoare. Nu il cheama Ghita ci are un nume mai ciudat, din ala cand arunci de pe ceva de sus o cutie de conserve si scoate sunete din alea…zang-bang, e din alta rasa…(glumeam).Mie imi place sa fac produsele traditionale, caci am din ele destul si sunt fara EEEE-uri…Daca ii mai fugareste si anul acesta pe baieti pana sa il prinda , ca anul trecut , la anu …il asomez cu niste visine din visinata!
    Da, cea mai buna leguma e porcul, numai ca e bun si porc cu legume si salate multe sa nu ne supere ficatii si fierea dupa…

    Thumb up 0
    • #31

      Ar fi grozav sa-l cheme „Eyjafjallajokull”, ca pe vulcanul ala din Islanda. 🙂

      Thumb up 0
  20. Am suna deja la protectia animalelor! 🙁

    Thumb up 0
  21. Vând porc de origine comunitară. Preţ atractiv, ofertă limitată.

    Thumb up 0
  22. Hmm, eu de maine vreau sa intru la regim, chiar am facut un pariu, am 100kg si vreau sa ajung macar la 90 🙂 Arata-ne ceva mai light.

    Thumb up 0
  23. multi oameni se plictisesc in tara asta…in loc sa te uiti la un film pe net cu o bere in mana, tu tai porcu’.

    Thumb up 0
  24. #36

    Brutelor! Nu aveti pic de mila! Rece va e inima!

    Thumb up 0
  25. In Norvegia, masa traditionala din Ajunul de Craciun consta in orez cu lapte.

    In ziua de Craciun se mananca 2 bucatele de 4 x 4 cm de carne de oaie luata de pe coaste in prealabil uscata la aer, sarata, si afumata, apoi desarata pt. preparare prin fierbere timp de 24-36 de ore in apa sau lapte, servite alaturi de o bucatica de carnat autentic de lungime 4 cm si diametru vreo 2 cm, plus 2-4 linguri de pireu de gulie. Carnea de oaie respectiva se serveste in mod artistic cu bucati lungi de minim 12 cm lungime de coasta de oaie cu tot, uneori chiar incrucisate frumos in aer

    Am auzit ca oamenii mai instariti mai manaca uneori, de Craciun, in loc de bucatelele astea de carnea, o felie de sunca adevarata din carne de porc, cam la fel ca americanii. Magazinele sunt pline acum, inainte de Craciun, de bucatele de sunca din carne de porc de dimensiuni aprox. 12 cm x 7,5 cm x 10 cm, deja preparata la cuptor din care se pot taia astfel de felii pt. servire pt. o intreaga familie plus cativa musafiri. Se gasesc si portocale mai multe, si uneori, am vazut in cateva locuri, chiar si mandarine adevarate in perioada aceasta in magazine.

    Alte mancaruri traditionale norvegiene, inclusiv, la unele, frecventa sau ocazia cu care se manaca ele:

    http://www.youtube.com/watch?v=Y7X0i1W_VUw

    Thumb up 0
  26. LOL ! Nu stiu daca o sa-mi apara comentariul despre mancarea traditionala de norvegiana de Craciun, ca a disparut undeva in neant cand am dat click. Poate ca e undeva la moderare sau la Spam, deoarece continea un link html. Mai incerc o data fara link, si sorry daca va iesi cumva duplicat !

    Mancarea traditionala norvegiana care se serveste in Ajunul de Craciun consta in orez cu lapte.

    In ziua de Craciun, se mananca 2 bucatele de 4 x 4 cm de carne de oaie de pe coaste in prealabil uscate la aer, sarata, si afumate, apoi desarate pt. preparare ulterioara prin fierbere pt. consum timp de 24-36 de ore in apa sau lapte, servite in mod artistic cu bucati lungi de minim 12 cm lungime de coasta de oaie cu tot, uneori chiar incrucisate frumos in aer, alaturi de o bucatica de carnat autentic de lungime 4 cm si diametru vreo 2 cm, plus 2-4 linguri de pireu de gulie.

    Am auzit ca uneori familiile mai instarite sau mai snoabe mananca o felie de sunca de carne de porc preparata la cuptor in loc de aceste bucatele de carne de oaie, si, intr-adevar, am observat ca in magazine se gasesc zilele astea bucatele de sunca de porc deja preparata de dimensiuni aprox. 12 x 10 x 7,5 cm, din care pot manca o famile intreaga plus cativa musafiri.

    In supermarketuri, zilele astea, se pot gasi chiar si portocale mai multe, si am vazut in cateva locuri chiar si mandarine adevarate.

    Thumb up 0
  27. porcul, regele animalelor !

    Thumb up 0
  28. Nu e Craciun daca nu ai pe masa carne de porc 🙂

    Thumb up 0
  29. #42

    suntem canibali, ne mancam fratii…

    Thumb up 0
  30. Ce elegante sunt cestile de cafea cu servetel pe farfurie. Vazuti cu bunatate de carcasa pe masa, v-ati asezat la o cafeluta in jurul regelui animalelor 🙂

    Thumb up 0
  31. #45

    parca mi-ai pozat mie operatia de apendicita

    Thumb up 0