Sarcini de serviciu

– Să sărbătorim încheierea a încă unui ciclu fructuos, zise Primul.
– Parcă de data asta a fost mai greu. Pe chestia asta albastră întotdeauna lucrurile s-au mișcat mai prost, zisel Al Doilea.
– Domnilor, să bem punct. Mai e un singur pas și gata, zise domnul Y.
– Da, trebuie să decidem cine va fi cel ce îl va face, răspunse Primul.
– E simplu, zise domnul Y. Data trecută am fost eu pionul declanșator, acum ar trebui să fie Al Doilea.

Al doilea și Primul îl priviră în tăcere pe domnul Y, învârtind încet coniacul scump din paharele grele, de cristal de cea mai bună calitate.

– Y, uite, noi am stat de vorbă pe temă asta și am ajuns la o concluzie. Știi ce important e acest ciclu și care sunt urmările sale. Nu putem risca să ne jucăm, avem nevoie de cineva care știe perfect care sunt patternurile comportamentale ale celor ce participă și nu avem loc de greșeală. Deloc.
– Mai exact, ce vreți să spuneți?
– Mai exact, acum ești singurul specialist, singurul care a mai făcut-o, singurul care o poate duce la capăt. Tu trebuie să fii cel ce o face.

– Refuz să cred că v-ați înțeles astfel peste mine. Știți prea bine ce împlică, ce procedură de recuperare trebuie să fac, cât timp voi fi departe de ai mei.
– Y, este pentru binele tuturor. După asta, îți poți lua o pauză binemeritată, cât timp vrei tu, unde vrei tu și te întorci doar când va trebui să facem analiza finală și trecerea la pasul 2 de studiu.

Domnul Y nu mai zise nimic. Sorbi coniacul deodată acru, își dezbrăcă costumul de oraș, îmbrăcă niște zdrențe soioase, salută și ieși din cubul invizibil în care stăteau toți 3. Găsi fără efort locul de destinație, grădina Gets His Money, îi găsi și pe cei cu care trebuia să se întâlnească, salută și se așeză.

Bău din olul antic, plin cu apă caldă și stătută, oftă din țâțâni și spuse:

– În seara asta, unul din voi mă va trăda, pentru 30 de arginți.

24 comentarii

 1. #1

  wtf am i reading

  0

  • #2

   litere, unite in cuvinte, la randul lor unite in propozitii care formeaza fraze

   0

  • #3

   Varianta politica de la geneza unei traditii. Varianta populara este ca niste muncitori au realizat in jurul unei sticle de bere ca e primavara, cald si mai este mult timp pana la prima sarbatoare, asa ca trebuia gasit un motiv.

   0

  • #4

   A se mentionat ca ” Ce mama dracului citesc aici!” a fost inlocuit de WTF….. Bre aici se citeste in romana. Cand o sa se scrie in engleza atunci o sa poti intreba tot asa!
   Greu…e greu de tot maestre! Trebuia sa pui bulina rosie pentru cei minori. Sau interzis manelistilor – provoaca orbire!

   0

  • #5

   wtf is your problem? 😀

   0

  • #6

   E la ciclu

   0

 2. #7

  Asta fuse „cina cea de taina”? Nu de alta, dar io sunt fan Iuda…

  0

 3. #8

  Frumos! Si modern. Nu prea am cuvintele la mine ca sa ma exprim ca lumea. Aia cu gradina Gets his money e de-a dreptul sublima.

  0

  • #9

   Până la ultima propoziţie am crezut ca e vorba de băse, anto si ponto.
   For the rest, mi se pare o replică de palidă inspiraţie in stil Asimov. Isaac Asimov.

   0

 4. #10

  Adică, până la urmă, nu crezi în hazard…

  0

 5. #12

  :)) primul = arhi, al doilea = inca nu-mi dau seama, Y = harry. tustrei sunt fericiti ca si-au facut birou de blogging, se gandesc sa inchine un pahar de Terapia in cinstea lor si incearca sa materializeze un urmator pas. doar ca discutiile lor sunt un pic in contradictoriu, asa ca Y se supara un pic si pleaca. cand revine, observa ca ceilalti doi isi continuau cheful, insa cu o altfel de bere in fata (asta e tradarea, adicatelea) :))

  0

 6. #13

  Pana acum, cred eu, asta este chestia cea mai religioasa pe care ai scris-o:))
  Good job

  0

 7. #14

  Credeam că iar spui niște povești ¨de acvariu¨ :)))

  0

 8. #15

  Surprinzătoare şedinţă de lucru ! 🙂

  0

 9. #16

  coniacul se bea din bol usor, subtire.
  din cristal greu bei un whisky sau un brandy. in rest, merge…

  0

 10. #17

  Mi-ai amintit de CTP, mai exact de cartile lui de SF.

  0

 11. #18

  Gets his money :)))) beeeton!!!

  0

 12. #19

  Ahahhahahahaaa…

  Asteptam versiunea integrala a SF-ului numit Sfanta Scriptura

  0

 13. #20

  Not bad. Analiza poeziei „Gets his money” mi-a cazut la bac si toti ceilalti injurau, ca nici n-auzisera de ea :mrgreen:

  0

 14. #21

  Divin

  0

 15. #22

  Am vazut un documentar pe Discovery, anul trecut de Paste, despre Iisus si cum erau multi ca el, dar despre el s-a apucat sa se scrie. Ca era si el un simplu om, care dorea celebritatea si d-aia predica oamenilor despre spiritualitate, si facea trucuri pe care le numea minuni. Si astia s-au prins si l-au arestat si l-au omorat, ca asa se proceda atunci. Si apoi au fost barfe cum ca ar fi inviat (au facut prietenii lui probabil inca vreo farsa, sa profite de numele lui cunoscut).
  Credeti-ma, ca daca inca credeti in Dumnezeu si va uitati la documentarul ala, si apoi la cateva despre fizica, astronomie si ultimele descoperiri in materie, va piere orice urma de credinta.
  Succes!

  0

 16. #23

  Te uiti prea mult la „Extraterestrii antici” pe History…..

  0

Citește și...

Alaltăieri a fost ceva circus cu OPC, care a găsit bacterii coliforme (rahat, mai exact) în gheața din niște magazine, magazinele fac gheață cu apă de la robinet, bag mâna în foc că apa de la robinet e de vină, anyway, distracție pentru cei de acolo. Problema mea e alta. Vă rog […]

Scris de Joyanna Am citeva prietene, cam cite degete la o mina, cistigate ca beneficiu o data cu venirea plodului . Sintem diferite, virste si gusturi diverse dar ne intilnim la cafea, dimineata, dupa ce lasam copiii la scoala. Ne incarcam una pe alta cu energie pozitiva, prin simpla povestire a experientelor noastre. […]