– Să sărbătorim încheierea a încă unui ciclu fructuos, zise Primul.
– Parcă de data asta a fost mai greu. Pe chestia asta albastră întotdeauna lucrurile s-au mișcat mai prost, zisel Al Doilea.
– Domnilor, să bem punct. Mai e un singur pas și gata, zise domnul Y.
– Da, trebuie să decidem cine va fi cel ce îl va face, răspunse Primul.
– E simplu, zise domnul Y. Data trecută am fost eu pionul declanșator, acum ar trebui să fie Al Doilea.

Al doilea și Primul îl priviră în tăcere pe domnul Y, învârtind încet coniacul scump din paharele grele, de cristal de cea mai bună calitate.

– Y, uite, noi am stat de vorbă pe temă asta și am ajuns la o concluzie. Știi ce important e acest ciclu și care sunt urmările sale. Nu putem risca să ne jucăm, avem nevoie de cineva care știe perfect care sunt patternurile comportamentale ale celor ce participă și nu avem loc de greșeală. Deloc.
– Mai exact, ce vreți să spuneți?
– Mai exact, acum ești singurul specialist, singurul care a mai făcut-o, singurul care o poate duce la capăt. Tu trebuie să fii cel ce o face.

– Refuz să cred că v-ați înțeles astfel peste mine. Știți prea bine ce împlică, ce procedură de recuperare trebuie să fac, cât timp voi fi departe de ai mei.
– Y, este pentru binele tuturor. După asta, îți poți lua o pauză binemeritată, cât timp vrei tu, unde vrei tu și te întorci doar când va trebui să facem analiza finală și trecerea la pasul 2 de studiu.

Domnul Y nu mai zise nimic. Sorbi coniacul deodată acru, își dezbrăcă costumul de oraș, îmbrăcă niște zdrențe soioase, salută și ieși din cubul invizibil în care stăteau toți 3. Găsi fără efort locul de destinație, grădina Gets His Money, îi găsi și pe cei cu care trebuia să se întâlnească, salută și se așeză.

Bău din olul antic, plin cu apă caldă și stătută, oftă din țâțâni și spuse:

– În seara asta, unul din voi mă va trăda, pentru 30 de arginți.