Cum sã sari calul cu advertisingul

Unul din lucrurile care mă scot din sărite maxim în piața românească de marketing și publicitate este copycatul. Este suficient ca cineva să aibă o idee bună, care prinde și jbang, toată lumea o copiază și o reformulează până îți vine să explodezi.

Acum a preluat toată lumea stuntul de la 5togo versus Starbucks. A fost mișto, s-a râs, a fost haios, acum gata, toată lumea are o chestie de spus pe temă, o idee mai șmecheră, o intenție mai haioasă.

Pe bune, știu că e greu să ai idei bune tot timpul, chiar știu foarte bine. Dar, foarte serios, de aia sunteți într-o industrie unde sunteți mult mai bine plătiți decât un xerox. Ca să veniți cu idei, cu copy bun și execuții frumoase și originale.

Dacă nu mai puteți, am auzit că se dau niște subvenții pentru mutatul la țară. Aer curat, muncă ușoară, sănătate pe pâine, ouă, lapte, brânză și nici nu plătiți impozit pentru maxim 5 porci.

12 comentarii

 1. Am si eu o idee:
  Ei: m..e psd
  Eu: nu doar cu p..a

  0

 2. #2

  Nu cred ca pot gandi atat de repede. Dupa cum ai vazut, un anunt era dat de 3 ore, celalalt de 52 minute.

  0

 3. #3

  Nu e.prima oara cand bt face asta. Era la un moment dat o reclama cu batranica aia care se imbraca elegant. Imediat a facut si bt una cu raicu.

  0

 4. hai că a fost amuzant cum aplaudau focile care lucrau la BT că ce campanie senzațională…

  0

 5. #5

  Ai fi surprins s afli cat de prost sunt platiti oamenii din advertising. In medie , bineinteles.

  0

  • #6
   Arhi

   a, nu, stiu scorurile. ziceam de echipele de creatie, nu de saracele fete executive cu 1400 plus bonuri

  • #7

   Nu. Ma refer la media pe departamente. Un job de incepator (BPO, nimic special, doar B2 intr-o limba) la Genpact e de doua ori mai bine platit decat un „creativ” cu 0-2 ani experienta.
   Bun. Dupa 3-4 ani a Genpact (daca nu esti prost/lenes) ajungi trainer. Daca esti dezghetat, trainer pe soft skills si lumea e a ta. Acum castigi de cel puti trei ori mai mult decat un „creativ” cu 3-4 ani experienta…

   0

 6. #8

  Jucaria e stricata din 2009.

  0

 7. #9

  ING-ul si-o cerea de mult! S-a pisat pe clientii posesori de iPhone, asa ca nu e de mirare ca se mai stropesc si ei.

  0

  • #10

   stii ca ing si orice alta banca depinde intai de apple ca sa activeze in tara respectiva seriviciul apple pay?

   si ca in conferinta de saptamana asta apple a anuntat un produs nou: apple card si extinderea serviciului apple pay in alte 40 de tari? (printre care si romania) si in urma unor nda-uri nu se putea anunta nimic pana la o anumita data?

   0

 8. Care e faza cu Rompetrol? Ca eu, na, s-a mai zis, sunt prost.

  0

  • #12

   A picat netul la Petrom sau la Orange, nu mai știu exact.

   0

Citește și...

Tata a fost mare golan. A făcut liceul de fizică nucleară pe platforma de la Măgurele, de unde, pentru că a fugit de la școală de două ori când au venit să-l recruteze cu japca pentru UTC și pentru că a venit de câteva ori beat pulbere la cursuri, l-au dat afară din […]