Şase, vin rromânii!

Mi-am adus aminte de faza asta acum, în timp ce bârfeam cu un prieten despre preţurile bulgăreşti.

Erau două vânzătoare la un magazin de bijuterii de pe ştrassele ăla turistic al lor, care prezentau, foarte volubile, unor bulgăroaice, nişte cercei, ineluşe, prostioare de astea de argint. Le-am văzut din stradă cum etalau toate chestiile alea pe vitrină, pline de solicitudine si plăcere de a vinde.
În clipa în care am intrat noi, rromânii, s-au transformat în alţi oameni. Brusc au închis vitrina cu bijuterii, una din ele a plecat de lângă cliente şi s-a plasat strategic pentru a vedea tot ce facem. Ne-au dat să probăm nişte cerceluşi, dar se vedea că au inima strânsă.

Am plecat, puţin iritaţi de tratament. Când am fost să probăm o pereche de blugi şi vânzătoarea aproape că ne-a aruncat pantalonii, cu o definitivă scârbă, am realizat că de fapt oamenii nu au nici o vină.

Înaintea noastră, PE ACOLO TRECUSERĂ RrOMÂNII!

17 comentarii

 1. Mancati-as guricica ta (ca sa fim si in tema ;) ) tie chiar iti place reclama aia inghesuita ? Ti-am mai zis ca sus sta naspa cand ai o poza, acum ai mutat-o jos … nu se potriveste de nici un fel … de fapt patratul ala de reclama nu merge sa-l bagi prin post-uri ci este mai mult pentru sidebar … daca chiar vrei reclama integrata in articol incearca un banner 468×60, o sa vezi ca arata mult mai bine !

  0

 2. Asta e Arhi… get used to ! Nu poti schimba lumea si nici mentalitatile locuitorilor ei…

  0

 3. data viitoare vb engleza only

  0

 4. nenea Arhi devi cumva rasist…??? asa un pic macar ????

  0

 5. micu’TZUle puteau sa vorbeasca ei si greaca veche ! Tot ii ghiceau alea ca-s romani ! :D

  0

 6. Eu am fost anul trecut in Sofia. Am intrat intr-un un fel de supermarket inghesuit cum sunt si la noi sa iau ceva si ma duc la coada in spatele unei femei de vreo 35 de ani. Aude ca am zis ceva in romana se intoarce, ma priveste in ochi si isi trage poseta in fata…. normal ca poti sa fii razist dupa o faza ca asta. Te simti ca ultimul cacat din cauza unor tigani.

  0

 7. #7

  CTI dude, i make my own rules. iar daca schimb ceva, schimb in baza unor studii personale, nu pe baza de sfaturi dezinteresate
  desigur, no offence intended

  0

 8. ok dude, chill … i was just expressing my opinion. bine ca nu m-ai luat cu d’alea „tu sa mai cresti inainte sa dai sfaturi celor mari” !

  0

 9. Vezi dude, de aceea e bine sa iti petreci timpul liber prin locuri mai putin calcate de pasii r-r-romanasilor: Polinezii Franceze, Mauritius, British Columbia, Palau si d’astea.
  Pana ne-or „cunoaste” si aia cum suntem.
  Trist-trist.

  0

 10. #10

  CTI, nu sunt in masura sa spun asa ceva :)

  boyarul, cand s-or duce ai nostri in British Columbia si or incepe sa umble in chiloti prin suermarketuri, PENTRU CA EI AU PLATIT, sa vezi ca o sa ne cunoasca si aia…

  0

 11. Arhi,te vazusera pe tine mai solid, si de-aia le-a fost frica:)))
  si totusi, bulgarii au si ei tigani din plin, de ce crezi ca neaaparat ai nostri au bagat frica in vanzatoarele alea?

  0

 12. #12

  pentru ca eu nu ma refer la tigani cand spun rromani

  0

 13. Arhi acum sincer, si noi ne ferim de rromani ! :D Adica ne controlam bine buzunarele cand ne urcam in autobuz, ca sa nu le fi uitat deschise, tinem telefoanele in mana pentru ca din geanta pot "disparea" subit, si avem tendinta sa-i urmarim mereu cand dau "tarcoale" unui loc pentru ca ii vedem suspecti tare :P Ce te mai mira ca se uita ciudat strainii cand ni s-a dus vestea ca plecam din vizite cu souveniruri chiar si fara sa le platim… Ceea ce nu era cazul vostru bineinteles, dar stii ca e o tendinta imensa sa se generalizeze…

  0

 14. Atunci e clar ca nu am ce sa caut la bulgari. Am colindat pe la unguri, austrieci si nemti in liniste si niciodata nu am primit priviri suspecte sau tratamente de genul asta. faptul ca tiganii fac anumite chestii nu inseamna ca tot ce vorbeste romaneste a plecat la ciordeala abroad.

  0

 15. #15

  Eu din cate am inteles, Arhi tocmai asta va spunea: NU ESTE VORBA DE TIGANI! Si ei au tigani de-ai lor, destui. Cum au si spaniolii si ungurii si cehii si etc. Era vorba de romani nu romi. Pt ca daca-i fura un tigan probabil ca ar fi vorbit pe limba lui si nu romaneste si habar n-aveau ca-i tigan roman sau tigan spaniol sau tigan italian. Si bulgarii nu cred ca asociaza in nici un caz romanii cu tiganii, cred ca sunt mai mult ca sigur in stare sa faca diferenta, doar se uita-n curtea lor. Urat oricum, de oriunde-ai privi-o. Eu in Bulgaria n-am avut niciodata parte de priviri dubioase sau suspicioase, cu toate ca s-au schimbat mult fata de ’99 de cand am inceput sa tot merg pe la ei.

  0

 16. oricum tiganii fura cel mai mult.si majoritatea dintre ei sunt si lenesi.

  prea putini sunt oameni buni.
  “Printre ţigani. Rasismul este o demenţă, dar – cum să spun’? -nerasismul, contestarea unor rase deosebite, fiecare cu însuşirile ei, este o nerozie. Sunt mai ales certăreţi, rostul vieţii lor e gâlceavă, harţă: gălăgioşi; fără de larmă şi tărăboi se asfixiază şi pier; pângăritori, au un dar neîntrecut de a terfeli totul; mincinoşi, minţim cu toţii, dar idealizăm realul, la ei e altfel, ca la antimaterie. Şi găsesc de cuviinţă să-şi întărească minciunile cu jurăminte grele: să-mi sară ochii, să-mi moară mama, să fiu nebun.

  Şi nu le poţi intra în voie. Oricât de frumos le vorbeşti: orice umilinţă, orice făţărnicie: deopotrivă de inutile. Leneşi, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă ca instinctul de conservare. Şi nu pot bea în cârciumi, numai afară pe stradă, cu sticlele înşirate alături şi puradeii roată; o niaidanofilie, un exhibiţionism, o nostalgie a bâlciului; şi un jind al ocării, ţipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul ţopăitor.” -Nicolae Steinhardt (evreu ,detinut politic,convertit la ortodoxie in puscarie,ulterior calugar )

  0

 17. #17

  Haidi bah frantuzule, ce te nasparlishi asha??? :D

  0

Citește și...

E plin internetul de meme și reproșuri despre cât de nasol e la arabi și cum femeile nu au drepturi și despre cum această sălbăticie trebuie eradicată etc. Totodată, aceste memeuri sunt făcute de pe o terasă de la Burj Al Arab, cu o cafeluță tradițională și narghileaua în dinți. Eventual ne revoltăm […]

Vorbeam acum ceva vreme cu un prieten care îmi spunea că îi place să-și țină femeile geloase, ca să nu se plictisească. Recent, domnul meu suflet pereche spunea că n-a fost niciodată gelos și că nu există absolut nimeni și nimic care să justifice sentimentul ăsta. Nu suntem stăpâni pe sufletul celor pe […]

Un montaj de asemenea anvergură, mai rar. Băiatul care face chestiile astea pe jandarmemeria își irosește viața aiurea dacă nu trăiește din editare video pentru comedii, pentru că, domnilor, e inuman ce se întâmplă.