Am scăpat de religie, dumnezeule…

manual-de-religie-01

Curtea Constitutionala a decis astazi ca este neconstitutional articolul din legea educatiei care spune ca „La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie”. Judecatorii Curtii au apreciat ca cei care trebuie sa faca o solicitare sunt parintii care doresc ca aceste cursuri de Religie in scoala sa fie urmate de copiii lor, transmite Agerpres. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca argumentatia Curtii porneste de la ideea ca cel care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara acel lucru, si nu cel care nu vrea.

Fără cuvinte. E o zi fericită pentru mine.
Mă duc și votez cu Iohannis, am zis.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

39 comentarii

 1. #1

  bravo! in sfarsit!

  Thumb up 0
 2. #2

  Amin

  Thumb up 0
 3. #3

  …argumentatia Curtii porneste de la ideea ca cel care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara acel lucru, si nu cel care nu vrea.
  +1000000

  Thumb up 0
 4. #4

  Patriarhia interpreteaza legea altfel: abia acum devine religia obligatorie. Am vazut pe la stiri.
  Doamnele ajuta.

  Thumb up 0
 5. #5

  Prefericitul Patriarh likes this…not.

  Thumb up 0
 6. De ce nu s-a dat măcar cu vreo 6 ani mai devreme legea asta? Scăpam și eu de nervii provocați de profa de religie din liceu.

  Thumb up 0
 7. Daca are acelasi efect ca la tenis, mai bine nu…

  Thumb up 0
 8. #13

  Vin si eu dupa tine

  Thumb up 0
 9. #14

  La ce nenorocit de profesor de religie am avut in clasele 1-5, care ne abuza atat fizic cat si psihic, e o veste foarte buna pentru generatiile urmatoare care vor scapa de spalarea pe creier si de eventuale traume .

  Thumb up 0
 10. #15

  Ferm.
  Mâine trimit o steclă de vin la curte.
  Merită.

  Thumb up 0
 11. Nu ma dumiream de ce au ieșit azi niște popi agitați la culme, sa reclame ca biserica e hulita de satane 😀 mai ales ca totdeauna ei au făcut cum le-a tunat si ce au vrut.
  Foarte buna treaba, desi a durat cam mult

  Thumb up 0
 12. #17

  Slava zeilor…

  PS Contrar unor opinii eu as fi de acord cu studiul bibliei in scoli – avem situatia de dinaintea Sodoma si Gomora cu ingerii dar si de dupa cu supravietuitorii , Medianitii, Cartea lui Ioshua, Judecatori 19 s.a. — ar fi interesant ca aia mici sa vorbeasca cu ai lor despre ce au invatat la ora de religie

  Thumb up 0
  • sigur. poti face o cerere. eu consider ca nu am de ce sa pervertesc mintea copilului cu asa ceva.

   Thumb up 0
  • #19

   dar nu mai bine vorbesti cu vecinul despre Sodoma si Gomora? Cu aplicatii practice ma gandesc ca e mai Discovery style asa

   Thumb up 0
  • cunosc eu niste baieti cu care ar putea vorbi despre Sodoma, la modul intensiv si cu aplicatii practice

   Thumb up 0
  • #21

   Pff.. ar trebui sa se inventeze un semn international privind sarcasmul

   Daca ati avut o discutie in contradictoriu cu o persoana religioasa , persoana va refuza orice argument logic si va spune de ex ca „teoria evolutiei” e doar o teorie si ca religia e doar bine , dragoste ; exemplele date de mine sunt pline de violuri , genociduri, crime, incest etc si sunt din cartea lor ,sunt destul de greu de ignorat

   Cei de pe blog sunt destul de convinsi privind religia, dar alti parinti au impresia ca „e bine ” sa se faca religie , nu se stie la ce poate ajuta – parerea mea e ca o „studiere” mai atenta a scripturilor le-ar schimba opinia , religiosii ofera doar o parte din ceea e adevarata biblie si ar fi bine sa se vorbeasca mai mult despre subiect si oamenii ar trebui informati

   Inainte ca G-d sa distruga Sodoma si Gomora a trimis ingeri sa-l salveze pe Lot , dar aia cam vroiau sa-i babardeasca fetele virgine ; dupa distrugere, fetele lui Lot l-au imbatata si s-au culcat cu el si din toata treaba asta au aparut Amonitii( iordanieni). Exemplu de ipocrizie divina – distruge orasele ca si-o trageau in fund , nimic despre incest …..

   @arhi interesante contactele tale, dar nu mersi , io is clasic

   Thumb up 0
 13. Un like

  Thumb up 0
 14. #23

  Religia sa stea cuminte in biserici, sinagogi, mosqee, oriunde, numai in public nu.
  Foarte bine, ca popii astia cu mercedes au transformat tara in pupatori de moaste, au dus natia asta in evul mediu. Si-au facut vile si mercedesuri scumpe, jigodii de popi nenorociti.

  Thumb up 0
 15. #24

  Nu-s in tema. Va rog lamuriti-ma: ce treaba are cu chestia asta Iohannis?

  Thumb up 0
  • niciuna:)) era doar un efluviu de fericire. a trecut, suntem ok

   Thumb up 0
 16. Bre Cetinache, ce-ai patit?
  De obicei de alegeri noi ne certam.
  Strici obiceiul?

  PS: Ala mic am meu, ar fi avut doua ore de orice altceva decat spalare pe creier, la scoala, de la anul.
  Misto.
  Ai tai o sa le aiba

  Thumb up 0
 17. #27

  Super ! Vezi ca pana la urma exista un Dumnezeu ?! Dar cum scapam de interpretarile reprezentantilor de pe pamant ?

  Thumb up 0
 18. #28

  caz real patit de un nepot in clasa 4-a la religie.
  Il intreaba profesorul d religie din ce fruct interzis a muscat adam .
  El raspunde : dintr-un mar.
  Profesorul : gresit , esti prost , stai jos .
  trebuia sa precizeze daca era ionatan sau golden ? alti parinti ce zic?

  Thumb up 0
  • Din fructul cunoasterii :))

   Care cunoastere ne spune ca un profesor care spune unui elev ‘esti prost’, poate fi reclamat.

   Thumb up 0
 19. Dumnezeu e mare

  Thumb up 0
 20. #31

  stii cum se va intampla in realitate nu? vor veni in clasa directorul/diriginta/profesorul/preotul, vor imparti cererile si vor zice „pana maine sa aduceti de la parinti cererile pentru ora de religie’..li se va zice cum trebuie sa scrie..si pana la sfarsitul saptamanii „toata lumea va fi fericita” 🙂

  Thumb up 0
 21. Pff…daca se dadea faza asta pe cand eram eu la scoala era suparare mare, ca popa cu care faceam noi era betiv dar cu o cultura generala extrem de bogata. Erau niste ore de religie fantastice.
  Sa ne intelegem: nu lingem in cur biserica sau popii ca si categorie !!

  Thumb up 0
 22. #33

  N-as vrea sa stric fericirea, dar cred ca te bucuri cam devreme. Din cate inteleg:
  1. Curtea nu a publicat motivarea, momentan chestia asta cu cererea CA SA FACI ora de religie e doar o interpretare a unor „surse oficiale”. Hai sa vedem daca va fi scrisa atat de ferm sau mai pe ocolite
  2. Curtea nu face legi. Parlamentul le face (sau guvernul, cand are chef, prin OUG, HG, etc). Asa ca, pentru a fi implementata toata treaba, parlamentul trebuie sa puna in scris, sa voteze iar presedintele sa promulge. Chiar ii vezi pe parlamentari / prim ministru / viitor presedinte / etc sa faca asta cu riscul de a antagoniza una din cele mai eficiente institutii de vot din tara?
  3. Sunt foarte curios cum se va reflecta chestia asta in practica in scoli. Poate o adauga pur si simplu la „terms & conditions” din fisa de inscriere a copilului la scoala respectiva 🙂

  Thumb up 0
  • daca e anticonstitutionala, dispare automat, nu trebuie sa dea nimeni nici o lege

   Thumb up 0
  • #35

   Daca e neconstitutionala, se suspenda aplicarea acelei prevederi. Dar pentru o noua prevedere, ca ala care vrea religie sa faca cerere, nu cred ca e suficienta decizia curtii, trebuie o modificare legislativa…

   Thumb up 0
 23. #36

  Porcaria e ca, din cauza fariseilor astora, a acestor falsi reprezentanti ai lui Dumnezeu, oamenii sunt dezamagiti si inceteaza sa mai caute sa afle cine e D si care-i treaba cu el.
  Incerc o comparatie: e f posibil sa iti faci o parere gresita despre cum joaca Messi fotbal, daca locuiesti in Africa si informatiile despre el le-ai primit toata viata de la un fan al echipei de baschet Real Madrid. Fan care e imbracat cu -un tricou al lui Messi, pentru ca altceva de imbracat oricum n-are.

  Thumb up 0
 24. Sper să se aplice corect.
  De ex, la școala unde am unul din copii, ora de religie este pusă în mijlocul orelor, nu la început sau la sfârșit. E clar ptr toată lumea de ce e așa.
  Chiar dacă ai alege nu, ce face copilul în acea oră? Nu cred că sunt foarte mulți care își permit să ia copilul și să-l ducă înapoi în 45 de minute.

  Thumb up 0
  • Razvan, din cate stiu, ar exista obligatia scolii sa asigure o alta activitate pentru cei care care aleg sa nu se inscrie la materia asta. Sau, daca nu se poate, o sala (de clasa, biblioteca, laborator) unde elevii care nu fac religia sa poata sta sub supravegherea unui cadru didactic.

   Thumb up 0
 25. Voi chiar nu credeți în Dumnezeu?

  Thumb up 0