Cum să scapi de prea multele urări de ziua ta

Niciodată nu m-au coafat prea tare mesajele și urările pe care le primeam de ziua mea. Oameni, care nu îți adresează un singur cuvânt tot anul, se gândesc brusc să sune, plini de exuberanță și să îți ureze tot felul de inepții. Și aici e partea a doua. Că nu știu ce să răspund la respectivele urări, mă simt constant înghesuit într-un colț, stingher, agresat cu niște chestii pe care eu oricum nu le simt și nu mă bucur. Mai ales, după o vârstă, când vine ziua ta numai bucurie nu mai e. Ce plm sărbătoresc, că am mai supraviețuit un an?

Anyway, anul ăsta am scăpat lejer. Având contul de facebook suspendat, nimeni nu a mai știut când e ziua mea, în afară de Sabina și cei din cercul select cu care mă înconjor zilnic. Se pare că de acolo aflau toți Gen yupiii, e ziua lui X, hai să îi agresăm spațiul vital! În plus, am închis cartela de digi, ca să scap de telefoanele awkward. Și, uite așa, am avut o zi de naștere minunat de liniștită, fără niciun fel de intruziune externă și zâmbete de circumstanță.

Nu mă înțelegeți greșit, pe jumătate dintre voi nu vă cunosc nici jumătate din cât ar trebui și pe jumătate dintre voi vă plac la jumătate față de cum meritați, dar, în ziua aia fatidică, prefer să fiu singur și morocănos de abia mă suportă cei din familia mea, darămite alții.
Desigur, pentru a vă exprima sincerele felicitări, există patreon, să știți.

15 comentarii

 1. #1

  La multi ani!

  0

  0

 2. La asa grinch nu ii urezi „la multi ani, ba!”, ci „hahaaa, ai belit plua, a mai trecut un an”

  0

  0

 3. „la multi ani” cu intarziere…

  0

  0

 4. #6

  @Arhi anu asta a fost foarte simplu. Una bucata talefon si 2 urari face2face :)

  0

  0

 5. Acum ca am aflat:

  Să-ți dea Dumnezeu numai bucurii, pace, sănătate o viață lunga si glorioasa. Sa te apere Cei Sfinti de dușmani si troleri.

  0

  0

 6. Doi ani am aplicat reteta cu scos ziua nasterii de pe Facebook si pus la loc a doua zi. Apoi Tucki s-a gandit sa-mi faca un cadou. Adica, la doua-trei zile dupa ce nu ai urat ceva cuiva, e amabil sa-ti aminteasca ”ba, a fost ziua lui cutare, siiiigur nu vrei sa-l futi la icre?”. Rezultat? „Ma scuzi, am uitat, eram cu treburi, dar cele mai sincere hau hau”

  0

  0

  • da da, belated wishes, am primit, de la Sirb

  • Si de la mine, vezi mai sus. Si eu tot cu treburi, salvam niste tari africane de foamete, sper ca intelegi.

   0

   0

 7. #11

  Nice speech Mr Baggins.

  0

  0

 8. #12

  Inteleg perfect ce spui. Dar, nici daca scot ziua de pe facebook nu fac nici o branza. Are grija maica-mea sa dea alarma. La 6 jumate dimineata am un ”La multi ani” din ala cu floricele animate si stelute care se aprind la mine pe wall. La fel de ziua ”sfantului”

  0

  0

 9. #14

  2/10 n-am vazut artificii cu dragon

  0

  0

 10. #15

  Poti sa o si ascunzi pe Facebook. Eu asa am facut.. si m-au sunat doar aia, putini, care stiu cand e ziua mea fara Facebook. Aia care conteaza adica…

  0

  0

Citește și...

Scris de Robert Agachi Un vis, o dorință, o singură inimă. 22 de jucători incleștați într-o luptă fratricidă. Fotbalul transcende epoci și unește destine.Bună seara stimați spectatori, suntem Miron Costin și Grigore Ureche și vă invităm sa urmariți impreună cu noi cronica finalei Cupei Pașalâcul dintre echipele Moldova și Țara Românească, ce are […]

După faza asta, apare asta. Evident, mă-nțelegi, nu ai cum să întinezi valorile unui festival de asemenea anvergură muzicală, unde muzica de laptop rupe artistico-auditiv nevoia de cultură a plebeilor dezlănțuiți în tina primordială în care se bălăcesc. EC, gardianul revoluției culturale române. Între timp, lumea a cântat ACM, s-a distrat, au […]