Se caută talente video pentru salvarea planetei

Am observat că, în ciuda aparenţelor şi a ceea ce credeam, eu chiar sunt ecologist. Bine, nu ecologist de genul că m-aş înscrie într-un partid ecologist şi aş milita pentru salvarea de la exterminare a găinilor pitice cu penaj roşu pe dreapta. Dar îmi place şi lupt, în felul meu, pentru a trăi într-un mediu curat, care să poată să asigure o viaţă frumoasă şi eventualilor urmaşi ai mei.

La început nu îmi plăceau deloc genul acesta de acţiuni cu Salvează planeta. Poate pentru că se repetă obsesiv, fără a aduce nimic nou decât repetate cereri de fonduri pentru a alunga baleniere prin Marea Japoniei.
Dar de când m-am căsătorit, traiul în 2 m-a învăţat că economizarea consumului este vitală pentru noi ca familie. Iar dacă prin asta şi mediul înconjurător este ajutat, cu atât mai bine.

Nu ştiu dacă aţi calculat vreodată ce cantitaţi de apă şi energie se economisesc lunar, doar printr-un comportament mai uman. Adică să nu faci duş 2 ore, cum mai fac unii ce citesc acest blog, să nu laşi apa să curgă la infinit şi altele. De fapt, cineva s-a gândit să facă un calculator real al consumului dintr-un apartament. Destul de freaky rezultatul final, dacă stai să te gândeşti.

Ce este plăcut este că, încet încet, lumea se sensibilizează la asta, iar campaniile de gen încep să fie puţin mai variate, să implice şi consumatorul, nu doar să îi atragă atenţia că mor somalezii de foame din cauză că el foloseşte duşul. Adică frate, implică-mă, dă-mi voie să îmi dau cu părerea, să spun şi eu ce cred despre idee, nu îmi da doar şansa şi minunata oportunitate de a-ţi da banii mei, eventual cei 2%.

Aşa că, aveţi o părere despre subiect? Tot Economiseştepentrutine a lansat un concurs video, pentru pasionaţii de natură şi ecologie, cu reale talente în faţa camerei de filmat.

Se va acorda câte un premiu pentru fiecare dintre cele 3 categorii de concurs: cel mai practic sfat pentru a economisi, cel mai amuzant filmulet, cel mai inovator mod de a economisi. Câştigătorii fiecărei categorii vor primi un set de becuri economice şi economizoare de apă pentru robinet, precum şi o maşină de pâine împreună cu ingredientele necesare – produse ecologice.

Dintre cei trei câştigători ai secţiunilor se va alege câştigătorul final al concursului, premiul cel mare constând într-o vizită la muzeul Experimentarium din Bruxeles pentru 2 persoane

Aşa că hai, cine mă ia drept partener pentru o excursie la Bruxelles?
Desigur, prefer câştigătorii de sex feminin…

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

26 comentarii

 1. Participa tu, castiga si-apoi iti alegi tu pe cineva special sa te insoteasca.

  Thumb up 0
 2. #2

  Arhi rulz as usual 😉

  Thumb up 0
 3. anatati, multumesc :>>

  Thumb up 0
 4. partenerul primeste si o calatorie cu arhiNova pana la Bruxelles? ca m-as baga, asa de eco-driving 😛

  Thumb up 0
 5. Vrei sa vb cu Naomi sa te ia? :))

  Thumb up 0
 6. Ce premii interesante…:!!

  Thumb up 0
 7. Interesant concurs. Desi nu pot fi catalogat ca un militant eco de frunte, s-ar putea sa-mi incerc si eu sansele. :)))

  Thumb up 0
 8. Ivy, nevasta-mea ar ucide pentru o masina de aia de paine…

  Thumb up 0
 9. 😉 Ma bag daca imi promiti ca mergem cu Nova:))) Nici nu-mi mai tre vizita la muzeu;-)

  Thumb up 0
 10. #10

  deal :)) :))

  Thumb up 0
 11. Daca o sa castig, promit sa te iau cu mine. :))

  Thumb up 0
 12. pai si fabricile alea care polueaza ? bine, si eu duc in lifestyle eco …dar ma simt asa frecand tare si aprig la piciorul meu de lemn …

  Thumb up 0
 13. beibi devine interesant..sa ne incercam talentul

  Thumb up 0
 14. Eu am cazut de acord impreuna cu familia mea, ca pana nu facem toti lipsa mare nu tragem apa. De constipatie ne este mai frica decat de orice :)).

  Thumb up 0
 15. 160 Users Online .. vezi ca te mint statisticile .. si aseara la fel arata .. dau un refresh la 10 minute tot 160 😐 .. oare sa fie coincidenta sau e bulit scriptul ala sau ce folosesti tu . @(

  Thumb up 0
 16. #16

  ce ciudat, mie imi arata 149

  Thumb up 0
 17. Arhi, fă-i cadou nevestei maşina de pâine. Şi nu trebuie să fie neapărat Moulinex (dar musai să aibă 2 palete). E genială. Şi dacă-ţi place şi pâinea mai presus de orice ….. E un deliciu.

  Thumb up 0
 18. #18

  „…Adică să nu faci duş 2 ore, cum mai fac unii ce citesc acest blog…”
  bai care ati ciripit? Ziceti iute ca va plesnesc… 😆

  Thumb up 0
 19. 116.211. scump dom’le, tzara de bogati….

  Thumb up 0
 20. merge consumul estimatic, pe la 150 lei/ luna curent electric vine de platit in realitate. si inca nici n`am bagat in functiune aparatele de aer conditionat ca nu e cazul, dar cand vine caldura…dezastru.

  Thumb up 0
 21. #21

  nu-mi fac probleme cand vine caldura… racim instalatia cu bere de la gheata 😀

  Thumb up 0
 22. #22

  NU mi se pare scary deloc consumul- calculatorul ala real e total descentrat- iti calculeaza consumul din stargate.

  Thumb up 0
 23. #23

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/Hong_Kong_Night_Skyline_non-HDR.jpg uite aici consum , risipa, kkt in staniol cum vrei sa l numesti ……. 😉

  Thumb up 0
 24. As vrea sa dau numai 43 de roni pentru aproape 300 de kilowati, cat calculeaza jucaria aia 😀

  Consumam in general 200 pe luna …

  Thumb up 0
 25. e bunut calculatorul ala… consum cam cat zice el acolo… in jur de 200 Kw/h. sa inteleg ca sunt destul de econoama si ecoloaga? da se pune ca singurul bec aprins la mine in casa (garsoniera adica) este unul din ala ecologic?

  Thumb up 0