Se mai elibereaza pasapoarte in aceeasi zi?

Aş avea nevoie de un paşaport în regim de urgenţă. Pe site la paşapoarte zice că urgenţă înseamnă maximum 3 zile. A fost recent cineva pe acolo să îşi scoată paşaport? În cât timp a fost eliberat?

LE: L-am luat în mai puţin de 2 ore.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

35 comentarii

 1. Eu ma duc saptamana viitoare sa-l ridic. L-am facut normal si dureaza 2 saptamani. Cel in regim de urgenta, da, e 3 zile. Asa scria si acolo.

  Thumb up 1
  • Mi-am facut eu in luna mai, inainte de a pleca la Moscova. A durat fix doua ore dupa ce mi-a facut poza. Daca te duci pe la ora 11, pina la ora patru te poti intoarce sa-l iei. Serviciul Pasapoarte de la Romana, zic, nu stiu cum e in alte parti de tara.

   Thumb up 2
 2. daca o rogi pe tanti ti=l da a doua zi dupa amiaza daca te duci dimineata sa depui..acum depinde de tanti, mie mi l-a facut..depinde unde.eu eram la ilfov

  Thumb up 0
  • #4

   karmapolice » a 2 a zi dimineata e sambata, nu e program

   Thumb up 0
 3. #5

  3 zile arhi, asa ar fi normal .. acum, depinde de amabilitatea celui de la ghiseu 😀

  Thumb up 0
  • #6

   cristi » anul trecut l-am luat in 2 ore

   Thumb up 1
  • #7

   @arhi – da, inca ceva ok ce s-a dus naibii. Asta este.

   Thumb up 0
 4. #8

  eu. acum o luna, in bucuresti
  in 3 ore, te duci dimineata sa depui, dupa pranz ti-l da

  Thumb up 0
 5. E nevoie sa intri in audienta la comandantul celor de la serviciul pasapoarte, in care sa justifici ce si cum. Daca te aproba, in max 12 ore il ai.

  Thumb up 0
 6. #10

  Anul trecut mi l-am facut in cateva ore in Bucuresti. Depui dimineata si dupa pranz il primesti.

  Thumb up 0
 7. #11

  Arhi , se poate face pasaport temporar , care il faci in 2 ore si este valabil 12 luni . Mi-am facut eu acum o luna

  Thumb up 0
 8. se mai elibereaza , dar doar pasapoarte cu valabilitate 1 an de zile.

  Thumb up 1
 9. pentru copii se poate sigur in aceeasi zi (ieri a facut un coleg de-al meu, azi a plecat in Grecia cu copilul)

  pt adulti nu stiu…

  Thumb up 0
 10. O cunostinta a reusit sa il scoata in cateva ore , dus dimineata la prima ora dupamia ridicat , a doua zi plecat din tara . Dar cum a spus si @matei parca a fost nevoie sa intre in audienta sa justifice , oricum nu prea ii intereseaza este vorba doar de o formalitate .

  Thumb up 0
 11. 3 zile trebuie sa astepti din pacate. Nu stiu, probabil pentru un motiv bine intemeiat poti vorbi cu domsoara de la ghiseu poate incearca sa grabeasca treburile, contra unei sume modice cine stie.. 🙂

  Thumb up 0
 12. @Arhi – eu mi-am facut pasaport de curand. Nu e vorba de nicio spaga. Platesti la CEC taxele (spui de urgenta) si cam atat. Te duci si in trei ore este gata (numai in Iorga) – asa este scris si acolo.

  Thumb up 0
 13. Se poate elibera si in 3 ore daca platesti taxa de urgenta. Eu asa l-am eliberat si am platit 2 milioane in plus – taxa nu spaga.

  Thumb up 0
 14. #19

  Ti-l da in 3 ore, insa are valabilitate numai 1 an, nu e cel nou cu microcip.

  Thumb up 0
 15. #21

  Se poate… electronic cred ca se numeste dar nu poti sa-l folosesti decat odata cred

  Thumb up 0
 16. #22

  In iarna costa in jur de 200-250 de lei si mi l-au eliberat in cateva ore: am depus documentele dimineata pe la 9 si pe la pranz (12-13) era gata. Asta se intampla la biroul de pasapoarte de langa Piata Romana, dar cred ca informatia e valabila peste tot in Romania. Ce-i drept eu am fost norocos si era foarte liber pe acolo, nu erau cozile pe care le asteptam (se pare ca toti cei care isi doreau sa emigreze au facut-o deja 🙂 ).

  PS: E vorba de pasaportul simplu, cel valabil un an de zile.

  Thumb up 1
 17. it zic io cum e. au 2 tipuri de pasapoarte: cel cu cip care costa 260 de ron si se elibereaza in 2 saptamani si cel fara, valabil un an, care se elibereaza IN ACEEASI ZI, MAXIM A DOUA ZI DE LA ADUCEREA ACTELOR

  Thumb up 1
 18. #24

  Nu trebuie sa dai spaga. Daca vrei pasaport temporar se elibereaza in doua ore si este valabil un an. Daca vrei biometric se elibereaza in 20 de zile lucratoare si este valabil cinci ani.
  O zi buna.

  Thumb up 1
 19. #25

  Arhi, eu mi-am eliberat in regim de urgenta. Depus actele @11:00AM, ridicat pasaport pe la 02:00PM.

  Thumb up 0
 20. #26

  Si eu l-am putut lua in 3-4 ore anul trecut…
  Nu mai stiu acum daca s-a schimbat ceva sau nu…
  Oricum e valabil pentru pasaportul temporar ( cel valabil un an) care costa cu tot cu taxa de urgenta cat unul normal…

  Thumb up 0
 21. In 2 ore l-am luat si eu anul trecut. Nu cred ca s-a schimbat. Ar fi culmea.

  Thumb up 0
 22. #28

  Amuzant termenul de „taxa consulara” (pe langa aia de pasaport). asta inseamna ca toti cetatenii romani sunt vizitatori in tara asta?

  Thumb up 0
  • #29

   raul » banuiesc ca se presupune ca daca ai probleme in strainatate, apelezi la consulat, care te ajuta gratis. din experienta stim ca consuklatele romane sunt pline de spagari care iti dau muie. deci…

   Thumb up 1
 23. #30

  Gata? Te cari? Ti s-o acrit de .rro?
  In caz afirmativ o sa ne fie dor de tine… Desi cred ca gasesti tu o teava de net sa ne mai scrii 😀

  Thumb up 0
 24. #32

  nu prea banuiesti bine. exemplu concret:consulatul Romaniei in Belgia. Pe avizier troneaza mare o hartie cu toate taxele percepute pentru diferite documente (plus de pe net: http://mae.ro/node/1466): eliberare titluri de calatorie, transcriere acte, casatorie, etc. Nimic nu e gratis.
  Ex: Consulatul iti elibereaza un titlu de calatorie(oricare ar fi ala) in conditiile in care pasaportul ti-a expirat si vrei sa te intorci in tara…contra cost bineanteles. Taxa respectiva, in acceptiunea mea, ar fi echivalentul (nu ma refer la valoare) taxei de pasaport in tara de resedinta. De aici uluirea mea in ce priveste perceperea unei taxe consulare in Romania, aditionala taxei de pasaport!!

  asta e ca si taxele vamale protectioniste( in conditiile in care nu mai ai produs intern echivalent de protejat)

  muie iti dau spagarii doar daca esti neinformat….si au ei un nas pentru din astia….

  Thumb up 1
 25. Vezi tu Arhi cum e in Romania, daca vrei ceva ce practic ti se cuvine, trebuie oricum s-o stimulezi pe domsoara de la ghiseu, altfel nu se poate. Si eu aveam aceeasi mentalitate, cand mi-am schimbat buletinul. M-a anuntat ca trebuie sa vin sa-l ridic in 14 zile, si dupa numai 5 zile, trebuia sa plec cu un var in Germania sa-si ia o masina, si fara buletin, normal ca nu puteam sa ies. M-am dus la ghiseu la eliberare buletine, la evidenta populatiei, si dupa ce i-am tras vreo 20-30 Lei sub ghiseu, m-a chemat a doua zi sa-l ridic si astfel am plecat.

  Stiu, e o tampenie sa dau spaga pentru ceva normal, ce ti se cuvine insa intr-adevar, trebuie sa astepti 3 zile. Se poate si mai rapid, insa, stii cum este.. Din pacate.

  Thumb up 0
 26. #34

  salut stie cineva cat se plateste pentru foaia consulara din italia si cum este consulatu de la trieste si daca in romania pasaportu pentru 5 ani se poate face si in regim de urgenta nu prea am timp de pierdut

  Thumb up 0
 27. #35

  cel pe 5 ani se poate da mai repede la urgenta stie cnv va rog urgent

  Thumb up 7