Securizare prin amprentă my ass

Apple descoperă din când în când câte o chestie. Problema e că sunt chestii vechi din vremuri imemoriale, de dinainte de nașterea mea.
Acum a descoperit securizarea prin amprentă. Înțelegeți, telefonul vostru e mai sigur, pentru că nu se deschide decât cu amprenta. Ce aflăm noi via m-sec

The biometrics hacking team of the Chaos Computer Club (CCC) has successfully bypassed the biometric security of Apple’s TouchID using easy everyday means. A fingerprint of the phone user, photographed from a glass surface, was enough to create a fake finger that could unlock an iPhone 5s secured with TouchID. This demonstrates – again – that fingerprint biometrics is unsuitable as access control method and should be avoided.

Sursa

22 comentarii

 1. Cercetau cei de la Mythbusters o ușă care se deschidea cu amprenta și diverse informații biologice ale degetului.Au deschis ușa până la urmă cu o bucată de hârtie unde era imprimată amprenta.

  0

 2. #2

  Iti lasi parola de acces peste tot: pe paharul de suc sau doza de bere, pe bricheta, chiar si pe telefonul cu cititor de amprenta :)

  0

 3. Da, exact asta ma voi apucat de facut. O sa-i pozez degetul nevestei prin ceva sticla ca sa vad cu cine-si trimite sms-uri…

  0

 4. Era buna si continuarea din articol:
  „This process has been used with minor refinements and variations against the vast majority of fingerprint sensors on the market.”

  0

 5. ahahah, charlie’s angels 101)))

  0

 6. ce parere ai de asta, maistre?

  http://www.phonebloks.com/

  0

 7. va dati seama ca e un telefon, nu cea mai secreta usa de la FBI. ce rost are sa investesti tehnologie de ultima ora in asa ceva ca sa protejeze 3 poze sexy si un sms compromitator sau scorul de la candy crush? cine depune in mod normal atata efort sa sparga parola cu amprenta si pentru ce?

  0

 8. Vand stergatoare de amprente cu cristale Swarovski pentru snobi.

  0

 9. ce de hateri :) urmatoarea lansare pentru android „deblocare pe baza de amprenta :)”

  0

 10. Bine, nu-i ca şi cum blocarea cu amprentă ar fi ca să prevină furtul de informaţii sensibile din telefon, e acolo din două motive:

  1. „uite coaie, al meu citeşte amprente, zici că suntem în viitor”
  2. ca să nu poată prietenii să-ţi vadă pozele cu femeia goală

  0

 11. cum scria cineva pe twitter in articolu ala , tre sa ai probleme mai mari daca cineva incearca sa iti fure amprenta decat securitatea unui telefon.

  Pana nu apare un hack / soft, care sa reseteze senzoru ala … chestiile astea sunt filme.

  0

 12. #13

  Cine sta sa iti fure amprenta, iti trece si de pinul ala. Partea draguta e ca am niste dubii de ce zic baietii aia, nu e vb doar de imaginea amprentei, inteleg ca senzorul nu permite accesul decat pentru tesut viu, bazat pe circulatie. Era un myth busted dupa lansarea telefonului, cand aparusera panicati ca o sa ni se taie degetele ca sa ne ia pozele compromitatoare – teoretic nici cu degetul tau taiat nu se deblocheaza.

  0

 13. Astia de la Apple au un marketing foarte bun, care pentru fanatici e litera de lege. Cand vad cozi cu 2 zile inainte pentru lansarea iPhone, consider ca deja e vorba de fanatism tehnologic. 10+ pentru marketingul Apple.

  0

 14. #15

  Amprenta aia ofera protectie impotriva furturilor/pierderilor de telefoane. Unele nationalitati care se ocupa cu „comercializare” de telefoane din astea nu cred ca stau sa ma urmareasca, sa-mi ia amprentele ca sa poata debloca telefonul pentru a-l vinde. Amprenta e suficienta pana ajungi la un terminal cu acces la internet pentru a da „wipe/lock” din iCloud in cazul pierderii sau furtului.

  In alta ordine de idei, daca-ti bagi p… in el de senzor, te autentifica?

  0

 15. Simplu! cand doarme adoratul/a ii pui ii folosesti degetul:))

  0

 16. Eheeee, stai sa vezi amu cititor de retina la android sa moara iphonistii de inima rea :D

  0

 17. Apple va anunța în curând extinderea suprafeței citite de senzor:

  „pentru autentificare, vă rugăm să scuipați în palma stângă și s-o lipiți de ecran”

  0

  • #21

   Cat de curand o sa inventeze o metoda de autentificare cu bancnota pe frunte ca la lautari, dar putin diferita, in sensul ca va folosi un card si tehnologia NFC.

   0

  • continui seria comentariilor ce le tin minte toti:)))

Citește și...

Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine. Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul […]

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]

Donald Trump i-a dăruit lui Klaus Iohannis o șapcă: „Make Romania Great Again” Având în vedere îmbulzeala care e pe sloganul acesta, eu aș fi curios dacă șapca asta îi rămăsese lui Trump de la vizita lui Dragnea și, fiind un meleardar strângător, a zis să nu se risipească aiurea prin cine știe […]