Securizare prin amprentă my ass

Apple descoperă din când în când câte o chestie. Problema e că sunt chestii vechi din vremuri imemoriale, de dinainte de nașterea mea.
Acum a descoperit securizarea prin amprentă. Înțelegeți, telefonul vostru e mai sigur, pentru că nu se deschide decât cu amprenta. Ce aflăm noi via m-sec

The biometrics hacking team of the Chaos Computer Club (CCC) has successfully bypassed the biometric security of Apple’s TouchID using easy everyday means. A fingerprint of the phone user, photographed from a glass surface, was enough to create a fake finger that could unlock an iPhone 5s secured with TouchID. This demonstrates – again – that fingerprint biometrics is unsuitable as access control method and should be avoided.

Sursa

22 comentarii

 1. Cercetau cei de la Mythbusters o ușă care se deschidea cu amprenta și diverse informații biologice ale degetului.Au deschis ușa până la urmă cu o bucată de hârtie unde era imprimată amprenta.

  0

 2. #2

  Iti lasi parola de acces peste tot: pe paharul de suc sau doza de bere, pe bricheta, chiar si pe telefonul cu cititor de amprenta 🙂

  0

 3. Da, exact asta ma voi apucat de facut. O sa-i pozez degetul nevestei prin ceva sticla ca sa vad cu cine-si trimite sms-uri…

  0

 4. Era buna si continuarea din articol:
  „This process has been used with minor refinements and variations against the vast majority of fingerprint sensors on the market.”

  0

 5. ahahah, charlie’s angels 101)))

  0

 6. ce parere ai de asta, maistre?

  http://www.phonebloks.com/

  0

 7. va dati seama ca e un telefon, nu cea mai secreta usa de la FBI. ce rost are sa investesti tehnologie de ultima ora in asa ceva ca sa protejeze 3 poze sexy si un sms compromitator sau scorul de la candy crush? cine depune in mod normal atata efort sa sparga parola cu amprenta si pentru ce?

  0

 8. Vand stergatoare de amprente cu cristale Swarovski pentru snobi.

  0

 9. ce de hateri 🙂 urmatoarea lansare pentru android „deblocare pe baza de amprenta :)”

  0

 10. Bine, nu-i ca şi cum blocarea cu amprentă ar fi ca să prevină furtul de informaţii sensibile din telefon, e acolo din două motive:

  1. „uite coaie, al meu citeşte amprente, zici că suntem în viitor”
  2. ca să nu poată prietenii să-ţi vadă pozele cu femeia goală

  0

 11. cum scria cineva pe twitter in articolu ala , tre sa ai probleme mai mari daca cineva incearca sa iti fure amprenta decat securitatea unui telefon.

  Pana nu apare un hack / soft, care sa reseteze senzoru ala … chestiile astea sunt filme.

  0

 12. #13

  Cine sta sa iti fure amprenta, iti trece si de pinul ala. Partea draguta e ca am niste dubii de ce zic baietii aia, nu e vb doar de imaginea amprentei, inteleg ca senzorul nu permite accesul decat pentru tesut viu, bazat pe circulatie. Era un myth busted dupa lansarea telefonului, cand aparusera panicati ca o sa ni se taie degetele ca sa ne ia pozele compromitatoare – teoretic nici cu degetul tau taiat nu se deblocheaza.

  0

 13. Astia de la Apple au un marketing foarte bun, care pentru fanatici e litera de lege. Cand vad cozi cu 2 zile inainte pentru lansarea iPhone, consider ca deja e vorba de fanatism tehnologic. 10+ pentru marketingul Apple.

  0

 14. #15

  Amprenta aia ofera protectie impotriva furturilor/pierderilor de telefoane. Unele nationalitati care se ocupa cu „comercializare” de telefoane din astea nu cred ca stau sa ma urmareasca, sa-mi ia amprentele ca sa poata debloca telefonul pentru a-l vinde. Amprenta e suficienta pana ajungi la un terminal cu acces la internet pentru a da „wipe/lock” din iCloud in cazul pierderii sau furtului.

  In alta ordine de idei, daca-ti bagi p… in el de senzor, te autentifica?

  0

 15. Simplu! cand doarme adoratul/a ii pui ii folosesti degetul:))

  0

 16. Eheeee, stai sa vezi amu cititor de retina la android sa moara iphonistii de inima rea 😀

  0

 17. Apple va anunța în curând extinderea suprafeței citite de senzor:

  „pentru autentificare, vă rugăm să scuipați în palma stângă și s-o lipiți de ecran”

  0

  • #21

   Cat de curand o sa inventeze o metoda de autentificare cu bancnota pe frunte ca la lautari, dar putin diferita, in sensul ca va folosi un card si tehnologia NFC.

   0

  • continui seria comentariilor ce le tin minte toti:)))

Citește și...