Din seria Ce mai face PNL, ca partid de opoziție

Iniţiativa legislativă, depusă la începutul anului de senatorii PNL Răducu Filipescu şi Mircea Cazan, prin care funcţionarii publici să nu mai fie suspendaţi din funcţie dacă sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals şi infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii se află luni pe ordinea de zi a Senatului pentru vot final.

Iată, era nevoie ca cineva să îi apere și pe micii șpăgari din instituții, pe oamenii simpli, cei care fac doar câteva zeci de mii lunar, din pișcoțeli mărunte. Pentru că de rechinii mari se ocupă, în mod direct, parlamentarii, care îi apără de urmările legii. Pe cei mici, cine să îi apere?

Și dacă așa a vrut soarta, salvatorul s-a numit PNL. Oameni buni, oameni dintr-o bucată, nici nu se cunoaște că sunt, de fapt, refugiul gunoaielor lui Băsescu.

18 comentarii

 1. #1

  Acum ceva vreme credeam ca putin cate putin ne indreptam spre mai bine. In doi-trei ani parca romania a dat inapoi zece ani. Mai lipseste sa candideze nastase la prezidentiale cu iliescu premier si e totul bine. Vroiam sa zic ca deriva a inceput cand a fost ponta premier, dar mai degraba circul asta a inceput de cand a iesit oprescu primar.
  Luati bilete la avioane cat inca mai puteti.

  0

 2. #2

  E baiat bun*. L-a pus pe lista si pe Catalin Predoiu si l-a facut derutat de Calarasi

  0

 3. sa nu dati cu pietre. pai nu ar trebui sa fie suspendati doar daca sunt gasiti vinovati?
  nu ar trebui sa functioneze prezumtia de nevinovatie?
  banuiesc ca asta e ideea pentru care au avut initiativa respectiva.
  intreb si eu ca nepriceputul: „trimis in judecata” = „vinovat” ?

  0

  • #5

   Daca un Vasile din Vaslui e trimis in judecata ca isi abuzeaza fiica, dupa capul tau nu e nicio problema sa continue sa locuiasca cu fiica in casa si sa aiba drepturi depline asupra ei, nu? La fel si functionarul.. e trimis in judecata pt coruptie la locul de munca. Pai sa ramana domne la locul de munca pana la decizia finala. Suspendat nu e egal concediat. Este achitat? SUPER! Revine la locul de munca cu salariul platit la zi. E condamnat? Bine draq ca nu a mai ramas in functie intre timp sa faca nasoale gen „infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals”. Sau intimidarea subalternilor/colegilor care l-au turnat pe vuna dreptate ca facea nasoale etc.

   0

  • #6

   De aia sunt suspendati si nu dati afara, pentru ca se respecta prezumtia de nevinovatie.

   0

  • vorbesti ca se te afli in treaba !
   in cazul violului si al faptelor cu violenta, daca persoana reprezinta pericol atunci exista masura arestului preventiv.
   de asemenea in cazul faptelor fara violenta exista masuri precum arestul la domiciliu, supraveghere judiciara, etc.
   tu compari violul care este un atentat la integritatea persoanei si la viata ei pana la urma, cu infractiuni non-violente. si aici gresesti.
   vad multi care gandesc ca tine: „sa fie spanzurati, sa fie impuscati, etc”.
   sunt de acord, dar doar dupa condamnare.

   0

  • #8

   @eddy – „vad multi care gandesc ca tine: „sa fie spanzurati, sa fie impuscati, etc”.” – de ce inventezi kkt-uri? Am scris eu asta? Daca pt tine sa fii suspendat din functie (functie la care revii cu drepturi depline daca esti achitat) este echivalent cu impuscat si spanzurat…..

   0

  • „vad multi care gandesc ca tine”. adica nu pe tine te-am vazut, adica am vazut altii, multi.
   chill.

   0

  • #10

   Da, si eu am vazut multi retardati ca tine. Dar stai chill, nu am zis de tine ca esti retardat, am zis de alti retardati… ca tine :) Logic, nu?

   0

  • #11

   acum deja esti un mare prost.

   0

 4. #12

  Nu e vorba de salvarea infractorilor. Legea asta își propune să facă altceva. În timpul procesului, funcționarul să-și poată păstra prezumția de nevinovăție. Și serviciul. La fel ca toți ceilalți români, în momentul de față.
  Un funcționar public rămâne fără loc de muncă în momentul în care este trimis în judecată. Dacă după un proces poate și de 2 ani se decide că este nevinovat, omul ăla nu este falit, terminat? Dacă are rate la bancă, nu rămâne el în timpul ăsta fără casă? La ce mai folosește că e declarat nevinovat de Justiție dacă el este deja terminat financiar, cu familia pe drumuri?!
  Da, și funcționarul public trebuie să beneficieze de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni. Dacă este declarat vinovat, pușcărie, confiscarea averii, orice. Dar într-un stat de drept asta se întâmplă după finalizarea unui proces în justiție.

  0

  • #13

   Pentru ca mi-e lene sa caut pentru tine iti spun direct, la fel e in toate statele de drept. Cauta tu, pentru ca tu sustii asta si spune-ne cum e in Japonia, Germania, SUA, GB, Franta si inca vreo 10 tari importante. Daca tot sustii ceva vino si cu dovezi nu cu labareala lui gadea.

   0

  • #14

   intr-un stat de drept isi da ala suspect de fapte de coruptie demisia inainte sa fie suspendat!ai idee ce inseamna suspendat din functie?tie ti se pare ca e acelasi lucru cu destituit?mai rasfirati , pesedei si penelei !

   0

 5. #15

  In Iași, fostă capitală, în spatele sediului PNL locuiesc boschetari, când treci pe langa sediul partidului te lovește un miros îngrozitor, cred că mirosul e de la cerșetori nu de la politicienii PNL …

  0

 6. In statele care au reusit sa controleze coruptia, asa se procedeaza in mod curent. Un ministru care este chiar si suspectat isi da demisia.

  TOATE tarile civilizate.

  Ii drept, nu-i drept? Aparent, asa trebuie facut daca vrei ca ei sa te serveasca pe tine, cetateanul.

  Daca voi credeti ca veti imblanzi PSDeul dandu-i si mai mare libertate decat in Belgia, Olanda, Franta, SUA< Germania, Cehia, Slovenia… si chiar si Romania pana acum…

  Io as dori sa va faceti o tara separata, sa luati PSD/PNL acolo si sa faceti experimentul numai pe voi. Sa va stoarca dupa aia in picioare ca pe struguri,. Atunci o sa intelegeti atunci de ce unele lucruri au fost facute intr-un anume fel.

  Valabil si pentru stangistii care nu inteleg de ce exista granite.

  0

 7. foarte simplu. Sa ii dea afara daca sunt complet contra ideologiei partidului.

  0

 8. PNL este impotriva, pozitia publica oficiala.

  0

Citește și...

Articol scris de Major Tom, care s-a mutat odată pe Jupiter, pentru că i-a plăcut mai mult gravitația de acolo. Tigăile jos, fetelor. Știm că nu sunteți ITste și că aveți o minte genială. Ideea din spatele titlului este alta. N-am cum explica bărbaților computația cuantică fără a explica fizica cuantică. Cum să […]

M-am gândit de multe ori că prin poveștile mele s-ar putea să aduc serioase deservicii bărbaților fiindcă din toate rezultă cum că bărbații ar avea doar 3 nevoi de bază: somnul, mâncarea și sexul. Nu prea am cum să ascund asta pentru că așa e. 24 de ore din 24, bărbații își consumă […]