Seriozitatea s-a mutat la „tara”

De Marius Tudor

Stiu, nu v-am mai scris demult. Arhi cu mici junghiuri made in Romania, eu cu ceva plimbari.

Am asteptat ani buni ca „performantele” fotbalului nostru caragialian sa depaseasca granitele capitalei. Incet, dar sigur, evolutia oarecum normala a fotbalului estic, nu mai defineste cuvantul „performanta” legat de capitale comuniste.

Dinamo Minsk a disparut lent, la fel Donetsk-ul a luat fata Kiev-ului, Moscova nu mai da la pedale la fel cum o face Sankt Petersburgul istoric. Bucurestiul incepe si el sa faca transfer de glorie pe la „sate”. Investitiile plus aviditatea de rezultate, au facut din Cluj, Urziceni sau Vaslui mici puncte de referinta pe harta UEFA.

Ma bucura tare mult egalurile, cu gust de Europa, reusite in seara asta de Unirea si FC Vaslui. Sunt dinamovist, si ma bucur si mai mult pentru ca Borcea (un exemplu reusit al proastei administrari de club de fotbal) azi roade unghii si da de pamant cu singurele doua carti pe care le are in biblioteca. N-as fi vrut sa le dau numele, dar sunt ilare: „Povesti nemuritoare” de Petre Ispirescu si „Asul de pica”, lucrare ce este de fapt un scenariu al lui Milos Forman.

La „tara” nu-s cluburi de noapte, la „tara” nu-s dame de companie, „la tara” nu-s bauturi fine si trabucuri aromate. Seriozitatea fotbalului romanesc s-a mutat la „tara”.

P.S.: Am si un mic concurs pentru blogeri si comentatori pe blogul meu. Premii de vreo 400 $.

8 comentarii

 1. Borcea inca se pregateste de sampions league :)

  0

 2. #2

  Si acum ce vrei ? sa-ti dau dreptate?ca bloger consderi ca ai ceva de spus?… bai , voi sunteti un fel de otv, considerati ca un laptop si o concxscciune la net va face formatori de opinie… care e diferenta intre un laptop si o garzonera?

  0

 3. stii ce masini au jucatorii de la cfr cluj? chevrolet kalos majoritatea… si alea date cadou de paskani. doar fabiani a avut audi tt si mai sunt vreo 2-3 cu alte masini. asta spune multe despre modestia lor.

  0

 4. Bucurestiul este plin de fitze si bashini frumos mirositoare :) dar ne place asa.

  0

 5. jaizje: Amin!

  0

 6. @jaizje: :)) esti haios intr-un sens cam naspa pt tine

  0

 7. te-ai dus sa culegi via, sa faci vin , nu??

  0

 8. Nu ma ca in Cluj no fi cluburi de fite

  Dame de companie is si in Cucuieti din Deal

  Aberezi amice …. aberezi

  Pe mine nu mabucura pt ca o echipa ca Vaslui sau Urziceni tot echipe comunale raman cu 10k spectatori asta cand joaca cu Steaua

  oricum mi se rupe forbal romanesc = Steaua nationala sa se duca drac restu mi se rupe ..

  0

Citește și...

E plin internetul de meme și reproșuri despre cât de nasol e la arabi și cum femeile nu au drepturi și despre cum această sălbăticie trebuie eradicată etc. Totodată, aceste memeuri sunt făcute de pe o terasă de la Burj Al Arab, cu o cafeluță tradițională și narghileaua în dinți. Eventual ne revoltăm […]

Vorbeam acum ceva vreme cu un prieten care îmi spunea că îi place să-și țină femeile geloase, ca să nu se plictisească. Recent, domnul meu suflet pereche spunea că n-a fost niciodată gelos și că nu există absolut nimeni și nimic care să justifice sentimentul ăsta. Nu suntem stăpâni pe sufletul celor pe […]

Un montaj de asemenea anvergură, mai rar. Băiatul care face chestiile astea pe jandarmemeria își irosește viața aiurea dacă nu trăiește din editare video pentru comedii, pentru că, domnilor, e inuman ce se întâmplă.