Sfântul Efrem cel nou și calculatoarele

Sunt exagerat de curios, chestia asta e pe bune? Adică, prin pe bune înțeleg că povestirea e spusă pe un ton serios, la consfătuirile băieților care achiesează la povești de astea. Pentru că aș râde cu intensitate maximă, să aud în biserică rugăciunea pentru spart parole sau pentru vindecat blue screenul.

Later update: il avem si pe sfantul Nectarie http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/marturii/sfantul-nectarie-ajuta-ca-penalizarea-de-la-banca-sa-fie-achitata

Cartea - Viata, aratarile, minunile, acatistul si paraclisul Sfantului Efrem cel Nou

Sfântul Efrem cel Nou a deblocat programe informatice și a reparat fișiere corupte

Astfel, și-a salvat întreaga zi de muncă și s-a convins încă o dată de marea putere făcătoare de minuni a MARELUI MUCENIC din Nea Makri, putere care se răsfrânge nu numai asupra bolilor, primejdiilor, proceselor, actelor, ci și asupra calculatoarelor, fișierelor și programelor informatice.

O persoană lucra pe computer într-un fișier mare, de 750 MB; lucrase de dimineață până pe la ora 16:30. La un moment dat a rectificat o greșeală din fișier, dar, în acel moment, programul a afișat „internal error: bad record index”, după care s-a închis automat. A încercat de mai multe ori să redeschidă fișierul, dar în zadar: nu a reușit. Întrucât se mai confruntase cu această eroare și altă dată, știa că remedierea coruperii fișierului nu putea fi soluționată.

De fiecare dată, programul deschidea fișierul în aceeași secțiune, se bloca, iar apoi se închidea imediat. În această situație nu exista decât o singură soluție: să revină la etapa în care fișierul se afla dimineață (fișierul fusese salvat pe un disc extern). Dar în această variantă, ar fi pierdut o zi întreagă de muncă.

Această persoană și-a adus aminte că Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri l-a mai ajutat o dată tot într-o problema informatică (diferită de aceasta), care părea tot așa, fără ieșire. Așadar, s-a rugat și acum Sfântului Efrem cel Nou și a făcut de trei ori Semnul Sfintei Cruci peste computer.

Spre marea sa uimire, nu numai că a reușit să deschidă fișierul, ci a putut să șteargă integral secțiunea coruptă. Astfel, și-a salvat întreaga zi de muncă și s-a convins încă o dată de marea putere făcătoare de minuni a MARELUI MUCENIC din Nea Makri, putere care se răsfrânge nu numai asupra bolilor, primejdiilor, proceselor, actelor, ci și asupra calculatoarelor, fișierelor și programelor informatice.

(Viața, arătările, minunile, acatistul și paraclisul Sfântului Efrem cel Nou, Grabnicul Ajutător și Marele Făcător de minuni”, Editura Sophia, București, 2008)

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

26 comentarii

 1. #1

  Asta era un fel de tech tupport? 3 cruci peste pc =ticket?

 2. #3

  Daca e pe bune, o sa confirme mamaie.
  Ca ea asculta trinitas si povestile astea ajung acolo de obicei. :)))

 3. #4

  Bre Arhi nici nu stii ce ai facut:(((
  Ma duc sa ma apuc de un CV european si sa ma inscriu la o facultate cu profil euro agrar ca in IT nu mai am ce face de amu….

 4. Bag picioarele, cum n-am stiut sa ma rog la sfantul asta cand mi-a crapat hardu’?

 5. #6

  lol, Sf. Efrem, cel care iti salveaza porn-ul corupt de pe hard disk (750 MB ce poate sa fie?)

  • #7

   PS: ce ai scris mai sus pare mai degraba copy-paste de pe Times New Roman, vezi daca Eftimie e printre autorii cartii

 6. #8

  Oameni plictisiti 🙂 Tot un fel de TNR, doar ca la alt nivel, Corban style.

 7. bai, ce rau imi pare ca n-am stiut de rugaciunea asta cand am luat un nenorocit de virus care mi-a criptat pornachele preferat…. poate ma ajuta Sfantu Nea cel Nou.

  • #12

   asta e tare, tare de tot. Autoarea „marturiei”este o doamna care lucreaza la Radio Romania.. mindfuck

 8. #13

  cacat….nu puteai sa pui asta acum cateva luni cand m-am capatuit cu BitCrypt?!?!?!

  si apropo…daca ma rog acum si fac semnul crucii…..imi decripteaza fisierele sau imi face un portofel virtual cu 0.4 bitcoin in el!?!?..sa stiu naibii la ce sa ma astept

 9. #14

  eu in loc de firewall am waterwall de agheasma.
  Pui agheazma intr-un pet prin care treci cablul de net.
  La wireless e un pic mai complicat ca trebuie sa iti instalezi atomizatoare prin casa sa imprastie agheasma uniform in aer.

  • #15

   Daca zdrobesti niste ustoroi in ageazma aia nu protejeaza si de vampiri?

  • #16

   pfff…cine crede in superstitii d-astea cu vampiri?

 10. La patriarhie cica dai acatist peste 200 de lei si te rogi 7 zile iti face upgrade la procesor, de la dual core la I3. Cica tre’ sa fii duhovnic pentru I7 :))

 11. #18

  inspre mea prea mare ….splina sa va adunati!
  amin!

 12. #19

  e posibil sa fie adevarat. Vlad Petreanu a pomenit si el de acest mare sfant.http://www.petreanu.ro/2014/02/19/o-sihastrie-cu-multe-like-uri/.

 13. #20

  Si in acelasi context…
  http://i.imgur.com/F4uJbtZ.jpg

 14. #21

  daca fac semnul crucii peste numarul de cont sunt ceva sanse sa ma ajute si pe mine cu mutarea virgulei mai la dreapta?

 15. #22

  ma las de facultate, de acum stiu cum sa rezolv erorile

 16. #23

  Repara si telefoane?

  • #24

   E autorizat apple. Daca il rogi face si jailbreak, decodare si resoftare.

   Am auzit ca pe android nu se baga de cand au lansat astia cyanogen, cica e lucrarea dracului acolo

 17. #25

  sa ma foota renii….

 18. Customer support in the cloud…