Hoții de telefoane sunt o specialitate distinctă între panacotari. Dacă la portofele e suficientă orice limonadă începătoare, la telefoane sunt vârfurile de gamă iar la găștile mari, ei sunt cei protejați la căderi în beciul poliției, existând săgeți desemnate să se predea în locul lor și să preia pedeapsa, contra unei recompense. Pentru simplul motiv că telefoanele sunt o marfă scumpă, rapidă și ușor vandabilă. Pentru hoți, telefoanele sunt aur, doar că mult mai ușor de procurat.

Uitați-vă la film, cât de ușor o face. 100%, cu cea mai mare siguranță, tipa a vorbit la telefon, așa cum fac toate tipele care ies să își plimbe copiii în căruț și vorbesc până fac cancer auricular, ca să nu cumva să se plictisească cu copilul, după care a pus telefonul cât mai la vedere, ca să poată să îl butoneze liniștită.

Nu vorbiți la telefon pe stradă cât mai lăbărțați posibil, cu coatele la 90 de grade, arătând că sunteți preocupați de convorbire și cât de importantă este ea. În jumătate de secundă telefonul e smuls din mână și, până să ajungă informația la creier, deja hoțul e la 10 metri depărtare.

Nu vă bazați pe condițiile exterioare și pe numărul de oameni din jur. Dacă strada e goală, până realizați că v-a fost furat telefonul de la ureche și, în ipoteza că puteți, până începeți să alergați după hoț, el deja e departe. Iar în aglomerație sunt întotdeauna minim doi, dar de preferat 3, iar telefonul va fi plasat în secunda următoare altcuiva, care va face 3-4 pași și îl va da altuia și cam gata, nu mai există nici măcar infracțiunea, nu ai cum să probezi, fără camere video și martori EXTREM de siguri pe ei, infracțiunea.

Nu vă lăsați telefonul în rucsacul pe care îl țineți în spate, indiferent cât de sigur ați crede că e pus. Dacă nu e pus într-un buzunar dedicat, în partea lipită de spate, în 99% din cazuri e pus jos, pe fundul rucsacului. Hoții de buzunare au lame de bisturiu care taie orice material de gen fără să simțiți. Gândiți-vă că sunt extrem de atenți și că își supraveghează victimele înainte. Ei știu unde vă puneți telefonul, durează 2 secunde și o îmbrâncire scurtă, urmată de un Mă scuzați politicos și tot ce e pe fundul rucsacului e deja în alte buzunare.

Dacă aveți copil mic, cu căruț, nu vă bazați nicio secundă pe empatia hoților și pe faptul că nu se vor atinge de voi sau de căruț pentru că sunteți mame și, nu-i așa, nimeni nu ar face rău unui bebeluș. Căruț smuls din mână brusc, luat tot din buzunarul aflat între mânere, dispărut rapid. Hoților nu le pasă că sunteți văduvă, în doliu, mamă cu copil bolnav, bătrân șontâcăitor sau altceva. Scopul lor este să își ia ținta și atât, nici măcar nu existați ca om în ochii lor.

Dacă stați la masă în mall, nu vă mai lăsați telefoanele pe marginea mesei, elegant, #câtdecât. E cel mai ușor loc de unde se poate fura un telefon, rapid. Dacă mallul e locul de promenadă al băieților muncitori, ei știu unde sunt camerele și cum să le evite și cum să blocheze vederea de sus către una din mese.

ȘTIU că vi se par de necrezut chestiile astea, dar ele se întâmplă, zi de zi, de foarte multe ori. Altfel oamenii ăștia nu ar avea din ce să trăiască și nu cred că ați văzut vreunul mort de foame, la Unirea, cu o pancartă de gât Panacotar, caut de muncă. Multe din victime sunt copii, femei, oameni de la țară cărora le e frică/jenă/silă să meargă la poliție Mare lucru, dă-l în mă-sa, că era o vechitură ieftină, îmi pare rău de pozele de la mare.

După care le vedeți pe OLX, Vând Telefon în perfectă stare, nu mai am încărcător/Nu am încărcător original și cutia, am factura de pe amazon/ebay.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.