Shamima Begum si drepturile omului

În UK a fost, zilele trecute, un val masiv de isterie națională datorită unei doamne numite Shamima Begum. Doamna Begum, actualmente de 19 ani, a plecat, la 15 ani, din UK, cu surle și trâmbițe, să se alăture ISIS și să își ofere vaginul primitor luptătorilor statului islamic care au nevoie de rejuvenări cu sânge tânăr și în alte părți decât pe mâini.

Timpul a trecut, Shamima a crescut, a fătat 2 puiuți de islamist care, din cauze nefericite, au plecat la sânul lui Allah, să se desfete, fiecare, cu câte 49 de virgine. În paranteză fie spus, multe virgine mor în Islam, de sunt atâtea disponibile pentru fiecare drept credincios care dă colțul cu credința în suflet și nisip între dinți.

Problema Shamimei a apărut când domnii cărora li s-a alăturat au cam pierdut războiul lor drept și sfânt și, probabil, nu mai avea cine să îi protejeze păsărica drept credincioasă și degrab înfulecătoare de penis musulman. Și i-a venit ideea mare: Bă mates, să știți că eu sunt cetățean englez, nu am făcut nimic rău, mă întorc acasă.

ASta, dar și alte declarații cum că nu regretă nimic din ce a făcut, lupta celor de la ISIS este dreaptă și bună, atentatul de la Manchester a fost justificat, decapitările erau ok și tot felul de alte idioțenii, spuse cu aroganță și netulburată de nimic.

Normal, nimeni din UK nu voia să o primească înapoi, logic, nu ai cum să primești o viperă la sân de bunăvoie și nesilită de nimeni, mai ales că ei au o lege dată recent care, pe scurt, îi îndreptățește să îi ucidă pe toți cetățenii englezi care au luptat pentru teroriști.

Sincer, stăteam și mă enervam ca la Dragnea. Nimeni nu avea ce să îi facă, legal nu îi puteau retrage cetățenia, pentru că nu poți lăsa un cetățean apatrid. Nu știu cum e în UK legea, dar în românia, dacă ești născut român, nu ți se poate retrage cetățenia sub nicio formă.

Doar că, iată, distinsa puitoare de teroriști avea și cetățenie Bangladeșiană. Și cam aia a fost. Cetățenia retrasă, dacă pune piciorul în UK, va fi arestată. Bine, problema în UK este că are dreptul la apel, apel finanțat tot de către stat și tot felul de tertipuri avocățești, asemănătoare cu cele din state.

Dar, pe moment, s-a dat un exemplu.
Bine, știu că nu interesează pe nimeni subiectul, așa cum nu interesează pe nimeni ce face mizerabilul ăla de Erdogan în Turcia. Doar că mi s-a părut un subiect bun de exemplu pentru fermitatea unui stat.

51 comentarii

 1. #1

  Arhi scoate notificarile astea. Nu cadea in capcana asta. Sunt super enervante si e very wrong pentru perceptie.

  0

 2. #6

  Și romanii sunt fermi. Una două bagă ai noștri ougîul și se schimbă schimbarea

  0

 3. #7

  Salut! Din ce am citit, problema e și la nemți, francezi și alte nații ale UE, tocmai pentru că, legal, persoanele respective sunt cetățeni ai statelor enumerate și statele civilizate își protejează toți cetățenii.
  https://m.dw.com/ro/lupt%C4%83torii-isis-un-subiect-dificil-pentru-berlin/a-47574705

  0

 4. #8

  „mai ales că ei au o lege dată recent care, pe scurt, îi îndreptățește să îi ucidă pe toți cetățenii englezi care au luptat pentru teroriști.”
  „Ucida” sau „aresteze”? Un link ceva? Nu de alta, dar englezii n-au facut lucrurile astea atat de „pe fata” nici in situatii mai critice (https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Bulbasket). Dau exemplul asta pentru ca, gurile rele spun ca dupa razboi, multi dintre germanii implicati ba au cazut pe scari, ba s-au inecat, ba n-au vrut sa manince ciuperci si…

  0

 5. #10

  Eram curios cum o rezolva. Era prea idiotic sa o primeasca ca pe un cetatean obisnuit care a fost plecat cu putina treaba.

  Intre timp la noi se face treaba buna:
  „Mihai Tudose: Dragnea nu va da OUG pe amnistie pentru că atunci nu mai este util celor care o vor. El s-a scăpat cu completurile de 5 și cu OUG privind Legile Justiției și cu altele.”

  0

 6. #11

  Mi se pare exagerata si nedreapta decizia autoritatilor din UK la adresa fetei. De ce sa ii ia cetatenia cand ii poate lua organele?

  0

 7. Ref la Erdogan… stii care e faza? La puciul din 2016, poporul a iesit si i a infrant pe pucisti pentru Erdogan. Dragnea a cheltuit peste 10 mil de euro sa adune amarati la asa zisul congres.
  Daca turcilor le place cum ii conduce Erdogan, foarte bine. E normal sa ai atitudinea : ori cu mine, ori impotriva mea din moment ce poporul te sustine intr o majoritate covarsitoare. Cum a iesit poporul roman la revolutie impotriva lui Ceausescu, turcii au iesit sa l scape pe Erdogan de glont.

  0

  • #14
   Arhi

   fugi repede cu puciul si poporul tau, a fost evidenta inscenarea de la inceput.

  • #15

   Faza cu Turcia e mai complicată; nu a fost vreo democrație nici înainte, nu e cazul nici acum. Dar, nici nu cred că li s-ar potrivi foarte bine acest sistem, cel puțin nu acum.
   Pe de altă parte, ar fi frumos să arate România ca Turcia, cel puțin la infrastructură.

   0

  • #16
   Arhi

   turcia dupa atatürk a fost democratie. erdogan a transformat-o in gradinita lui, bazandu-se pe indobitocirea taranilor.

  • #17

   Culmea este ca, in Turcia fondata de Ataturk, armata isi avea rolul ei democratic, in calitate de institutie laica. Iar Erdogan exact asta a facut, a destructurat armata.

   0

  • #18

   Puci cu cadeți semi-înarmați și ăla care în plină acțiune zbura nestingherit deasupra Turciei ca ultimul cretin.
   De la Iugoslavia încoace îmi pare cel mai rău de Serbia vaduvita de Kosovo și Turcia, o țară foarte aproape de Occident ca mentalitate pusă pe butuci în 2,5 ani cât Ro în 10. Se îndreaptă cu repeziciune către o dictatură teocratică și dacă se duc și ei nu cred că mai are cineva vreo pretenție de la orice altă țară islamică.

   0

  • #19

   @anukoi: democratia, sau lipsa ei are si ea anumite grade de dezirabilitate si functionalitate. Da, ai dreptate prea multa nu a fost nici inainte (vezi tratamentul kurzilor si a revoltelor studentesti), dar aia era tocmai din cauza ‘democrartiei’ existente care ii lasa pe islamisti in continuare sa fie reprezentati in parlament, sa aiba putere politica si sa faca legi, cita vreme nu incercau sa conteste puterea laica sau sa incerce sa introduca religia in guvern. Si pentru ca, ca si aproape orice tara, majoritatea votantilor este formata din oameni neinformati, ne-educati si traditionalisti, partidele traditionaliste islamice au avut intotdeauna majoritatea. In mod ne-democratic, ‘Armata dupa Ataturk’ a fost garantul acestei separari.

   Sa pui egalitate intre perioada post-Ataturk si Erdogan arata ca esti un cretin patentat, probabil simpatizant PSD. Ataturk a gasit o metoda prin care sa transforme un imperiu islamic intr-o societate laica. Armata era doar un garant al acestei puteri si Ataturk era iubit pina si de adolescenti la zeci de ani dupa ce a murit.
   Pina la puci, cu toti votantii traditionalisti/islamisti care aduceau partidele similare la putere de multi ani, nimeni nu indraznea sa readuca religia in politica.
   Criminalul de Erdogan a gindit un plan care a functionat si a distrus complet mostenirea progresista a lui Ataturk. Acum armata e sub controlul islamistilor. Enjoy!

   0

 8. #20

  Cum să-i retragă cetățenia?! Mâine-poimâine se trezesc să-i scoată apatrizi și pe alții. Să o primească înapoi, să o judece și să cugete adânc la cum au lăsat să puruleze islamismul în buricul Albionului.

  #magnacarta

  0

 9. #21

  Nu are nicio cetățenie in Bangladesh, părinții ei sunt originari de acolo și UK consideră că ea „ar putea” să devină cetățean acolo. Multe presupuneri.
  Tipa e o cretina și o imbecilă, totuși nu ar trebui uitat că a plecat cand era copil, la o vârstă când e ușor să fi manipulat de alți cretini și mai mari. Daca te uiți și că gigelul care nu o vrea inapoi are mari intenții și visuri politice, situația e ceva mai nuanțată.

  Otherwise, niciun stat nu are voie sa lase un cetățean „stateless”. De aia de obicei când vezi gigei care au pierdut o cetățenie, au două la bază.

  0

  • #22

   Era copil cand a plecat acolo, dar in ultimii ani a fost reeducata in spiritul ISIS. Peste ceva timp isi poate pune o vesta plina de explozibil si sa se detoneze intr-o zona aglomerata, sau isi va trimite copilul sa se cace la usa prim ministrului.
   Eu propun sa i se bage de 5 ori pe zi cate un ardei iute in cur, sa ii dea cu untura de porc pe la gingii si in fiecare an sa i se recolteze cate un organ pentru a fi transplantat cuiva care are nevoie.

   0

  • #23
   Arhi

   si sex, mult sex, ca doar a plecat sa fie puitoare silamista

  • #24

   Sex cu preoti catolici. Si sa faca terapie cu ingeri ca sa i se curete sufletul.

   0

  • Toți am fost putini naivi la vârsta aia , dar in perioada când a plecat ea, decapitarile la jurnaliști , oameni vâre s-au dus sa ajute pe acolo erau foarte populare. Deci dacă copil fiind nu realizezi ca tăiat capu =rău scuza ca era copilă inocenta nu mai stă.

   Plus furtul de banii de la mă-sa, plus a pașaportul cu care a călătorit era a lui sora sa. Toate astea adunata sunt descriere unei inocente la 15 ani?

   0

 10. #26

  Să se dea decât 49 să ajungă și la ultimii din fund?

  Cumva legat de asta, cică au închis recent nuș’ce grădiniță de prin Germania unde programa oficială era prea plictisitoare și copiii adaptau poveștile clasice cu subiecte de genul ”cum să-i tăiem căpșorul infidelei Heidi?”.

  0

 11. #28

  mi-am mai scris ideea asta pe undeva si stiu ca o sa-mi iau o groaza de muie pt comentariul asta, dar hai totusi sa facem un mic exercitiu de imaginatie si sa privim intai fondul si apoi particularilatile astea, si sa incercam sa ne punem si in locul astora. Facem abstractie de componenta religioasa. Esti in Siria/Irak 2010, sub Basaar sau Saddam (da, niste Dragnea mai sadici) dar ai o viata relativ decenta, familie fericita, 3 copii care se duc zilnic la scoala, sotia ti-e asistenta si lucra la spitalul din comunitate, tu ai o afacere cu covoare, care te tine pe linia de plutire, iar tara (un hub geostrategic) sta pe o groaza de resurse naturale, dupa care toata planeta sta cu ochii ca pe butelie. in prima zi, buf vine americanul sub pretextul ca instaureaza democratia, da o bomba peste scoala unde-ti invata copii si primesti dupa 2 zile o sacosa cu ce-a mai ramas din ei. dupa o luna nevasta-ta mierleste intr-un friendly fire al englezilor, ca aveau ei suspiciuni ca in spitalul unde lucra se ascund niste ISIS. dupa alte 2 luni, vine francezul si-ti mai caca si el niste rachete in cladirea unde-ti vinzi presurile, ca au ei niste informatii sigure, gen. si astea sunt exemple de cazuri reale. mii! de oameni care au pierdut tot in cateva saptamani pe mana coalitiei pluii. hai sa fim sinceri cu noi inainte sa-i judecam pe altii. noi, voi, ce am face? cand in 6 luni nu mai ai nimic din viata si ti-ai vazut munca, familia facuta bucati, la propriu, chipurile victime colaterale in numele democratiei (wink wink) Da, e tragic ca mor oameni nevinovati, aiurea, din tabara noastra, da repet, voi/noi in locul lor ce am face daca vine maine americanul, englezul sau francezul si face acelasi lucru pe care ei il fac amaratilor alora? CE?! plangere la CEDO, nu?

  0

  • #29

   noi suntem crestini si am aplica ce am invatat din pilda lui Iov. Bine, nu la acelasi nivel ca pilda lui Onan, dar na, pe acolo. *

   0

  • #30

   Bun. Si legatura cu ce este descris in articol este…????

   0

  • #31
   Arhi

   singura problema pe care o vad e ca shamima e din bangladesh, nu are nicio treaba cu problema s-a dus sa fie curva de bunavoie, intr-o tara cu care nu are nicio legătură. in rest, vorba lui genghis

  • #32

   Nu esti bun de avocatul diavolului.
   Ce povestesti tu acolo nu s-a intamplat in 3 zile.
   Americanii nu dau cu rachete la primul semn de adversitate (desi ar trebui, uneori). Stii cat a trecut de la izbucnirea războiului civil pana la actiunile miltare directe ale US sau ale aliatilor? Google e prietenul tau.

   0

  • #33

   Vin și eu cu un contra-exemplu: sa zicem ca e un stat care face nasoale și toată lumea se așteaptă ca jandarmul lumii Aka marele licurici sa intervină.
   Dacă intervine, iese nașpa ca în cazul imaginat mai sus.
   Dacă NU intervine, iarasi e nașpa, pai cum, genocid, drepturile omului, etc.
   Încerc sa ma pun și în locul americanului. Oricum ai da-o nu iese bine moraliceste.
   Concluzia e ca nevinovații suferă cel mai mult în oricare dintre scenarii.

   0

  • #34

   Legătura cu articolul este ca unii oameni pot avea niște convingeri (sănătoase ori ba) sau justificări pentru rahaturile pe care le fac in viața. Cu atât mai mult cu cat susnumita, citesc ca avea 15 ani când a luat decizia asta cretina de a copula cu Isis, etate la care nu luam nici noi cele mai înțelepte decizii. per ansamblu, personal, eu n-as stigmatiza-o cu atât patos.

   0

  • #35
   Arhi

   1. in continuarre nu vad legătura.
   2. oamenii pot avea decizii, dar si ceilalti oameni pot avea decizii bazate si ca direct efect ale deciziilor respective.
   3. la 15 ani avea destula maturitate sa caute pula in siria, dar nu destula sa discearna…ok, dar acum, la 19, are suficienta maturitate cand declara ca decapitarile sunt justificate iar atacul de la manchester a fost un raspuns normal?

  • Baiu’ e că țara unde ai o viață relativ decentă și ai tu prăvălie de covoare, nu face abstracție de „componenta religioasă” și ceea ce în termeni tehnici se numește „constituție” e bazat pe o chestie numită „Coran” și pe câteva cutume pe care le vom numi „tradiție” (insert peșcheș sau alte dume) .

   De aici la o societate dominată de nepoți și veri și familii cu sute de membri, la amărâți care nu produc și nu câștigă, cu o pătură de mijloc unde ești tu și familia și prăvălia ta de covoare, nu i decât un pas.

   Mno, ăla de sub tine, să-i zicem Abdul, o ia razna și ascultă de popă, se radicalizeaza și dă cu vesta. Fiindcă … așa i se scoală la popă, care are ceva cu ovreii. Poate popa a mâncat bătaie de la Ițic sau e un dezaxat ca toți popii.

   Tu, cu prăvălia ta de covoare ești victimă colaterală. Nu în numele democrației. În numele lu’ popa care l-a învățat pe Abdul că l așteaptă 70 de proaspături la perdelele cortului din rai. Doar nu te aștepți să fie altfel.

   Așa ca, nu ți da nime’ muje da’ nici tu nu veni cu texte de gen. Greșești prin definiție. Americanu’ nu vine cu bomba doar că i se scoală lui.

   0

  • #37

   bai sere, tu aveai chef sa-ti iei carne, oua, lana, lapte si iti era jena sa te exprimi direct?

   0

  • Sere.. Tu esti un pularau din siria. Ai o nevasta, niste copii, o afacere cu covoare si te rogi la jebus

   Vine o pizda din uk din parinti bangladezieni care zice ca e normal ca nevastă-ta sa moara decapitata ca e infidela, pentru ca americanii ti-au bombardat vecinu

   Am uitat ceva?

   0

  • #39

   ai uitat partea in care rachetele alea americane/engleze/franceze vin ca RASPUNS la muulte agresiuni mult mai grave si cu mult mai multe victime, sponsorizate exact de tara in care locuiesti si pe al carui conducator il venerezi.

   0

 12. #40

  eu nu pricep
  te mira?
  uita-te putin la ea cum arata si cum o cheama, ce origini are
  mai drevreme sau mai tarziu tot s-ar fi radicalizat

  0

 13. #43

  >În paranteză fie spus, multe virgine mor în Islam, de sunt atâtea disponibile pentru fiecare drept credincios care dă colțul cu credința în suflet și nisip între dinți.

  De fapt sunt virgini, nu virgine. Surprise buttsex

  0

 14. Se vede ca nu ai citit Al-Qu’ran! Cele 72 de virgine sunt un fel de hibrizi sau un fel de sex-dolls dar care misca precum un om. (Daca imi aduc bine aminte …. era in Hadithuri chestiunea.)

  Mai bune mana pe o carte, ca degeaba esti tatar!

  0

  • #45
   Arhi

   my bad:)

  • #46

   Adica vrei sa spui ca astia se detoneaza ca sa ajunga in rai sa faca sex cu gonflabile??!!??

   0

  • Virginele sunt ființe care arată a oameni, se comportă precum oamenii și toate cele … dar ele nu există, nu au un EU al lor.

   Pe lângă virgine, vei avea și soțiile din viața asta.

   0

  • #49
   Nea Ilie de la Sculărie

   Plus că mie mi se par un pic cam trase de păr – ca să folosesc un eufemism întâlnit tot pe-aici.

   0

 15. #50

  Paranteza de la inceput ca sa nu fiu inteleasa gresit: si eu cred ca demoazelele astea de au plecat sa puiasca cu psihopatii in Siria ar trebui sa fie lasate sa isi traiasca in totalitate visul, in Siria sau in ce tabara de refugiati doresc. Unul dintre motive este ca sa inteleaga toata lumea ca actiunile au consecinte si sa previna pe cat posibil alte tampe sa creada ca pot incerca ca daca dau de rahat they can always just run back inapoi in societatea civilizata impotriva careia voiau sa lupte cand au plecat. Al doilea motiv este ca, ca orice roman autentic si eu am partea mea de tinfoil love pt teorii are conspiratiei si pe bune daca nu mi se pare suspecte fazele astea cu tampitici cetatean al unei tari occidentale care este adusa in Siria, indoctrinata bine, si apoi trimisa inapoi in tara de origine cu copil de Isis terrorist la purtator…I mean…stiu ca probabil imi vibreaza folia de aluminiu pe cap dar cumva suna a calul troian.

  Acestea fiind spuse intre cele doua cazuri, madam Shamina si americanca asta e o diferenta semnificativa. In timp ce americanca macar pretinde de fatada sau nu ca e plina de regret si ca apreciaza acum tara din care a plecat si avantajele civilizatiei, domnisorica britanica declara cu sfidare ca nu regreta ca a plecat, regreta practic doar ca au pierdut teroristii si s-au inrautatit conditiile ei de viata. Macar pentru ca e atat de putintica la caputz ca nici macar atat instinct de supravietuire nu are sa puna o fatada care sa o avantajeze, britanicii ar face bine sa o lase sa isi duca misiunea sfanta la capat.

  Si asta cu of avea 15 ani nu stia ce face, sorry, nu tine. Toti am avut 15 ani si totusi oricat de dementi eram stiam ca nu e ok sa casapesti oameni. E plin internetul si tv-ul de descrieri are alora si actiunilor lor. Stia exact in ce se baga, a crezut ca e romantic si sexy sa fii nevasta de terorist. Enjoy the adventure.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Una din ocupațiile favorite ale celor de peste 35-40 de ani este să râdă de educația, școala celor mai tineri decât ei și cum Pe vremea lor se făcea școală. Asta vorbind oameni care nu au prins note în clasa 1, ci doar FB-uri. Băi, școala de pe vremea noastră a fost un […]

Ieri m-a pus Luna sa cumpar hartie igienica. Mai aveam nevoie de niste apa, hai sa comand de la Bringo. Doar ca m-am pierdut in aplicatie, uitandu-ma dupa diverse, asa ca, la final, am luat apa, ghiudem, babic, salata de peste si inca ceva. Fara hartie. Plin de nervi, dupa ce ajunge curierul […]

Citeam despre mizeria asta și nu îmi vine să cred nici acum. Hai, înțeleg de la o persoană needucată, de la o familie din fundul lumii, unde pumnul și bâta țin loc și de convingere, și de preludiu. Dar se presupune că un medic are o educație superioară, pe o perioadă extinsă […]