Şi meduzele se sinucid in rromania

Am fost astăzi să îmi plimb familia prin Mamaia, să mai luăm puţin aer curat (ce s-a bucurat tatăl meu că a văzut marea iarna…).

Cu ocazia asta am văzut ceva ce nu am văzut niciodată. O invazie de meduze uriaşe. Meduze de care am văzut doar la TV sau în Finding Nemo (filmul meu preferat).

Am încercat să facem ca în povestea cu fetiţa şi stelele de mare, dar din păcate, erau mult prea multe ca să se vadă ceva. Am aruncat totuşi în apă câteva, nu înainte de a face poza la una, proaspăt adusă la mal, nefiind murdară de nisip.

Am dezbătut toate motivaţiile posibile pentru apariţia acestui val de meduze. Concluzia generală a fost că această criză este atât de mare în rromânia, că până şi meduzele se sinucid.

21 comentarii

 1. Cred ca vroiau sa ia o gura de aer :D

  0

  0

 2. da, era poluarea prea mare. ma uitam la combinatul ala de la navodari, cum scoate fum. geezz..

 3. Poate era emo ?

  0

  0

 4. Râdem noi râdem (că a fost foarte bună poanta lui Pyro) dar parcă nu prea e de râs. Din contră, cred că e îngrijorător.

  0

  0

 5. Si asa in Marea Neagra se imputineaza fauna pe zi ce trece.
  Apropo de desenele animate. „Spirit” l-ai vazut? Cred ca e la fel de tare ca „Finding Nemo”.

  0

  0

 6. In general cand apar meduze la mal e semn ca s-a schimbat directia curentilor in mare si vine vreme rea… poate chiar viscol, in cazul de fata, suntem in decembrie …

  0

  0

 7. offtopic: blogul tau a devenit rusinos ca o fata mare. ba vrea, ba nu vrea!
  si ma oftic!!! :(

  0

  0

 8. oana, vrea vrea, a trebuit intai sa il localizam pe jegosul care facea asta. de-acum va deveni puuuuuuutin mai simplu :D

 9. iti tin pumnii!!! :)

  0

  0

 10. #11

  si mi-i dai inapoi mai incolo?:))

 11. :D

  am vrut sa scriu dar m-am gandit ca esti destul de amarat si-asa!

  :D

  0

  0

 12. Meduzele sunt purtate de curenţi. Nu se aruncă ele pe mal. Cum în ultima vreme s-au înmulţit destul de mult şi au prins nişte curenţi „favorabil” e clar de ce au ajuns pe mal.

  0

  0

 13. Ce are mai …ce numai la japonezi ?
  la noi se sinucid meduzele in masa … :)

  0

  0

 14. In Rromania pana si meduzele sunt emo :)

  0

  0

 15. #16

  meduza de fata – aurelia aurita – numita si meduza de apa rece apare la suprafata atunci cand temperatura aepi ii permite – sub 14 grade celsius.

  Meduzele, la fel ca alte nevertebrate, au un sistem nervos central si acesta le „spune” incotro sa mearga – majoritatea migreaza spre ape mai reci, astfel explicandu-se prezenta lor pe mal, unde e mai frig decat in apa.

  a doua explicatie este oarecum asemanatoare explicatiei pe care o primesti cand intrebi de ce urca delfinii pe mal dupa furtuna. – sistemul nervos central le spune ca acolo e „adancul” si ca acolo trebuie sa se duca, orice ai face tu, de oricate ori ai incerca sa duci un delfin in larg, el se intoarce la mal, pentru ca „GPS-ul” lui s-a stricat din cauza furtunii.

  De multi ani Marea Neagra nu a fost atat de „activa” din punct de vedere al speciilor, daca pana acum un an nu prea vedeai delfini, multi considerand ca poluarea este de vina, cum imi poate mie explica cineva faptul ca am vazut delfini jucandu-se la intrarea in Portul Constanta?, sau in fata Cazinoului ?

  0

  0

 16. sunt de ceva vreme astfel de meduze in marea neagra (le-am vazut cand am mers cu o barca foarte in larg acum cativa ani). numai ca acum au iesit la suprafata, ametite de duhoarea de la combinat. cam trist.

  0

  0

 17. #19

  Cine stie ?Poate erau dezorietnate iarna sau cam obosite.In plus meduzele se lasa ghidate de valuri cel mai adesea,

  0

  0

 18. #20

  Am si eu o intrebare… De ce scrieti Romania cu doi de R??

  0

  0

Citește și...

Din surse extrem de sigure, aseară, la concert, domnul Jovi a fost execrabil și a cântat de mai bine nu cânta, toată lumea a fost fericită când a ieșit de pe scenă și a cântat formația. Acum, sincer, și domnul Bon are o vârstă, destul de venerabilă. La viața lui nu a fost […]

Sursa foto Am citit acest minunat articol, care pune extrem de bine problema. Citiți-l ți voi, după care răspundeți la întrebare. Voi știți ce veți face la vârsta la care oamenii, astăzi, ies la pensie? Realitatea este că, împreună cu bunul meu prieten Paul, noi discutam despre pensie de acum 15 […]