Şi meduzele se sinucid in rromania

Am fost astăzi să îmi plimb familia prin Mamaia, să mai luăm puţin aer curat (ce s-a bucurat tatăl meu că a văzut marea iarna…).

Cu ocazia asta am văzut ceva ce nu am văzut niciodată. O invazie de meduze uriaşe. Meduze de care am văzut doar la TV sau în Finding Nemo (filmul meu preferat).

Am încercat să facem ca în povestea cu fetiţa şi stelele de mare, dar din păcate, erau mult prea multe ca să se vadă ceva. Am aruncat totuşi în apă câteva, nu înainte de a face poza la una, proaspăt adusă la mal, nefiind murdară de nisip.

Am dezbătut toate motivaţiile posibile pentru apariţia acestui val de meduze. Concluzia generală a fost că această criză este atât de mare în rromânia, că până şi meduzele se sinucid.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

21 comentarii

 1. Cred ca vroiau sa ia o gura de aer 😀

  Thumb up 0
 2. da, era poluarea prea mare. ma uitam la combinatul ala de la navodari, cum scoate fum. geezz..

  Thumb up 0
 3. Poate era emo ?

  Thumb up 0
 4. Râdem noi râdem (că a fost foarte bună poanta lui Pyro) dar parcă nu prea e de râs. Din contră, cred că e îngrijorător.

  Thumb up 0
 5. Si asa in Marea Neagra se imputineaza fauna pe zi ce trece.
  Apropo de desenele animate. „Spirit” l-ai vazut? Cred ca e la fel de tare ca „Finding Nemo”.

  Thumb up 0
 6. In general cand apar meduze la mal e semn ca s-a schimbat directia curentilor in mare si vine vreme rea… poate chiar viscol, in cazul de fata, suntem in decembrie …

  Thumb up 0
 7. offtopic: blogul tau a devenit rusinos ca o fata mare. ba vrea, ba nu vrea!
  si ma oftic!!! 🙁

  Thumb up 0
 8. oana, vrea vrea, a trebuit intai sa il localizam pe jegosul care facea asta. de-acum va deveni puuuuuuutin mai simplu 😀

  Thumb up 0
 9. iti tin pumnii!!! 🙂

  Thumb up 0
 10. #11

  si mi-i dai inapoi mai incolo?:))

  Thumb up 0
 11. 😀

  am vrut sa scriu dar m-am gandit ca esti destul de amarat si-asa!

  😀

  Thumb up 0
 12. Meduzele sunt purtate de curenţi. Nu se aruncă ele pe mal. Cum în ultima vreme s-au înmulţit destul de mult şi au prins nişte curenţi „favorabil” e clar de ce au ajuns pe mal.

  Thumb up 0
 13. Ce are mai …ce numai la japonezi ?
  la noi se sinucid meduzele in masa … 🙂

  Thumb up 0
 14. In Rromania pana si meduzele sunt emo 🙂

  Thumb up 0
 15. #16

  meduza de fata – aurelia aurita – numita si meduza de apa rece apare la suprafata atunci cand temperatura aepi ii permite – sub 14 grade celsius.

  Meduzele, la fel ca alte nevertebrate, au un sistem nervos central si acesta le „spune” incotro sa mearga – majoritatea migreaza spre ape mai reci, astfel explicandu-se prezenta lor pe mal, unde e mai frig decat in apa.

  a doua explicatie este oarecum asemanatoare explicatiei pe care o primesti cand intrebi de ce urca delfinii pe mal dupa furtuna. – sistemul nervos central le spune ca acolo e „adancul” si ca acolo trebuie sa se duca, orice ai face tu, de oricate ori ai incerca sa duci un delfin in larg, el se intoarce la mal, pentru ca „GPS-ul” lui s-a stricat din cauza furtunii.

  De multi ani Marea Neagra nu a fost atat de „activa” din punct de vedere al speciilor, daca pana acum un an nu prea vedeai delfini, multi considerand ca poluarea este de vina, cum imi poate mie explica cineva faptul ca am vazut delfini jucandu-se la intrarea in Portul Constanta?, sau in fata Cazinoului ?

  Thumb up 0
 16. sunt de ceva vreme astfel de meduze in marea neagra (le-am vazut cand am mers cu o barca foarte in larg acum cativa ani). numai ca acum au iesit la suprafata, ametite de duhoarea de la combinat. cam trist.

  Thumb up 0
 17. #19

  Cine stie ?Poate erau dezorietnate iarna sau cam obosite.In plus meduzele se lasa ghidate de valuri cel mai adesea,

  Thumb up 0
 18. #20

  Am si eu o intrebare… De ce scrieti Romania cu doi de R??

  Thumb up 0