67 comentarii

 1. @Arhi ai vazut ce a facut un recenzor?Lucra la Ing si sa bagat si recenzor.Dupa ce sa terminat Recensamantul p…i a inceput sa-i sune pe cei pe care i-a recenzat ca sa le ofere pachete de pensii private de la ING.Deci datele noastre sunt in „regula” zic eu

  0

 2. E o tampenie asta cu nu dau CNP-ul. Eu il trec pe fiecare factura pe care o fac pe care o inmanez oricarui Ghita care vine si ia marfa. Asta ce inseamna?

  0

  • nina » dudetto, orice ghita care vine sa ia marfa nu lucreaza in domeniul asta, deci nu il intereseaza

   0

 3. Stai ca nu am priceput. Astia cu recenzarea foloseau gmail ca sa dea informatii mai departe sau cum?

  0

  • Ai văzut cât de dotaţi sunt unele primării de sector din Bucureşti?
   Au adrese de e-mail gen primaria4 (at) gmail.com sau drsmb.sector5 (at) gmail.com, sa nu mai zic de recensamantpm6 (at) yahoo.com…

   Aici sunt taxele voastre…

   0

 4. Hai sa dezbatem, ce poate face un om cu CNP-ul meu? – indiferent de domeniul in care lucreaza si ceea ce urmareste

  0

 5. @Vectorialxp da un search pe g0agle si vezi ce se poate face cu un CNP.

  0

  • #8

   @gaby da un search pe dc++ si vezi ca exista un program numit „Politie Bucuresti”, asa ca poti sa te calmezi. Din pacate, cel putin pentru bucuresteni, CNP-uri sun destul de publice.

   0

 6. #9

  Gaby – Explica-mi si mie ce poti face cu un CNP. Fara misto, dar intelectul meu nu imi permite sa imi dau seama. Pe bune.

  0

 7. #10

  Pentru cei din sectoarele 4,5,6, iata cateva intrebari pe care sunteti indreptatiti sa le puneti in baza legii 677

  1) unde (adica in ce tara, oras si strada) sunt stocate datele mele personale?
  2) Cine (lista cu nume, prenume si adresa, inclusiv administratorii furnizorilor externi) are acces la datele mele personale ?
  3) daca eu va solicit stergerea datelor cu caracter personal, cum imi puteti dovedi ca datele au fost sterse cu adevarat ?
  4) avand furnizori externi (Gmail, Yahoo), cum dovediti respectarea prevederilor legii 677 privind protectia datelor personale ?

  Ca si cetatean esti prins intre ciocan si nicovala:
  – daca nu-l dai, risti amenda
  – daca dai CNP-ul la recensamant, acesta nu este prelucrat conform legii 677 (vezi Gmail, Yahoo)

  Am trimis o solicitare formala la anspdcp-at-dataprotection.ro (nu le merge site-ul momentan) prin care le cer sa incerce sa verifice legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal.

  PS: Creditele anuntului apartin lui Alex, cel ce a publicat link-ul pe http://www.contributors.ro/administratie/update-la-de-ce-este-necesar-cnp-ul-la-recensamant-un-raspuns-pentru-domnul-manolea/#comments.

  0

 8. #11

  @Dorian, ce-ai zice sa te trezesti ca tocmai ai luat un credit de nevoi personale fara sa stii ?

  0

  • #12

   Nu exista asa ceva. CNP-ul nu ajunge pt. asta, nici daca presupunem ca exista un ofiter de credite rau-intentionat. Nu rezolva nimic cu cifrele alea.

   0

  • #13

   gupi, iti dau cnp-ul meu. de curiozitate sa vad ce credit poti face cu el. da daca nu reusesti imi dai valoare creditului?
   ca fapt divers, aveam cont deschis la brd de prin 2004. in timp semnatura mea s-a mai schimbat putin (a aparut o liniuta in plus). recent cand m-am dus la banca sa fac o depunere casiera a observat liniuta aia si a trebuit sa semnez pe kktu ala electronic din nou (dupa niste verificari de buletin si alte intrebari).
   ps1: a fost prima data cand am semnat cu semnatura noua. liniuta aia abia se observa.
   ps2: nu fac doua semnaturi identice.

   deci, cum plm iei tu credit cu cnp-ul? si daca-l iei, chiar crezi ca-l platesc eu?

   0

 9. #14

  Gupi e un procesoman celebru, stim asta. Reptilieni, masoni, treburi.

  0

  • #15

   Dorian, daca stiti asta, asta inseamna ca tu esti cel putin doi, nu ?

   (end of trolling)

   0

 10. #16

  @Dorian, multumesc.
  O precizare insa: nu sunt procesoman, am fost dat in judecata de Urban si mi-am aparat drepturile. Daca pentru tine asta inseamna procesoman, p[oate ar trebui sa revezi definitia (http://dexonline.ro/definitie/procesoman)

  0

  • #17

   gupi » dorian a luat-o pe urmele lui aiurea si si-a dat seama ca are o cariera frumoasa in trolling

   0

 11. #18

  Chiar n-am chef de inca un episod de tip OTV. Have fun, sorry ca m-am bagat. Aveti dreptate, Basescu vrea sa ma gazeze or something. Dupa ce-i cumpara panfoti cu toc Elenei Udrea, din banii vostri.
  Alles gute.

  0

 12. #19

  Bogdan Manolea precizeaa bine pe blog (legi-internet.ro/blogs) faptul ca CNP-ul nu este o informatie secreta.
  ==============
  CNP-ul nu este o data secreta. Insa este o data personala cu caracter special. In legea 677/2001 care priveste prelucrarea datelor persoanale este prevazut in mod expres statul sau juridic in articolul 8

  Art. 8. – (1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă:
  a) persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul; sau
  b) prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziţie legală.
  (2) Autoritatea de supraveghere poate stabili şi alte cazuri în care se poate efectua prelucrarea datelor prevăzute la alin. (1), numai cu condiţia instituirii unor garanţii adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate.
  ================

  Ce garantii poate oferi Primaria sectorului 5 ?

  0

 13. @Dorian, ti-a raspuns altcineva.Se pot face mult mai multe.Se pare ca esti Toma Necredinciosul

  0

  • #21

   Multe ce? Ca pana una alta, tu vorbesti multe, dar nu spui nimic

   0

 14. #22

  Uite un exemplu mai vechi, la care CNP-ul persoanei este unul din factorii ce duc la finalizarea fraudei
  ziare.com/stiri-timisoara/informatii/apartament-vandut-cu-acte-false-533657

  0

 15. #23

  de exemplu pot sa iti fac o polita de asigurare. pe care iau comision. sau pot sa iti fac un card bancar. pe care iarasi iau comision. sau poti sa fii semnatarul diferitor liste de candidaturi, de exemplu. da, s-a mai facut. plus alea cu creditele cu buletinul, desi acum nu prea ai cum, ca nu se mai dau. pe langa asta, pe nimeni nu deranjeaza faptul ca cineva face comert cu datele voastre personale?

  0

  • Si cu ale tale face, stai linistit. Ai blog, ai firma, evident ca le-ai dat cand erai mai mic si mai fraier pe undeva (gen magazine online).

   0

  • #25

   da, domnu arhi, insa CNP-ul asta este stiut deja de un miliard de oameni.
   faptul ca nu il dai la recensamant si obstructionezi, astfel, o actiune importanta nu te fereste de situatia ca unul dintre aia un miliard care deja iti stiu CNP-ul (de la firma de cabluri, bonuri, politie, firma de unde ai luat masina) face o magarie cu el.

   ia zi-mi, te rog, cand ai cumparat masina asta noua, fordul, aia nu cumva ti-au luat CNP-ul?

   0

 16. @Claudiu citeste Sa zicem ca eu, un recenzor, vin la tine
  acasa si te pun sa completezi
  formularul pentru recensamant. Iti iau adresa, numele si CNP-ul, iti multumesc pentru timpul acordat si plec. Pana sa depun formularele la centru, imi fac si eu o copie sau imi notez datele care ma intereseaza. Apoi ma duc la un prieten care lucreaza la un dealer de telefonie mobila si-l pun sa verifice numele respective si sa-mi dea numerele de telefon pe abonament ale celor in cauza. Dupa ce am si aceste numere de telefon, treaba-i simpla. Pentru a reincarca o cartela de telefon de pe abonament cand nu suni de pe telefonul respectiv, suni la relatii cu clientii, te identifici, spui suma si numarul de telefon al cartelei care trebuie incarcate, spui parola si potiincarca acel cont cu pana la 200 deeuro. Ei bine, ce nu stie toata lumea, este cum afli parola. In momentul in care ti-ai facut un abonament parola este formata, la inceput, din ultimele sase cifre ale CNP-ului. O poti schimba cand vrei, bineinteles, dar oare cati dintre voi v-ati schimbat aceasta parola de pe telefon?(sursa visurat)

  0

  • #27

   eu iti recomand sa nu mai crezi tot ce citesti pe net.

   si pe blogul ala in comentarii iti explica clar ca parola e formata din nr de buletin.
   nu mai sunt sigur, dar am impresia ca la serviciul clienti trebuie sa suni de pe nr de pe abonament.

   0

  • #28

   ba da’ toti aveti prieteni la un operator de telefonie mobila?

   0

  • #29

   ai citit si tu o tampenie la visurat pe blog si acu repeti si tu; hai te rog, du-te la operatorul de telefonie mobila si incearca asta, cu cnpu tau :)

   0

  • #30

   asta puteau sa faca si alti minim 20 de oameni care au avut acces la un moment dat la CNP ul tau. inclusiv politistul care iti cere datele daca ii pari dubios. pe langa asta s-a mai explicat ca alta e parola.

   0

  • mai bine faceti un documentar ..o teorie a conspiratiei cu CNPuri

   0

 17. Care-i faza cu autorecenzare.sector5 ? Nu am inteles.

  0

 18. #33

  Omule, CNP-uri se gasesc peste tot. Exista mii de persoane care au acces la baze de date cu cnp, nume, adresa, serie buletin, locuinte, anexe, masini etc. – Primarie, Taxe si Impozite, pensionari etc.

  0

  • … dealeri de telefonie mobilă care au acces la contractul tău de apartament şi copia buletinului, vânzătoarele de bilete la OTL (Oradea Transport Local – nu ştiu dacă e aşa şi în alte oraşe), orice instituţie (de stat sau privată) la care depui copie după buletin…

   0

 19. #35

  aia din poza sunt exact tiparul populetelui care nu-si da CNP-ul la recensamant, ca asa a zis doamna grecu la antena.

  0

 20. ce pot sa facă, pot sa voteze la alegeri de le sar capacele.
  Ultima runda m-am dus accidental la sfârșit când se închidea secția, si am tras cu ochiul pe foi, ca pana te găsesc sa semnezi ca votezi răsfoiesc ceva, erau niște goluri de-ti săreau în ochi, sa vezi minune după, s-a votat cu marja de 100%.

  0

  • Daca cineva vrea CNP-ul tau pentru a vota cu cine trebuie in locul tau, fii sigur ca va face rost de el si fara recensamant. Se pierd probe din dosare penale, d-apoi niste hartii de la evidenta populatiei, n-o sa poata fi copiate? Fii serios..

   0

  • #39

   Vlad » nu e asa. una e sa te apuci sa cauti cnp cu cnp si alta e sa ai liste de-a gata, cu milioane de nume.

   0

 21. pot sa-și facă și partide, trecându-te ca susținător zelos, pai cum puii mei ajung unii prin parlamente când nu a semnat nimeni pentru ei daca nu asa.
  Acum li se da tain pe tava

  0

 22. #41

  Domnilor, nu mai venti cu argumente puterile ca CNP-ul este peste tot.

  Legea 677 n-o fi ea perfecta, dar este e destul de clara: ca sa prelucrezi date personale (inclusiv CNP), trebuie sa iei niste masuri de protejare a datelor si sa aduci garantii pentru asta. Din exemplul prezentat eu, cetatean roman platitor de taxe, sunt foarte suspicios vis-a-vis de modul in care Primaria Sectorului 5 protejeaza datele personale, asa cum ii cere legea.

  PS: exista mii de cetateni care trec zilnic pe rosu sau prin locuri nepermise. Asta nu inseamna ca ce fac ei e legal sau sanatos.

  0

  • #42

   argumentul ca CNP-ul este peste tot si e stupid sa refuzi sa il dai la recensamant nu e pueril, tine de bun simt.
   e justificata si dorinta garantarii securitatii datelor personale.
   insa, revin, din moment ce cacatul ala de CNP este deja stiut de o armata de oameni, refuzul obstructionist de a-l furniza recenzorului te transforma intr-un lake fara judecata proprie, speriat de bombe antenistice.

   0

 23. @Claudiu ca e o tampenie sau nu, asta nu stiu.Poate asta nu se poate face dar in comentariile de mai sus ai vazut si alte exemple.Cate din ele sunt tampenii? :)

  0

  • #44

   toate sunt tampenii; nu am vazut nimic intr-adevar posibil de facut, daca ai un cnp la indemana; explica-mi tu frumos ce poti face cu un cnp; pentru demonstratie vezi linkurile din commentul meu de mai jos, unde gasesti gramezi de cnp-uri.

   0

 24. Tocmai mi-am cautat CNP-ul meu pe guglea si ghici ce: imi apare langa nume, fain frumos, in Monitorul Oficial. Deci e asa de secret si de securizat de e publicat in MO :)).

  0

  • #46

   @Cata: si la mine e la fel; langa nume, langa seria de la CI, langa adresa de acasa. Va lamentati ca niste babe ca CNP, ca CNP. Care erai cu creditu luat la banca: iti dau acu de unde sa iei CNP-uri; ia credite si imbogateste-te; oops, stai, ca nu poti, ca iti trebuie fisa fiscala si copie dupa contractul de munca si adeverinta de la angajator; falsifica-le pe toate astea.
   @Arhi, e de ajuns sa iei arhiva de MO si gasesti gramezi de CNP-uri, la liber, ba mai gasesti si date din CF-uri. Si ca sa vezi ca nu vorbesc in van:
   http://www.kurtyan.org/MOF/MOF4/2009/mof4_2009_1305.pdf
   http://www.docstoc.com/docs/46468097/2009_1305
   http://www.docstoc.com/docs/46405166/2010_0896
   Acum, ma scuzi, cat poate fi de greu sa iei toate fisierele de aici:
   http://www.kurtyan.org/MOF/
   si sa faci un mic programel care sa iti scaneze dupa cuvantul cnp si sa preia cele 13 caractere numerice ce urmeaza? oh, da, tare complicat; si ai deja o gramada de cnp-uri. Uuuu, dar nu, regimu e de vina ca vrea cnp-urile; pai daca le vor, crezi ca nu le au? Evidenta populatiei oare nu are deja toate datele astea? Daca tot vrei sa te iei de ceva, ia-te de urmatorul lucru: desi se face recensamant, listele electorale nu se modifica. Acolo e furtul la vot, nu cu niste CNP-uri

   0

 25. Eu nu am frica asta in mine – ‘vaaaai, imi stie cnp-ul’. Poate altii da, eu nu. :)

  0

 26. #48

  Nu este nevoie de recensamant pentru a obtine CNP-urile. Eu am acces de exemplu la aproximativ 800.000 de cnp-uri cu nume, adresa, locuinte, (pensii) etc.

  0

 27. #50

  La recensamant nu am dat Cnp-ul. De ce? Asa am vrut eu. Apoi cand s-a hotarat in sfarsit ca e obligatoriu recenzorul nu a mai venit pentru a completa si cnp-ul. Am aflat ca a completat cnp-ul din datele pe care le am la primarie. Cum am aflat? Pai sunt dintr-un sat unde toata lumea cunoaste pe toata lumea…asa ca in momentul in care am intrebat, mi s-a spus….Am insistat ca am sa-i fac reclamatie insa la insistentele parintilor am renuntat..sa nu-i fac de ras:)))…Ca o concluzie…cnp-urile se gasesc pe toate drumurile. Cine crede ca nu ai ce face cu el….se inseala. Intr-o manarie ai nevoie de multe informatii, daca ai deja una e cu atat mai usor.

  0

  • #51

   Muhahahha. Nu. Acum vreo 7 ani a venit la mine o colega de serviciu si mi-a cerut o lista cu cateva mii de persoane (CNP-uri, nume etc.) care beneficiau de un anumit tip de ajutor social ( in interes de serviciu bineinteles). Ghici la ce i-au trebuit, ea fiind membra PSD?

   0

  • #52

   Looper » a nu, eu am scopuri lucrative

   0

 28. troll article, hrana pentru conspirationisti

  1821106530016

  da, sunt nascut pe 6 noiembrie 82 pt cine poate citi un cnp, si sunt si mascul..

  astept cuminte si cu simtul raspunderii sa faceti credite in numele meu, sa votati in locul meu, sa mergeti la curve in locul meu si sa-mi trimiteti factura acasa….

  asta e ca aia „a intrat haoleu la puscarie ca a scris despre rds”, de imi faceam cruce pe aici… haios e ca multi au pus, pun si vor pune botul :))

  0

 29. #59

  In tarile civilizate, unde cetatenii nu sunt romani, e ilegal sa ti se ceara echivalentul codului numeric personal, la noi dai copii xerox dupa buletin oricui!

  0

 30. #60

  Ce isterie cu CNP-ul asta pentru nimic! mi-ar fi placut sa vad o astfel de isterie sa nu ia lumea credite aiurea acum vreo 5 ani, cu care chiar si-au nenorocit multi viata.

  0

  • Când ți-o faci cu mana ta e o problema de lucru manual, dacă vrei o faci dacă nu,nu.
   Când îți face altul laba poate nu vrei :P

   0

 31. #62

  O chestie interesanta pe care am aflat-o ieri in legatura cu CNP-ul! Cunosc doi frati care au CNP-ul la fel in afara de data de nastere bineinteles! Si sunt nascuti in ani diferiti! Nu stiam chestia asta! Ma refer ca ultimele 6 cifre din cnp-ul lor sunt la fel!

  0

 32. #65

  Avand in vedere ca suntem in Romania, nu are importanta daca dai CNP ul sau nu. Oricum il gaseste la primarie, evidenta populatiei sau ceva de genul.

  Un mos nebun ( cu mult timp liber ) a aflat totul de la o perosoana mergand la un prieten „de la primarie” Unde sta, cnp, ca are sora si nu stiu ce aberatii.

  Le arati o ciocolata la aia de la primarie si ti – o dau si pe mama lor. Nu exisita respect pentru lege deloc. Macar sa fie cu rusine, cu stres, cu risc de amenza/inchisoare. Ai vazut asta?

  Sa mi foloseasca CNP ul sa voteze pe Base, nu ma deranjeaza. Ori cu PD ori cu PSD tot una. Toti niste infractori care fura ( cu randul ) Nesimtire maxima am vazut din 1989 pana acum de la toti politicienii. Nu am simtit niciodata „astia parca sunt un pic mai altfel”

  Desi ma gandesc uneori ca PSD la guvernare ne baga in criza cu totul :D ca ei sunt nu taiem la pensionari, mai punem taxe la angajati.

  0

 33. arhi nu stiam ca esti asa paranoia… ai vazut prea multe documentare cu teoriile americanilor… chiar crezi ca excat ala care vine sa ti ia tie cnpuu e personaju negativ din cate sute sau mii de oameni fac recensamantu asta ?… oricum nu ar trebui sa conteze ….o sa murim toti in 2012

  0

 34. #67

  Am pus prost reply-ul. Sorry.

  0

Citește și...

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]

Vorbeam cu un prieten pe facebook despre filmele proaste pe care le-am văzut de-a lungul vieții. El zicea de Zohan și de Cool as Ice, eu, fiind mai bătrân și lejer sclerozat, nu reușesc să îmi aduc aminte de filmele foarte proaste ale vieții mele. Dar îmi aduc aminte că Hellboy 3 și […]

Mă uitam pe NEtflix la ultimul film cu zombie apărut, ceva prequel la The walking dead, Black Summer. Frumușel făcut, dacă ești fan al genului și nu te deranjează unele îndoituri ale legilor fizice, recomand. Nu sunt vreun fan, dar am văzut și TWD, și FTWD, știți cum e, nu e ușor, nu […]