Simptome de șefie

Întotdeauna am crezut că nesimțirea funcționarilor publici este datorată faptului că sunt angajați la stat, că ei știu că au joburile pe viață și că de acolo pleacă doar la pensie și că în general, li se rupe.

Dar nu e adevărat. În orice companie particulară vei găsi funcționarii pe care îi găsești și la administrația financiară. Dacă te duci la funcționara de la personal, să îi ceri copie de pe cartea de muncă, vei primi aceeași privire de parcă te scuipă în timp ce vorbește.

Dacă mergi la medicul de intreprindere, ca să îți vizeze concediul medical, tot ca un mitocan se va purta, deși pe el nu mai scrie acum policlinaica de stat, ci Medicover.

Ăsta e simptomul omului mic, care se dorește șef. Rețineți, șef, nu manager. Șef, să poată sa ordine, să poată să îi zdrobească pe micuți.

Rromânul, acest etern șef mioritic.

PS: Pentru cunoscători, nu te lăsa înșelată, despre tine e vorba.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

21 comentarii

 1. Imi place asta cu „manager ” si asistant manager.Toti fosti mei colegi sunt manageri. Asistant manager, si daca il intrebi ca facea, pai facea cafeaua dimineata ….Nu de alta , dar da mai bine in Cv nu? Romanul e facut sa conduca, doamne fereste sa intalnesti un roman in strainatate in functie de conducere…

  Thumb up 0
 2. ai luat vb lu badea cu micutii :))) ai dreptate

  Thumb up 0
  • oaye, badea mi-a fost dintotdeauna simpatic, pana cand s-a luat de familia mea. atunci l-am strivit:) si o sa o mai fac, pana isi cere scuze.
   iar vorba cu micutii e vorba din cartierul unde si el si eu am crescut, adica balta alba, nu am preluat eu de la el nimic

   Thumb up 0
 3. #4

  Of! Inca n-ai invatat ca asa e in Romania?! 🙁

  Thumb up 0
 4. si toate se schimba cand e vorba de salariu… si vor solidaritate, sa fie intelesi si ei… saracutii 🙁 .
  Intradevar, e trist sa fi sef ..

  Thumb up 0
 5. Daca nu poate deveni sef se razbuna pe cei care depind de el, asta e regula care o gasesti in toate institutiile. :))

  Thumb up 0
 6. Si cand nu e loc de sefie la munca, face cumva sa devina sef de scara. Si atunci, sa te fereasca sfantul duh.

  Thumb up 0
 7. #8

  Si mai e situatia cand lucrezi cu ei, ii vezi ca au aere de sefi, si manevrezi lucrurile in asa fel incat sa fie obligati sa puna osul la treaba. Ah, ce incantare sa auzi gemetele smulse de oase zdrobite de munca… Visez si eu, doar nu va inchipuiti ca exista ceva pe lumea asta care sa ii faca sa munceasca…

  Thumb up 0
 8. Ciudat este ca rari din astia care sa vrea sa fie de-adevaratelea sefi, adica sa-si faca afacerea lor. La fel de mult le place sa faca la un sef mai mare cate-o felatie de intretinere, caci n-am vazut oameni mai lingai & umili evar, atunci cand apare „Satraiti ca ne trebuiti, SEFU’!”. :-))))

  Thumb up 0
 9. breeee, acuma exagerezi si tu. te-a enervat vreunul – evident, o exceptie a sistemului – si gata ai trecut la generalizari. romanul iz da shit!

  Thumb up 0
 10. Melodia lui Puya se aplica perfect:
  Eu vreau de toate si nu in rate
  Vile ca-n State…nu vreau sa stau la bloc,
  Sa plec pe’afara…treaba-i nasoala,
  Chiar daca ai scoala…totul e in zadar
  As sta in tara,sa fie vara,seara de seara,sa stam la un gratar,
  Tu…tu…tu chiar nu vezi ca daca ai scoala multa,
  Chiar nimic nu realizezi,
  Tu…tu…tu chiar visezi ca daca nu faci bani
  Este sigur c-o sa somezi,
  Lasa Sorbona…pleaca-n Verona
  Copii de fotbalisti adorm cu bona
  Tu nu vrei un Logan…vrei un “Mertan”
  Cand te faci mare stii bine ca tre’ sa fii un barosan,

  Thumb up 0
 11. #12

  Romanul s-a nascut atat poet cat si sef, nu stiai ? 🙂
  Cu toate astea reuseste de cele mai multe ori sa ia pozitia …..milogului . Interesant paradox !

  Thumb up 0
 12. Sefi sunt oltenii :))

  Thumb up 0
 13. Io ii zic „sindromul cainelui mic” 😀

  Thumb up 0
 14. @ John: eu sunt oltean. Inainte sa jignesti, gandesti! Scuzele mele Arhi, insa…
  Esti prost, prea prost Joane. Hai sa nu ne certam ca intre platformele gratuite (blogspot amandoi, observ.)

  Thumb up 0
 15. @Praph- K.O.Rect!
  Io sunt mai mult ardelean si ma simtz jignit! Si ardelenii ie sefi, vezi BoloBoc care e mic si latra degeaba, vorba Groparului. :-)))

  Thumb up 0
 16. @Victor Dubu – Daca e s-o dam pe muzica, eu zic ca merge si mai bine versul de la Parazitii: „[…]Iti pupi in p**a seful ca sa ajungi un sef mai mic?[…]”

  Thumb up 0
 17. #18

  Lasand deoparte substanta textului tau, esti deosebit de boring cu ale tale „rromani”, „Rromania”, „PRizde”. Zau asa, ceva mai interesant nu gasesti ?

  Ce sa zic, toti sunt scarbiti de Romania si romani, e la moda critica fata de nesimtiti (de ex, nu ma refer neaparat la tine in exemplul asta) de dragul de a sublinia ca TU NU ESTI NESIMTIT. Well, in cazul asta particular, TU NU ESTI RROMAN!

  Thumb up 0
 18. Sindromul Sefiei romanesti arata fara echivoc dorinta de putere din perspectiva NEASCULTARII si a dispretuirii CELUILALT. Mai pe inteles: D-aia vor toti putere si nu opozitie, pentru care nici nu functioneaza. N’are cum. BLESTEMUL e acela ca NIMENI nu ofera solutii , toata lumea comenteaza, interpreteaza, vocifereaza si se manifest-eaza punct si pa.
  Ps Daca vrei poti sa ma incluzi si pi mini la blog…, nu de alta dar vreau sa ajung sef:))

  Thumb up 0
 19. Concluzie: Ne uitam la tabela neinteresandu-ne jocul, ludicul, esenta . Suntem in padure(toate inteligentele)si ne intrebam: Copacii trebuie sa fie pe aici, pe aproape…, si incep discutiile INTERMINABILE punct, din nou
  PS Zicand romanul in gandul lui -Si Ce dacaa!?

  Thumb up 0
 20. frumos frumos

  Thumb up 0