Ce fac sirienii noștri în Franța

Evident. Ne umplu de mândrie. Fotografiile sunt luate dintr-un grup de facebook unde românii noștri își împărtășesc diferite soluții despre cum să își facă viața mai ușoară în greaua străinătate.

Cum ar fi procurarea de acte false, de exemplu.
Sau de ce nu, sfaturi despre cum ai putea să ocupi abuziv și politicos, o locuință ce nu îți aparține, pentru că ai femeia gravidă și vine iarna..

Serios, nu e glumă, ăștia sunt reprezentanții noștri doin străinătate.
Bucurați-vă, că datorită lor, când mergi undeva în străinătate, te recomanzi moldovean, pentru că dacă zici român, ți-e rușine.

Asta deși Petrache Poenaru a inventat stiloul.

Foto via Ina Gabriela Funețan

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

26 comentarii

 1. #1

  nu-s singurii care fac asa.

  Thumb up 0
 2. #4

  Atata timp cat sistemul va permite astfel de lucruri, e natural sa il suntezi, sa te strecori pe o nisa care e deschisa.
  Pe de alta parte, cu cat mai putin permisiv va fi sistemul, cu atat mai mult ne vom indrepta spre o societate orwelliana.

  Thumb up 0
  • hai sa dam vina pe sistem. ce ar fi totusi sa fim un pic mai cinsititi si sa nu avem impresia ca ni se cuvin toate alea si ca altii sunt de vina pentru ca „sistemul permite”

   Thumb up 1
  • #6

   Si atat timp cat napalmul nu e foarte scump , mi se pare la fel de normal sa ii „cazezi” pe toti gratis intr-o banlieue si sa le faci caldura, acu’ in prag de iarna. Mai ales pe aia cu femei gravide .

   Thumb up 0
  • De etica ai auzit ? Sau de bun simt macar ?

   Thumb up 0
  • Yep, sistemul e de vina.

   Pe principiul „Domul Julio Iglesias Jr a venit nepregatit, nu noi am fost niste gunoaie bagandu-i cuvinte in gura”

   Thumb up 0
 3. #ambasadori

  Thumb up 0
 4. #11

  Eu ma recomand in strainatate ca fiind ardelean si pana acum n-am avut nicio problema, nu stiu fraierii aia care e treaba cu ardelenii. Sigur, in Bucuresti nu ai cum sa zici ca esti ardelean fara sa iti iei mistourile de rigoare, dar in Bucuresti spun ca sunt roman, aici e ok sa te declari roman, sunt multi romani in Bucuresti asa ca te accepta mai usor. Problema rezolvata simplu.

  In rest, ca tot a venit vorba de sirieni si tziganieni, eu ma gandesc ca atunci cand vor veni valurile de sirieni in Romania sa facem un pic de lobby prin comunitatile de tziganieni de la noi ca sa se declare si ei sirieri si sa mearga cu valul in Germania, ca le e mai bine.

  Thumb up 1
  • #12

   Cum se spune „ardelean” in engleza si spaniola?

   Thumb up 0
  • #13

   Arati cu degetul spre tine si ridici din umeri.

   Thumb up 0
  • #14

   @eu Transilvania sau chiar ‘Ardeal’ si discutia merge de la geografie inspre vreme. Mai poti incerca varianta turceasca a Ardealului, adica „Erdel”. Sau varianta germana, de lux, Siebenbuergen, deja asta suna a land german. 😀

   Thumb up 0
  • #15

   :)))))))) varianta germana este fenomenala

   Thumb up 0
  • #16

   engleza: Ardealean
   spaniola: Ardealeano
   portugheza; Ardealao
   franceza: Ardealien
   germana: Ardealander

   Thumb up 0
  • #17

   uitat finlandeza: Ardealainen

   Thumb up 0
  • #18

   In spaniola merge mai bine :ardeleño desi au si ei ungurii lor,los vascos.

   Thumb up 0
 5. Les roumains… deci HLM înseamnă Habitation à Loyer Modéré , apartamente cu chirie minimă ce nu poate fi crescută în veci amin. Românul știe unde vrea să dea spargere…

  Thumb up 0
 6. #22

  Nu stiu unde e discutia respectiva ca as lasa si eu niste comentarii gen:

  „Riscuri nu exista nici daca e plin de arabi si negri pt ca prietena ta e deja gravida. Doar ca daca incep sa ti-o abuzeze o sa fie umpic ocupata pt ca vine iarna si negrii trebuie sa se incalzeasca. Dar nu-i nimic ca o ai doar pt tine din primavara si daca o sa ti se para larga, probabil va fi de la nastere, nu de la arabi si negri.”

  Thumb up 0
 7. #24

  Nimic nu se compara cu ala care intreba pe facebook daca pateste ceva daca transporta piticul interlop in valiza cu avionul. Astia cu mocangeala lor sunt niste amatori fara haz.

  http://media.wowbiz.ro/image/201503/w635/media_142555945477445700.jpg

  Thumb up 0
 8. #26

  Attest de hebergement si carte vital se obtin prin corespondenta fara a fi necesar sa te prezinti in fata unui functionar.Bulletin de paie poate fi verificat foarte usor la fel ca si CDI sau CDD.

  Thumb up 0