Siveco fură și prin Kazahstan

Ce zice la gazetuță:

SIVECO Romania a reprezentat tara noastra cu aplicatia „Kazakhstan, land of the great steppe” („Kazahstan, tara marii stepe”) si a obtinut marele premiu la categoria Cultura & Turism. https://www.worldsummitawards.org/winner/kazakhstan-the-land-of-the-great-steppe/

Acesta este cel de-al treilea titlu mondial WSA obtinut de SIVECO – dupa cele castigate in 2005 („Cel mai bun continut educational interactiv din lume”) si in 2013 (pentru proiectul „Scoli speciale Portal – CES (Continut educational multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educationale speciale)”).

Am citat dintr-un articol webpr de pe hotnews. Articol în care SIVECO e tămâiată ca un măr copt, cu recoarde mondiale, cu mândria de a fi român și angajat la SIVECO și alte rahaturi. Desigur, comentariile la post sunt închise, pentru că nu vrem ca lumea să ne distrugă articolul plătit, nu?

Dacă nu știți, SIVECO, alături de Teamnet, e una din companiile care a căpușat și căpușează statul român pe partea de IT de ani de zile. Irina Socol, fondatoare firmei, a făcut pușcărie pentru evaziune fiscală. SIVECO în continuare participă la licitații șușanea, unde câștigă liniștiți zeci de milioane de euro, pe care îi plimbă ulterior prin diverse forme de organizare fiscală.

Și, iată, prin Kazahstan, nu?
Da, Hotnews e o instituție de presă în care poți avea încredere etc.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

6 comentarii

 1. #1

  in Kazakhstan e o coruptie mult mai mare decat in Romania. Iar alta piata de acelasi fel pentru Siveco este piata din Golf, unde la fel se obtin contractele.

  0

 2. #2

  nu numai statul
  sunt si firme private care au fost capusate de siveco

  0

 3. Să nu uităm că orice instituție /companie mioritică care câștigă un premiu obține protecția a la BOR instant în presa Românească

  PS: Are vreo ciorba aplicația? +1000 de puncte bonus

  0

 4. Siveco e cel mai mare sponsor Hotnews. Sau era, nu știu cum e acum. Iar Webpr e genul ăla de poți posta orice mizeri pe bani, că doar nu trebuie să verifice cineva autenticitatea.

  0

 5. #5

  Sa nu uitam ca doamna Socol Siveco a scapat de puscarie pentru ca a platit rapid prejudiciul invocat de procurori iar acum e basma curata.
  Imi amintesc postarile de pe site-ul desprefirme unde un fost angajat marturisea ca doamna Socol i-a aruncat in față o scrumiera sau despre studentii care erau chemati la interviu, li se dadea tema pentru acasa de a traduce texte in engleza, munca le era folosita de firma dar niciodata renumerati sau angajati.
  Pentru cei mai tineri sa specificam de ce a fost condamnata aceasta doamna cu relatii la fosta securitate, Socol a angajat tigani analfabeti pe post de consultanti IT, asa Siveco spala bani iar minoritatile mergeau la banca si scoteau banii cu sacosele .

  0

 6. #6

  Am lucrat la SIVECO prin studentie (deh, tanar si nestiutor) chiar pe proiectul cu Kazahstan. O mizerie mai mare ca aia nu am codat niciodata. Obiectivul principal era viteza, totul repede, totul acum. Saream inclusiv peste etapele de testare mai amanuntite. Daca nu era bug critic, mergea asa. Si aplicatiile (educationale) nici macar nu erau noi, erau proiecte mai vechi SIVECO modificate dupa gusturile asiaticilor. Daca s-a pastrat stilul, mi se pare incredibil ca au luat un premiu pe asa ceva…

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.