Să snobim tovărăşeşte

Blogosfera şi online-ul sunt pline de snobi. Mulţi. Grei. Desigur, nici unul nu ar recunoaşte asta. Dar să revenim.
Se făcea tărăboi pe bloage în urmă cu ceva timp despre un restaurant cozy, mititel, cu mâncare extraordinară şi cu preţuri fantastice, pe nume Violeta’s Vintage Kitchen.

Ce să zic, după atâta reclamă pe blogele şi aiurea, am zis că e obligatoriu să mă duc, să văd şi eu minunea din buricul târgului, mai ales că în curând urmează să devin un mare critic de artă culinară :mrgreen:.
Zis şi făcut, l-am luat pe RaduBdeB şi am purces spre restaurantul doamnei.

Adevărat, micuţ. Chiar foarte micuţ. Înghesuit aş spune, dar na, eu am 1.80 si 120 de kile, poate nu sunt cel mai potrivit la aprecierea unui spaţiu. M-am strecurat printre mese până într-un colţ, am remarcat feţele de masă rustice, chiar extrem de rustice şi m-am aşezat.

A venit o păsărică cu un meniu scris la imprimantă (după aia am aflat că meniul nu e acelaşi în fiecare zi şi ăsta e motivul). Corect, dar se putea găsi o alternativă mai decentă. Bun. În meniu, numai denumiri pompoase, care mai de care mai aromate cu tot felul de arome, potrrivite sau nu.
Şi am comandat, din cele de mai jos:

Pîine de casă – servită la masă
Pîine cu cartofi, chimen si marar (vegetarian)
Pîine BIO, cu făină integrală de secară şi seminţe
Salată de varză albă cu ţelină, morcovi, mere, dovlecei, chimen, ceapă roşie, coriandru, nuci, pătrunjel şi lămîie (vegetarian)
Pastă de măsline, cu roşii, usturoi, oregano şi coriandru (vegetarian)
Salată de icre (icre de crap, praz, ulei de măsline şi lămîie)
Supă cremă de dovleac, cu nuci, coriandru, cuişoare şi ghimbir (vegetarian)
Ciorbă de varză acră cu cartofi, bacon, chimen şi mărar
Mîncare de găină cu gutui, cimbru şi sos caramel
Sufleu de creier cu cartofi, ceapă verde, pătrunjel, Parmezan şi lămîie
Cuşcuş cu legume, linte verde, şofran şi fistic (vegetarian)
Cremă de zahăr ars, cu seminţe de vanilie şi portocale
Amandine

O pastă de măsline, o pastă de icre, eu am luat o ciorbă de varză cu afumătură, pentru că altceva chiar nu aveam ce să comand, RaduBdeB a luat un sufleu de creier, un ceai şi o cafea.
Ciorba de varză era plină de varză, extrem de acră, cu o rămăşiţă de carne prin ea. Am mâncat-o, cu 2 chifle, ca să îi mai atenuez gustul. Creier nu mănânc, deci nu ştiu ce gust avea, icre nu mănânc, pastă de măsline nu aveam chef. Cantitatea de icre şi măsline? Vreo 100 de grame fiecare. Maxim, am spus!

Nota finală?
96 de lei. Adică 960 000 lei vechi. Poftim?
Păi mâncam la Waterloo de râgâiam de banii ăştia şi mai băgam şi o bere belgiană deasupra. Şi asta pe mâncare gătită in house, nu pe pastă de măsline luată din Metro. Sau icre, la fel.

Concluzia? Scump, snob, mancaruri pline de tot felul de arome, care mai de care mai nepotrivite, dar puse acolo ca să dea bine la feţele luminat ce calcă acel prag (Vai dragă, am mâncat o găină cu gutui, caramel, ghimbir, nucşoară, şofran, coriandru, nuci, lămâie şi pătrunjel, ceva de speriat).
De recomandat. Duşmanilor.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

76 comentarii

  1. chiar saptamana trecuta imi zicea cineva la un vin de restaurantul asta si mi-a vorbit asa frumos de el, ca e cochet si mic, chiar aveam chef sa trec pe-acolo. nu zic ca acum nu mai trec dar e buna si o opinie de om „patit” 🙂 sa-ti fie de bine!

  2. Nu ma consider patit, ca nu am murit sau am gasit meduze-n ciorba. Spun doar ca e over rated si foarte scump

  3. 96 de lei amandoi presupun.oricum este exagerat. anul trecut am iesit cu babalacii la restaurantul chinezesc: 4 persoane cam 1 milion…si 2 zile nu am mai simtit nevoia sa mananc :))

  4. amandoi. pai doar pasta de masline era 16 lei

  5. cea mai buna mancare si cea mai ieftina tot la cantinele studentesti se haleste. arhi , ca esti din constanta nu? la cantina la ovidius sau la „arhitecti”, sa nu mai vorbim de cantina de langa politie, la „eteks”. pi cu 96 de lei halim o camera intreaga. si ne ramane si de bere, vorba ta:)

  6. avea eteks in piata aia de pe stefan cel mare un super magazin cu carne preparata turceste. deci nu am mancat in viata mea o pastrama de vitel mai buna. feliata de ei subtire subtire si super condimentata, te ustura noada 2 zile. dar ce bun era. pacat ca s-a inchis

  7. vai de capu’ meu!!!va recomand cantinele studentesti :)) au o mancare super buna si de 10 ron mananci felul 1 si felul 2 …te saturi si ai loc cacalau. singurul dezavantaj e ca stai la coada. eventual vezi si niste pizdulici bune care sa iti insenineze pranzul :))

  8. si de la pizdulici iei arome de branza si peste, pentru acelasi pranz:))

  9. #9

    …mai bine te duceai la Moo Moo. Totusi, e plina zona aia de locuri unde poti manca foarte bine sau macar ok. 🙂

  10. aici nu mai stiu.oricum eu mancam foarte des la cantine si crede-ma ca la ce gagici veneau pe acolo…mama mama!mancau baietii cu o pofta =))

  11. daca gusturile nu se discuta ramane, insa, problema pretului. eu daca e sa ma gandesc la mancare preparata acasa prefer sa pap la mama. mama mea, nu „La Mama” 🙂

  12. Wow, asta da chestie de fiţe…

  13. Nu stiam ca exista si cantine pt snobi!

  14. #14

    Sa-ti fie de bine. Pai de ce ai bani in buzunar, sa ii cheltui nu.
    Si asta nu ma face snob.

  15. #15

    Cand am citit (Cuşcuş cu legume, linte verde, şofran şi fistic )(vegetarian), in prima faza am citit culcus si imi zbura mintea la culcus de caine :)).

    Scump domne, in partea cealalta era mai ieftin 🙂

  16. ce bine ca noi clujenii il avem pe Adi hadean 🙂 … oricum vine si pe la voi prin bucale …

  17. #17

    Ok, am înțeles că ceea ce ai servit nu era prea grozav, dar altceva nu puteai comanda, de exemplu o fripturică?

  18. #18

    ce e in blockquote era tot meniul zilei

  19. Initial am crezut ca glumesti cu denumirile mancarilor. Nu as amesteca atatea chestii in stomac nici sa-mi spui ca ma duci la Mac dupa aceea 🙂

  20. arhi tin minte macelaria aia. aoleu si ce ghiudem avea acolo!!!!! picante si bune:D

  21. Ma hazardez sa cred ca vor fi vreo doi bloggeri carora postarea ta le va fi cazut greu.

    Nu confunda un restaurant „cuisine” cu unul „gurmand”. Imi face impresia ca tu esti genul de client pt „gurmand” (ieftin, bun si mult). Nu-i un repros, e o constatare.

    Anyway, meniul prezentat de tine se vrea „cuisine” dar e cam pe alaturi. Ciorbele nu-s au locul in restaurante d-astea.

  22. E greu cu blogerii astia

    Cat despre restaurant sti u la pomu laudat sa nu te duci cu sacu

    960 mii in 2 e mult pt rahatu ala …

  23. Hah! Bine ca am citit chestia asta ca si pe mine ma batea gandul sa trec pe acolo, mie chestiile alea de pe meniu oricum mi se par kinda freaky (gaina cu sos caramel!? What the…). Ma rog, 96 de lei nu mi se pare extrem de mult ( nici putin) dar daca ti-au dat pasta de icre de la Metro… :)) Totusi supa crema de dovlecei cred ca era buna, am mai mancat ceva de genul asta pe undeva si mi-a placut mult.

    Mmm, eu recomand tuturor restaurantul Siam (thailandez) si Beirut (libanez, undeva pe la 1 mai). La Beirut am mancat vita cu sos de rodii… si-acum imi ploua-n gura. De cantine studentesti eu nu prea stiu ce sa zic, aia de la Leul e groaznica, iar Moxa pff, mai bine nu! Am inteles totusi ca la Drept e mancarea buna.

  24. cam scump. iar meniul mi se pare slăbuț
    (inițial am crezut că ați comandat tot ce era citat, apoi m-am dumirit :D)
    poate de aceea prefer o fasole cu ciolan sănătoase în loc aromelor și delicatețurilor 🙂

  25. #25

    Ca tot injuri tu Valea Prahovei si vad ( si inteleg ) ca tu ai nevoie sa mananci mult la o masa iti recomand cu cea mai mare caldura urmatorul loc cand esti in zona :
    http://www.cutituldeargint.ro/meniu.html
    E ceva de vis. Eu am mancat din toate , nu mai puteam. Garniturile sunt nelimitate. Servirea si comportamentul ospatarilor de nota 10 .

  26. 2 oameni 96 lei nu mi se pare mult. ati mancat aperitiv, supa, felul principal si desert!

  27. Arhi, dincolo de rautatea la care m-a dus capul prima data cand am citit articolul – si anume ca meriti taxa aia pe kilograme in plus – te invit sa cauti un restaurant „mananci cat poti, platesti cat vrei” – nu stiu daca in Romania exista asa ceva. Acest tip de restaurante sunt raspandite in America dar au fost cu succes introduse si in Europa (in Viena, Londra, Paris) dar si in Australia. Sunt curios care sunt criteriile tale in a fixa un pret la un astfel de restaurant. Ai manca tot? Ti-ai comanda mai mult decat trebuie? Ai plati mai mult decat face? Sau mai putin? Ai avea ceva de obiectat dupa ce-ai pleca?

  28. #28

    ai fi uimit sa afli ca de fapt eu mananc foarte putin

  29. tu-ti dai seama cum ne distrugi afacerea? nesimtitutle,ce nu ti-a convenit? n-ai fost servit cum trebuie, nu ti s-au oferit serviciile pt care ai platit? gandeste-te inainte de-a scrie pe blog la soarat unor opamnei ce=au investit in localul asta

  30. Pai n-a zis nimeni ca mananci mult. Vezi? Toata lumea la asta se gandeste… Eu zic ca dimpotriva, un astfel de restaurant este potrivit pentru cei care mananca putin. Pentru ca iti iei atat cat trebuie si platesti ca atare. Nu trebuie sa platesti toata oala de ciorba daca tu ti-ai pus doar 3 linguri sa vezi ce gust are.

    Pentru cei care mananca mult exista un alt tip de restaurante unde pretul este fix (sau exista doar o taxa de intrare) iar portia o face clientul. Adica ii spune „vreau 300 gr. de ceafa, 2 chifle si-o turta cu sorg, o lamaie stoarsa, furculita si cutitul.

    Eu nu cred ca in rromania* s-ar aplica cu succes reteta asta.
    Si nu pentru ca s-ar manca mult ci pentru modul hapsan pe care il are ceteateanul roman. Cat de infometat sa fii sa iti iei doua tavi cu mancare de la breakfast buffet si sa lasi jumatate din ea mozolita sau imprastiata pe sub masa – ca s-a jucat ala mic cu chiflele, sau ai gustat din supa de chiftelute de cereale din care ti-ai pus 4 polonice si nu ti-a placut…

  31. #31

    cam mult..si ma gandeam sa ma duc si eu acolo. mai bine ca tot romanul..la cantina studenteasca sau la ikea 🙂

  32. #32

    vio, ia o gura de aer, injura-te singura in baie, dupa care accepta ca exista si oameni carora nu le-a placut spelunca aia. ok?

  33. Arhi, nenea ăla de mai sus, „vio”, e real? E pe bune? Nu de alta, dar el ar fi un motiv principal ca lumea să nu mai calce prin bodega lor de fiţe…

    • #34

      habar nu am. nu prea cred, ca ma uitai acu la IP si e ceva samtv. astea parca nu sunt din bucuresti

  34. Vio, nu-ti distruge nimeni afacerea, n-auzi ca pretul era prea mare? Mancarea a fost buna, scaunele poate putin cam mici pentru cei cu gabarit responsabil – apropo, Arhi, zi-le tu ceva de mama la aia de la Sala Polivalenta, ca au niste scaunele mici pe care le-au mai si capitonat de-abia incape asta mic in ele.
    Vio, tata, o afacere ca a ta este expusa parerilor clientilor pentru ca e chestiune de gust desi aici, repet, e vorba de pret care avea cam mult condiment: fu piperat!

  35. #36

    @Vio draga, daca esti intr-adevar patroana in cauza,
    tocmai ai facut-o… de oaie.

    daca arhi a scris chiar decent, cu aviz amatorilor de preturi moderate, sau macar daca manaci si platesti sa nu-ti para rau dupa bani, doar ce mi-am dat seama ca n-as putea manca in veci mancare facuta de-o persoana care poate sa vorbeasca in stilul asta… in public.

    deci eu, ca fost client, is nesimtit daca spun ca ai preturi piperate… dar oare daca o spun in restaurant, primesc un sut in fund? am loc sa zbor printre mese?

    @arhi, am inteles, mananci putin, la tine e de la bere 🙂

  36. #37

    totusi, parca nu imi vine sa cred ca ar fi ea. desi na, e posibil orice. oricum, inclin mai degraba spre un troll

  37. #38

    numai tu poti sti daca e ea sau nu 😀

    sa inteleg ca mancarea era totusi mai buna decat caracterul persoanei…?

  38. #39

    nu, macarea a fost slaba. cu mult prea multe tipuri de condimente, care nu se pupau intre ele. ciorba de varza avea 3 kile de varza si o bucatica de ceva semiafumat.

  39. Da l-am vazut foarte promovat si cu ocazia concertelor Alexandrei Ivan cand s-au dust f multi acolo. Sunt curioasa de parerea lor. Mi se pare scump pt buzunarul meu. Acum altora cum li s-o parea nu stiu. Oricum nu cred ca „vio” sunt ei…. Chiar deloc nu cred.

  40. Ah, Alexandra Ivan…lucrurile încep să devină clare.
    Da, nene. Snobism.

  41. 96 de lei e mult pt o persoana, pt 2 e ok, cred ca am inteles eu gresit 🙂

  42. #43

    Anca, pentru o ciorba, un sufleu, o icra si o pasta de masline, 96 de lei e putin?

  43. deci e pt o sg persoana sau pt 2? ca daca ati comandat 2 oameni eu as zice ca e acceptabil

  44. Eu am fost acolo anul trecut….si sincer nu am fost impresionata… chiar ma asteptam ca mancarea sa fie extraordinara si servirea la fel, insa nu…. iar eu sunt genul care chiar face experimente in bucatarie. Preturile sunt peste medie dar produsele nu se ridica la standardul pe care incearca sa il afiseze.

  45. nu stiu ce sa zic, din ce am inteles despre localul asta, inainte sa citesc la tine, imi formasem o imagine de restaurant pozitionat mai elitist, rafinat – e si pe Batistei daca am inteles bine. n-am fost acolo, mi-am format parerea din auzite. nu ma prea pricep la evaluari meniuri ca eu evaluez planuri si campanii 🙂 depinde de ce asteptari aveai cand te-ai dus acolo. si nici eu nu cred ca ti-a comentat chiar The Veronica, ca doar nu si-ar da in halul asta cu mucii-n fasole :))))

  46. #48

    ELITIST, RAFINAT=SNOBISM?:))
    PS: te rog da-mi buzz pe mess

  47. dude, ii zice pozitionare si datorita ei eu mananc acum o paine, mama lui de marketing 🙂

  48. mda, și meniul de 10 și costul la fel, zici, că parcă ai fi fost într-un restaurant de lux 🙂

  49. Tzeapa mare !
    Eu in seara asta am descoperit un „restaurant” prin crangasi si am mancat: supa + felul II cu salata + o bericioaica… la fabulosul pret de 13RON… Da, 130.000.
    salami’s insanity !

  50. #52

    de unde ai scos maestre la waterloo mancare ieftina? ca eu mananc acolo in fiecare saptamana si nu mi se pare un restaurant „ieftin”. La ce ai avut tu in farfurie, toata comanda, 96 de lei e parfum. Mananca si la cea mai jalnica cafenea-pub din centru, de ex „cafeneaua bucurestiului de alta data” (unirii) si ai sa vezi cum dai pe o ciorba 12 lei si pe un sandwich club 17 lei. si nu au specialitati; ai 2 ciorbe, 2 feluri de mancare si aperitive. e ok ca pret.

  51. #53

    sa-mi bag pula, trebuie sa repet la fiecare. A FOST O CIORBA SI UN SUFLEU. ATAT. O CIORBA SI UN SUFLE. NU CATE UNA DE FIECARE! CI O CIORBA SI UN SUFLE!!!

  52. =)) :)))))))))))))))))))))))))) =)) :)) 🙂

  53. #55

    frate, mor cu nervii aici. e al 3 lea tip care vine sa imi spuna ca e normal ca o ciorba si un sufle sa coste 1 milion.

  54. @bobo Era şi zoso pe acolo? 😆

  55. acuma cand ai scris all caps a la kanye west am inteles.
    da, o ciorba si un sufle e scump la 96 lei. eu am crezut ca ai mancat toata lista si ai platit 96 lei. but again, notiunea de scump e relativa.

  56. #59

    Am mai citit undeva de restaurantul asta, sincer nu-mi aduc aminte acum pe ce blog. Tot asa, a criticat si a intrat patroana si l-a facut cu ou si otet. Are si blog tipa vio.

  57. #60

    Arhi, incearca Mystic Tree, sunt curioasa daca-ti va placea. Dar te rog ceva, in cazul in care nu-ti place (e dreptul tau) nu scrie pe blog, ca ajunge cumva sa fie anti-reclama. Stiu ca tu iti exprimi parerea si povestesti o experienta, dar intotdeauna se gasesc d-astia care zic: „Aa, vroiam sa merg acolo dar acu, daca zici tu de rau, nu ma mai prinzi in veci. Mama lor de nenorociti!”. Asa, fara sa fie capabili sa ia o decizie pe baza propriei experiente. Genul de oameni carora daca le-ai zice ca prezervativele Durex sunt proaste o sa vina imediat: „Foloseam si eu, da-s PROASTE rau, tata!”

  58. #61

    Domnilor, sunteti jalnic de prosti?

    Exita un meniu cu preturile afisate.
    Daca urlii in gura mare ca a fost scump si ca ai fost ‘jegmanit’, dar nu ai fost in stare sa ‘anticipezi’ asta printr-o aritmetica de clasa a doua, nu stiu care este mai snob!
    SNOBUL URLA SNOBII?!

    De ce dracu’ nu te-ai ridicat indignat de la masa si n-ai fost in stare sa-ti convingi prietenii sa mergeti in locuri ‘de mai bine’? Pentru ca esti groaznic de snob?
    Vrei sa ajungi critic CULINAR? CULINAR?!
    :))
    si tu vrei sa te usture curu dupa ce mananci pastrama?
    Nene n-ai nicio treaba!

  59. @bitter, una e sa vezi cat costa, si alta e dupa ce primesti mancarea sa spui in gura mare ca nu face banii

    dar banuiesc ca stii tu o varianta de a te ridica de la masa dupa ce vezi mai mult varza si urme de afumatura… nu? si garantat daca faci scandal ca nu merita banii, te lasa sa pleci fara sa platesti portia din farfurie, asa-i?

  60. #64

    Daca are cineva o parere contra, inseamna ca e de „la firma”? o fi si vreo corporatie si nu stiam eu.
    Arhi, eu inteleg ca esti „jovial” (NOT!) si grasun (YES!). As indrazni sa zic chiar mai mult, dar o sa ma abtin. Dupa cum te-ai autocaracterizat.
    Ne-am dat seama ca iti place sa mananci, nu e nevoie sa fii redundant si sa mai scrii asta, dupa ce ti-ai afisat o poza cu tine.
    Si mie mi se pare Violeta scumpa si chiar nu-mi permit sa mananc acolo, decat f rar. Si da, portiile sunt f mici.
    Asta insa nu inseamna ca nu apreciez ceea ce face. Dar n-o sa ma apuc acum sa explic ce face, pentru ca un compromis intelectual ca tine n-ar face fata unei discutii culinare.

    Si nu unei discutii despre „cat sa mai bagam in burta de la cazan”. Arhi (apelativul asta ti l-ai pus pentru a compensa imaginea greoaie pe care o afisezi, nu?), ma bucur ca oamenii ca tine sunt dezamagiti de locuri de genul asta. Se cheama selectie naturala.
    @ Cris: da, Cris, exista o metoda sa te ridici frumos de la masa, sa o chemi pe tanti care sta acolo, la tejgheaua aia si sa ii spui ca nu esti multumit de mancarea ta. Asta doar daca nu esti genul ala obedient, crescut si mangaiat de comunism, care pe moment e las si timid, dar dup-aia arata el tuturor ce revolutionar este.
    Doamne, in mod oficial, urasc oamenii carora „le place sa manance”, plini de complexe deghizate in „ce-ok-sunt-eu-cu-mine”.

  61. #65

    pizdo, ma-ta nu te-a invatat sa fii politicoasa ? sau ca exista oameni care au alta parere despre tine, prostanaco? nu ai minimul de psihologie necesar ca sa relizezi ca venind si deversand mizeriile astea, nu faci decat sa imi confirmi opinia despre jegul de cantina pe care il aperi?

  62. @Arhi – Şi toate astea de la o masă :)) Geeezas, man, cred că e tare greu pentru unii să accepte că pot fi criticaţi. Îţi dai seama ce le-ar mai fi plăcut în comunism tuturor ăstora? :))

    • #67

      mai da-le-n pula mea de stoarfe, au impresia ca lumea se misca pentru ca pizda lor s-a dat jos din pat.
      fa japita, tu cand te duci la restaurant, in alta parte decat la tine, cand nu iti place ce ai comandat, PENTRU CA NU ITI PLACE GUSTUL, dai mancarea inapoi? strambo

  63. =))))
    Doamne! Mamă, mamă, te-ai pornit :))

    • #69

      da, eu cand muiesc nu ma opresc pana nu termin. si dupa ce isi sterge boticul, reluam

  64. #71

    Cineva ne-a demonstrat ca e complexat. Si violent.

  65. #72

    da da, iar violeta muci in kitchen a demonstrat ce pizda e

  66. Articolul = ok. Dar comentariile = priceless, mai ales pe final. Mai vreau asemenea postari 😀 si multi, foarte multi aparatori de cantine 😀
    Abia astept sa te faci critic culinar si sa nu-ti placa multe spelunci de prin Bur-cur-esti 😀 (rromanica in general)

    • #74

      Asta e, cand suntem pizde si nu luam critica in mod constructiv. O sugem

  67. Fiecare are dreptul la o parere proprie. Cred ca fiecare parere contrbuie constructiv la conceptia despre restaurante in general.

  68. #76

    asta mi-a scapat la vremea lui…

    adevarat, comentariile sunt de nepretuit.

    te-ai luat de manere cu pizdulimea gigea, aia pentru care „perceptia e realitatea”.

    te rog sa continui. in fond, ai dreptul macar in calitate de consumator sa exprimi un punct de vedere.

    Bunica avea o vorba: baiete, in viata sa mananci numa’ de unde manca grasii, ca astia au un simt al mancarii de nu-l au slabii.

    Ba si busea bunica neste mancari… de numa’ numa’.