Mai spuneti-mi cum ceilalti sunt de vina

Întotdeauna, la români, politicienii sunt de vină și, ce e mai important, trebuie să se facă chestii. Nimeni nu face nimic, doar semnalizează că trebuie să se facă.

Desigur, toți suntem #rezist, vrem schimbare, muie Dragnea, dar când cineva ia atitudine împotriva sistemului, este imediat acoperit cu flegme chiar de către cei care ar beneficia de asta.

Eleva care a reclamat fondul școlii este hărțuită tot timpul de către părinți și profesori.

Roxana Şerban a povestit la ce nivel au fost atacurile: „Eu nu ştiu cum o să trăieşti cu gândul că pe diploma ta de absolvire o să ai trecut Liceul Teoretic Traian, pentru că l-ai târât în nori şi m-ai târât şi pe mine în noroi” sau „Tu cum îţi permiţi să vii aici să-mi faci reclamaţie dacă tu n-ai contribuit cu sume de bani pentru asigurarea pazei?”

Eleva susţine că i s-a cerut revocarea din funcţia de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administraţie, iar șefa comitetului de părinţi, care este si cadru didactic, ar fi ironizat-o de faţă cu toţi colegii.

„Persoana care pot spune că s-a remarcat a fost doamna Samulescu, preşedinta Asociaţiei de Părinţilor din Constanţa. A început prin a aduce, pot să spun, atacuri domnişoarei Roxana Şerban, care, personal, nu mi s-au părut ok”, povesteşte o elevă.

Roxana Şerban, elevă: „Asta a durat o oră şi mereu s-a poziţionat într-o superioritate. Când o întrebam ceva îmi tăia replica sau o-ntorcea, evita răspunsul şi când am întrebat-o de soluţii efectiv a tăcut şi a revenit, din nou, la atacuri”.

Da? Profesoara Sămulescu, dată în vileag că orchestrează o ilegalitate interzisă în mod expres, în loc să fie concediată din școală, fiind și profesor acolo, conduce lupta împotriva elevului care a avut neobrăzarea de a scoate capul din noroi.

Iar părinții, PĂRINȚII sunt și ei împotrivă și luptă împotriva copilului respectiv. Totul pentru a putea da bani la școală.

Serios, e de râsul curcilor.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

35 comentarii

 1. Clasic ptr profesorul roman.
  Nu accepta NIMIC.
  El este „mai superior”, stie mai bine, iar elevii …da-i in …. mea ! .
  Era de asteptat sa se intample asa, din pacate.
  Sunt dezgustat si furios in acelasi timp.
  Hai cu reforma in invatamantul romanesc !!!

  13

  • Mai citeste inca o data articolul si mergi la o sedinta cu parintii. O sa vezi cum se uita lumea (citeste ceilalti partinti) la proasta care vrea schimbare sau intreaba de bani .

   28

  • #3

   @rv – tu in care tabara se afla in situatia asta? De partea parintilor care se uita la „proasta” sau de partea „proastei”? Aha…

   3

  • sistemul a invins.

   0

  • #5

   Cat de paradoxala e asta, toti au facut fel si fel de cursuri POSDRU prin care li s-a indus de 100 de ori ca invatamantul romanesc e „centrat pe elev”…

   1

 2. Care „reforma”, bre? Ce diferenta e intre Chicos-Rostogan de acu’ 200 de ani si cei de azi?
  Insusi Ciolos: „și l-a creat foarte bine și profesional”. Vorbind despre alt serviciu meserias-tare de-al statului. Da, Romania-batut-pumn-in-piept, da-i si lupta cu neamul si dorul si plamea, insa nema educatie, sanatate, asistenta sociala, salvari/urgenta.

  4

 3. #7

  ”Hai cu reforma în […]”

  Mi-au trebuit 50 de ani de viață să înțeleg că România nu se mai poate repara. Ce reforme, ce legi, ce schimbări… prea târziu. Să razi tot și să o iei de la zero, doar că asta e poveste pentru cei tineri și idealiști, altfel e fizic imposibil.

  Luați un sfat moka de la unu` destul de bătrân și nu chiar prost: orice ați face de-acum înainte, plecați de la premisa că mai bine nu se poate. Au reușit: au format un popor de oi – oile multe sunt condiția necesară și suficientă pentru prosperitatea câinlor ciobănești.

  Nu zic să plecați, deși e o soluție care pare simplă. Nu zic să rămâneți, cum zice viermișorul-mamă copiilor, din patriotism. Doar că o victimă avizată poate să-și facă supliciul mai tolerabil…

  A bon entendeur, salut!

  58

 4. #9

  trebuie urgent eliminate inspectoratele școlare si titularizarea pe viata.
  sistemul cu profesori invitati/asociati ar crea concurenta si cointeresare.

  10

  • #10

   La fel si sistemul sanitar. Desfiintate cnas si cjas si abonament direct la reteaua de spital. In doar 2 ani se cerne sita si la ei.

   8

 5. #11

  …microfon sau camera pusa de parinti zilnic pe hainele fetei! Cand se aduna probele impotriva profesoarei Sămulescu si a celorlalti parinti…se depune plangere penala pentru hartuire,amenintare etc.
  Asta e varianta light!
  Varianta hard include violenta si pe care desi eu o recomand, fiind mult mai rapida decat cea din instanta, ar putea avea efecte adverse :)) Cu toate astea, e atat de placut sa vezi cum se potolesc accesele de furie cand stimabia este luata de grumaz si scuturata oleaca. Daca tu nu-ti aperi pruncu’ cine s-o faca?

  17

  • #12

   Un sac de ciment tras pe cap si putina bumbaceala e de ajuns. Tuseste 1 an de zile dupa aia.

   7

  • #13
   neXt

   @Marinel – i-am facut-o p’asta unui profesor, prin martie ’90, intr-o seara cand a plecat tarziu de la liceu – stii ce bine s-a comportat omu’ cu toti elevii dupa ce a revenit de la spital? Ziceai ca zbiru’ care ne alerga prin clasa pana atunci, n-a existat niciodata. Bine, ii era si cam greu sa mai zbiere la noi, dintii lipsa il cam incomodau 🙂

   5

 6. #14

  Cand fata respectiva a luat pozitie practic impotriva spagii:
  1. A zguduit din temelii o institutie nationala.
  2. A demonstrat celorlalti ce oi proaste sunt.

  E normal ca s-au atacat.

  39

 7. #15

  La puscarie cu Roxana!!! Cine se crede de isi permite sa manjeasca numele de Traian… PUSCARIE direct!

  9

 8. #16

  Mi-am amintit de intalnirea de 10 ani de la liceu si de lipsa totala de jena a tuturor cand se bateau pe burta cu ce note mari am luat la bac. In conditiile in care am copiat absolut toti absolut tot. Aveam colegi care nici nu stiau sa citeasca prea bine, dar au luat 9+ media la bac. Nu mai tinea minte nimeni.

  Dar na, cel mai bun liceu din Cta, trebuie pastrat numele. Manca-mi-ar pula de profesori spagari si lenesi.

  Unul singur daca face puscarie pentru meditatii si eu o sa fiu mai fericit in viata.

  18

 9. Despre ce vorbim aici? https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/nota-scazuta-la-purtare-pentru-elevele-care-l-au-filmat-pe-profesorul-de-religie-cand-se-scarpina-871573
  La o școală anume, este interzis să se facă poze/filmeze (inclusiv să fie fotografiat copilul propriu în timpul excursiilor cu școala și să fie puse pe net).
  La o altă școală, pentru că despre copilul lor doamna (foarte căutată și vestită) spunea faptul că minte când copilul lor se plângea de bulllying (au ajuns și la psiholog cu el), au vrut să-l prindă cu minciuna pe copil, așa că au cumpărat asta: https://www.emag.ro/microfon-gsm-n9-cu-slot-de-cartela-sim-9100-38-2/pd/DHKNYNBBM/
  Uimire! Copilul nu nu era mincinos, iar doamna am auzit faptul că avea o comportare…
  Dar astea sunt zvonuri lansate de oameni răi, nu poate să fie adevărat, școala românească este printre cele mai bune din lume și nu se întâmplă așa ceva.

  7

 10. #18

  Acest fapt e oglinda societății românești, indiferent ce cred unii sau alții.
  Curvele alea de părinți și profesori nu sunt altceva decât „clocitoare” de viitori Dragnea, Viorca, Iohannis, Cioloș, Arafat șamd.
  Societatea românească dorește schimbarea doar „din buze” nu și prin fapte.
  Îmi pare rău de oamenii care chiar cred că-n România se mai poate face ceva.

  4

  • completare: camerele video sunt montate DOAR pe holuri. Este interzis sa ai camere montate in cancelarie / sali de clasa.

   0

  • Secțiunea a 9-a Dreptul la securitate al profesorilor și copiilor

   Art. 272

   (3¹) Prin excepție de la alin. (3) toate unitățile în care se oferă servicii de educație timpurie și funcționează în regim de creșă, unitate antepreșcolară și preșcolară din mediul privat sau de stat, denumite în continuare unități educaționale, au obligația dotării incintei și sediilor de clasă cu camere de supraveghere video și audio.

   La acest moment, legea nu prevede obligativitatea instalării camerelor video de supraveghere, iar aparatele instalate sunt, în cea mai mare parte, pe holurile unităților de învățământ, deoarece în interiorul claselor a fost nevoie de acordul scris al tuturor părinților. Proiectul prevede acum ca doar în cazul în care jumătate plus 1 dintre părinți își exprimă dezacordul, să nu fie instalate camerele video.

   1

 11. #22

  Acum, nu vreau să fiu rău, dar ce credea eleva respectivă că se va întâmpla după gestul său? Să te plângi acum că ești hărțuit e ca și cum te-ai plânge că iei bătaie, după ce strigi muie Steaua în mijlocul peluzei nord, la un meci în Ghencea. Următorul pas ar fi să caute aliați, să preseze prin media, să nu lase cazul să dispară din atenția publică.

  5

  • #23

   Du-te-n pizda matii de bou!

   37

  • #24

   Pentru că unii oameni așa sunt modelați. Pentru ei e natural să deschidă gura și să expună lumii mizeriile pe care le văd așa cum pentru alții e natural să se scarpine la ouă și să râgâie. E ghinionul ei că trăiește alături de jeguri.

   30

  • #25

   Daca ar trebui dat un argument pentru aducerea „minusurilor” inapoi, comentariul tau ar fi perfect!

   13

  • #26

   Așadar, fata, ar trebui să se resemneze, și, eventual, să plece din școală aceea sau din țară. Nu? A striga muie la un meci nu este același lucru cu a semnaliza o ilegalitate care nu ar trebui să continue. Eu am emigrat, iar copilul meu merge acum la școală, iar diferența de cultură este mare, dar pare normală, nu ceva deosebit.

   7

 12. #27

  Aici este greseala parintilor care nu i-au explicat realitatea – fondul scolii sau taxa aia nu e o chestie secreta si abuziva, este o chestie la care participa toti si foarte multo parinti li se pare firesc. Copila credea ca demasca o ilegalitate insa pentru cercul ei nu este decat o normalitate si e firesc sa fie deranjati toti de gestul ei, e cum ar spune intr-o clasa la Bac ca se copiaza, desi profesorul permite, copiii o fac si parintii sunt fericiti de notele obtinute. Ca e ilegal sau imoral? Ha!

  8

 13. #28

  Cea mai mare eroare pe care o poti face este sa incerci sa le demonstrezi prostilor ca sunt prosti, jigodiilor ca sunt jigodii, s.a.m.d.
  Voi de ce credeti ca s-a inventat/implementat si la noi sistemul asta cu evaluari si para-evaluari, cu dosare de la GRADINITA!!!, dosare care trebuie prezentate cand duci copilul la scoala? Ca sa fie control permament, ca sa nu poti sa ai idei, sa nu poti sa deschizi vreun subiect delicat, ca sa te obisnuiesti de mic cu „… capul plecat, sabia nu-l taie…”. Dar asta e sistemul pana la urma, armatele astea de profesori inutili nici nu sunt asa de vinovati, fac doar ce le dicteaza instinctul de supravietuire. Sa mentina in functiune sistemul care le da un post caldut si care le plateste salariile.
  Dar parintii, ohh da, parintii sunt criminali cu adevarat. Pentru ca in fiecare clasa sunt unii care asta pandesc de la primul contact cu ceilalti copii/parinti – abia asteapta sa apara o „victima” din asta inocenta, care in inocenta ei se apuca sa fluiere in biserica. In secunda doi, se aliaza impotriva inconstientului respectiv si se gudura slugarnic pe langa profesori ca sa iasa mai bine si mai in fata propriile lor loaze.
  Si asa se perpetueaza modelul din generatie in generatie si asa distrugem inca o serie de copii care, educati cu responsabilitate, ar putea teoretic sa scoata capul din namolul mediocritatii.

  12

 14. #29

  Aparent doar sedintele de CA sunt „centrate pe elev”.

  1

 15. In loc sa ne cacam pe noi in fiecare an, ca vai se da fondul clasei pe sestache, nu mai bine avem o lege care sa spuna clar ca domne, ai voie sa dai fondul clasei de maxim atata suma? SI dupa aia sa fie penal daca incerci sa strangi mai mult?

  2

  • #31

   asta e ca initiativa psdragnea ca abuzul in serviciu si alte fapte al caror prejudiciu sunt sub un plafon valoric sa fie dezincriminate!

   0

 16. #32

  „Eu nu ştiu cum o să trăieşti cu gândul că pe diploma ta de absolvire o să ai trecut Liceul Teoretic Traian, pentru că l-ai târât în noroi şi m-ai târât şi pe mine în noroi”
  Raspuns:
  Farte bine și liniștită pentru că nu numai că am semnalat o ilegalitate fapt demn de recunoștința unei instituții care ar trebui sa clădească principii ca integritatea și caracterul dar, am și depistat făptașul aducând plus valoare instituției arătând cu ce nume nu ar trebui să se asocieze!

  7

 17. Reforma trebuie sa plece din interiorul institutiei, indeferent ca vorbim de scoala, sanatate, justitie, pompieri, politie..orice….pt simplul motiv ca cei din interior cunosc cel mai bine „sistemul” si nu in ultimul rand au si „puterea” de a incepe o modificare a sistemului..ceilalti doar putem chibita sau „privi cu ingrijorare situatia”…Iar asta o sa inceapa sa se intampla cand „masa” doritorilor de schimbare/adaptare la vremurile actuale o sa depaseasca „masa” celor ca profiva intr-un fel sau altul de actualul sistem..renumeratie, loc de munca candut chiar si slab platit..etc etc… Mai avem de curs apa pe Dunare oricat de optimisti am incerca sa fim….

  1

 18. #34
  Ioan

  Cumplit. Mai cu seama ca niste jeguri de adulti hartuiesc un copil. Un copil care indrazneste sa indice o incalcare a legii.

  4

 19. #35

  Parintii au comportament de maimute

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.