O statuie acestei femei, vă rog!

Puțini dintre voi știu că, în weekend, la Chișinău a avut loc un referendum pentru demiterea primarului, Chirtoacă. Trecând peste numele complet nefericit și relația sa cu Băsescu, Chirtoacă are o problemă cu justiția, fiind suspendat pentru că este cercetat pentru corupție. În paranteză fie spus, noi avem primari condamnați cărora puțin le pasă și conduc primării de pe Jilava sau Rahova.

Nu știu dacă Chirtoacă e vinovat sau i se înscenează ceva de către Dodon, probabil prietenii mei moldoveni stiu mai multe. Dar, cu siguranță, referendumul a fost o tentativă de-a mizerabilului rusofil Dodon de a înșfăca puterea la Chișinău, aducând un interpus pe scaunul primarului. Din fericire, tentativa a eșuat cu succes, s-au prezentat la vot 17% din oameni, deci, probabil, procentul de ruși din sat.

Ce voiam să zic e că femeia aceasta merită o statuie și eu, cetățean român care nu visează la unirea Basarabiei cu românia, îi mulțumesc că există, acolo unde este.

Mândru de chișinăuieni.

Igor Dodon a fost pus la punct în secția de votare // Buletine de vot în limba moldovenească nu avem.Râmâneți acasă. NU participați la Rerendumul socialiștilor!

Posted by Alături de Dorin Chirtoacă on 19 Noiembrie 2017

Link direct

24 comentarii

 1. Plecaciuni, merita dusa mai departe: nu exista limba moldoveneasca.

  0

 2. #2

  Se vede ca nu are suflet! Cum adica „doar in limba romana”???

  0

 3. #8

  Dodon are trecut in CV la limbi straine limba romana ?

  0

 4. #10

  Doar din experiența mea personală: Veniți în partea de vest a UE cetățenii rep Moldova vorbesc îndeobște rusește între ei și România/românii le cam put (țigani). Așa am avut-o la cursurile de limbă neerlandeză pe Maria care a declarat la limbi vorbite fluent limba rusă și limba moldovenească. Imediat am sărit și am adăugat pe fișele noastre școlare – eu și soția – ca limbi cunoscute, nivel: fluent scris/vorbit, limba moldovenească.
  La o discuție ceva, eu și soția am folosit „burtă” și am fost corectați cu satisfacție de Maria: Pîntice”

  0

  • #11

   Pai da… daca nu stiti suficient de bine moloveneasca… Cum sa faci o asemenea greseala, in calititate de bun vorbitor de moldovineasca?! Cum???

   0

  • #12

   „uăi, Chiorâlî, uăi, digrabî îț’ dijghioc râtu’ șî’ț’ scot balcâjîi, uăi!”

   0

  • #13

   da-mi telefonul chizdei, maine la prima o sun personal sa-mi explice cat de bine stie moldoveneste.

   0

  • #14

   @ cristi: intrucit „chizda” nu poate fi decit Igoras Dodon, zic sa suni la +373.22.251.017, la presedintie. Sau sa te duci personal la Chisinau, Sfatul Tarii nr. 53. Zi-i ca vii din partea lui Filipp Ivanovici 🙂

   0

 5. #15

  Stiu ca este frumos ce se vede in video, dar femeia din imagini nu reprezinta majoritatea moldovenilor. Vecinii nostrii dragi se mandresc foarte tare ca cunosc limba rusa, si se mandresc si mai tare ca pot vorbi in corcitura aia de limba romana + rusa pe care ei o numesc moldoveneasca pe langa tine, cand afla ca esti roman, ca sa nu ii intelegi. Respect doamnei din imagini, da’ sa fie la ei acolo. Visele despre moldoveni fratii nostrii mi s-au dus de ani si ani de zile, de cand am cunoscut o bucata din acest popor cu adevarat :)) .

  I-am discutat si pe aici prin comentarii o gramada, oricum .

  0

 6. #16

  Zău dacă înțeleg cramponările astea lingvistice în adâncuri îngropate:)

  0

  • #17
   Arhi

   pai, uite, altii ca tine nu s-au crampaonat cand UE a impus sa redenumim tiganii rromi. acum romania egal tigani.

  • Asta cu schimbatul denumirii de tigan e una din cele mai mari țepe pe care am luat-o!!!!

   0

  • #19

   UE a avut dreptate.

   0

  • #20

   Romania s-a opus putin. A schimbat prescurtarea tarii din ROM in ROU. Francofonii lui poisson. Daca nici asta nu-i definitia prostiei … pe de o parte acceptam tampenia cu romii adica o rupem in toleranta si pe de alta parte ne schimbam si noi simbolul ca nu cumva sa fim asociati cu tiganii. Exact asta am obtinut, tarani prosti si impotenti ce suntem
   https://www.youtube.com/watch?v=gViaOYgV8yI

   0

  • #21

   Toleranta, la fel ca alte dorinte merge mana in mana cu bunul simt. Cat de greu o fi sa intelegi ca daca vrei respect, tre’ sa inveti sa respecti, daca vrei toleranta tre’ sa inveti sa tolerezi ?

   0

  • #22

   Aici nu e vorba de toleranță, ci de înțelegerea faptului că rromii își spun rromi (sg. o rrom – pl. äl rroma) indiferent unde ar fi-Rusia, Ungaria, Tuvalu. Iar noi, care ne-am descoperit „românitatea” generică nu cu mult timp în urmă, n-avem căderea să le zicem ălora cum să-și spună în propria limbă. Iarăși, de unde atâta rușine feciorelnică prin străinătățuri? Cine are jene identitare poate să zică că e bulgar sau ungur.:))

   https://youtu.be/FsFaVxcUMhQ

   0

 7. Odata,la un congres al istoricilor,un profesor american (!!!) a spus ca o sa creada ca exista o limba moldoveneasca atunci cand va gasi un dictionar roman-moldovenesc. Culmea este ca sovieticii (congresul a avut loc in perioada prearepedeplumbuitului)au bagat la cap si chiar au scos un dictionar !

  0

  • #24

   Pai logic. Sovieticii au inventat limba „moldoveneasca”, folosindu-se de anumite regionalisme mai ales de provenienta rusa, pentru ca a statua ca este diferita de limba romana. Si cum in RSS Moldoveneasca exista inca o populatie vorbitoare de romana importanta, urmare a „expensiunii imperialiste” a Romaniei, un asemenea dictionar era absolut necesar. Absolut necesar.

   0

Citește și...

Alaltăieri a fost ceva circus cu OPC, care a găsit bacterii coliforme (rahat, mai exact) în gheața din niște magazine, magazinele fac gheață cu apă de la robinet, bag mâna în foc că apa de la robinet e de vină, anyway, distracție pentru cei de acolo. Problema mea e alta. Vă rog […]

Scris de Joyanna Am citeva prietene, cam cite degete la o mina, cistigate ca beneficiu o data cu venirea plodului . Sintem diferite, virste si gusturi diverse dar ne intilnim la cafea, dimineata, dupa ce lasam copiii la scoala. Ne incarcam una pe alta cu energie pozitiva, prin simpla povestire a experientelor noastre. […]