Statul religios ortodox rromân

(1) România este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.

(2) Forma de guvernamânt a statului român este republica.

(3) România este stat de drept, democratic si social, în care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, în spiritul traditiilor democratice ale poporului român si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.

(4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – în cadrul democratiei constitutionale

(5) În România, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

Am citat din Constituţia rromâniei, probabil cea mai imperfectă consituţie europeană.
Vedeţi undeva scris că rromânia e stat religios ortodox? Că eu nu. Şi astăzi, de-al dracului, am stat şi am citit toată constituţia, ca să fiu sigur. Am martori chiar.

Şi dacă nu e stat ortodox,

DE CE INSTITUŢIILE PUBLICE, INCLUSIV BĂNCILE, AU LIBER LUNI, 8 IUNIE, DE RUSALII???

Care e şpilul? Rusaliile sunt sărbătoare multinaţională? Au murit revoluţionarii lui Bălcescu pentru ea? Maiorul Şonţu a căzut cu glontele în piept şi rusaliile pe buze?
De când sărbătorile religioase minore devin subiect de sărbătoare naţională?
Şi mai important, DE CE ASTA SE PETRECE DOAR CU SĂRBĂTORILE ORTODOXE?

Când a fost ultima oară când băncile s-au închis pentru că e paştele catolic, Kurban Bairamul musulman sau orice altă sărbătoare stupid-religioasă?

Statul rromân împreună cu biserica ortodoxă se sodomizează într-un 69 perfect.
Fiecare se linge în cur pe celălalt, unul pentru voturi, celălalt pentru bani şi putere.

96 comentarii

 1. #1

  majoritatea populatiei e ortodoxa. dupa tine nu ar trebui sa fie liber nici de craciun, nici de pasti.
  daca ar fi sa se dea zi libere pentru sarbatorile tuturor minoritatilor n-ar ramane foarte multe zile in care sa se lucreze.

  0

 2. Merge asa, mai baga lumea un mic, o bere. Tine si tu cu poporu’ !

  0

 3. Mi se pare ca UE-u` a sarit la gatu` astora ca nu avem destule sarbatori legale si cum majoritatea au liber in ziua asta, ne-am aliniat si noi.
  De nemti stiu sigur ca au avut liber de rusalii…deci…e liber in ziua rosie din calendaru` ortodox pentru ca majoritatea astora d-aciulea is romani

  0

 4. Corect ce spui tu, dar in codul muncii este specificat clar ca sarbatorile legale reprezinta zile libere. Majoritatea cetatenilor fiind ortodoxi, institutiile publice sunt nevoite sa se inchida.

  La fel cum minoritatile au liber de sarbatorile lor legale.

  Eu am considerat mereu ca sunt discriminat ca roman pentru ca turcii (doar un exemplu) au liber de sarbatorile noastre (ortodoxilor) legale dar mai au liber si de sarbatorile lor, situatie in care noi trebuie sa muncim.

  Le-am trimis si mail la aia cu anti discriminarea si nu mi-au raspuns! :)

  0

 5. #5

  bai, unde scrie ca rusalliile e sarbatoare legala?

  0

 6. #6

  Mmm, e la fel si in alt stat laic, si anume Franta. Luni 1 iunie a fost liber… si sigur ca si minoritatea musulmana s-a bucurat de aceasta zi libera.

  0

 7. Corect. Am rămas blocat când am aflat că stau luni acasă. Nu că nu ar fi bine, mai ales că lunea este greu de dus, dar nu am înţeles ideea…

  0

 8. Stiu sigur ca pana anul asta nu a fost sarbatoare legala. De anul asta e, nu stiu cum, nu stiu de unde e ea sarbatoare legala…dar mie imi convine chiar daca lucrez. Sunt ore suplimentare platite dublu :)

  0

 9. #9

  @Arhi – In Codul Muncii – a fost modificat in Parlament – Legea nr. 202/2008 pentru modificarea Codului Muncii (Monitorul Oficial – Partea I, nr. 728, de marti, 28 octombrie 2008)
  http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_13325/3-zile-libere-in-plus-in-Codul-Muncii.html
  E problema celui care are treaba la banca tocmai luni (sau la o alta institutie inchisa luni) si abia azi a aflat ca luni e liber. Se stie asta de cateva luni.
  Mie NU O SA-MI PARA RAU ca luni nu ma duc la munca.
  E cineva (angajat, nu angajator) care sta pe intuneric si plage ca luni nu se va duce la munca?

  0

 10. @Arhi, anu` trecut le-o sarit astia-n cap, anu` trecut au traznit ordonanta cum ca „rusaliile devin sarbatoare nationala”, anu` asta s-a aplicat… Se poate sa fi anuntat chestia asta prin televizoare si prin presa sau naiba stie, ideea e ca e sarbatoare nationala…=> liber la clasa muncitoare

  0

 11. ce notite ia nenea din stanga =))

  0

 12. #12

  da, pai ii scria marturisirea ca il iubeste pe dumnezeu si moare cu numele sau pe buze

  0

 13. Scrie ca Rusaliile e sarbatoare legala intr-o lege data anul trecut ;). Daca 80% din populatie e de o anumita religie, e firesc sa se tina in primul rand cont de religia respectiva atunci cand se stabilesc sarbatorile legale. Eu sunt catolic, asa ca nu poti acuza de subiectivism :).
  In plus, nu te obliga nimeni sa celebrezi respectiva sarbatoare, daca ai alte convingeri :). Bucura-te de ziua libera in plus si gata. Aia e ta, si numai a ta!
  Nu-ti fa griji ca-s prea multe zile libere… Romania e codasa la capitolul asta intre tarile din Europa. E adevarat totusi ca noi suntem codasi si la productivitatea muncii…

  0

 14. In Stuttgart, fiind in sudul catolic al Germaniei, sunt 11 zile pe an sarbatori legale. Adica, de exemplu, Inaltarea sau 1 iunie. Eu nu stiu de ce te deranjeaza atat de mult ca o sarbatoare legala e si religioasa.

  0

 15. In sfarsit cineva cu aceleasi ganduri ca si ale mele. ;) Cat timp nu e un stat ortodox, constitutional vorbind, de ce se respecte exclusiv sarbatorile ortodoxe? Incerc sa ma fac inteles, „roman” nu inseamna neaparat „ortodox”! Da, e marea majoritate, dar nu e 100%. :) De-aici si dilema. Si discriminarea.
  Felicitari pt. post-ul acesta! ;-)

  0

 16. #16

  Aici nu prea ai nimerit-o:

  http://www.qppstudio.net/publicholidays2009/belgium.htm
  http://www.holidays-info.com/Holidays-Germany/2009/holidays_2009.html
  http://www.qppstudio.net/bankholidays2009/netherlands.htm
  si lista poate continua.

  Majoritatea sunt si la ei sarbatori crestine.
  Ascension -> Inaltarea
  Whit Sunday/Monday (Pentecost) – Rusaliile :D

  nu am stat sa verific dar cred ca au mai multe sarbatori crestine decat noi :)

  0

 17. #17

  si ce scrie in articolul din link-ul pus de negrishorul
  Legea nr. 202/2008 modifica alin. (1) al art. 134 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii – si stabileste ca zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
  — 1 si 2 ianuarie;
  — prima si a doua zi de Pasti;
  — 1 mai;
  — prima si a doua zi de Rusalii;
  — Adormirea Maicii Domnului;
  — 1 decembrie;
  — prima si a doua zi de Craciun;
  — 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

  0

 18. Iou as fi multumit daca am sarbatori tot felu de diverse sarbatori d-astea pentru diversi prieteni imaginari (gen dumnezeu si gizas). Propun sa sarbatorim ziua in care budda s-a dus la buda prima oara (moama ce joc de cuvinte am bagat)…
  plm ?-)

  0

 19. 365 de sarbatori intr’un an

  0

 20. #20

  da, visul oricarui rroman ce se respecta
  ;-) ;-)

  0

 21. #21

  arhi, fa un mic search cu bing si vezi in tari precum franta, irlanda, italia, finlanda, cate zile libere sunt intr-un an si mai ales denumirea lor; ai sa descoperi ca o gramada din ele sunt ca si Rusaliile noastre bazate pe sarbatori religioase.

  0

 22. arhi, imi place ca ilustrezi un text despre ortodoxie cu o poza despre inchizitie. baba si mitraliera.

  in rest, te-au lamurit ceilalti: e liber prin lege. ca 1 mai sau 1 decembrie. oftica-te! :))

  0

 23. N-ai ales bine fotografia, e vad inchizitie catolica acolo si nu ortodoxi.

  0

 24. ce conteaza de ce?stam acasa, asta e important!
  nici israelul nue stat religios dar de TOATE sarbatorile religioase se sta acasa. si sint muuuult mai multe decit cele ortodoxe cu cruce rosie.ce, nu-i bine?;-)

  0

 25. Apropos de sarbatori, am un calendar din Germania, oamenii au zile libere, adica e aproape la fel de rosu ca un calendar ortodox…asta pe langa faptu` ca au mai multe zile de concediu legal, si totusi o duc mai bine decat noi, care suntem „mai harnici” decat ei (in calendar).
  Pe langa asta fiind un stat federativ, fiecare land isi mai trazneste un set de zile libere, de astia, fiind in Bavaria, au liber si de Oktoberfest :) si de alte sarbatori d-astea satesti.

  0

 26. Il asteptam pe canadianu’ sa ne vorbeasca el de zilele libere din Canada :))

  0

 27. Statul roman e stat conservator adica limitat in gandire si perspective …

  0

 28. #28

  absolut corect. nu ar trebui sa fie sarbatoare.
  oricum, daca s-ar face o lista cu cele mai mari nenorociri care ne-au facut pe noi romanii cum suntem azi – adica o natie de kk – ortodoxia ar fi in top3, daca nu cumva chiar no1.

  edificator imi pare ca intr-o tara 89% ortodoxa, revolutia a inceput de la un reformat – sau ce era tokes. deci no chance…

  0

 29. #29

  nu inteleg ce te intereseaza pe tine de zilele libere ale „altora”. tu poti sa-ti iei liber cand vrea tastatura ta, altii lucreaza cu program. nu se aliniaza nimeni la religia predominanta ci doar la zilele libere….wtf?

  weird

  0

 30. in Canada suntem toti sclavi la spalat buzi, n-avem zile libere, nici concediu

  0

 31. Fundamental greşit. Nu are nici o legătură cu religia aici. România are cele mai puţine sărbători legale (nu religioase) din Europa (ca să nu zic din lume). Deci de anul ăsta rusalile va fi şi sărbătoare legală tocmai pentru a tinde spre relaşul altor ţări din Uniune. De ce să avem liber de sărbători musulmane??? Cât la sută din populaţia acestei ţări e musulmană? Pot specula că sub 5%. Aţi auzit dvs că vreo ţară arabă dă dă liber la oameni de sărbători creştine? Offf. Chiar nu înţeleg revolta asta a dvs. Total pe lângă subiect şi total aiurea postarea. Hmmm. Se vede că nu aveţi pe nimeni care munceşte pe la vreo multi-naţională sau vreun hiper-market, să vedeţi acolo ce „mult” relaş este.

  0

 32. #32

  In principiu, fiecare religie recunoscuta de statul roman are dreptul sa-si declare cele mai importante 3 sarbatori din an, iar membrii acelei religii primesc doua zile libere per sarbatoare.
  Faza cu Rusaliile e destul de trasa de par, dar mai trebuia gasit ceva in afara de Craciun si Pasti, asa ca au gasit-o pe asta. S-au luat si dupa modelul european (cel putin nemtii au zile libere cu gramada, tot pe principii religioase, fiind totusi un stat cat se poate de laic).
  PS: pluralul corect este „ortodocşi”, nu „ortodoxi”

  0

 33. #33

  Acum chiar nu ai dreptate .
  Nu iti mai dau link-ul pentru ca ti l-a dat altcineva inaintea mea .
  Lucrez cu firme din vestul Europei si iti pot spune ca au foarte multe sarbatori nationale, cam 2 pe luna, si mie mi se pare normal acest lucru .
  Nu trebuie sa scrie in Constitutie ca suntem stat ortodox. Este suficient sa scrie in Codul Muncii :) Nu stiu in ce stat ai vazut tu sa fie banci inchise pentru vreo minoritate..
  In concluzie : legea mi se pare de bun simt .
  SI CA SA MAI EVIT CITIREA UNUI astfel de POST :
  SI 15 august ( Sf. Maria Mare ) a fost declarata sarbatoare nationala si nu se va lucra … partea proasta : ANUL ACESTA PICA DUMINICA !
  SPor !

  0

 34. #34

  Si daca tot e liber de Sf. Maria, pe motiv ca sunt x,y mil. de rromani care isi serbeaza onomastica atunci, de ce sa nu fie liber si de Sf. Ion (cred ca sunt tot in jur de x,y mil. de rromani), sau Sf. Mihail si Gavril, Sf. Constantin si Elena sau Sf. Dumitru si tot asa (sunt niste sarbatori importante). Ce, astia nu au dreptu’ sa-si serbeze onomastica lingand beri toata ziua? Credeti ca stomacelu’ lor n-ar manca un mititel sau un cotletel la gratar in mijlocu’ naturii? De ce astia nu pot sa bea decat seara, dupa ce vin de la munca?

  0

 35. „Statul rromân împreună cu biserica ortodoxă se sodomizează într-un 69 perfect.
  Fiecare se linge în cur pe celălalt, unul pentru voturi, celălalt pentru bani şi putere.”

  Cum de ai ghicit?

  0

 36. O mare propaganda electorala. Poate nu ne dam seama acum dar in curand daca o tinem tot asa o sa ajungem sa ne dorim sa avem de munca, sa mergem la munca si va fi cam tarziu.

  0

 37. Eu spun asa: sa fie liber tot ce e rosu in Calendarul Ortodox, zilele de post (inclusiv al Pastelui si al Craciunului, nu numai cele de peste saptamana). Asta ar insemna (am calculat corect) cam 250 de zile pe care le putem inchina Domnului Dumnezeului nostru.

  Si sa nu uit, ar fi o treaba daca s-ar legifera si sfanta bataie cu pietre a necredinciosilor in special si in general a tot ceea ce nu putem intelege sau ne depaseste.

  Amin+

  0

 38. #38

  Pana acum erai simpatic , acum ai demonstrat ca esti ca toti musulmanii : un dobitoc ce nu se poate adapta.
  Am vazut ca scrii „Rromania” , daca e asa rau de ce nu te muti in Turcia , turcii sunt tigani adevarati , ei au adus toata mizeria Orientului in tara noastra.
  Daca nu iti convin sarbatorile romanilor , muta-te ! Daca nu , obisnuieste-te cu faptul ca astea sunt sarbatorile noastre.

  0

 39. #39

  Daca imi permiti o emitere a teoriei conspiratiei : pentru ca se anunta un weekend destul de cald…si paote tot poporul pleaca la munte/mare…weekend prelungit + posibilitatea de a vota oriunde
  merge? :))

  0

 40. #40

  Muta-te in Turcia ! .Sigur iti va fi mai bine acolo ;-)

  0

 41. Alexandru, fugi la somn, copiii cuminti asa fac. Altfel iti oboseste neuronul si da rateuri ;-)

  0

 42. #42

  da nu stiu ce te oftici(ps si restul bloggerilor)- asta e karma, ma bucur cu mici si bere ca in viata viitoare…
  sinca un ps: cine esti tu bai sa comentezi la zile zile libere? la mai mare,parerea mea

  0

 43. ce-mi place mie de arienii astia care se cred rromani puri, drept-credinciosi (de religie ortodoxa – ce coincidenta …) … stiti voi ce ienicer v-a violat stra stra stra stra bunica in porumb in 1669 ? maimute paroase care stiti sa apasati pe butoane, asta sunteti toti.
  THANK GOD I’M OUT OF THERE !!!!!!!!

  0

 44. Mie mai degrabă mi se pare ciudat că e liber de Rusalii şi nu de Înălţare.

  0

 45. bre, tu tii cu ursu’ ? eu as da liber si de ziua papadiilor uschite daca ar fi dupa mine. Rusalii, Ramadan, Yom Kippur, Sfantul Catalin … let there be freedom :))

  0

 46. nene ! clasa muncitoare va da buzna la gratare, picnic-uri si alte alea fiecare pe la treaba lui; de ce te apucasi matale sa te pui contra dorintei populare? nu-tz prinde bine si matale si lu’ Doamna matale un wikend de ala mai prelung !? ma indoiesc, zau !

  0

 47. #47

  O dai in bara din ce in ce mai des in ultimul timp. Nu o sa ma leg de aberatia asta, care, fie vorba, e scrisa doar pentru a scrie ceva.

  Pe de alta parte, ce inseamna FEMEIA MEA? Si spun eu, ditamai misoginul. Unde ai castigat-o? Zi si mie nu de alta…

  0

 48. #48

  Ia uite unde era omul muncii si noi nu stiam!!! Lasa Arhi, munceste tu si pentru noi luni! Priveste-o ca pe-o sansa acordata de noi, poporul roman, tie. O buna oportunitate de a te afirma si a demonstra cat de importanta este munca si cariera pt viata ta, pe cand ceilalti stau si o ard aiurea!
  Si mai da-o in cacat de treaba cu exagerarile, cum pizda ma-sii ai citit tu toata constitutia intr-o zi in care te lauzi ca ai mai facut si nu stiu cate alte chestii pe langa asta?!
  Dupa cei ca tine ar trebui sa nu avem liber nici de sarbatorile pascale, ca doar la catolici si in alte religii nu pica in acelasi timp. Mergand pe acelasi principiu, ar trebui sa muncim si de craciun pt ca la musulmani nu e nimic de celebrat si tot asa. Sau mai bine, am munci si duminica. Unii ar putea corela aceasta zi libera cu ziua libera pe care si-a luat-o Divinitatea din religia crestina, deci o adevarata ofensa adusa musulmanilor si adeptilor altor culte?!
  Dar bine ca se gasesc putzoi ca tine sa comenteze. Tu care nu muncesti mai mult de 10 ore pe zi te gasesti sa dai exemple de devotament,daruire si sacrificiu pe altarul muncii. Intai fructifica tu cele 16-18 ore ale zilei in care nu dormi, muncind de luni pana vineri, si abia apoi spune ca e prea lejer programul si ca nu meritam zilele libere.Dar asa esti tu, mereu vezi paiul din ochii altora, inainte de a vedea barna din ochiul tau. De ce dracu’ trebuia sa te legi tu si de asta. In loc sa zici merci ca ai inca o zi libera (asta era valabila in cazul in care aveai si tu o slujba mai de doamen ajuta, ca asa numai munca nu e asta ce faci tu pe blog) tu te gasesti sa ii tragi la raspundere pe cei care au luat aceasta decizie care ne avantajeaza pe multi.

  0

 49. @Arhi, stateam si ma gandeam acu`, si din punctu` meu de vedere ai luat-o prin ceapa cu articolu` asta, cacat, nu e ca si cum ar fi cine stie ce, insa ma uit la astia care-ti zic „daca nu-ti place de ce nu pleci din tara” si ma gandesc ca oamenii astia sigur nu s-au izbit de cacaturile alea mici care mananca nervii, chestii de genu` „buna ziua am venit sa platesc <>” „poftiti un bon de ordine” pe bon scrie 1 „reveniti peste 3 zile” …. nu s-au izbit de rautatea aia de cacat, mizeria aia de genu`, a murit capra mea, apai sper ca stralucitoarea ta capra o sa aiba ebola, si-o sa moara si ea si tu si familia ta de la cercopitec incoa… (scuze pentru offtopic)

  0

 50. #50

  @bogdan … e curat rectul lu’ arhi sau mai ai de munca?

  @negrisoul .. statistic vorbind cele mai intalnite nume in Romania sunt Alexandru si Maria

  0

 51. #52

  Majoritatea porulatiei este INDIFERENTA nu ortodoxa, relgia romanilor este indiferenta. In nici un caz nu poti numi ortodox pe cel care ajunge la biserica atunci cand se naste, la nunta sau la moarte. Asa ca lasati-o mai moale ca „romania este un stat ortodox” probabil ca numarul crestinilor ortodocsi adevarati (oameni care chiar merg la biserica si traiesc dupa invatatuile bisericii) este mai mic decat al adventistilor, babtistilor si evanghelistilor la un loc.

  0

 52. Mă doar fix în p(alte 3 litere) sunt ateu! şi sincer îmi pare bine că-i liber mâine….:P

  0

 53. hai sa va mai zic una din Canada : daca ziua nationala cade duminica atunci si lunea urmatoare e liber ;)
  coae, am comment in moderare

  0

 54. #55

  @funky – mea culpa. In cazul asta, fie … treaca de la mine … sa fie liber si de Sf. Alexandru :)

  @astia de criticati zilele libere – voi ori sunteti comunisti, ori stapani de sclavi. Daca ati fi ANGAJATI si ati avea un sef (stapan de sclavi) care va pune in fiecare zi in pozitia „mama iedului” si va da la buci pana va ies ochii ca la melc (metaforic vorbind) si cand constatati ca la sfarsitul anului v-ati luat dor juma’ din zilele de concediu pe motiv ca anu’ asta „a fost mult de munca si nu ne puteam permite luxul unui concediu”, cred ca o zi – doua libere nu mai suna asa nasol, indiferent cat de religiose sunt zilele alea.

  @Arhi – (din curiozitate) daca nu erai blogger cu nevoie de servicii bancare in lunea Rusaliilor si erai unul din gusterii care ofera servicii bancare, erai la fel de ofticat pe zilele libere? Probabil gandesti asa pentru ca tu muncesti pentru tine. Cu cat muncesti mai mult, cu atat castigurile sunt mai mari. Dar in situatia in care, indiferent ca muncesc 8 sau 14 ore / zi (contract de 8 ore/zi), am acelasi salariu, de ce pula mea sa muncesc 14 ore / zi cand pot sa muncesc doar 8? Ce castig eu muncind 6 ore in plus? Doar pentru multumiri si aplauze – NU, MULTUMESC!

  Vorba unui prieten – „De cand s-au inventat banii, multumirile ma lasa rece”

  0

 55. Din acelasi motiv pentru care bancile in Irlanda si Regatul Unit sunt inchise LUNIEA de cateva ori pe an :) ( http://en.wikipedia.org/wiki/Bank_holiday )

  0

 56. funky, esti bou. arhi a luat-o pe aratura cu postul asta, parerea mea, dar de aici si pana la ce scrie alexandru (poate chiar tu, de altfel) e cale lunga.

  0

 57. eu nu am liber:(( :(( :??

  0

 58. Jesus Love Guns, tot apropo de biserica !!
  http://andrian.ro/de-pe-bloguri/jesus-love-guns8| :%

  0

 59. De Rusalii e liber in majoritatea tarilor europene, Belgia, Franta, Germania, Olanda, Luxemburg etc. N-are legatura cu ortodoxismul ci are legatura cu crestinismul, iar majoritatea romanilor sunt crestini, asa cum majoritatea crestinilor romani sunt ortodoxi.

  0

 60. #61

  @geo: rusaliile sunt la un numar de zile dupa Paste, sarbatoare care (dupa cum stii banuiesc) nu numai ca nu are o data fixa, dar datele difera intre ortodocsi si catolici. deci exista Rusaliile ortodoxe si cele catolice.

  0

 61. @Geo
  ortodoxi si agramati ;)

  0

 62. populatia Romaniei este majoritar ortodoxa. de aici si ortodoxismul statului (pana si regele Carol a primit botezul ortodox pentru a se alinia majoritatii pe care o conducea)
  Nici eu nu pricep foarte bine de ce avem liber de Rusalii (in schimb lucram in Ajunul Craciunului :?? ), dar e o zi libera binevenita… mai ales ca desi se zice ca romanul e puturos, aveam foarte putine zile libere datorate de sarbatori nationale. Si acum sincer, ce am putea sarbatori noi romanii? (daca imi zice cineva de batalia de la Rovine sau Poarta Alba, ma enervez. vreau si eu naibii ceva mai recent!)

  0

 63. Xael, ideea e ca avem o sarbatoare legala noua, indiferent de data in care cade.
  Doar ca multi cred ca e la moda sa te iei de religie, si sa faci misto dea in orice circumstanta.

  0

 64. who cares? e o zi libera, ar trebui sa te bucuri, nu sa comentezi ca e sarbatoare religioasa sau nu. nu conteaza motivul, conteaza rezultatul, adica o zi de plaja si strand! :D

  0

 65. nu vezi esenta? cumparam voturi in felul asta. lumea credincioasa pune botu si voteaza iar pe omu care le-a dat o zi libera in care sa-l serbeze pe Dumnezeu prin mici, bere si gratare.

  0

 66. #67

  ARHI IMI PARE RAU SA O SPUN DAR CU RELIGIA AI DAT-O IN BARA ,LAS-O FRATE MOARTA,PAI SUNTEM NUMARATI 80 SI CEVA % ORTODOXSI, NU AI GASIT ALT SUBIECT DECAT RELIGIA VREI SA FACI TRAFIC PE SUBIECTE ”FIERBINTI”? ESTI SUPERICIAL SI PROFITOR ZAU
  TE CREDEAM INTR-UN LOC INALT ESTI INSA RROMAN SADEA SE VEDE TREABA!

  0

 67. as i said before, ortodoxsi si agramati … ;)

  0

 68. @adrian- fratica, si eu sunt botezat ca ortodox…crezi ca reprezinta ceva religia pentru mine sau altu care a fost botezat fara a putea aleage? suntem 80% ma intreb cati dintre ei sunt evlaviosi….situ, is multi…is multi care au nevoie sa creada in ceva…

  0

 69. coae, ma fut, de ce plm comentariile mele intra automat in moderare ? ie o conszpiratzie masona, presimt

  0

 70. @alexandru
  „acum ai demonstrat ca esti ca toti musulmanii : un dobitoc ce nu se poate adapta.”
  umm…de unde stii tu cum sint musulmanii?din carti?
  dobitoc esti clar tu, dupa modul in care vorbesti. Nu spun in ‘care gindesti’ pentru ca e clar ca nu prestezi gindire
  Din pacate pentru tine si fericire pentru noi, musulmanii sint foarte adaptabili.iti zic io, care traiesc half of time in jerusalem.daca nus e adaptau erau rasi de IDF.Aia care nu se adapteaza chiar sint.Uneori e de bine.Alteori nu.
  In ceea ce priveste adaptarea ar trebui sa te adaptezi tu omenirii.Maimutele stii, traiesc la zoo sau in jungla.

  0

 71. #72

  prietene si in germania lunea trecuta au fost inchise bancile din cauza rusaliilor,la ei e cu o sapt mai devreme pt ca sunt catolici

  0

 72. ma fut pe sarbatorile voastre religioase. la noi, in CANADA, The True North, Strong and Free, n-a fost liber de rusalii (uatever zet mins), si totusi n-a crapat nimeni de oftica, desi 77.1% suntem crestini, din care 43.6% catolici. numai sa frecati menta, asta stiti … da’ lasa ca va baga criza mintile la loc in cap …

  0

 73. #74

  1. pt ca e an electoral arhi, doar tu singur ai scris in ultimul rand al postului „pt voturi”….. si va ramane asa pt a o pupa in cur pe d-na europa

  2. ce nu inteleg baietii de mai sus e sunt 2 lucruri diferite: popimea avida de bani si putere si divinitatea care ii suporta (de ce-I suporti?)

  3. tema pt acasa: intrebati-va parintii cum era cu srl (sapt red de lucru) si pote va explica cum e sa muncesti si sambata, iar duminica sa mergi la miting, trageti linie vedeti in vest cate zile libere au si apoi adunati salariile lor si impartiti la salariile noastre= coana europa imartita in doua, ei cu supraproductie si zile libere noi cu piata de desfacere……. parerea mea: noi avem nevoie sa muncim mai mult, dar la noi se incurajeaza consumul nu productia=politica proasta

  0

 74. #75

  statul roman si BOR stau in 69 pt bani si putere.
  blogurile si articolele despre conspiratii imaginare scrise fara o informare prealabial minima stau intr-un 66 tot pt bani.
  asta e situatia.

  0

 75. Acu’ stau sa gasesc tragedia in a fi liber de 8 iunie… Pana acum n-am gasit nimic, mai cercetez.

  @Arhi de la un cititor cvasi-fidel – man, c’mon. Inteleg, rant-urile aduc trafic (doh ! sa ne uitam la OTV) dar avem niste limite pe undeva. Religia e una din ele, mai ales cand nu te informezi un pic in prealabil. Urmeaza minoritatea maghiara.

  0

 76. PS: Nu numai institutiile publice ci orice firma. Daca nu dai liber de 8 iunie trebuie sa platesti dublu, este in codul muncii.

  0

 77. @Xael – da, stiu, intamplator, acum 2 saptamani cand au fost rusaliile in Belgia eram pe acolo. Are rost sa spun ca belgienii si francezii aveau liber de joi pana luni?

  0

 78. #79

  Te ataci degeaba. In Germania de ex. de Pastele catolic am avut liber. La fel de Inaltare si de Rusalii. De sarbatorile ortodoxe, musulmane w/e nema.
  Fiecare tarla cu tabieturile ei.

  0

 79. #80

  „aici nu prea ai nimerit-o…”
  „ai dat-o-n bara cu postu asta…”
  „ai luat-o pe aratura…”
  ce vremuri faine… cand, prost fiind, ziceam unui blogger cat de prost e, ca n-a nimerit-o cu postul respectiva (asta :))))))))) )
  dar mi-a trecut si mi-am revenit… ceea ce nu pot spune despre cei de mai sus… :P

  0

 80. he he

  daca-mi fac blog si vreau trafic, primele subiecte pe care le voi aborda vor fi religia, homosexualii, amway si ungurii :D

  succes :)

  0

 81. #82

  @chriscross: dupa ce am aflat de la arhi ca statul si BOR au pus de-o conspiratie, acum vii si tu sa ne spui ca nici articolul lui nu e ceea ce pare? cool, conspiratii in conspiratii. when will it end?

  0

 82. Şi în Germania de Rusalii a fost liber. Deci e multinaţională. E decalată sărbătoarea, ca şi Paştile, ei nefiind ortodocşi, dar e liber.

  0

 83. Taci, mah, lasa-ma si pe mine sa mai dorm o zi, m-am saturat sa dorm 3 ore pe noapte. Poate le vin astiora idei.

  Ca o mica paranteza, am vorbit azi cu un prieten care habar n-avea de ziua libera si seful lor tacuse molcom, sperand sa-i cheme la munca lunea.

  0

 84. Legi facute de de-a-n pulea mai bine ne dadea liber pe 1 iunie ca tot e ziua copilului decat sa mergem la scoala

  0

 85. @jollyca
  asa e mah, sunt de acord cu tine, egzista niste limite. religia, sexul anal si eminescu sunt doar cateva de care e pacat de moarte sa te legi. arhi o sa arda in focul iadului, garantat

  0

 86. Pustiul, las ca cresti tu…

  0

 87. eu am cheia de la birou si daca am chef sa ma duc sa mai lucrez ceva nu-i bai , de obicei seful meu pleaca la tara in zilele de sarbatoare iar eu ma duc la servici pentru ca vreau eu … nu cred ca ma opreste cineva sa ma duc sa lucrez … nici macar nu iau in considerare zilele de sarbatoare, le consider pe toate egale , cand sunt obosita lucrez mai putin iar cand ma simt mai in putere lucrez pana imi termin treaba … asa procedez eu si sefului meu i se pare in regula… iar eu sunt multumita ca-mi pot face programul singura

  0

 88. #89

  Liber si pe 15 august dupa modificarea legii.. oftica-te Arrhi!

  0

 89. De fapt, treaba asta cu politica si religia care se ling una pe alta e peste tot in lume, nu doar aici in Romania.

  0

 90. Eu am avut o greata interna, cum de ani de zile am fata de minunata noastra religie si de habotnicii ce o promoveaza.

  0

 91. #92

  arhi, citeste codul muncii daca ai intrebari din astea. ce suntem noi?

  0

 92. #93

  exact asa gandesc si eu. fiecare din angajatii mei are cheile birourilor firmei si lucreaza cand vor ei si nu cand vreau eu (sau statul ortodox-socialist). ei isi fac programul in functie de cum se simt ei productivi (sau alte motive personale) si lucreaza cand vor ei… indiferent de ora, zi, paste, rusalli, ramadan, ziua zanei maseluta sau flying spagheti monster day.

  0

 93. In romania e sarbatoare in fiecare zi….ca e de bine , ca e de rau, e sarbatoare. Bem, mancam (ce si cand avem), ne distram, muzica sa fie si apa la canal. Mi-as fi dorit sa ma nasc nord-european, dar ma voi dscurca si ca roman….

  0

 94. #95

  in multe tari europene a doua zi de Rusalii e libera. prima tara care-mi vine in minte e Danemarca.

  din cate stiu eu, cei de alta confesiune isi pot lua ziua de Rusalii libera la pentru alta sarbatoarea, potrivit confesiunii lor.

  sau visul tau e sa lucrezi intr-o multinationala gen oracle unde nu se face party de Craciun pentru ca nu ar fi politically correct?

  0

 95. Bai, deci ma sparg de ras! :))

  0

Citește și...

Băieții ăștia care întorc de pe banda 1 ar trebui să aibă permisul anulat, simplu, fără discuții și fără drept de a-l mai luat minim câțiva ani. Accidentul e din Constanța, unde s-au strâns incompentenții volanului, alături de Călărași și Argeș.

Articol scris de Major Tom, care s-a mutat odată pe Jupiter, pentru că i-a plăcut mai mult gravitația de acolo. Tigăile jos, fetelor. Știm că nu sunteți ITste și că aveți o minte genială. Ideea din spatele titlului este alta. N-am cum explica bărbaților computația cuantică fără a explica fizica cuantică. Cum să […]