Stelian Tănase își aranjează traficul cu ajutorul Publyo

Ce mă enervează cel mai mult, legat de companiile de online din rromânia este că mint când e vorba de trafic. Sau dacă nu mint, împăturesc ei cifrele să pară mai mari.

Hai să ne uităm puțin la un articol legat de relansarea blogului lui Stelian Tanase. Lansarea se face cumpărând un articol publicitar pe fițuica lui petrișor obaie, numită pagina de media.

Irelevant conținutul articolului, bășini elitiste, cu blogul a crescut de la sine, devine profesionist și alte aberații epatante, fără nici un suport. Faza frumoasă, vine la final, unde obaie ne anunță traficul blogului ce a crescut uite-așa de frumos.

Facem abstractie de faptul că traficul se măsoară în unici, nu în afișări. E un obicei al firmelor de genul acesta să ascundă traficul real și să încerce să implementeze tot felul de măgării, una din ele fiind cea că numărul de unici nu e relevant, relevantă e audiența. Adică da, am 1000 de unici, dar o audiență de 5 milioane.

Bun, revenind.
În august, 135 000 afișări. Un blog are în jur de 4 afișări pe user. Maxim 5, deși e teribil de îndoielnic. SĂ presupunem că sunt 5. Împărțind 135000 la 5, obținem 27 000 de unici zilnici lunar. Adică, ROTUNJIND ÎN SUS, 1000 unici pe zi, în luna cea mai proastă a anului dpdv al traficului.

Poate ne explică cineva de la firma aia care se ocupă cu aceste mizilicuri, unde e traficul acela de 1000 de unici?

Dar hai să nu ne luăm de unici și să rămânem la afișări. Dacă împărțim cele 135 000 de afișări la 30 de zile, înseamnă că respectivul blog a avut 5000 afișări zilnice. la 100, maxim 200 unici, conform trafic.ro? 50 de afisari de persoana? 25? E cumva ca vânzările de ziare, vindem 1000, dar suntem cititi de 37 de cititori zilnic, de fiecare ziar?

Alo, ne mai abținem și noi de la măgării de astea?

19 comentarii

 1. #1

  La Scaturday Gifs sau la orice articol cu imagini multe, fara implementare galerie de imagini, cate afisari ai per vizitator unic? Sare lejer de 20, nu?

  0

 2. #3

  Partea cea mai tare e ca unii pun botu’ la magariile astea (vezi terestra design). Am intrat pe link si am iesit repede… dupa ce ca minte mai e si urat.

  0

 3. #4

  Si numarul de comentarii / articol e binar 0 1 0 1 0 1

  0

 4. ok…si ce`i publyo?

  0

 5. Putea fi si mai rau. Inca nu le-a trecut prin cap ca la fiecare afisare sunt de fapt 10 oameni ce se uita la monitor.

  0

  • Sabotor » cum sa nu le treaca? aia e toata smecheria cu audienta. nu mai vor masurare in unici, ca e irelevanta, vor masurare in audienta, pentru ca la fiecare calculator sunt 30 de oameni in acelasi timp si aia se pierd.

   0

  • #9

   Cum sa nu? Nu sunt atatea companii de unde ies 200 de oameni pe acelasi ip? N-am mai auzit de mult scuza asta…

   0

 6. #10

  Pai la noi la firma sunt vreo 3000 pe acelasi IP :d

  0

 7. Cand aud numele Stelian Tanase imi vine in minte fata ‘lu Dinescu…, cand il vad pe Dinescu ma pufneste rasul, pentru ca automat imi vine in minte Bendeac.

  datele de mai sus sunt la minte cocosului, blogul e citit de o scara de bloc si atat…..am eu trafic mai mare pe Cluj de exemplu decat Stelian Tanase per total.

  0

 8. #13

  Tata are permis de port armă, tre’ să dau şi eu de permis de port armă :))) Ce tată, americanii cum au arme? Autoapărare. Tata are şi Glock. Pistolul Glock e cel mai bun. Găseşti şi la mână a doua dacă n-aveţi bani, costă cât un telefon samsung

  0

 9. #14

  Băăă.. iar am mâncat o ciorbă de pui ca lumea, cu borş, acrişoară aşa ca lumea, dar ardeii sunt iuţi rău. Mie aşă îmi place , ardeiu iute. Da ăstia sunt prea iuţi, îţi ia foc gura. S-a băşit când i-a pus, cine i-a pus. S-a băşit când i-a pus

  0

 10. #15

  Pai stiti ce a patit o prietena de-=a lu o cunostinta de a mea? Era in tramvai seara si a observat ca o fileaza doi tigani. Si avea aur mult pe ea. Cercei, inel etc. A inceput sa-si scoata aurul de pe ea şi sa-l puna in geanta. Şi cand să coboare, a prins-o pe scara şi atat i-a zis ţiganu, aratandu-i lama pe care o ţinea intre degete: ,, Nu vreau bijuteriile, dai telefonul altfel te fac varza pe faţă” . O facea varza cu lama aia. La care asta s-a conformat, cew era să facă. Avea telefon de 20 de milioane. Le-a zis ţiganilor- ,,stai să scot cartela”- şi le-a dat telefonul.

  0

  • #16

   D-asta e bine să ai un pistol , să vedem ce tupeu mai au ciorditorii ăştia. Că aşa nu poţi să te bagi că te taie.

   0

 11. #17

  Eu stiu ce e o Stella Artois, dar ce e ala un Stelian Tanase?

  0

 12. Nu inteleg de ce rotunjesti in sus ca sa arati exagerarea. Mai degraba trebuia sa rotunjesti in jos.

  0

Citește și...

Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine. Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul […]

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]

Donald Trump i-a dăruit lui Klaus Iohannis o șapcă: „Make Romania Great Again” Având în vedere îmbulzeala care e pe sloganul acesta, eu aș fi curios dacă șapca asta îi rămăsese lui Trump de la vizita lui Dragnea și, fiind un meleardar strângător, a zis să nu se risipească aiurea prin cine știe […]

Am găsit soluția, este INCREDIBILĂ, click aici să AFLI SECRETUL incredibil. În primul rând, trebuie să îți găsești, după masa, o poziție confortabilă pe canapea. După care, deschizi situl emagului și cauți ce te interesează. Aici vine șmecheria. La căutare, bifezi să fie livrat exclusiv de emag. Desigur, searchul de la emag e […]