Cum se stopează furturile de lemne

Un bărbat și-a pierdut viața, duminică, după ce a fost împușcat de un polițist în timp ce a fost surprins la furat de lemne și nu s-a oprit la somații.

Uite-așa se stopează, cu frică. Dacă ar exista, în fiecare zonă, unde se fură lemne, câte un mort, doi, pe lună, s-ar răspândi frica și parcă nu îți mai vine să îi îmbogățești pe hoții de la Schweighofer, dacă există șansa de a-ți lăsa familia fără singurul mijloc de susținere.

Din păcate, sunt aproape sigur că mafia pădurilor nu va lăsa ca polițistul să rămână nepedepsit și va face totul pentru a da un exemplu celorlalți ce ar încerca să se implice. E de urmărit subiectul, cine e procurorul care îl anchetează și ce background are.

39 comentarii

 1. #1

  procuroru’ poa sa fi fost maica tereza pana ieri, daca-i miroase a cascaval va deveni instant capo di tuttu capi si oricum nu procurorul e problema, sau ma rog problema principala ci judecatorul, acolo e buba cu puroi, sunt mai jegosi decat orice centurista cinstita, sunt de notorietate cazurile cand au lasat liberi criminlai si violataori alti baieti rai care in orice alta tara infundau puscaria…poilitaiu’ a belit beleghengherul, chiar daca va primi nup ( si NU va primi ca la noi e paranoia cu armele de foc ) famelia sau stolul mortului o sa-l urmareasca si in gaura de caine, stiu un caz unde unu nu a scapat nici in Spania, si cand zic Spania zic un oras de pescari care nici nu e pe harta, l-au gabjit si l-au caftit acolo… nu politai ci un alb care a avut anumite frctiuni cu o chivuta promisa altcuiva…si i-a luat si aurul ca amintire.

  0

  • procurorul e cel ce trimite cazul la judecator. sau nu, cum ar trebui sa fie aici

  • #3

   Da exact, dar degeaba dosarul e beton armat, daca judecatorul considera ca garoiu nu e periculos il va lasa liber desi e rost de ani multi de parnaie, azi orice cocalar are in buzunar judecator, nici nu se mai complica cu politia sau procurori. In cazul de fata da, e de urmarit, crezi ca presa noastra va fi profi si va reveni sau va lasa cazul in uitare ptr a se „rezolva” de la sine? Probabil ca nu, va fi platita sa revina cu verdictul parnaie ptr politai ca a pus in primejdie o specie protejata. Procurorul se va ralia tendintelor euopene care au repulsie ptr armele de foc si il va bubui pe politai iar preas ii va canta in struna ca bani, va face mare tam tam pe tema asta sa descurajeze pe politailor sa la mai vina idei de astea, unde se trezesc in America? Sunt gata sa bag pariu ca nu se va termina bine ptr nenorocitul ala, nici legal nici personal dupa acum am zis.

   0

  • #4

   daca nu exista inregistrari video ca politistul l-a impuscat pe tigan in ceafa de la 20 cm in timp ce minoritarul strangea panselute pentru un buchetel invatatoarei copilului premiant atunci nu va pati nimic.

   Exista reguli clare de folosire a armelor si daca nu le-a incalcat cras e ok. Nu e ca si cum un vanator si-ar fi fugarit cu arma soacra prin curte in legitima aparare, a fost un politist care a somat un hot.

   0

  • #5

   Nici nu e nevoie de proba video, inca sunt specialisti in balistica foarte buni in politia romana, lucru hilar tinand cont ca suntem nr 2 in lume ca restrictie la arme de foc (nr 1 = Japonia dar aia au o istorie milenara privind polarizarea societatii plus ca-s ciudati rau ca natie, nici nu ar trebui luati in considerare, suntem pe 2 doar ca la noi e voie fara restrictie la politicieni si ca mai sunt tolerate armele de vanatoare mai nepericuloase)…specialisti care nu numai ca iti pot zice exact cum si de unde a venit glontul dar si al catelea a fost in incarcator dupa funinginea de pe el, adica nu e ca si cum ar trage in tinta si apoi in aer ca iese la analize. Ce eciudat cum l-a nimerit pe ala in miscare drept in scafarlie, ori politatiu’ e campion la tir ori a tintit picioarele si i-a facut freza in loc.

   0

 2. #6

  Acum poate avea si ala dreptate, nu avea cum sa se opreasca daca era impuscat. Si mort.
  Haios e cum auzi de un caz in care o gasca de hoti de lemne prind si violenteaza cate un padurar, jandarm sau politist si lumea e relaxata ca e ok, e normal.

  0

  • Pai da, dar gasca de hoti il violenteaza pe ala civilizat, europeneste, cu toporul si venind in gasca, nu ca la americanii aia nebuni cu arme de foc.

   0

  • #8

   astia ai nostri sunt educati, au citit „baltagul”, ce dracu

   0

 3. Parerea mea e ca frica de saracie e mai mare decat frica de moarte. Nu se stopeaza deloc asa. Doar or sa fie mai atenti la furat :D

  0

  • #10

   Foarte bun comentariul. Cine crede ca cineva care chiar are nevoie sau este 100% invatat cu stilul asta de viata se va lasa de furat, pentru ca unul dintre ai lui a dat un rateu si a fost ranit, impuscat etc. nu a cunoscut niciodata saracia adevarata sau stilul de viata care presupune actiunile astea. Nu va opri pe nimeni incidentul asta .

   0

  • #11

   Eu zic sa impuscam intai 100 si mai vedem dupa daca functioneaza sau nu.

   0

  • #12

   nu s-o stopa cu din cauza fricii dar un lucru este cert: in momentul asta e un hot mai putin.

   0

  • #13

   @bigone ti-as da mai multe plusuri dar nu pot. Ai vreo adresa unde poti primi plusuri suplimentare?

   Mi se pare atat de buna ideea ta ca as initia o petitie pentru punerea ei in aplicare.

   0

  • #14

   Problema nu e ca fura unu de foame lemne sa-si faca focul in casa, problema sunt camioanele si taierile masive. Toata copilaria am locuit la sat si am avut padurea in spatele casei. Jumatate din sateni furau lemne din padure, pentru a suplimenta lemnele cumparate pentru iarna sau pentru araci( bat de care legi legumele pentru a le oferii sprijin in crestere), cu toate astea padurea era deasa si frumoasa. In ultimi 5 ani au inceput taierile masive, ” aprobate” si strict supravegheate de padurar, acum padurea arata in ultimul hal, sunt suprafete intregi , de dimensiunea unui teren de fotbal, pe care nu mai sunt copaci.

   0

 4. #16

  Sa vezi pe un grupul din oras ma refer la Targu Mures ce se vaita tiganii cu egalitate si s.a.m.d

  0

 5. Cine detine padurea in Romania statul si particularii, cine face legea: parlamentul, cine apropa legea facuta de parlamnetari? Capo di tuti capi: el presidente adica Iohanis. Punct…
  Pentru politsit: la multi ani cat mai multi, de ce? Asa… nu ca vreau eu, ci pentru ca o floare nu aduce primavara si da, merita… sper, ca dupa ancheta sa fie cum imi doresc eu…

  0

  • #18

   Iar ai ratat iar blogu’ lui badea si ai intrat in alta parte.

   0

  • Nu, ce vreau sa subliniez este ca daca un politist isi permite sa traga atunci ne vom inarma si noi, populatia, si va fi ca in america de la egal la egal dar legal. @Gogu.

   0

 6. #20

  Din pacate sunt aproape sigur ca nu sunt impuscati aia care fura industrial ci amaratii care nu au achitat contributia la „organele locale”

  0

 7. #21

  Am avut bunici intr-un sat de langa munte, cu padure. Deforestarea e un sistem. Sistem mai bine organizat gasesti doar in Ministerul Transporturilor, cu spaga de nas si activele facute fier vechi.

  0

 8. Parerea mea este ca nu se mai poate face nimic pentru Romania, in niciun domeniu. Din pacate.

  0

 9. #24

  Holzindustrie Schweighofer ia toate măsurile legal posibile la care poate recurge o companie privată pentru a lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale. Masa lemnoasă cumpărată, prelucrată și transformată în fabricile companiei în produse cu valoare adăugată provine de la furnizori care sunt obligați să acționeze conform legilor din România. Furnizorii sunt verificați înaintea, în timpul și pe întregul parcurs al colaborării. În cazul apariției unor nereguli, compania informează autoritățile competente. Sistemul de control Timflow, un sistem inovator de monitorizare a transporturilor de masă lemnoasă, dezvoltat și implementat de Grupul Schweighofer, reprezintă o nouă dovadă a implicării companiei în lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale.
  Holzindustrie Schweighofer precizează încă o dată că activitatea companiei este de prelucrare a lemnului și a cherestelei într-un mod sustenabil.
  Asigurăm autoritățile statului român că Holzindustrie Schweighofer este și va rămâne un partener de dialog și un susținător activ al eforturilor de a opri tăierile ilegale de lemn și abuzurile din industria de profil.
  Compania își rezervă dreptul de a-și apăra acțiunile întreprinse pentru a lupta împotriva tăierilor ilegale în fața afirmațiilor tendențioase, speculative și nefondate prezentate în articolul menționat prin toate mijloacele legale. Deschiderea către dialog nu înseamnă acceptarea unor acuzații publice repetate și nefondate. În astfel de cazuri, Holzindustrie Schweighofer, ca orice altă companie, își rezervă dreptul de a face apel la Justiție.

  CIFRE-CHEIE
  Holzindustrie Schweighofer prelucrează circa 9% din volumul total de lemn recoltat din România, iar peste 50% din consumul intern al firmei provine din import şi achiziţii intracomunitare. Din România cumpărăm 1,2 milioane de mc de lemn/an şi 1,6 milioane mc de lemn/an din import. Statele din care se importă sunt: Rusia, Belarus, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Germania, Bosnia, Slovenia, Bulgaria.

  Pădurile României sunt în creștere
  În ultimi 15 ani suprafața împădurită a României a crescut cu 495.000 ha, această suprafață fiind mai mare decât aria parcurilor naționale (320.0000 ha). Între anii 2000 și 2015 suprafața împădurită a țării a crescut de la 27.7% până la 29.8% (conform statisticii World Bank).

  Ca rezultat al acestui plan și al angajamentului nostru pentru o industrie durabilă a lemnului, am implementat următoarele măsuri strategice:
  • Holzindustrie Schweighofer luptă împotriva fenomenului exploatării forestiere ilegale în România și sprijină prin toate mijloacele disponibile unei companii private autoritățile române, în special Ministerul Mediului și Pădurilor,
  • Îmbunătățirea standardului sistemului de due diligence (DDS) conform cerințelor FSC® chiar și în perioada de dezasociere,
  • Delistarea furnizorilor care nu respectă standardele forestiere durabile și sistemul de due diligence Holzindustrie Schweighofer. Până în prezent au fost delistați 80 de furnizori.
  • Procesarea de 100% materie primă controlată datorită sistemului de urmărire prin GPS, Timflow,
  • „Zero transporturi din parcurile naționale” – deși legislația ar permite recoltarea în așa-numitele zone tampon ale parcurilor naționale și în cazul lucrărilor sanitare,
  • Dialog structurat cu ONGuri de mediu, precum Agent Green. Pădurile virgine și cele cvasi-virgine deținute de Grupul Schweighofer sunt re-evaluate de experți recomandați de Agent Green. Toate zonele de patrimoniu natural vor fi puse sub protecție integrală.
  • Holzindustrie Schweighofer a plantat 40 000 de puieți în 2017.

  Despre Grupul Schweighofer
  Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având la momentul actual aproximativ 3.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

  0

  • #25
   Arhi

   awwww, ce dragut, ati furat jumatate din padurile romanesti si apelati la justitie. imaginati-va 10 milioane de barbati romani care se descheie la prohab. acum inchideti ochii.

  • Bai HotzIndustri astia, pentru jumatate din salariul aluia care a dat copy-paste la textul asta, ma angajez eu sa va gasesc alte cuvinte, care sa nu bubuie a hot arogant cu legea in mana. Curaj, indrazniti !

   0

  • #27

   Ce draguti sunt, ei de fapt ne spun ca suprafata de padure din Romania a crescut :)))

   0

  • ahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahha

   cel mai tare comentariu al anului. Mi-a placut aia cu sustenabilitate. E un fel de „muie la saraki”?

   0

  • #29

   Ce harneala proasta aveti.. ati inceput direct cu limbajul de lemn, texte de prompter si masuri legale.
   Hai sictir futu-va-n noroc.

   0

  • #30

   Dupa ce au fost dovediti ca-s niste manglitori ordinari holz astia trebuia sa iasa in fata si sa-si puna cenusa in cap, da dom’le asa a fost dar noi aici la wien/budapest nu am stiut nimic, a fost magariciul conducerii locale care a fost debarcata (ca nu a fost atenta), am vb cu autoritatile sa platim tot in 49 ani ( oricum nu0i controla nimeni) si in compensatie punem la loc cateva sute/ o mie de hectare (ca oricum puietii sunt pusi la dispozitie GRATUIT de romsilva) totul cu publicitate, 4k, drone, reportaje smiorcaite, clase de liceu sponsorizate, alea-alea, puteau chiar s-o puna de o incercare de a depasi recordul indienilor aia cu 1 mil de pomi in 24 ore, aia da actiune profi…dar in momentul cand apar si manca rahat uscat cu lingura atunci merita tot ce li s-a urat mai sus si in plus dar-ar caria in lemnul vostru de furat, cacanarilor, de asta nu va bucurati de simpatie nemti degenerati ce sunteti.

   0

  • Pentru cel care face pe moralistul, am uitat sa precizez.

   0

  • #33

   Presimt ca va deveni un post cu un record antologic la răspunsuri.
   Nu i-a chemat nimeni aici.
   La cine ți-a trimis mizeria asta, îi putem dori câteva scânduri așezate într-o ordine anume ?!

   0

 10. #34

  nu va suparati, schwein vine de la porc? multumesc, intreb pentru un grup de prieteni, nu ca v-am face pe voi porci vanduti

  0

 11. #36

  Ma intreb oare cum or fi gasit angajatii Schweighofer articolul asta despre furtul de lemne? Oare cauta dupa expresii gen „Schweighofer sunt niste hoti” sau „firma Schweighofer fura” sau cum, ca nu inteleg.

  0

  • #37
   Arhi

   nu, au monitorizare de presa, probabil prin google, pe cuvinte cheie, si tu o poti creea

 12. #38

  Ok, acu’ daca s-ar generaliza asta la PSD, ALDE, PNL si UDMR as mai trai o viata „împușcat de un polițist în timp ce a fost surprins la furat”. Pt ca vb lui Ion Creanga, in Romania pe unde au cules amaratii siursele, baetii de bine au furat ditamai milioanele.

  0

 13. #39

  CUM SCAPAM DE ,,FURTUL DE VB LEMN SI DE CIO
  PIRTIREA PADURILOR” !…ATENTIE !–EXISTA UN MO
  TOO !/DACA SE DORESTE SI SE VREA SE POATE !..
  1)–OUG/ –PENTRU STOPAREA TAIERILOR ILEGALE
  SI ATENTAT LA SIG NSTIONALA A ROMANIEI
  2)– INFIINTAREA*JANDARMERIEI -VERZI,* ! UNITA
  TE ,CU REGIM SI INPUTERNICIRI SPECIALE , CU DREPT DE A FOLISI ,ARMAMENTUL/ IN SITUATII
  DE *OPRIRE SI APĂRARE* DE INFRACTORI !
  3)– APROBARE DE URGENTA IN PARLAMENT
  INTREBARE : PENTRU GUVERNUL –ROMANIEI !
  DAR SI PENTRU *K W JOHANIS !
  ***GUVERNUL ROMANIEI—PRESEDENTIA ROMA
  NIEI , AVEM AUTORITATEA SA DECIDEM #NOI# LA
  NOI IN TARA –SAU , TREBUIE SA CEREM VOIE CUIVA***

  0

Citește și...

Articol scris de Major Tom, care s-a mutat odată pe Jupiter, pentru că i-a plăcut mai mult gravitația de acolo. Tigăile jos, fetelor. Știm că nu sunteți ITste și că aveți o minte genială. Ideea din spatele titlului este alta. N-am cum explica bărbaților computația cuantică fără a explica fizica cuantică. Cum să […]

M-am gândit de multe ori că prin poveștile mele s-ar putea să aduc serioase deservicii bărbaților fiindcă din toate rezultă cum că bărbații ar avea doar 3 nevoi de bază: somnul, mâncarea și sexul. Nu prea am cum să ascund asta pentru că așa e. 24 de ore din 24, bărbații își consumă […]